Spring naar bijdragen

deedee

Members
  • Aantal bijdragen

    99
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door deedee

  1. Als je het uitmaakt wil je je niet meer voor je relatie inzetten. Wat bij mij opkomt als je 'klef met je ex' blijft is dat je wel de geneugten wilt, maar niet de lasten.

    Het zou denk ik beter zijn om alleen klef te doen met iemand die voor je wil gaan. Als je klef blijft doen is het niet 'uit'. 'Uit' of 'aan' moet je nogal zwart-wit zien. Het is pas echt uit als je een andere vriend kan krijgen en die dan ook nog eens niet uit het veld geslagen wordt over de manier hoe jij met je ex omgaat.

    Je maakt het jezelf moeilijk om klef met hem te blijven doen. Dan blijf je emotioneel namelijk toch aan hem vastzitten.

    Misschien moet je het er met je ex over hebben wat hij nou eigenlijk wil. En wat jij nou eigenlijk wil natuurlijk. Maak een keuze 'aan' of 'uit' en dan ook de consequenties ervan dragen.

    Des te leuker is het als jullie uiteindelijk wel weer bij elkaar komen om elkaar zo'n beetje opnieuw te ontdekken. Dan heb je ècht een frisse start... Zo niet, dan kun je nu maar beter los van hem komen...

    In ieder geval heel veel succes ermee, want gemakkelijk is het niet.

    Ik ken het kleffen met een ex trouwens niet uit de praktijk (van mijn eigen leven). Ik heb maar één vriendje gehad en daar ben ik dit jaar 5 jaar mee getrouwd!! smile.gif (braaf hè? puh2.gif)

  2. God kan je emoties geven en daar kun je van genieten en ze kunnen je zekerheid geven.

    Laat het alleen NOOIT andersom werken: een negatieve emotie (bv teleurstelling of verdriet) mag nooit de reden zijn dat je onzeker wordt. Emoties zijn zo veranderlijk. Als je onzeker wordt door je emotie moet je je verstand laten overwegen. Je verstand zal je dan weer zekerheid geven door wat je geleerd hebt uit de Bijbel en wat je voorheen met God hebt doorgemaakt.

    God breekt je niet af, God bouwt je alleen maar op!!

  3. In de bijbel wordt diverse malen gewaarschuwd voor valse profeten en hun valse leringen. Ook wordt er gewaarschuwd voor valse christussen. Dus wezens die zich voordoen als Christus.

    Ikzelf geloof dat God de bijbel compleet heeft gemaakt en dat daar geen boeken bijgeschreven hoeven te worden. Helemaal al niet over de hel. Stel dat het allemaal zou kloppen wat in die boeken geschreven is, wat is het nut ervan om te weten waar mensen heen gaan die Jezus niet kennen?

    Daarbij komt nog eens dat Jezus aan NIEMAND zal verschijnen totdat hij voor IEDEREEN verschijnt bij zijn wederkomst!! Er is dus 'iemand anders' met de mevrouw meegeweest naar de hel. Of de schrijfster heeft het niet beleefd, maar gedroomd (wat het voor haar niet minder ècht maakt natuurlijk)

    Ik zou iedereen ontraden om dit boek te lezen. Het voegt niets dan angst voor de hel toe en angst is een heeeeel verkeerde drijfveer!! (in dit geval dan)

  4. Quote:

    Kan je een magnetron als kookwekker gebruiken zonder er iets in te hebben?

    Je moet de 'power'-knop indrukken tot 'ie op 0 (nul) watt staat en dan kun je gewoon de tijd instellen hoe je altijd doet. (soms moet je het deurtje even op en en dicht doen, maar meestal hoeft dat niet)

    Zo loopt de tijd af, gaat het piepje als de tijd voorbij is, maar gebruikt de magnetron niet meer energie dan alleen voor het wekkertje.

  5. God kan een huwelijk ook wel zegenen zonder dat je in de kerk trouwt en zonder dat je een (groot) feest geeft. Natuurlijk!! Trouwen is iets tussen jou, je aanstaande en God!! Het is goed als er mensen als getuige bij zijn, maar dat is sowieso het geval in het gemeentehuis.

    Een vriendin van mij trouwde ook met een ongelovige man en vond het niet geschikt om in een kerk te trouwen. Wel wilde ze heel graag Gods zegen over haar huwelijk vragen. Zij heeft haar vader gevraagd om tijdens een gezellige lunch (na het gemeentehuis) iets te vertellen en hun huwelijk in te zegenen.

    Haar vader heeft toen kort iets verteld over het drievoudig snoer en heeft een gebed uitgesproken. Het was heel bijzonder!!

    Hun huwelijk was op maandagochtend (gratis) en de lunch was met een groepje van familie en vrienden (niet heel groot, maar wel heel gezellig). 's Middags gingen ze al naar het vliegveld om op huwelijksreis te gaan.

    Misschien kun jij ook een familielid of vriend vragen om jullie in te zegenen en al dan niet iets te zeggen over het huwelijk en hoe God ertegen aan kijkt?

    Dan heb jij ook je zin: wel trouwen, geen grote poespas, je aanstaande die niet gelooft hoeft niet in de kerk te trouwen, maar je bent wel ingezegend. Overigens kun je natuurlijk zelf ook voor je huwelijk bidden.

  6. Wat zonde dat dit topic niet van zichzelf 'sticky' blijft. Jammer dat er zoveel mee gekapt zijn...

    Ik ben de bijbel ook op chronologische volgorde aan het lezen. Ik ben ergens in Jozua. Ik zag in het schema dat jullie daar binnenkort aan toe zijn. Misschien kan ik nog instappen. Alleen is dat niet nodig als er niet gesproken wordt over de gelezen stukken... Misschien kan ik het beste mijn eigen manier van lezen aanhouden en niet teveel van dit topic verwachten... nosmile.gif

  7. Toen ik op de mavo zat en met mijn lievelingsvak (biologie) de evolutietheorie leerde had ik daar ook de grootste problemen mee. Ik snap dus heel goed dat je er moeite mee hebt en dat je er liever niet over wilt leren.

    Echter, ik ben inmiddels ook ouder en (hoop ik) ook wijzer geworden, ben ik nu blij dat ik weet hoe evolutionisten denken dat het leven ontstaan is. Zoveel mensen geloven in de evolutietheorie en zoooveel dingen staan op de evolutietheorie dat het wel erg handig kan zijn om het hoe en waarom van de evolutietheorie te snappen.

    Je hoeft niet bang te zijn dat je door de evolutietheorie besmet word... Of dat je gaat twijfelen. Dan zou je allang aan het twijfelen zijn door je ouwe (pa of opa) die er op sommige momenten uitziet als een aap!! Of je vervelende broertjes of zusjes die zich geregeld gedragen als een stel apen... puh2.gif

    Als ik ervoor zou mogen kiezen of 'iedereen', of 'niemand' les zou krijgen in de evolutietheorie dan zou ik 'niemand' kiezen. Maar dat is niet zo, dus je kunt er maar beter je voordeel mee doen.

    (waarom ik liever zie dat 'niemand' over de evolutietheorie leert? ik denk dat het aantal evolutionisten erdoor zal dalen, want mensen die atheïst zijn en les krijgen in de evolutietheorie zullen dit snel aannemen als 'waarheid'. Tenslotte leert school alleen maar waarheden...?)

  8. De meest voor de hand liggende uitleg samengevat:

    De ster was een conjuctie drie jaar voor onze jaartelling. Jezus is dus drie jaar voor de jaartelling geboren.

    De magiërs dachten te weten dat er een koning in Israël was geboren en gingen op reis naar het paleis in Jeruzalem. Daar kwamen ze er pas achter dat ze in Jeruzalem niet goed zaten en ze gingen de ster achterna.

    De ster heeft dus alleen op de geboorte van een koning gewezen en uiteindelijk de goede weg aangegeven.

    Hoe bijzonder trouwens dat God een conjuctie creëerde toen Jezus geboren werd. God wist dat de wijzen uit het Oosten Hem op die manier zouden vinden. Het is best bijzonder dat God wilde dat magiërs Hem als Koning zouden eren.

    De ster en de magiërs hebben geen 'schuld' aan het bloedbad, hoewel de magiërs wel een foute interpretatie van de ster hadden gemaakt door naar Jeruzalem te gaan. Door hun reis naar Herodes hebben ze deze koning wakker geschud en deze heeft daarop actie ondernomen.

    Mij is het nu wel duidelijk.

    Ik wist trouwens niet dat er in profetieën al over een ster werd gesproken... Dat moet ik nog even opzoeken en lezen... Dat zou nog beter verklaren waarom de magiërs konden 'weten' dat de Koning geboren was.

  9. Quote:

    [...]

    Verwarrend omdat er een vrouw in de kantine staat? Of kun je tegenwoordig al aan het uiterlijk van iemand zien of hij/zij moslim is (dan heb ik het dus niet over hoofddoekjes oid)

    In geval van moslima's die ook volgens hun religie leven, heeft de mevrouw wèl een hooddoekje op.

    Quote:
    Als je al in de war raakt van een niet Christelijk persoon op school, hoe moet dat dan wel niet in de grote boze buitenwereld? Ben je al weer bijgekomen dat nog maar een heel klein percentage van de Nederlanders écht in God en Jezus gelooft? Als je hier al van in de war zou raken ben je denk ik echt té beschermd opgevoed
    verbaasd.gif

    Gelukkig ben ik niet echt tè beschermd opgegroeid. Van mij had het nog wel wat beschermder gemogen. En bijkomen van het percentage Nederlanders dat ècht in God en Jezus gelooft zal ik denk ik nooooit...

    Ik vind moslims eng!! Maar dat beeld heb ik misschien juist wel door mijn beschermde opvoeding. Jammergenoeg kan ik geen knopje omzetten in mijn hoofd en hen als neutrale aardbewoners zien... Maar dat is niet meer echt on topic...

    Waar liggen de grenzen dan voor diegenen die het er niet mee eens zijn dat de dame in kwestie een andere baan moet zoeken? Mag een spiritist of een heks ook gewoon in de kantine werken? Denk je nu echt dat dat geen enkele uitwerking zal hebben?

    Hoe christelijker iets is, hoe meer we ervoor moeten waken dat dat ook zo blijft. Satan zit niet stil en zal proberen te infiltreren. Ik suggereer hier echt niet mee dat de moslima meteen een terrorist is ofzo... Ik wil alleen zeggen dat juist de meest heilige dingen doelwit zijn. Daar baseerde ik mijn mening op. Daarom ook mijn vraag hoe 'christelijk' de school is. (ik heb op een 'christelijke school' gezeten waar een leraar te beschaamd was om te bidden voor de dag begon en op deze 'christelijke school' heb ik meer godsdienstles gehad in Griekse mythologie dan iets anders)

    Quote:

    Ik snap niet waarom de school zo moeilijk doet zelfs al zouden ze het recht hebben om mensen te weigeren omdat ze een ander geloof hebben. Schenkt een Christen de koffie soms anders in? Of zijn ze bang dat deze mevrouw de jeugd probeert te bekeren, dat zal toch wel meevallen lijkt me?

    De mevrouw in kwestie zal haar werk prima doen en ik denk ook niet dat ze de jeugd probeert te bekeren. Mijn dochter gaat naar een peuterspeelzaal waar de hulpleidster een moslima is. Ik hoop dat mijn dochter hierdoor een andere kijk op andersgelovigen zal krijgen dan ik... Soms schrik ik een beetje van mijn achterdocht. In dit topic word ik ook weer met de neus op de feiten gedrukt. Ik zie weer eens beren op de weg die er niet zijn... Of toch...?

    Waarom ben ik bang voor moslims...? (maarja, dat is een ander topic)

  10. Ikzelf zou het als kind nogal verwarrend hebben gevonden om een islamitische mevrouw op mijn christelijke school te hebben. Ik ben dan wel redelijk beschermd opgegroeid, maar ik vind dat we onze kinderen ook zo lang mogelijk ´puur´ moeten houden.

    "Gij geheel anders", geldt dat dan alleen voor een individu of mag dat ook voor een hele gemeenschap tellen? Zoals een school?

    Het lijkt mij geweldig om een christelijke school te hebben die nog tot op het bot christelijk is...

    Die zou eigenlijk niet eens op islamitische wijze gereinigd moeten worden... puh2.gif

  11. Omdat er niets over geschreven wordt is er mijns inziens ook niets gebeurd behalve dat Jezus opgroeide en steeds wijzer werd. (lucas twee als ik me niet vergis) Eigenlijk is het ook wel raar om ergens over te speculeren wanneer het niet in de Bijbel staat.

    Ik heb er nog even over nagedacht en eigenlijk maakt het mij persoonlijk niet zoveel uit of Jezus nu wel of niet getrouwd was.

    Echter: Jezus wist dat Hij haar dan jong als weduwe achter zou laten en waarom zei Hij aan het kruis wel "zorg goed voor Mijn moeder" maar niet "zorg goed voor mijn vrouw"?

    Naar mijn bescheiden mening: omdat deze vrouw er niet was!!


    Samegevoegd:

    Ooh... nog even een hersenspinsel!!

    Test 1: bewijs dat er in de periode van 1940-1945 een oorlog was tussen Duitsland en Nederland.

    Het is gebeurd, dus zijn er zat bewijzen over te vinden.

    Test 2: bewijs dat er in de periode van 1980-1985 een oorlog was tussen Duitsland en Nederland.

    Het is niet gebeurd, dus zijn er ook geen bewijzen voor te vinden. Ook maar weinig bewijzen die het tegendeel beweren. Gewoonweg omdat het niet nodig was om het tegendeel te beweren.

    Zou iets soortgelijks nu ook niet opgaan?

    Als het waar zou zijn dat Jezus getrouwd was zou het gemakkelijk moeten zijn om hier bewijzen voor te vinden.

    Als het NIET waar zou zijn dat Jezus getrouwd was zou het moeilijk moeten zijn om hier bewijzen voor te vinden.

    Ik denk dat deze manier van denken hier juist is!!

  12. Tsja, ik snap de school wel hoor!! Als je een christelijke uitstraling wilt houden kun je beter mensen aannemen die zelf oo een christelijke uitstraling hebben. Je kan erover discussieren of de dame in kwestie een 'niet-christelijke' uitwerking op de kinderen zal hebben, maar dat lijkt me overbodig...

    Volgens de wetgeving mag er niet gediscrimineerd worden en wordt hier dus de wet overtreden. Ik, als christen, vind daarintegen dat de moslima geen kantinewerk zou moeten doen ter wille van het imago van de school.

    Ik ken de school verder niet, maar misschien is de school wel alleen christelijk van uiterlijk en is de christelijke moraal verder ver te zoeken. Dan zou het weer onzin zijn om de moslima de kantine te weigeren...

    Zoals je ziet, kan ik (met mijn bepertke kijk op de zaak) niet echt een eenduidig antwoord geven... Grappig... ;-)

  13. Er even vanuit gaande dat er niet bij iedere nieuwgeborene een ster aan de hemel verschijnt... Hoe konden de astronomen (of waren de wijzen uit het oosten toch astrologen?) dan weten dat er een grote Koning geboren was?

    Dat de ster een aantal lichtjaren weg moest zijn en het licht daarom best wel lang over de reis heeft moeten doen, hoef ik het nu niet eens te hebben. Wat dat betreft kan God gewoon heel goed timen!! :-P

  14. Haha!! Ja inderdaad JoostG...

    Dat je tijdsbepalingen kan doen met sterren weet ik wel, maar dat je kan zien dat er een bijzondere persoon is geboren wist ik niet. Dat kan ik ook niet terugvinden in de tekst van de linkjes van Pius.

    Toen ik geboren werd, kwam er toen ook een nieuw sterretje bij? (Hoewel het waarschijnlijk wel een heel kleintje geweest moest zijn...)

    Wetende dat het licht van een ster pas na jaaaaren en jaaaaren later de aarde bereikt voordat we hem kunnen zien... Zal 'ie dan nu zo ongeveer zichtbaar zijn? puh2.gif

    Waarom is de ster van Jezus geboorte astronomisch uit te leggen? Wie kan me dat vertellen!?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid