Spring naar bijdragen

justed

Members
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door justed

  1. Israël neemt vaak genoeg het initiatief, hoe vaak is het niet geweest dat Israël delen van haar eigen land af staat aan de palestijnen zodat ze daar kunnen wonen? Jij noemt dat dan terugtrekking, ik noem het een afstaan van eigen land, land die de Israëliërs notabena met hun eigen geld betaald hebben, het is letterlijk eigendom. Maar goed, om de vrede te bewaren besloot de regering toch hen tegemoet te komen.

    Maar wat gebeurt er als dan die poging tot vrede wordt ondernomen, men gebruikt dat verkregen gebied als nieuwe basis locatie voor verdere beschietingen, vrij logisch dat Israël dan zoiets heeft van geef het land dan maar weer terug.

    Het enige doel dat die figuren hebben die delen van Israël in bezit willen krijgen is Israël de zee in drijven, uitspraken die letterlijk gedaan zijn door enkele kopstukken binnen de terroristische palestijnse beweging.

    Daarnaast hebben de palestijnen historisch gezien geen enkel recht op het land Israël, palestina was slechts een erg kleine provincie. Net zoiets als hier friesland die eigenlijk een eigen land zou willen worden, moet je je voorstellen dat friesland dat dan op eist en het ze lukt, dat ze vervolgens nederland gaan beschieten omdat ze vinden dat heel nederland van hun is, beetje achterlijke situatie vind je niet?

    Als je dan ziet wat de media met name brengt dan is het wanneer Israël een beschieting gedaan heeft, zoals vorige week op gaza waarbij enkele palestijnen om het leven kwamen. Maar de rede hiervan welke een paar dagen van te voren plaatsvond lees je dan weer niet. Enkele dagen ervoor werden er gewoon palestijnse rakketten op een kinderdagverblijf afgeschoten.

    De doden aan beide kanten zijn uiteraard nooit goed te keuren, bij wie ze ook vallen, maar uitspraken van een president dat Israël vernietigd moet worden vind ik ronduit barbaars, het is een complete herhaling van de hele geschiedenis.

    In de bijbel zien we verhalen van omringende volkeren die zich opstelden tegen Israël, vervolgens was het vanaf 300 na christus de christenen die massaal joden gingen uitmoorden uit de naam van het christendom. Dan heb je nog niet zo lang geleden een doorgedraaide duitser gehad die geïnspireerd werd door jodenhaters en anti-semieten zoals Luther of Calvijn die de veroorzaker was dat zo'n 2/3 van de joden werd vermoord. En dan zijn het nu weer de palestijnen die het in hun kop gekregen hebben :s

  2. Ook al zou het letterlijk zijn wat dan nog? In de gehele bijbel komen voorbeelden van zonde voor. Voorbeeld wat me binnen schiet is Mozes die iemand vermoord. Moord is zonde en niet toegestaan in de ogen van God, maar toch zijn er diverse verslagen dat dit gebeurt.

    Zouden wij nu dan maar zo moeten lezen dat moord is toegestaan, of is het beter Gods geboden te lezen en te ontdekken dat er mensen waren die zich hier niet aan hielden, maar dat God in al Zijn barmhartigheid besloot die personen hiervoor te vergeven, en ondanks de fouten die ze gemaakt hebben die mensen grandioos te gebruiken als instrument, zodat Zijn wil geschied op aarde zoals deze ook in de hemel geschied.

    De diverse voorbeelden laat gewoon zien hoe bedorven de mens is, en dat ze overduidelijk redding en sturing nodig hebben. Precies datgene waarom God dan ook eerst getracht heeft die boodschap over te brengen via mozes, en diverse profeten en uiteindelijk door Zijn eigen zoon heen.

  3. Quote:

    [...]

    Begrijp er geen bal van. Word inteelt en incest goedgekeurd in de bijbel?

    Of heeft het iets te maken met het ras zuiver houden?

    Lot was toch “aangerand†door zijn dochters alvorens hij hen had aangeboden aan een aantal dorpelingen?

    Dat in de bijbel diverse personen staan die iets doen dat buiten de geboden van God valt, betekent niet dat het daardoor ineens is toegestaan natuurlijk. De bijbel staat nou eenmaal vol met mensen die zondigden, en heel vaak staan de gevolgen ook beschreven.

    Inteelt en incest wordt nérgens in de bijbel goedgekeurd, de personen die dit wel deden waren dan ook vervloekt zoals in deuteronomium staat omschreven.

  4. Quote:

    [...]

    Er staat inderdaad bloedverwant, maar daarna staat ook uitgelegd wat er onder bloedverwanten wordt verstaan, en daar zie ik geen neef/nicht staan. Er moet toch ergens een grens zijn lijkt me, aangezien iedereen toch ver weg familie van elkaar is
    knipoog_dicht.gif

    Er staat in het begin van leviticus 18 een samenvatting, en dat is dat je niks mag hebben met een bloedverwant. De lijst vind je overigens ook terug in Leviticus 20 vanaf vers 11 maar ook in Deuteronomium kun je je lol op in 23:1 en 27:20-23

    Daarna staat er een lijst met een aantal voorbeelden, deze lijst is verre van compleet zoals je ook al terrecht opmerkt dat neef/nicht er niet tussen staat. Er staat bijvoorbeeld ook niet tussen dat een vader geen gemeenschap mag hebben met zijn dochter, dus dat is dan volgens de logica alhier ook toegestaan??

    Het gaat met name om het eerste, om een bloedverwant. Een nicht of neef is een bloedverwant, het is immers het kind van je tante of oom, welke een naaste bloedverwant zijn van een van je ouders. Net zoals het logisch is dat je eigen kind bloedverwant is, het is niet noodzakelijk dat dit in de lijst vermeld wordt omdat met de samenvatting in vers 6 van hoofdstuk 18 al duidelijk genoeg zou moeten zijn.

    Maar omdat mensen vaak niet snel van begrip zijn staat er in leviticus nog een aantal voorbeelden, waarschijnlijk staan er in de talmoed nog meer voorbeelden (talmoed is net zoiets als de thora, maar dan is het in plaats van een geschreven overleving een gesproken overlevering die overeenkomt met de thora).

    Maar is het echt nodig om de lijst zo compleet te maken, of kunnen we zelf bedenken dat een neef/nicht/zoon/dochter bloedverwant zijn en het daarom niet toegestaan is om iets met hen te beginnen?

  5. Confronteerd de leugens in je hoofd met de waarheid, die leugens gaan namelijk rechtstreeks in tegen God's Woord!!

    Om maar een paar voorbeelden te noemen over wie jij eigenlijk bent als jij Christus aangenomen hebt:

    Je bent het zout van de aarde (Matteus 5:13)

    Je bent een heilige en hebt deel aan een hemelse roeping (Hebreeën 3:1)

    Je bent verbonden met de Here en één van geest met Hem (1 Kor. 6:17)

    Je bent deel van de Ware wijnstok (Johannes 15:1,5)

    Je bent een heilige (Efeziërs 1:1, 1 Kor 1:2, Filippenzen 1:1, Kolossenzen 1:2)

    Je bent een vreemdeling in deze wereld (1 petrus 2:11)

    Je bent uitverkoren door God, heilig en ten diepste lief gehad (Kolossenzen 3:12, 1 Tess 1:4, 1 Tess 5:5)

    Je bent rechtvaardig en heilig (Efeziërs 4:24)

    Aardig wat eigenschappen van jou waardoor je je echt niet zo onzeker hoeft te voelen!! Je bent immers door je verbondenheid met Christus méér dan overwinnaar, want Christus heeft de wereld overwonnen. Waarom zou je je zorgen maken en onzeker zijn als je weet dat God elk tekort dat wij maar hebben zal aanvullen door Christus??

    Tipje, ga naar een evangelische boekwinkel en koop het boekje "Hoe overwin ik mijn negatieve zelfbeeld" van Neil T. Andersen. Een fantastisch boek die aan de hand van de Bijbel, net als ik net kort gedaan heb, uitlegd wie jij eigenlijk bent in Hem. En dat er werkelijk NIETS is om onzeker over te zijn, want AL onze zekerheid ligt in God besloten!

  6. In het begin van het Christendom was het nog puur, de mens heeft er in al die tijd er na een vreselijke zooi van gemaakt, vanuit inderdaad een machtspositie die mensen graag wilden hebben. Enorm veel vermenging met heidense rotzooi, zodat het gepeupel rustig bleef.

    Met kon het Christendom niet uitroeien dus is het maar opgenomen, en vermengd met alles wat toen populair was. Vrij logisch dat men dan naar de Jood kijkt, want die zijn alle tijd hetzelfde gebleven, net zoals God onveranderlijk is.

    Als je kijkt naar wat er van gemaakt is, enorme gebouwen, vreemde machts-structuren, beelden in een kerk, vermenging met oosterse invloeden, heidense invloeden, vreemde theorieën die nergens terug te vinden zijn in de Bijbel.

    Ik ben blij dat de kerkelijke ambstdrager hun gezag kwijt zijn, hebben ze er zelf naar gemaakt. Maar dan nog met alle veranderingen en reformaties is er nog steeds een grote zooi overgebleven uit de tijd dat de kerkleider een verkapte dictator was. Dat geeft de traditionele kerk zelf ook toe, althans de predikant in de kerk waar ik was wel.

    De kerk zal alleen nog maar meer versplinteren, als je nu alleen al kijkt naar het feit dat de kerk het toestaat dat er predikanten staan die niet eens in God geloven!! Dat zal je in het jodendom niet tegenkomen, een rabbi gelooft 100% in God ook al erkent hij Christus niet. Dan luister ik liever naar een rabbi als naar een predikant die iets staat te vertellen wat ie niet gelooft puur en alleen omdat het een salaris op levert. Die mensen worden ook wel eens huurlingen genoemd.

    Op het moment dat er een storm gaat waaien die de schapen bedreigd zijn die huurlingen de eerste die afdruipen, want ze hebben gewoon absoluut geen karakter. Ik ga een mens ook niet iets wijsmaken waar ik niet achter sta, ik hoop dan ook dat die predikanten snel afgezet worden. Dan maar geen leiding in de kerk, kan ook heel goed de Enige leider is immers God.

    Het terugkeren naar het Jodendom vind ik een logisch gevolg van de rommel die veroorzaakt is door vroegere en huidige kerkleiders.

  7. Quote:
    Kan een mens Gods geest bezitten of ook gered worden zonder wedergeboren te worden?

    Even een leuke wending aan de discussie geven. Stel dat dat niet kan. Zijn Abraham, Mozes, Elia enzovoorts dan niet gered? Wedergeboorte bestond toen nog niet

  8. Wij willen op Christus lijken, Christus was Jood en Christus onderhield God's geboden. In de kerk noemen we dat alleen dat we de Wil van God moeten doen, die Wil zijn de geboden. De Bijbel zegt niet voor niets "Wie zegt God toe te behoren wilt zijn geboden volgen".

    Het is niet iets van dat de Here Zijn werk volbracht heeft opdat wij lekker er op los kunnen leven toch? Door het volbrachte werk zijn wij in staat gebracht dat we ook God's geboden kunnen houden, doordat de wereld inmiddels overwonnen is. Het is niet meer moeilijk wat het voorheen wel was.

    Er is een verschil tussen een gebod opvolgen, en leven vanuit geloof waardoor je vanzelf de geboden opvolgt natuurlijk smile.gif

    Dat is het verschil tussen leven uit de wet en leven uit de geest, uiteindelijk doe je hetzelfde, alleen vanuit een compleet ander uitgangspunt.

    Lees voor de gein Jakobus er eens op na, of 1 Johannes of wat dan ook. We zijn geënt op het volk van Israël, dan is het vrij logisch dat je daar je wortels gaat zoeken. Het heil komt er immers vandaan, ik vind het bizar dat er moment in tijd geweest is dat er van die enting niks meer te vinden was en het christendom steeds verder verwijderd raakte van Israël, terwijl de Here Jezus juist het volk van Israël en de rest van de volkeren met elkaar in Hem verzoend had.

  9. Quote:
    Op dinsdag 30 januari 2007 22:29:43 schreef Pius_XII het volgende:

    Ik had helemaal het verband nog niet gelegd.
    bloos.gif

    [...]

    Sterker nog, de katholieke Kerk is het voortgezette Jodendom.

    Als dat zo zou zijn moet ik zeggen dat er vrij weinig nog van over is gebleven. Dat die kerk in die tijd graag de plaats van de Jood in wou nemen ben ik het helemaal mee eens, maar om het nou een voortzetting te noemen vind ik wel erg ver gaan.

  10. Mijn advies, geduld hebben. Als het God's Wil is dat jullie samenkomen, dan komen jullie samen daar hoef je dan echt niks aan te doen. Vraag het ook aan God of het waar is wat je moeder zegt, of dat het gewoon iets is wat je moeder graag zou willen zien. Moeders vinden een huwelijk van hun kind vaak geweldig, mijn moeder zou dat ook graag zien dat ik een vrouw tegenkom, ga trouwen, kindjes krijg enzovoorts haha. Ik heb daar meer geduld in als zij puh2.gif

    Maar ga gewoon met God, vraag het Hem en focus je niet teveel op die jongen waarvan je moeder zegt dat je jong met hem zult trouwen. Leef je leven met God, en wanneer jij het zelf moet weten maakt God het je echt wel duidelijk, immers als God wilt dat je met die jongen trouwt zal Hij het jou ook vertellen.

  11. Heb jij je begravenis op papier of dergelijke, en waarom wel/niet?

    Nee ik heb niets op papier over m'n begravenis omdat ik het absoluut niet interessant vind wat er met mijn lichaam gebeurt na m'n overlijden. Ik neem aan dat ik begraven wordt, maar welke invulling hier aan gegeven wordt mogen de nabestaanden bepalen.

    Het liefst heb ik dat ze een enorm feest gaan vieren en blij en verheugd zijn dat ik eindelijk naar huis mocht gaan! Maar ik denk niet dat meeste familie van mij dat begrijpt, althans nu nog niet. Ik zie er in ieder geval wel naar uit, niet dat ik er dagelijks mee bezig ben maar het lijkt me fantastisch om eindelijk naar huis te mogen.

    En zo nee, heb ik je nu op een idee gebracht?

    Nee je hebt me niet op een idee gebracht, mijn nabestaanden moeten het regelen op een manier die bij hun past. Op het moment dat ik dood bent gaat het niet om mij maar om hen, en om wat voor hun de beste manier is om het "verlies" te verwerken.

    En zo nee, vind je het niet belangrijk?

    Nee voor mij vind ik het niet belangrijk.

  12. Ik denk dat D&D occult is ja, de dingen die in het spel voorkomen zijn immers voorstellingen van occulte zaken. Net zoals harry potter, lord of the rings, narnia enzovoorts.

    Gevaar van dungeons&dragons wat ik gezien heb is dat mensen die teveel spelen zichzelf teveel gaan identificeren met het karakter dat ze spelen, met alle gevolgen van dien.

    "Gebruiken van je fantasie is niet verkeerd"

    Alleen al de gedachte aan een zonde staat gelijk aan het plegen van die zonde. de Here Jezus gaf hier een voorbeeld van tijdens de bergrede. Dat als je alleen al naar een vrouw kijkt en over haar fantaseert, dan heb je op dat moment al overspel gepleegd.

    Ik denk daarom dat het argument "het is maar fantasie" of "het speelt zich alleen af in je gedachte" dan ook misplaatst is, want volgens de Here maakt het zeer zeker wat uit wat er in je gedachte of fantasie afspeelt.

    Als je dus alleen al fantaseert over het uitvoeren van magie, dan bega je eigenlijk al magie, als je alleen al fantaseert over het omleggen van een tegenstander, dan heb je in feite al moord gepleegd..

    Het is de bedoeling dat we niet alleen onze daden, maar ook onze gedachten in overeenstemming brengen met God en Zijn geboden.

    Vijf jaar geleden heb ik over D&D al een stuk gepubliceerd op internet, deze is na te lezen op link

  13. html is inderdaad geen programmeertaal (en ook niet voor opmaak) het is een markup language, zoals Rubenve al zei, een manier om een document te beschrijven. Opmaak kun je aan zo'n html geven d.m.v. bijvoorbeeld CSS. Houd in dat je in html diverse elementen beschrijven, en in CSS vertelt hoe zo'n element er uit komt te zien (hoe groot, de kleur, lettertype, enzovoorts).

    Maar goed dat gaat voor de meesten waarschijnlijk te ver bloos.gif

    Ik heb vroeger in ASP geprogrammeerd, maar omdat die taal te afhankelijk was van instellingen op de server ben ik een paar jaar geleden overgestapt op PHP waar ik nu alles in programmeer. Voor de rest gebruik ik ook dagelijks java script om in te programmeren.

    En heeeeel vroegâh heb ik op de MSX geprogrammeerd met Basic en daar diverse dingetjes in gedaan totdat ik m'n eerste PC kreeg (een heuze 8086XT van maar liefst 25 Mhz) waar ik voor het eerst met databases ging werken in combinatie met Clipper. Duurde in die tijd iets van 15 minuten om een stuk code te compileren, en dan ontdekken dat je 1 foutje in je code hebt, heerlijke tijd was dat hahaha.

  14. In mijn huis heb ik een stel muren in terracotta kleur met een vleugje zalmroze er doorheen, met roze gordijnen (haha) in dat deel van de kamer vanwege het feit dat als er zonlicht door heen schijnt de kamer zo'n mooie gloed krijgt. Aan de andere kant van m'n woonkamer heb ik de muren wit met een heel klein vleugje bruin er doorheen om het net niet té wit te maken Verder heb ik op het houtwerk verschillende creme-kleuren en m'n wc is compleet paars. Verder een bank met groen/gele strepen en de overige meubels heb ik in 2 houtsoorten. De ene is donker eiken en het andere licht beuken om zo wat contrast tussen de meubels te krijgen.

    Mijn kledingkleuren zijn zwart, rood, blauw, grijs, wit en legergroen zo uit m'n hoofd.

  15. Er wordt gesproken over een onreine geest die blijkbaar weg gestuurd is want die heeft iemand verlaten. Als die terugkeert en het huis is niet leeg (inderdaad de Heilige Geest heeft er dan geen woning gevonden) dan heb je een groter probleem als daarvoor.

    Dit geldt zowel voor een geest die uit een persoon gestuurd is, als een geestelijke macht die gebroken is binnen een bepaald gebied. Als je nog nooit meegemaakt hebt dat een geestelijke macht zeggenschap kan hebben over een gebied (bijvoorbeeld je huis) wees dan gewoon dankbaar smile.gif

    Ik heb genoeg woningen meegemaakt waar mensen geweest zijn die vanuit eigen authoriteit geestelijke machten wilden weg sturen, die ook daadwerkelijk weg gingen. Maar dat het huis uiteindelijk er erger aan toe was. Wat voor mij een bevestiging was van de Woorden in de Bijbel.

    Wat bedoel je overigens met allerhande spreuken?

  16. Als een Christen zich aan een gebod wilt houden dan hoeft dat niet omdat het moet, maar doet hij dat denk ik vanuit zijn liefde voor God de Vader. Immers het nieuwe verbond houd in dat God Zijn geboden op de harten schrijft, en niet meer op steen toch ??

    Spijswetten is alleen maar slim, zelfs de wetenschap komt daar achter. De wet om geen vlees te mengen met bijvoorbeeld kaas is alleen maar verstandig omdat het zelfs kanker schijnt te kunnen opwekken. Vlees koken in melk is niet alleen bijbels niet slim, maar ook niet gezond.

    Wetten op hygiëne in de Bijbel had ook een hoop leed kunnen verminderen tijdens bijvoorbeeld de middeleeuwen. Net zoals dat je als christen een andere aanpak hebt qua seksualiteit, omgang met mensen, omgang met jezelf allemaal gebaseerd op dat 'oud-testamentische'.

    Zal het overigens nog sterker zeggen. God liefhebben betekent dat je je aan Zijn geboden houd, Zijn geboden zijn geen zware last want elk kind van God overwint de wereld. Wij zijn niet voor niets meer dan overwinnaar in Christus. De overwinning op de wereld hebben we behaald door ons geloof, en alleen wie gelooft dat Christus de Zoon van God is kan de wereld overwinnen.

    Iemand die zegt "Ik ken God" en die zich niet aan zijn geboden houdt is een leugenaar en de waarheid woont niet in die persoon. Maar wie God's Woorden aanneemt, heeft God oprecht en volmaakt lief. Hieraan kun je zeker weten of iemand met God verbonden is. Wie zegt dat hij in God blijft, moet leven zoals Jezus geleefd heeft.

    Dat is precies hetzelfde als dat iemand zou zeggen "Ik sta in het licht" maar tegelijkertijd zijn naaste haat, die persoon leeft nog steeds in het duister en tast in het donker rond.

    De daden zijn namelijk de vruchten van iemands geloof, ik denk dat het houden van geboden daarom absoluut geen flirten met het jodendom is, maar een uitwerking van je geloof in de Schepper van Hemel en Aard.

    Iemand kan beweren dat hij gelooft, maar zonder daden helpt dat niks en is het loos geklets, zo'n geloof zal hem niet redden. Probeer maar eens aan te tonen dat iemand geloof kan hebben zonder de bijbehorende daden, dat zal je niet lukken. Alleen zeggen dat je gelooft in Christus heb je niks aan, dat gelooft de duivel ook.

    Horen en doen wordt dat in de Bijbel genoemd toch, is het, als je hoort van een gebod en je doet hem, dan flirten met het jodendom? Of is het gewoon iets dat goed is? Als iemand hoort en niet doet is het alsof je jezelf in de spiegel hebt bekeken en als je wegloopt dat je bent vergeten hoe je er ook al weer uit ziet.

    Geloof zonder werken is geen geloof, en werken zonder geloof zijn dode werken. Geloof alleen rechtvaardigt je niet, het is een combinatie er van, maar nog steeds zegt het niks over je behoudenis. Maar wel iets over je positie in het Koninkrijk van God. Wie zegt dat het allemaal niet zo nauw luistert zal de kleinste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen. Maar wie zich aan God's geboden houd (en dit ook aan anderen leert) zal groot zijn in dat Koninkrijk.

    Dat het niet altijd lukt om je aan de geboden te houden moge duidelijk zijn, Paulus lukt het ook niet en gaf hier ook de rede voor aan. Maar omdat hij werkelijk geloofde streefde hij er wel naar, maar vandaag de dag zijn er ook maar weinigen die er ook maar enigzins naar streven.

    Er zit ook een verschil tussen de geboden en de tradities uiteraard. Kijk als je tradities overneemt van het jodendom kan ik het wel flirten noemen, de geboden overnemen en waarlijk naar handelen vanuit de kracht die we ontvangen in Christus kan ik alleen maar wijs noemen.

    Verder vind ik het een goede zaak dat de jood en de niet-jood zo naar elkaar toe groeien, in Christus zijn we immers één met elkaar. Christus heeft de scheidingsmuur tussen beide partijen doen verdwijen. Maar als je naar de geschiedenis kijkt kun je hier maar bar weinig van terug vinden!

    Maar goed, een lang verhaal om onderscheid zien te maken tussen het houden van geboden (wat absoluut geen flirten met het jodendom is) en het kopieren van joodse tradities (wat wel onder flirten zou kunnen staan).

  17. Quote:
    Op dinsdag 09 januari 2007 15:42:45 schreef Mr. Emilio het volgende:

    Dat is in dit topic niet altijd als vanzelfsprekend ervaren. Ik zie het zelf ook niet GEHEEL los van elkaar, maar ik zou wel iets meer duidelijkheid willen verkrijgen omtrent het verschil...

    Soms is het ook een combinatie, dat eerst kwade machten moeten wijken voor Jezus' Naam, voordat er tot een zegen overgegaan kan worden. Een zegen is altijd handig nadat een huis 'gereinigd' is, dan blijft het huis niet leeg achter, anders komt dat kwade terug met een stuk of 5 vrienden ofzo

  18. Quote:
    G'd is de dader van al die eeuwen van jodenvervolging, martelingen, inquisitie en als toppunt de holocaust?

    Kun je dit nog eens bevestigen, want ik geloof nu mijn eigen ogen niet.

    Shalom, Pier.

    Door Ezechiël en Zacharia is geprofeteerd dat een dergelijk aantal uitgeroeid zal worden. Dat God een koning uit het Noorden zal opzetten tegen Zijn volk om dit te doen. Ik weet niet uit m'n hoofd welk gedeelte dit exact in staat, maar anders lees je het gehele boek. Dat kan nooit kwaad, het is immers God's Woord knipoog_dicht.gif

    Ze zijn door God verdreven, en er zullen weer jagers in gezet worden om het volk terug te leiden naar het land dat God uitgekozen heeft. Het zou ook best kunnen dat die 2/3 uitgeroeid is in de tweede wereld oorlog want de aantallen komen best overeen. En het rijk van de duitsers in die tijd was ook een land die aardig noordelijk lag ten opzichte van Israël. Ik kon eerst ook niet geloven dat een dergelijk aantal de dood zal vinden toen ik het las in de Bijbel, maar toen had ik zoiets van het staat toch echt in de Bijbel dus dan geloof ik het wel.

    In Ezechiël staat ook weer even verder op nog een verhaal over een koning uit het Noorden die nogmaals zal toeslaan, en dat God dat toestaat tot op zekere hoogte. En dat God eigenhandig Zijn volk daarna weer zal beschermen tegen die koning. En waarom? Zodat een ieder tot erkenning komt dat God Heer is.

    Let wel, ik zeg niet dat het per definitie hitler is geweest, sterker nog in mijn posting heb ik dat nog niet eens geroepen maar kom jij er mee op de proppen. Feit is dat de profetie gezegd is, en dat het zal gebeuren of reeds gebeurt is. Ik hoop met m'n hele hart dat dit inmiddels gebeurt is, zodat dat achter de rug is voor het volk Israël.

    Verder geloof ik ook dat er nog een tijd aankomt die aardig moeilijk wordt, maar vraag ik me af in hoeverre het volk Israël hier nog onder te leiden zal hebben in de proporties als in de geschiedenis. Als het tenminste zo is dat de profetie over dat tweederde inmiddels vervuld is.

  19. Ik ben Eduard (a.k.a. Justed), ik ben 27 jaar en ik kom op credible om mee te kletsen in de lopende forumtopics. Ik ben op deze site terecht gekomen doordat ik het adres tegen kwam in de statistieken van m'n website, dus werd ik nieuwschierig en ontdekte ik dit forum.

    Verder ja, ben ik niet christelijk opgevoed, maar wel het een en ander er van meegekregen en tijdens m'n tienerjaren veel gezocht naar van alles en in van alles. Toen ik 21 was riep God mij ontzettend duidelijk toen ik op vakantie was om nu voor eens en altijd een keuze te maken en Hem als Heer te erkennen. Dit heb ik toen gedaan en sindsdien is al het verkeerde dat mij bond verbroken en is m'n leven in feite gewoon absoluut niet meer wat het was party.gif

    Verder ben ik overdag werkzaam als multimedia engineer (beetje websites en applicaties in elkaar knutselen) en werk ik als vrijwillige pastor voor de Stichting Regiopastor (o.a. bekend van de nazorg van Family 7).

    Nou zo heb ik voorlopig wel weer eventjes genoeg over mezelf verteld denk ik big-smile.gif

  20. Heb niet het volledige topic gelezen, maar voor mij is het heel simpel. In de Bijbel staat (in romeinen dacht ik) geheel Israël zal behouden zijn, op het moment dat een volheid der heidenen het Koninkrijk binnen gegaan is. dat maakt voor mij de positie van Israël duidelijk. Geheel Israël zal gered zijn, en van de heidenen blijkbaar dan niet iedereen.

    De kerk die denkt een compleet volk te vervangen moet maar eens goed nadenken over het volgende. God heeft Zijn eigen Volk, Zijn oogappel (israel) voor 2/3 deel uitgeroeid! Zoals ook voorzegd is in het oude testament, wat zegt dat over de mensen die van oorsprong absoluut niet bij zijn Volk horen, maar door Christus geënt zijn, bijwoners zijn?

    Als God zijn eigen Volk die Hij uitverkoren heeft al op die manier behandeld, dan zou de kerk toch even pas op de plaats moeten maken en niet te hoog over zichzelf moeten opgeven. Het is puur uit genade dat zich zich bijwoner mogen noemen, voor het Volk is Israël is dat van geboorte e_53.gif

  21. Ik heb ook al een tijdje een site, op link

    10 jaar geleden opgezet puur met wat studies / verslagen er op, maar nadat er per mail meermalen om gevraagd is is het de laatste jaren uitgegroeid tot een "communizine" (om het maar een naam te geven.

    Het is tegenwoordig dus een Christelijk communizine waarop veel informatie te vinden is over het geloof, elke dag actueel nieuws, een gezellig forum om door te praten over het geloof en alles wat daar bij komt kijken.

    Of doe mee met de chat, waarvoor regelmatig thema-avonden georganiseerd worden. Naast dit soort zaken is er ook veel te vinden over Christelijke artiesten en diverse evenementen en een uitgebreid doorzoekbare gouden gids, maar dan een christelijke versie er van.

    Kortom een veelzijdige site, voor veelzijdige Christenen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid