Spring naar bijdragen

Vallon

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Vallon

  1. Quote:

    [...]

    [...]

    De vraag is dan waarom alle mensen afwijken van Allah en zondigen. Er zitten naar mijn mening wat gaten in de theorie, die het christendom gelukkig invult.

    Gb.

    omdat Allah (swt) weet dat mensen zondigen. Geen enkele mens is zondevrij. De islam leert ons dat als je gezondigd hebt, wordt dit als 1 strafpunt geteld en wanneer je 1 hasana (goede innovatie) hebt gedaan telt dit voor 10 punten.

    En op de Dag Des Oordeels wordt de weegschaal boven gehaald. smile.gif

  2. Quote:
    Op maandag 26 februari 2007 10:14:41 schreef Pius_XII het volgende:

    [...]Zo logisch en simpel dat de Islam ook al weer minimaal 150 verschillende groepen kent, waarbinnen ook weer grote leerstellige meningsverschillen zijn.
    rofl.gif
    [...]

    Maar ze geloven allemaal in één boek en dat is verschil met jullie. En het is niet 150 maar 71 ongeveer (weet ik niet van buiten).

    Bewijs maar dat er met de Bijbel is gerommeld in een ander topic.

    Kijk gewoon hoeveel bijbels jullie hebben (oude testament-nieuwe testament).Gewoon al in die 2 boeken zijn er verschillen. In de oude testament mag je geen alcohol drinken en in de nieuwe testament hebben ze die weggelaten. En dat is maar één voorbeeld, er zijn er meer maar ik ga die niet opnoemen. Vind je dan neit dat er gerommeld is?

    Als ik je een verhaal vertelt aan een persoon, die het dan verder vertelt aan een ander persoon en ga zo maar verder. Het verhaal zal niet meer hetzelfde zijn als toen ik het heb verteld. De details zullen verdwijnen en juist die zijn belangrijk. Zo is het ook gegaan met de bijbel. Moet ik er nog een tekening bij maken. widegrin.gif

  3. Hoi,ik ben een bezoeker die hier wat rond kijkt en ik moet zeggen dat jullie allemaal op het verkeerde pad zijn.

    Geloof moet simpel zijn voor de mensen. De bijbel is ingewikkeld geworden omdat de mens daaraan gesleuteld heeft.

    Is dit nog God's woord? Ik denk het niet.

    En daarom geloof ik niet in de bijbel maar in een ander heiligboek waar alles logisch is en simpel. Dat is mijn meningsmile.gif

    ps: de bijbel was God's woord toen het in het begin neergezonden was.

  4. Quote:
    Op zondag 25 februari 2007 21:44:28 schreef kristie het volgende:

    ik denk dat hij bedoelt te zeggen dat het goed is om iemand te vergeven, omdat je je dan beter voelt dan wanneer je wraak neemt. maar wat als je dat niet kunt?? Dit voorbeeld klinkt echt heel mooi, maar in praktijk werkt het gewoon anders...

    En nu lijkt het alsof God alleen jouw zonden vergeeft als jij iemand anders zijn zonden vergeeft. Alsof dat een voorwaarde is. Volgens mij is de enige voorwaarde dat zonden vergeven worden het offer van Jezus. En dat moet je aannemen.

    En als iemand jou veel geld verschuldigd is... moet je dan maar over je heen laten lopen?? Nogmaals... het klinkt heel mooi, maar ik denk niet dat het in de praktijk zo werkt...

    Als iemand je geld verschuldigd is moet hij/zij het terug betalen.

    Ik geloof niet in vergeven van een persoon die jou heeft pijn gedaan. Iemand die een zonde heeft gedaan kan vergeven worden door de slachtoffer als hij of zij dat wilt maar hangt af wat "de dader" gedaan heeft natuurlijk.

    Het zou gemakelijk zijn om vergeven te worden dan zou de hel leeg zijn widegrin.gif

  5. Ik geloof niet wat er in de bijbel staat omdat er veel tegenstrijdingen zijn (door mensen veranderd).

    God is geen mens die spijt kan hebben,denk toch logisch na.

    Als hij spijt heeft wil je dan zeggen dat hij fouten maakt? Hallo big-smile.gif

    De bijbel moet niet ingewikkeld zijn. De mensen hebben het ingewikkeld gemaakt en iets wat ingewikkeld is brengt je in de war.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid