Spring naar bijdragen

johanomade

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. johanomade

    psalm 22:4

    hoi marliesje als je het joodse geloof bekijkt dan blijkt dat men Jeruzalem en vooral de tempel zag als de plaats waar de hemel de aarde raakt. De joden kennen geen grote scheiding tussen Gods realiteit (hemel) en de onze (aarde). Er is eerder sprake van een soort vervlechting. In veel profetische geschriften "ziet" de profeet een stukje van Gods realiteit, vaak beschreven in poetische taal: een troon of een brandende oven, cherubs, etc. Waarschijnlijk is het een soort besef dat de heilige God woont te midden van het volk en dat de tempel een soort afspiegeling is van de hemelse eredienst.
  2. Leuk topic, Zelf geef ik leiding aan een jeugdgroep die voornamenlijk bestaat uit buitenkerkelijke en soms ook niet-gelovige jongeren. Op de school waar ik lesgeef vraag ik dan of daar belangstelling voor is en het blijkt dat heel veel jongeren dat interessant vinden. Morgen mijn tweede avond met z'n 25 jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Eerst gezamenlijk eten en dan een onderwerp, event of bijbelstudie etc. Erg leuk!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid