Spring naar bijdragen

Jepk

Members
  • Aantal bijdragen

    80
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jepk

  1. Quote:

    Schijnbaar heel moeilijk. Maar volgens mij trek jij conclusies die je niet zonder meer mag maken.

    Maar wellicht dat jij het kunt verduidelijken.

    Ik krijg trouwens de indruk dat je je eigen standpunt in deze nog al verheven vindt, ondanks dat het slechts een minderheids standpunt is. Iets minder laagdunkend mag ook wel.

    En als we het dan over Nederlandse taal hebben. Nederlandse is met een hoofdletter, en zinnen begin je met een hoofdletter en eindig je met een punt.

    Admod note: Beste Jepk,

    Credible.nl is een algemeen christelijk forum, dus katholiek noch protestants. Al eerder hebben we je hierop aangesproken en recentelijk heb je een maandban ontvangen om hier over na te denken.

    Na deze maand schijn je niet te beseffen waar Credible.nl voor staat en het lijkt ons dus beter als we in deze hoedanigheid afscheid van elkaar nemen.

  2. Op maandag 02 april 2007 12:37:45 schreef Thorgrem het volgende:

    23 ?De maagd zal zwanger zijn en een zoon baren, en men zal hem de naam Immanuël geven,? wat in onze taal betekent ?God met ons?. 24 Jozef werd wakker en deed wat de engel van de Heer hem had opgedragen: hij nam haar bij zich als zijn vrouw, 25 maar hij had geen gemeenschap met haar voordat ze haar zoon gebaard had. En hij gaf hem de naam Jezus.

    Ik zie nog nergens staan dat Jozef geslachtsgemeenchap had met Maria.

    Wat betekend voordat,dus toen haar zoon Jezus gebaard was had hij wel gemeenschap met haar.of is de nederlandse taal zo moeilijk te begrijpen

  3. Quote:

    Oww en Jepk voordat je met Romeinen 3 vers 23 aankomt:

    23 Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God;

    Rom. 3:23 - Sommige Protestanten gebruiken dit vers in een poging te bewijzen dat Maria ook met zonden was. Maar "iedereen heeft gezondigd" betekend enkel dat allen onderhevig zijn aan de originele zonde. Maria was gespaard van de originele zonde door God, niet door haarzelf. Normaal wordt men gedoopt om de zonde weg te wassen. Zie het als een modderpoel waar God je in werpt en waar je door de doop mee schoongewassen kan worden. Echter bij Maria heeft Hij haar in eerste instantie al niet in de modderpoel gegooid.

    Rom. 3:23 - "Iedereen heeft gezondigd" refereert ook enkel naar diegene die kunnen zondigen. Dat is niet iedereen. Bijvoorbeeld baby's, achterlijken en seniele kunnen niet zondigen.

    Rom. 3:23 - Tot slot, "iedereen heeft gezondigd" Maar Jezus moet een uitzondering zijn op deze regel. Dat betekend dat Maria ook een uitzondering kan zijn. Neem er notitie van dat het Griekse woord voor iedereen "pantes" is.

    Romeinen 5 vers 12

    Adam en Christus

    12 Daarom, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen en door de zonde de dood, zo is ook de dood tot alle mensen doorgegaan, omdat allen gezondigd hebben.

    Dus niemand uitgezonderd onder de mensen.Jezus is God, God is mens geworden in Jezus Christus,Hij alleen is zonder zonden.

  4. Quote:

    Je hebt gelijk. Die uitleg van neven en nichten is inderdaad een mogelijkheid maar het verhaal dat het zijn stiefbroers zijn vind ik nog steeds een goede mogelijkheid.
    knipoog_dicht.gifsmile.gif

    Maria staat volledig onder de genade en is geheel zonder zonde geboren. Zonder enige fout gevormd in de moederschoot. Voor God is niets onmogelijk.
    smile.gif

    Mattheus 1

    24 Jozef dan, opgewekt zijnde van den slaap, deed, gelijk de engel des Heeren hem bevolen had, en heeft zijn vrouw tot zich genomen;

    25 En bekende haar niet, totdat zij dezen haar eerstgeboren Zoon gebaard had; en heette [1] Luk 2:21. Zijn naam JEZUS

    Jezus te Názareth veracht

    54 En gekomen zijnde in Zijn vaderland, leerde Hij hen in hun synagoge, zodat zij zich ontzetten, en zeiden: Van [13] Mark 6:2.waar komt Dezen die wijsheid en die krachten?

    55 Is [13] Joh 6:42.Deze niet de Zoon des timmermans? en is Zijn moeder niet genaamd Maria, en Zijn broeders Jakobus en Joses, en Simon en Judas?

    56 En Zijn zusters, zijn zij niet allen bij ons? Van waar komt dan Dezen dit alles?

  5. Quote:

    [...]

    Maria is wel vrij van zonden, zij is, in tegenstelling tot ieder ander mens, niet geboren in zonden.

    Romeinen 3 vanaf vers 9 zegt:

    Alle mensen zondaars

    9 Wat dan? Worden anderen boven ons gesteld? In geen enkel opzicht; wij hebben immers tevoren Joden zowel als Grieken beschuldigd, dat zij allen onder de zonde zijn, 10 gelijk geschreven staat:

    Niemand is rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand, die verstandig is, niemand, die God ernstig zoekt; 12 allen zijn afgeweken, tezamen zijn zij onnut geworden;

    er is niemand, die doet wat goed is, zelfs niet één.

  6. Quote:

    [...]Maria is vrij van zonde. Natuurlijk staat Maria in geen enkele verhouding tot Christus om de doodsimpele reden dat Christus God is. Maria is de vrij van zonde doordat God Haar in Zijn oneindige genade voor Haar geboorte vrij van zonde heeft gemaakt. Op haar ziel werd door God reeds tevoren de zuiverende werking van de toekomstige Verlossing door Haar Zoon Jezus Christus toegepast. Dit noemen we ook wel de Onbevlekte Ontvangenis.
    smile.gif

    Maria is niet vrij van zonden, zij is als ieder ander mens geboren in zonden.

  7. [off-topic]

    Admod note: IP ban lijkt me nog niet nodig, maar voor je laster campagne richting Credible.nl enerzijds en anderzijds onze Katholieke gasten lijkt me niet op de juiste plaats. Ook jij bent te gast en deze opmerking gaat tever, daarvoor krijg je van mij een vierde berisping voor deze en deze posts en dat is een maandban. Lees nog eens aandachtig de FAQ door in deze tijd.

  8. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 23:27:04 schreef JoostG het volgende:

    [...]

    Als jij ook maar een béétje vol haat zit dan lijk je niet echt op Jezus, he?
    engel.gif

    En dat uit-de-lucht-gegrijp over 'een katholiek forum' begrijp ik niet in deze context...

    Dan begrijp je nog niet veel van de Bijbel,God haat de goddeloosheid, God haat de zonden!!

  9. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 22:57:54 schreef Pius_XII het volgende:

    [...]

    Ja, dat zal de gemiddelde twijfelaar echt over de brug helpen.
    rofl.gif
    Jij zit echt vol met haat he?

    Ja ik haat zinloos gepraat en geschrijf,en ja ik zie hier bijna niets anders!!hoe zou dat toch komen

    katholiek forum?

  10. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 21:14:19 schreef Marillion het volgende:

    Het is al eens vaker beweerd dat ze het Graf van Jezus gevonden hadden, maar nu schijnt het dus vrij serieus te zijn.

    In de spelonk zou ook de zoon van Jezus begraven zijn en Maria en Maria Magdelena.

    'Graf van Jezus ontdekt'

    Uitgegeven: 23 februari 2007 20:25

    Laatst gewijzigd: 23 februari 2007 20:47

    JERUZALEM - Canadese documentairemakers zeggen het graf van Jezus van Nazareth te hebben gelokaliseerd. Zij baseren zich op jarenlang onderzoek van archeologen, historici, schriftdeskundigen en DNA-specialisten.

    Het graf bevindt zich volgens hen in een spelonk in de huidige wijk Talpiot van Jeruzalem, zo meldde de Israëlische krant Yediot Ahronot.

    Zoon

    In de kleine grot vonden deskundigen tien resten van grafkisten waarop namen staan gegraveerd. Op de kisten staat onder meer 'Jezus, zoon van Jozef', 'Judah, zoon van Jezus' en twee maal Maria. Het zou gaan om Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jezus. Judah zou een zoon van Jezus kunnen zijn.

    De grot werd al in 1980 ontdekt en er is sindsdien onderzoek naar gedaan. De documentaire van Simcha Jacobovici en James Cameron wordt binnenkort uitgezonden op World Discovery Channel. Volgende week wordt een persvertoning in New York georganiseerd.

    Hebben jullie niet beters te doen dan je bezig te houden met de leugens die Satan in de wereld brengt?

    Als je werkelijk wedergeboren bent heb je een ontmoeting met de Here Jezus gehad, Hij is jouw verlosser en redder en is de grootste waarheid en zekerheid geworden in jouw leven.Word is wakker, en besteed je tijd is nuttig door de Bijbel te lezen en te bidden tot God de Vader !!!!!

  11. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 21:28:25 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Grappig, hiermee erken je dus dat de Kerk leergezag heeft, want het was de Kerk, jawel de katholieke Kerk, die die keuze maakte.

    Kortom, je erkent het gelijk van de katholieke Kerk en je noemt dat een dwaling. Er is er maar één die de leer van Christus een dwaling noemt, en dat is de antichrist.

    Kortom, met je eigen woorden
    bewijs
    je dat je de antichrist dient. Daaruit volgt dat wat je zegt slechts leugens zijn.

    Zijn we daar ook weer uit
    flower.gif

    Samengevoegde post 21-2-2007 21:30:04:

    [...]

    Op grond van kerkgeschiedenis kan je weten wat hij bedoelt. Hij erkent simpelweg het van God gegeven leergezag van de Kerk, en noemt die tegelijk een dwaling. Logica dwingt hier tot één conclusie.

    Precies de 27 boeken uit het Nieuwe Testament erken ik. dus niet al het andere uit de duim gezogen flauwekul.

  12. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 21:01:46 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Gho intressant he. Dank je wel ik zal het morgen eens precies gaan doornemen. Maar wellicht dat een ander het voor mij wil doen zodat je sneller antwoord hebt.

    Maar ben je met deze kennis wel eens naar een bisschop gegaan? Ik bedoel je hebt hier schijnbaar goud in handen. Als dit waar blijkt dan zal de gehele katholieke kerk ophouden met bestaan denk ik.

    Nu wil ik van jou nog weten waar in de Bijbel staat dat de Bijbel de enige gezaghebbende bron is. En waar in de Bijbel staat welke boeken er in horen.

    En natuurlijk wil ik ook graag weten op welke katholieke geschriften je bedoeld, en dan graag bij naam want zo wordt ik er nog niet erg wijs van.

    O wat ik zo kort al kan beantwoorden is dat heiligen in de hemel leven, net zoals Christus nog steeds leeft. Misschien verklaard dat een heleboel voor je.

    Ja en wat wil dat zeggen, weet jij dan precies wie in de Hemel is, want er is ook nog een dodenrijk.Niet een ieder die Here Here zegt zal het Koninkrijk van God binnengaan, maar wie doet de wil van de Vader

    Vraag dat even aan Athanasius, Jerome en Augustinus waarom zij de 27 boeken uitgekozen hebben voor het Nieuwe Testament.

    367 A.D. werd een lijst van 27 boeken opgesteld door Athanasius, dezelfde lijst die wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Kort daarna werd deze lijst overgenomen door Jerome en Augustinus.

    Jij mag tot de Heiligen(maar als ze dood zijn verontreinig jij je,dan heb je pech) bidden van de katholieke kerk, dus laat even horen als je antwoord hebt gekregen.

  13. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 18:27:08 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Waar precies? Zou je kunnen citeren?

    [...]

    Wat is een huidige Bijbel?

    En over welke geschriften die katholieken gebruiken heb je het?

    De Leer van de RKK gaat trouwens nergens in tegen de Bijbel. Dit omdat de Bijbel deel uitmaakt van de Traditio. Als jij anders beweerd zie ik daar graag bewijzen voor. Dat van Maria is inmiddels door Pius ontkracht dus dat kun je niet meer gebruiken.

    Ik heb het over de geschriften die niet gebruikt worden in de samenstelling van de hedendaagse bijbel.

    Ook wat Pius aanhaalt in 1 Petrus 2:9 en 2 Kor 5 :20 laat helemaal niets zien van het middelaarschap van Maria, allemaal katholieke verzinsels!!Het zelfde over het bidden naar de heiligen in de Hemel,het is precies andersom het zijn de gebeden van de heiligen in de hemel.

    Het aanroepen van Heiligen die dood zijn wordt afgeraden

    Wat zegt de schrift in Leviticus 19 vers 31 om je juist niet te richten tot de doden :Raadpleeg geen geesten en schimmen van doden. Wie zich tot hen wendt, verontreinigt zichzelf. Ik ben de HEER, jullie God.

  14. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 17:24:19 schreef JoostG het volgende:

    Jepk, waar staat in de NBV dat je je alléén aan de schrift moet houden?

    Er staat heel duidelijk in Galaten dat er maar één evangelie is, dus als je een ander evangelie brengt dan ben je vervloekt.

    Samengevoegde post 21-2-2007 18:21:42:

    Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 17:48:00 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Schijnbaar erg blind, want ik zie nergens tegenstreidigheid met de Bijbel. Maar nogmaals open mij de ogen maar, maar dat weiger je. Het blijft bij wat blazen vanaf een hoge toren.

    Ik wil helemaal niet verloren gaan en ik denk zelfs dat ik op een vrij goede weg ben om gered te worden.

    Alleen jij komt met geen enkel antwoord, en dan blijft het gesprek nogal hangen op dezelfde plaats. Het lijkt wel een grammafoonplaat die blijft hangen.

    Graag wil ik nog steeds die drie vragen over de Bijbel beantwoord zien. Ik hoef er toch niet om te smeken om die beantwoord te krijgen?

    Bewijs jij nu maar is dat de geschriften die de katholieken gebruiken wel tot Gods Woord gerekend moeten worden, ondanks dat deze tegen de huidige Bijbel in gaan!!!!

  15. Hoe is het mogelijk dat mensen achter regeltjes aanlopen die door mensen gemaakt zijn en die regelrecht tegen de Bijbel(het meest gelezen Woord)ingaan, hoe blind moet je dan wel niet zijn.

    Dan moet je toch wel erg graag verloren willen gaan.

  16. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 13:34:37 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Inmiddels heeft Pius al geantwoord met verdere uitleg. Inclusief verwijzingen naar Bijbel teksten.

    Wat is de huidige Bijbel? Ik gebruik net zoals de meeste protestantse broeders een Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV).

    Mag ik je nog een kleine tip geven? Gebruik de Bijbel niet als knip en plak boekje maar probeer de doorgaande lijn te lezen.

    Laat dan is zien waar het staat in de NBV over Maria aanbidding en verering,dat zij naar de Hemel is opgevaren,dat zij zonder zonden was, waar het staat dat Petrus de eerste paus is geweest, waar het staat dat dat wij tot de heiligen in de Hemel mogen bidden? het is nergens te vinden.Het is één grote dwaling

  17. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 13:07:09 schreef Pius_XII het volgende:

    [...]

    En in 1 Pet. 2:9, 2 Kor. 5:20 (o.a.) wordt gesteld dat wij
    allen
    delen in het middelaarschap van Jezus, en in die zin moet het middelaarschap van Maria begrepen worden, en niet als vervanging Jezus.

    Ook het aanroepen van Heiligen kan je gewoon terugvinden in de Schrift, er wordt ons gevraagd om voor elkaar te bidden-> de Kerk is één, zowel de strijdende Kerk (gelovigen op aarde), de lijdende Kerk (de gelovigen in het purgatorium) als de zegevierende Kerk (de gelovigen in de hemel).-> In de Schrift is het gebed van een rechtvaardig gelovige zeer krachtig. -> De intercessie van de Heiligen, waaronder Maria. Kijk maar naar Op.5:8, daar zie je ook een voorbeeld van intercessie.

    Heeft niets te maken met dat wij onze gebeden moeten gaan richten tot de zegenvierende kerk in de Hemel.

    Wij kunnen alleen onze gebeden richten tot de Heilige Drie - Eenheid

  18. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 12:53:26 schreef Thorgrem het volgende:

    DEEL I: DE GELOOFSBELIJDENIS

           TWEEDE SECTIE : DE BELIJDENIS VAN HET CHRISTELIJK GELOOF DE GELOOFSBELIJDENISSEN

                  DERDE HOOFDSTUK: Ik geloof in de heilige Geest

                         ARTIKEL 9: 'Ik geloof in de heilige, katholieke kerk'

                                PARAGRAAF 6: Maria - Moeder van Christus, Moeder van de kerk

    I. Het moederschap van Maria voor de kerk

    ... zij is onze moeder in de orde van de genade

    969

    'Dit moederschap nu van Maria in de orde van de genade duurt ononderbroken voort, vanaf de instemming die zij bij de boodschap in geloof gaf en waarin zij onder het kruis zonder aarzelen volhardde, tot aan de eeuwige bekroning van alle uitverkorenen. Want na in de hemel opgenomen te zijn heeft zij niet opgehouden deze heilbrengende taak uit te oefenen, maar door haar menigvuldige voorspraak blijft zij voor (...) ons de gaven van het eeuwig heil verwerven Daarom wordt de heilige maagd Maria in de kerk aangeroepen met de titels voorspreekster, helpster, bijstand en middelares'.

    Lijkt me duidelijk genoeg Jan. Volgende vraag.

    Die teksten kun je trouwens ook zelf allemaal nalezen.

    Nee Jeroen , het is totaal niet duidelijk, je vindt dit nergens terug in de Bijbel die zelf door de katholieken is samengesteld(onder Gods leiding) want anders had er zeker een hoop flauwekul in gestaan.Maar dat durfden ze echt niet aan, omdat het ingaat tegen de rest van de schrift die iets heel anders laat zien.

    Bewijs jij nu maar is dat de geschriften die de katholieken gebruiken wel tot Gods Woord gerekend moeten worden, ondanks dat deze tegen de huidige Bijbel in gaan!!!!

  19. MIDDELARES

    Daarom wordt de heilige maagd Maria in de kerk aangeroepen met de titels voorspreekster, helpster, bijstand en middelares (Cat 969).

    Er is slechts één middelaar en dat is Jezus Christus; 1 Timotheüs 2:5-6 zegt:

    Want er is een God, er is ook een Middelaar Gods en der mensen, de Mens Christus Jezus; Die Zichzelf gegeven heeft [tot] een losprijs voor allen, [zijnde] de getuigenis te zijner tijd.

    Hebreeën 7:25 zegt:

    Waarom Hij ook volkomen kan zalig maken degenen, die door Hem tot God gaan, alzo Hij altijd leeft om voor hen te bidden.

    Efeziërs 3:12 zegt:

    In Wie wij hebben de vrijmoedigheid, en de toegang met vertrouwen, door het geloof aan Hem.

    Indien Jezus voortdurend voor ons tussenbeide komt en ons volkomen kan zalig maken dan heeft Hij geen hulp van Maria nodig. En als wij God kunnen benaderen met vrijmoedigheid en met vertrouwen, door geloof in Hem, dan hebben wij evenmin Maria’s hulp nodig.

  20. Het is geen laster, het is de waarheid, maar ja dit wordt dan meteen verwijderd omdat jullie op dit katholieke forum schijnbaar niet de waarheid kunnen verdragen, laat staan dat jullie er iets tegen in kunnen brengen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid