Spring naar bijdragen

Lent

Members
  • Aantal bijdragen

    87
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Lent

  1. Na bijna 5 jaar France:

    Als je hier in France iemand uitnodigd is dat bijna standaard voor het eten, lunch (warm) of savonds (ook warm). Je gaat mensen niet op de koffie uitnodigen. Als je niet wilt eten samen dan doe je tenminste een aangeklede apero.

    Ontbijt stelt hier idd niets voor, stukje baguette met jam of nutella, met een soepkom chocomelk/(nep)koffie.

    Tyisch frans; protestanten zijn allemaal "cult", sort of sekte. Oh! zijn protstetanten echte Christenen? Echt??

    (in nederland is dat meestal andersom.. (je hebt Christenen en Katholieken..)

    Tyisch nederlands: direct en bot reageren. Grove grappen tegen je beste vrienden. Vooral Heel Erg stoer zijn, lekker elkaar afzeiken.

    Typisch frans: kinderen vanaf 6 jaar die poezie uit hun hoofd leren. Thuisblijfmamas bij gebrek aan part time banen. Full time werkende vrouwen. Bij gebrek aan part time banen.

  2. EO kinderkrant met knutselwerkjes

    wie kent kwis met de marmotten en het rare voorwerp

    natte linoleumlucht in de kleuterklas

    sanovite crackers en appels als tussendoortje in de kleuterklas

    later:

    bessen jus drinken in de plaatselijke "bardancing", in twee rijen tegenover elkaar dansen (?!)

    meisjes met tripper jeans, die hele hoge met wespentaille, de jongens edwin jeans, kraagjes omhoog, opgeschoren nekjes..

    wegzwijmelen met Blue Lagoon (de eerste)

    blauwe mascara, veeel klonters

    gepermanent haar touperen

    smile.gif mooie tijd

  3. De vraag is ook wanneer ben je verstandelijk gehandicapt? Ik bedoel , dit is zo samenleving gerelateerd. Mijn schoonzus in west afrika is niet de allerslimste zeg maar, maar word zeker niet gezien al verstandelijk gehandicapt, en in nederland zou we wel dat predikaat krijgen denk ik. Er is een heel schemer gebied. En in nederland heb je best snel dat predikaat licht verstandelijk gehandicapt, simpelweg omdat de maatschappij zo nodeloos ingewikkeld is :-)

    By the way een kennis van mij, is licht verst geh, getrouwd met een 'normaal' begaafde man, heb samen 3 kinderen, dat gaat helemaal goed. Zij heeft struktuur nodig, nou ja dat kun je grotendeels organiseren.Dit is een berst unieke situatie, trouwens ik denk dat er wel meer stellen zijn waarvan de ene "gewoon" lager beroepsonderwijs heeft gevolgd en de partner een of andere speciaal onderwijs vorm voor verst gehandicapten.

    Kortom wat ik zeggen wil; nuance is gewenst.

  4. He wat gek ik heb m ook gedaan terwijl ik al lang en breed katholiek geworden was, deels uit nieuwgierigheid mar ik heb een erg leuke en super leerzame uitwisseling gehad met mijn contactpersoon. En nog een tip: dat boekje van de alpha cursus wordt heeeel veel en goedkoop op MP aangeboden!

  5. Quote:

    Vraagje: zijn ze geschikt om kinderzitjes op te doen? En hoe 'rechtop' zit je of kan je zitten? (Als ik te ver voorover zit kan ik niet met mijn dochter in de draagdoek fietsen, dat hangt veel te veel voor haar nek. En een tweede kiddo zou ik ook graag zo blijven willen vervoeren, ideaal!)

    OT

    Dagmar hier ook een draagmama, maar fiets je met de doek???? daar schrik ik van. is echt erg gevaarlijk.

  6. Ik zat maar te denken, wat is couchsurfing in 's Hemelsnaam. Even op google gekeken en nou ja wat blijkt, dat deed ik 25 jaar geleden al!! Met mijn ouders dan. In Amerika. Maar toen heette het Mennonite Your Way. En de adressen kwamen uit een heuse almanak want dat was nog voor internet enzo. Gelogeerd bij de meest grappige mensen. Verse corn van t land geplukt en geroosterd op de bbq. Geslapen in basements met spuuglelijk bloemetjesbehang. Rare gebeden voor e na t eten. En een meisje ontmoet die melody heetten (raaaaare naam vond ik dat). Ja couchsurfen rocks widegrin.gif

  7. Ik heb in mijn agenda zon jaaroverzicht met extra ruimte. Daar schrijf ik op de dag in wat ik waar heb gepind en welke cheque ik voor wie heb uitgeschreven (France!). Dat werkt voor mij: doe niet aan internetbankieren, heb verschillende rekeningenv(nl, fr) en op deze manier weet ik per maand wat er uit gaat en waarheen. alleen tanken vergeet ik nogal eens op te schrijven hamer.gif en dat is best veel geld.

  8. Hoi, voor een vriendin zoek ik een actieve gemeente in Zaandam. Actief in de zin dat er ook bijbelstudiegroepjes enzo zijn en dat er liefst ook veel met muziek gedaan wordt. en eventueel met zending. Het gaat dan om een evangelische of pinkstergemeente of iets dergelijks. Zijn hier mensen uit de regio Zaandam? Welke gemeente ken je en hoe vind je de samenkomsten enzo? Hoe word er over tongentaal gedaan? Please let me know!

  9. Jan kon zelf de r ook niet uitspreken! het was toch guggg?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Oef, ben ik ff blij dat ik daar nog nóóit eerder van gehoord had!
    party.gifwidegrin.gif

    Het eindigde met een zin met "baas in eigen buik".

    Hoe voorspelbaar. Ik had echt geeeeeeeen idee wat abortus was overigens.

    Heb later wel een werkstuk geschreven toen ik 13 was over de postitie van vrouwen in ontwikkelingslanden. De docente schreef als commentaar: poeh zeg wat een ellende!

    Ik had namelijk al die feministiese propaganda overgeschreven.. Je kon echt veel beter een ongetrouwde lesbiese blanke linkse middenklasse vrouw uit het westen zijn hoor, ipv een zielige zwarte vrouw, die door haar afrikaanse polygame dominante op seks beluste man de hele dag onderdrukt werd... en die alleen maar mocht koken en wassen en kindjes krijgen... terwijl die vrouwen veel slimmer waren dan die mannen...

    en die mannen maar palmwijn drinken en kat kauwen en onder de boom de hele dag sliepen terwijl ze lekker hun vrouwen lieten besnijden met stompe mesjes en hen op het land al het zware werk lieten doen!

    De LP heette "het jaar van de vrouw", dat was 1975....

    Kan geen online teksten vinden jamergenoeg.

  10. Quote:

    Vroeger, einde basisschooltijd, was ik nogal bezig met de kernwapens enzo (het NAVO-dubbelbesluit stond op het punt ook in Nederland uitgevoerd te worden, en als PSP/PPR-gezin gingen wij natuurlijk fijn demonstreren). Films als The day after en dergelijke gaven een beeld van hoe het zou zijn als de bom viel, en bandjes als Doe Maar gaven het gevoel aardig weer: "laat maar vallen, want het komt er toch wel van, het geeft niet of je rent". Het geldende strategische concept was MAD, "wederzijds verzekerde vernietiging".

    Wow herkenning herkenning. Demonstreren in Den Haag, Strijdliederen oefenen in de bus, buttons op je jasje, en het gebroken geweertje natuurlijk...kamer behangen met politieke posters ...en ik heb (biecht!) nog op 8 jarige leefijd het pro Abortuslied van Robert Long/Coby Schreijer als meest favoriete lied verklaard. want het zong zo lekker mee met de LP. Wijsheid komt met de jaren ja.

    God wat ben ik blij dat ik daar niet meer ben nu! Thank you Jesus.

  11. Geweldig topic is dit. Ik dacht vroeger dat het radioprogramma "Hier en Nu" van de NCRV "Heer en U" heette. Omdat het christelijk was. En Morrison was een jongetje dat altijd bij Peter van Bruggen in de studio zat om het weeshuis van de hits te presenteren. hij was wees natuurlijk verbaasd.gif .

    Verder was oooit erg lang geleden de VPRO bijna failliet omdat ze niet genoeg leden hadden. Wij waren lid maar ik was gedurende lange tijd echt in stilte in paniek want als ze voor die en die datum niet meer leden zouden krijgen was het gebeurd. en ik dacht dus dat dan alle leden vermoord zouden worden. Dus ik was erg bang zul je begrijpen. Ik durfde er niet met mijn ouders over te praten. cry.gifcry.gif Mijn vader was dominee en had t altijd over de gemeente, ik heb een tijdlang gedacht dat hij ook de burgemeester was, omdat het altijd over de gemeente ging. bloos.gif

  12. Ik wil best graag geloven dat de NKW een soort sekte is, maar waarom heb ik nou toch zo'n sterk voorgevoel dat harry en victor dezelfde persoon is? Waarom niet even iets meer van jezelf laten zien harry danwel victor? Als je op deze manier de NKW gaat bashen, ga ik nog denken dat t juist een integere beweging is ;-)

  13. Hoi Iriacynthe, je hebt het over een kinderwens al of niet hebben. Ik denk dat daar al iets zit. Je geeft je over aan Gods wil, en dus aan Zijn wens. Jouw wens is ondergeschikt aan de Zijne, als je God volgt.

    Ikzelf doe niets, oftewel Go with the Flow. Ook een methode ;-)

  14. WEG2, ik had begrepen dat ernstige mishandeling ook valt onder de mogelijke redenen voor het aanvragen van een tenietverklaring van het huwelijk.

    Laten we ook niet vergeten de mannen die mishandeld worden bij mishandeling binnen een relatie, hier schijnt een groot taboe op te zitten wegens mannelijkheid blabla en wordt veel minder geregistreerd. Helaas heb ik geen bron paraat nu. Het valt mij wel op in mijn vriendenkring hoe vaak het gebeurt dat de meiden en vrouwen hun man/vriend bejegenen op een nogal hysterische en agressieve manier. Maar dat OT dus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid