Spring naar bijdragen

Diny

Members
  • Aantal bijdragen

    24
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Diny

  1. Ik verhuis komende maandag naar een huis ook hier in het dorp. Word voor mij de 11e keer dat ik verhuis. Ingrijpend? Ja zeker. Ook omdat ik over minder dan 3 maanden weer verhuis, dit keer 88 km verderop. En daarna kort erop weer als we een huisje hebben. Alles wat nu dus ingepakt staat, staat het nog wel de komende maanden. Heb er totaal geen zin in eigenlijk, maar het is niet anders.

    Ik kijk uit naar de 3e verhuizing. Lekker ons eigen huisje, zelf verven en inrichten.. heerlijk!

  2. Prachtig zeg!

    Mijn moment van vervulling was toen ik hoorde wat de laatste woorden van mijn Overgrootoma (99) waren. "Ik zie Hem! En mijn man, en ik ga nu naar ze toe!"

    Ze heeft altijd over Hem gepraat, altijd hele gesprekken. Toen ik Jelle (mijn vriend dus) aan haar voorstelde was haar eerste vraag of hij wel geloofde. Toen hij Ja zei, vond ze het goed. Zij is 1 van de mensen die mij mijn geloof hebben laten kiezen smile.gif

  3. Misschien hier maar eens vragen..

    Over 2,5 maand op 21 Mei trouwen mijn vriend en ik.

    We zijn nu hard aan het nadenken over een trouwtekst.

    Ik zelf heb al mijn hele leven steun aan 1 Korinthiër 13. Voor de hand liggend om die, zeker ook met de betekenis, als trouwtekst te nemen.

    Maar ons huwelijk is voor ons een nieuwe start na een hele zware periode. Misschien dat we een tekst zouden kunnen kiezen die dat symboliseert. Weten jullie een mooie?

  4. Ik ga me steeds meer geneigd voelen om mijn mening over de PVV te onderdrukken. Ja, ik denk er regelmatig over om op de PVV te stemmen. En als uit mijn stemwijzer in Juni blijkt dat de PVV veel overeenkomsten heeft met mijn mening/visie, doe ik dat ook.

    Maar al dat anti-PVV gedoe overal is even erg als wat Wilders zelf over Moslims zegt. de PVDA roept andere partijen op om een standpunt in te nemen dat ze niet met de PVV in een regering gaan. Wat krijg je dan? Dat mensen juist de PVV gaan stemmen.

    Ik ben het in heel veel punten met Wilders eens. Ook op gebied van Moslims. Zij moeten zich aan onze cultuur aanpassen, en wij niet aan die van hun. Er word zo ontzettend veel in de doofpot gestopt wat er in hun cultuur afspeelt, door politiek en burger. Daar mag van mij wat aan gedaan worden! Misschien is het maar goed als de PVV daadwerkelijk een grote partij word. Dan pas kunnen we zien wat er gebeurd. Als minister president zie ik hem niet voor me, maar als stem in het kabinet? Jazeker. Hoe extreem hij nu ook klinkt, dat zal afzwakken als ie in de kamer zit.

    Natuurlijk gaat hij in dingen te ver, ook ik vind dat. Maar tussen Woord en Daad zit ook een groot verschil. mensen moeten dat ook eens zien.

  5. Quote:

    [...]

    Die stunt was mooi ja, voor de Italiaanse tv. Achterlijk ook, dat je verplicht wordt te playbacken. Als ik me niet vergis: in dezelfde show is ooit Placebo te gast geweest (of bij een andere Italiaanse show), en ook zij moesten verplicht playbacken. Op een gegeven moment is Brian Molko woest, steekt hij zijn middelvinger op en gaat hij heerlijk tegen iedereen te keer. Mooi moment. Vast ook op YouTube te vinden.
    knipoog_dicht.gif

    Die show is Within Temptation ook een keer geweest. Als er iemand is die niet kan playbacken is het Sharon wel puh2.gif Dus dat was nog goed te zien ook.

    Ontopic; Pinkpop staat op mijn verlanglijstje!

  6. Ik ga in April naar Within Temptation. Staan er nu 2 gepland (rotterdam en utrecht) maar waarschijnlijk word het de gehele tour.

    Verder elk jaar wel Appelpop, en de rest even kijken. Line-up word nu langzamerhand allemaal bekend dus. Geen grote festivals voor mij; te duur.

  7. Ik denk dat het "klaar zijn om te trouwen" een gevoel is. Als je zeker van elkaar bent, is een huwelijk het ultieme verbond wat je met elkaar aan kan gaan. Als je droomt van een toekomst samen, en je leven met de ander wilt delen, ben je klaar om te trouwen.

    Maar.. Het is ook wel belangrijk om te weten wat het huwelijk inhoud en bereid zijn hiervoor te vechten.

    Ik hoor wel eens mensen die zeggen "ik kan altijd nog scheiden"

    Dan ben je niet klaar voor het huwelijk.

  8. Ik trouw over 3 maanden, en bij ons krijgen we ook vaak de reactie van "wat jong" (ik ben 21, hij is 23)

    Veel zeggen ook dat we eerst maar moeten gaan samenwonen, en altijd nog kunnen besluiten te trouwen, maar wij hebben bewust de keuze gemaakt dat niet te doen. Samenwonen is in mijn ogen "proefdraaien". Ik heb niks tegen mensen die eerst gaan samenwonen, maar onze keuze is het niet. Als je besluit te trouwen ben je zeker van elkaar, ik hoef dat niet eerst uit te proberen of we wel bij elkaar passen als we in 1 huis wonen.

    Voor de seks doen we het niet; Misschien zijn er stellen die dat wel doen maar wij niet. We zijn hier al bekend mee, en hebben die keuze zelf gemaakt. Ook sex hebben is een keuze voor elkaar, die je niet terug kan draaien.

  9. Een kerkelijk huwelijk is een keuze die je samen maakt, als een van de partners niet gelovig is, dan neem ik aan dat hij wel de moeite zal doen om te weten wat het is, en een belofte aan God te maken en zich daar ook aan te houden. Het kan dus ook een nieuwe start voor de niet-gelovige partner zijn.

    Over het grote feest; Werd dat in de Bijbel ook al niet gedaan? Een huwelijk is een heuglijk iets, dus dat moet gevierd worden. Als jij het klein wilt, en hij groot, zal er een compromis gemaakt moeten worden. Dat is ook belangrijk in het huwelijk. Je zal sowieso eerst voor de wet moeten trouwen voor je de zege over je huwelijk kan ontvangen. Andersom kan niet. God ziet wel dat je van je partner houd, een gehaast huwelijk zal daar niet minder van maken.

  10. Oh wat een leuk kaartje big-smile.gif

    Voor mij is het over 3 maanden zover; Op 21 Mei gaan wij trouwen. We zijn dan op 1 dag na 4,5 jaar samen. Bijna alles is al geregeld; Alleen mijn trouwjurk word op maat gemaakt dus dat word volgende maand geregeld. Ik ben 21 op de grote dag en mijn vriend 23 smile.gif Onze bruiloft heeft een "rock" sausje, aangezien wij elkaar bij Within Temptation hebben ontmoet, we beide nog steeds grote fans zijn en ook voor hun fanclub werken als vrijwilligers.

    Overigens geen plan-stress hier; We hebben een weddingplanner (ik heb mijn papieren puh2.gif)

  11. Quote:
    Dit kan uiteraard een verkorting zijn uit meisjesnamen op -dina, zoals Arendina, Berendina enz. Vooral in Dr. en Gron. komen veel vr. afleidingen voor van mansnamen, gevormd met -dina. Deze uitgang kan een eigen leven leiden als Dina of Dien (vgl. Chien en Gien). Als zelfstandige naam kan hij echter oudtest. zijn: Dina is de naam van een dochter van Jakob en Lea. De betekenis is `oordeel' (Gen. 30, 21 v.). Als bijbelse naam vooral bij refugié-families in het Land van Cadzand en op Walcheren (Meertens, Ze. fn; 28)

    Dat dus smile.gif Mijn doopnaam/Officiële naam is Arendina. Diny is mijn nickname/roepnaam.

  12. Quote:

    Onze kinderen hebben Bijbelse namen, maar niet om "Bijbelse" redenen. We hebben, door eigen ervaringen in het buitenland, gemeend dat het prettig is als je een naam hebt die in het Nederlands, Frans en Engels redelijk probleemloos valt uit te spreken. Bijbelse namen lenen zich daar uitstekend voor.

    Daar heb je best een punt om over na te denken! smile.gif

  13. Ik heb ook een piercing smile.gif Waar hou ik lekker voor mijzelf.

    Denk dat Lev. 19:28 meer op tattoo's van anderen slaat; Je mag geen afbeeldingen van afgoden hebben. Mag een tattoo van een Christelijk symbool dan wel? Oorbellen moeten naar mijn idee gewoon kunnen, en andere piercings ook.

    Tunnels (grotere gaten in je oor) kunnen mits goed gestretcht weer gewoon dichtgroeien.

  14. Mijn vriend (verloofde eigenlijk) heeft 2 namen; Zijn roepnaam is een "gewone" naam en zijn 2e is een Bijbelse naam; Daniel. Ik vind die naam erg mooi. Zelf heb ik een doopnaam/roepnaam. Wij zitten er zelf aan te denken om ook een Bijbelse naam als 2e naam te geven, zoals de ouders van mijn vriend bij hun beide kinderen hebben gedaan.

    Mijn tweelingzus heet trouwens Lydia, erg mooie naam ook ja.

  15. Hallo!

    Ik ben Diny, 18 jaar en ik woon in Ridderkerk (naast Rotterdam) In het dagelijks leven ben ik op dit moment helaas werkloos, maar ik hou me graag bezig met de eigen zaak van ons gezin en met mijn thuisopleiding voor mijn middenstandsdiploma. Mijn hobby's zijn muziek en dieren. Muziek waar ik van jou word vaak onder het Gothic-genre genoemd, maar eigenlijk sta ik voor alles open! Ik ben groot fan van de nederlandse band Within Temptation, en ga ook graag naar concerten en optredens van hun.

    Kwa geloof is het bij mij een lang verhaal; Ik ben gelovig opgevoed door beide ouders. Toen ik 9 was zijn mijn ouders gescheiden en is het geloof voor mij minder geworden. We gingen niet meer naar de kerk, want mijn moeder kon het allemaal niet meer aan, En ze moest de kracht vinden om weer een kerk binnen te stappen. ze voelde zich schuldig tegenover god dat ze gescheiden was.

    als klein kind zag ik ook alle ellende en had dus zoiets van "geloof bestaat niet" Toch is het altijd blijven hangen. Ik zag ook hoeveel steun mijn moeder er mee had, als ze het moeilijk had viel ze toch terug uit haar geloof. Na een tijdje heeft mijn moeder toch de kracht gevonden weer naar de kerk te gaan en zijn we een jaar geweest. Toen kreeg mijn moeder van de dominee te horen dat gescheiden mensen niet in de kerk thuis hoorden. In plaats van zich te verdedigen kroop mijn moeder in haar schulp en is ze weer uit de kerk weggebleven, waardoor ik dus ook.

    2 jaar geleden leerde ik mijn huidige vriend kennen. Hij is ook gelovig en zijn ouders ook. Toen heb ik voor mezelf toch de knoop doorgehakt en heb mijn twijfels bij het geloof aan de kant gezet en er voor gegaan. Ik ga nu af en toe, als ik bij hem ben, mee naar hun kerk. Wat mij best moeite kost en ik hoop voor mezelf ook weer de kracht te krijgen om mijn moeder bij de arm te pakken en haar, ondanks haar ziekte, mee te nemen naar de kerk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid