Spring naar bijdragen

Tzadik

Members
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Tzadik

  1. Quote:

    Geachte gelovige vrienden,

    Hier weer een bericht van de semi-ongelovige topic starter.

    Ik heb jullie reacties gelezen, en eerlijk gezegd kan ik er niet zo veel mee. Ik heb namelijke nog meer vragen en ik deponeer een boude stelling.

    God heeft de mensen bij de schepping een vrije wil gegeven, daarom zijn er ook zo veel verschilllende god diensten op aarde.

    Waarom heeft God toender tijd dan de toenmalige complete mensheid weggevaagd tijdens de grote zonvloed?

    Was dit omdat God niet kon verdragen dat de toenmalige mensheid zich niet conformeerde aan zijn wil?

    Gr Jop

    Ja, ik heb ook moeite met het idee van een liefhebbende God die het grootste deel van de wereldbevolking wegvaagt omdat ze zondig zijn... Sowieso is er een groot verschil tussen de jaloerse, oorlogzuchtige God uit het Oude Testament en de liedevolle God uit het Nieuwe Testament. Gnostici weten dit te verklaren door de God uit het OT aan te duiden als de demiurge, de valse scheppergod, en de God uit het NT als de Deus Absconditus, de bron van liefde. Ik vraag me eigenlijk af hoe het orthodoxe christendom de discrepantie tussen de God uit het OT en ent NT verklaart.

  2. Tsja, moeilijk punt. Het aloude probleem met artikel 1 en 7 van de grondwet: je mag zeggen wat je wilt, maar je mag niet discrimineren. Ik snap dat christenen zich diep geraakt voelen wanneer iets dat zo belangrijk voor hen is op dergelijke wijze wordt benaderd. Echter, het is belangrijk op te passen om hier niet te krampachtig mee om te gaan. Ik noem als voorbeeld maar de rellen rond de Mohammed cartoons. Satire, spot en publiek debat zijn nu eenmaal de uitdagingen waarmee je te maken krijgt in de Nederlandse samenleving.

    Hoe de balans tusssen beide grondrechten in praktijk gebracht dient te worden, is een moeilijk punt, maar dialoog lijkt me het belangrijkst. Verval niet in censuur of moddergooien, maar handel in gesprek met de ander.

  3. Ik heb maar niet gestemd, daar is mijn smaak veel te breed voor. Ik begrijp ook niets van mensen die maar een of twee genres luisteren, er wordt zoveel moois gemaakt. Soms wil ik getroost worden door muziek, vermaakt, ontroerd of wakker geschud. Alles tussen het Apollonische en het Dyonische dus. Different music for different moods. De laatste tijd luister ik veel klassiek (klassiek als in de verzamelterm, classicistische muziek weet me nooit zo te boeien): Wagner, Beethoven, Arvo Pärt en Dvorâk. Verder veel joodse muziek, ladino, klezmer en aanverwanten, de extremere metal, jazz in al zijn verschijningsvormen, progressieve rock, beats, wereldmuziek, avant-garde of een goede popsong... Van alles dus.

  4. Quote:

    Uh, dat zijn je recent tracks, wat wij posten is wat we de afgelopen week hebben geluisterd
    puh2.gif

    Mi scuzi... widegrin.gif

    Bij deze dan:

    paradigm__shift.gif

    Beetje een vreemde top tien, haha.

    Lily Allen: luchtige fluffpop

    Fantômas: cut and paste cartoonmetal van Mike Patton

    Secret Chiefs 3: mix van perzische folk, soundtrack, symfonische surfrock, 20e eeuws klassiek en black metal

    Richard Wagner: Laat-romantische opera ten top

    Keep of Kalessin: epische black metal

    King Crimson - prog rock grootheden

    Deathspell Omega: Een van de weinige boeiende black metalbands van de afgelopen tijd

    Lilly Allen: zie 1.

    Cult of Luna: dromerige postrock

    Johnny Cash: country/roots.

  5. Zijn er hier mensen bekend met de muziek van deze band? Opgericht in 1997 in Krakow en tegenwoordig aktief onder de naam Bester Quartet. De band speelt een zeer lyrische, warme mix van klezmer, tango, kamermuziek en jazz. Het is ontzettend mystieke, meeslepende en ontroerende muziek.

    MP3's:

    link

    link

    link

    link

  6. • Hoe oud ben je

    21.

    • Waar woon je (stad of dorp)?

    Dorp.

    • Hoeveel dagen drink je gemiddeld per week?

    • Hoeveel glazen drink je dan?

    Doordeweeks iedere avond een biertje, in het weekend wat meer, echter nooit echt veel, meer dan zes komt nog zelden voor.

    • Wat is de reden waarom je wel/niet drinkt?

    Ik ben liefhebber van speciaalbier, cognac en whiskey. Echt veel drinken doe ik niet meer, geen behoefte meer aan.

  7. Quote:

    Dat is omdat een orgel zijn geluid voortbremgt door de wind, met zoals bij de menselijke stem gebeurt.

    En de wind is een symbool van de Heilige Geest en komt voort uit de schatkamers van God. Lees:

    Jer 51,16

    Als Hij Zijn stem geeft, zo is er een gedruis van wateren in den hemel, en Hij doet de dampen opklimmen van het einde der aarde; Hij maakt de bliksemen met den regen, en doet den wind voortkomen uit Zijn schatkameren.

    Daarom is een orgel heiliger dan andere instrumenten.

    engel.gif

    Dan zou een ander instrument dat wind gebruikt dus ook mogen; een trompet, tuba, fagot, neusfluit... Het gebruik van wind om geluid voort te brengen is toch niet voorbehouden aan het orgel?

  8. Een vraag waar ik nu al een tijdje mee loop. In vele, wat orthodoxere kerkgenootschappen is de enige vorm van muziek psalmen, gezongen in heeeleeee noooteeeen en begeleid met een orgel. Bands die weliswaar religieuze teksten zingen, maar dat in bandvorm doen, worden vaak niet geaccepteerd. Wat is hier de achtergrond van? In de Bijbel wordt met geen woord gerept over orgels, die waren 2000 jaar terug nog niet eens uitgevonden, en ook de melodie waarop gezongen wordt is niet bepaald afkomstig uit de tijd waarin de teksten geschreven werden. Wil men werkelijk bij de bron blijven dan zouden deze psalmen toch op Joodse, klezmerachtige melodieën moeten worden gezongen begeleid door cymbalom of viool of iets dergelijks? Dus waar komt dan de 'gereformeerde muzikale traditie' vandaan? Gewoon een traditie die in stand is gehouden, of zit er een diepere betekenis achter het gebruik van het orgel?

  9. Ave!

    Ik kijk hier al langer wel eens rond, heb besloten om me ook maar eens aan te melden.

    Mijn naam is Remco, 21 jaar oud. Ik ben zeer geïntreseerd in religie/mystiek/levensbeschouwing, zelf ben ik echter nog zoekende naar de "Waarheid", ik ben er nog niet helemaal uit waar ik in geloof, hoop dat ik op dit forum wat verder kom in mijn queeste.

    Hobbies en interesses verder: Ik lees graag en vaak, zowel fictie als non-fictie. Favoriete schrijvers: J.L. Borges, Neil Gaiman, Melville, Mulisch, M. Z. Danielewski en vele anderen. Verder ben ik ook groot muziekliefhebber, en sociologiestudent.

    Salam,

    Remco.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid