Spring naar bijdragen

Sola Fide

Members
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Sola Fide

  1. Waar ik me nu druk om maak, hoe groot is de frequentie van kerkshoppen, wat wil ik hiermee zeggen, Wat zien jullie als kerkshoppen] iemand zei: Ik zie kerkshoppen niet als een probleem: kerken veranderen visies (leer?) veranderen. Maar kerkshoppen is gewoon zoeken en zoals het woord al zegt, van de ene naar de andere kerk gaan.

    Wat zie ik als fout

    Ik ben hiermee niet eens, kerkshoppen is typisch iets van deze samenleving, want als je gaat shoppen, moet het wel nieuw trendy zijn. Zie het als kleding shoppen je gaat naar de winkel om de nieuwste mode te kopen en na een paar maanden moet je weer nieuwe kleding kopen wil je meegaan.

    Dat is toch neit goed? Ik heb het gevoel dat het begrip kerkshoppen die ik zie hetzelfde werkt.

    Wat zie ik als goed ?

    Veel mensen in deze topic zeggen: Ik shop ook, maar dat komt: En veel redenen zijn: Mijn persoonlijke relatie met GOD, mijn band met een kerkgemeenschap, de leer van de kerk. Als je dan andere kerken gaat BEZOEKEN vind ik dat geen probleem.

    Zie je het verschil in betekenis? kerkshoppen en andere kerken BEZOEKEN? Met shoppen bedoel ik niet deze bovenstaande redenen. Veel mensen hebben naar mijn idee onterecht gekozen voor oneens, of hier zijn veel mensen die het niet zoveel kan schelen eens lekker te zoeken waar jij zin in hebt (de ik-gerichtheid) en/of wat mij deze periode het meest aanspreekt

  2. Quote:
    Op zaterdag 17 februari 2007 00:20:32 schreef Audiophile het volgende:

    [...]

    OK, leg die zin nou eens goed uit, en sowieso je beginpost, je loopt met vreselijk veel verschillende dingen door elkaar te roeren en komt zo tot een conclusie die in mijn ogen niet helemaal klopt, of op zijn minst vaag onderbouwd is. Niet om af te zeiken maar om je een tip te geven...

    Ik vraag me af of ik door veel dingen zit heen te roeren.

    Ik stel mezelf de vraag wat de oorzaak zou kunnen zijn dat mensen gaan kerkshoppen. Naar mijn idee is dat óók een gevolg van individalisatie. Dat is geen geroer, en geen hersenknik.

    Wat ik wel denk en daar kom ik op terug, er zijn meerdere soorten van kerkshoppen.

    Kerkshoppen om te vinden wat je zoekt (waar je gevoel past)

    Kerkshoppen omdat je eigen kerk leert wat jij bijbels gezien niet goed vind.

    twee voorbeelden en bij allebij stel ik kritische vragen.

    Want hoezo kerkshoppen voor een beter gevoel? Je bent toch niet voor niets een bouwsteen van je eigen gemeente?

    Is je eigen gevoel nou zo belangrijk om dan te gaan switchen van de één naar de andere kerk?

    Ik denk van niet.

    Bij de 2e zou ik toch eerst in overleg gaan met de kerkraad, want als er iets word geleerd wat volgens jou niet christelijk is, dan moet je naar mij inziens niet gaan kerkshoppen. Dit doe je pas wanneer het gesprek doodvalt en men naar jou visie niet wil luisteren.

    Maar dat ligt er maar net aan om wat voor veschil het gaat.

    Maar in ieder geval, ik het niet het idee dat het door elkaar geroerde onderwerpen zijn

  3. Quote:

    Op zaterdag 17 februari 2007 00:17:27 schreef Audiophile het volgende:

    [...]

    Grappig, ik zit nou zo'n beetje in zo'n situatie...

    Ik zit te twijfelen. Of enorm mijn best te gaan doen om de kerk eens te veranderen of gewoon iets anders zoeken. Ik heb voorlopig een jaar toewijding beloofd aan de muziekgroep waarin ik meespeel. Maar hier en daar een kerkdienst bezoeken buiten je eigen gemeente vind ik niet erg...

    Tja... want wat als de situatie in de kerk met verschillen te maken krijgt. Dit word één van mijn volgende topics morgen ofsowpuh2.gif

  4. Na mijn eerste artikel over 'individualisme' snijd ik een nieuw onderwerp aan, dit keer het onderwerp kerkshoppen.

    Om deze topic een beetje mee te lezen raad ik je aan mijn eerste artikel te lezen: http://forum.credible.nl/topic.php?id=11940.

    Ik vraag mij werkelijk af waarom vooral in deze tijd, ( vroeger bestond het woord nog niet zozeer) kerkshoppen zo'n hit is. Mensen gaan van de ene kerk naar de andere om zo "hun" ware kerk te vinden. Naar mijn idee 'gewoon' een gevolg van het individualisme.

    Ik had het in mijn vorige artikel over trends, en impulsen, en zoeken naar gevoel. Ja want één ding is zeker, onze maatschappij straalt niet zoveel warmte meer uit. Economische belangen verdrijven het samenhorend gevoel van een gemeenschap.

    Maar wat heeft dit nu te maken met kerkshoppen?

    Ik denk dat mensen steeds meer op hun gevoel gaan vertrouwen, want ja waar vind je die als je die niet vind in de samenleving. Vaak is hun huidige kerk voor hen niet zo bijzonder meer als eerst, gevolg, proberen om een andere warmere kerk te vinden.

    Gevoel is wel één van de grootste gevaren waar een mens op kan vertrouwen. Ik citeer

    Quote:

    Gal 3,3

          

    Bent u werkelijk zo dwaas weer op uw eigen kracht te vertrouwen, en niet langer op de Geest?

    Quote:

          Mat 15,19

          

    Want uit het hart komen boze gedachten, moord, overspel, ontucht, diefstal, valse getuigenissen en laster.

    Hè zul jij je afvragen waarom dat laatste gedeelte?

    Ik denk dat je meer kunt verzinnen wanneer je naar het menselijk hart kijkt. Jezus noemt hier ontucht, diefstal en meer, maar ik denk dat onderwerpen als eigen gevoel ook een gevaar kunnen zijn. Ik denk dat het gevoel ook vanuit het hart komt.

    Is het gevoel dan verkeerd?

    Dat ligt eraan. Want God geeft ons een gevoel, dat is iets groots, maar tegelijk door ons sterfelijk aard, is het niet meer mogelijk om op ons gevoel te vertrouwen.

    De mens kan iets voor zijn gevoel goed vinden, maar dat hoefd helemaal niet. Wij kunnen niet op eigen kracht vertrouwen, alleen op de Geest.

    Nu weer back to base. Waarom nu in één keer gevoel, als je over kerkshoppen praat. Nou zoals ik al eerder zei, mensen zoeken in deze kille samenleving weer de warmte. Sommigen gaan daarom kerkshoppen. Vaak gebeurd dit kerkshoppen op eigen vertrouwen. En ik denk dat God dit ook afkeurd, in Hebr. staat ook dat je niet je eigen eredienst mag verzuimen.

    Quote:
    en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen.

    Het hoort niet, want God heeft je toevertrouwd aan een gemeente, daar hoor jij, daar ben jij een lichaamsdeel van.

    Slot

    Tot slot zeg ik nog dat ik niet kan generaliseren, je moet ook kijken naar de positie van de desbetreffende persoon, maar ik keur kerkshoppen in het algemeen niet goed. En ik denk dat dit onderwerp ook te maken heeft met individualisme.

    Commentaar en aanvullingen zijn welkom

  5. Quote:
    Individualisme, tja dat bestaat bij de gratie van de illussie dat we individuen zijn. Maar we zijn allen één in god. Als we onze naaste liefhebben, werkelijke liefhebben als ware onze naaste onszelf, dan zou die illussie van afgescheidenheid wegvallen. Dan is wat we nu nog Zijn wil noemen niets anders dan onze wil.

    Dat heb je mooi gezegd sjoerule.gif , maar helaas is dit moeilijk te bereiken met een aardig geseculeerde samenleving. Wat dat betrefd is het goed dat de CU in het kabinet komt, al vraag ik me af of het niet een klein CDA'tje word. Tot nu toe doen ze het best aardig.

  6. Quote:

    Maar waarom is individualisme dan meteen fout, dan is de fout toch meer een gebrek aan discipline en eigen verantwoordelijkheid? (o.k, dat moet je eerst leren, maar daarna is het mogelijk)

    Eerlijk gezegd vraag ik me af waarom je dit vraagt.

    Is het goed dat een individu een belangrijker doel op zich zelf krijgt als de gemeenschap? Dit heeft volgens mij niets - maar dan ook niets te maken met eigen dicipiline.

    Natuurlijk speelt het een rol in mee. Maar individualisme sloopt, mensen gaan steeds meer op zoek naar gevoel, waar vind ik dat. Er komen vreemde leren in de kerk die sterk dat gevoel op de voorgrond drukken. Jij kan niet beweren (kmag wel, kan eigenlijk niet knipoog_dicht.gif ) dat individualisme goed is.

    Want je bent als gemeenschap verantwoordelijk voor de samenleving, als individu hoor je dan even belangrijk te zijn als een ander. En denk dan niet aan rang verschil zoals overheid, maar meer aan een persoon op zich.

    Ik verwijs naar de Professor Ad Verbrugge, sterk tegen het 2e fase beleid, en houdt zich bezig met dit soort onderwerpen.

    Quote:

    Maar in zo'n geval opkomen voor je eigen principes (bv. christendom) is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is veiliger om die bepaalde doctrine dan maar aan te hangen, anders komt het je duur te staan...

    Ik zeg ook niet dat je hier keihard moet tegen in gaan, we staan als Christenen hier middenin. Maar je moet er wel tegen vechten om al die impulsen maar te volgen. Dit maakt een mens gierig en egoïstisch je moet namelijk steeds weer de middelen hebben om de impulsen na te volgen.

    Het is volgens mij niet goed als Christen mee te gaan in al deze impulsen, en begrijp me goed ik bedoel niet, koop nooit nieuwe spullen etc.

    We mogen heus wel genieten, God wil ook graag dat we genieten, maar we horen ons niet als een kudde vee op alle trends en impulsen in te gaan, om zo maar zekerheid te vinden. ik vraag me ook af of dat ook genot oplevert, het levert alleen maar overhaaste situaties op.

  7. Hoe begin je nou, wil je wat zinnigs gaan vertellen over de maatschappij, kun je geen inspiratie vinden.

    Want, onze huidige maatschappij altijd zo in de lucht geprezen is niet zo goed als men denkt. In deze topic wil ik vooral ingaan op het onderwerp "Individualisme", weer een lekker woord waar je over struikeld tijdens het uitspreken. hamer.gif

    Wat is Individualisme eigenlijk? Hoe moeten wij als Christen hiermee omgaan, ik probeer een goede defenitie te geven, en een bijbelse draai te geven.

    Wat me elke ochtend altijd opvat is het volgende,

    om 7 uur gaat mijn wekker, ik ga uit bed, was mezelf, ga ontbijten en lees de krant, ach leuk het nieuws. Ik heb onder andere het ND, en de Telegraaf, sensatieblad numero één, maar mijn tweelingbroertje loopt die dus die lees ik. Leuke hot-items zijn: Voedselbanken, (o.d.m een beetje passé) moord en doodslag, verwaarlozing van kinderen, etc. Hier straks nog meer over. Nadat ik mezelf heb klaargemaakt d.w.z. Haar gedaan, luchtje (niet altijd) en tas ingepakt en jas aan op naar school. Buurman gaat weg, buurvrouw rent gestresst haar kind achterna, kom op naar de creche, en fut daar gaat ze, ze moet zef ook nog werken.

    Ik op de fiets, en moet regelmatig dit soort gevallen inhalen. Ongemerkt is dit voorbeeld al een direct gevolg van individualisme. Als ik de van Dale raadpleeg voor de analfabeten hier puh2.gifwidegrin.gif geeft dat woordenboek de volgende betekenis

    Quote:
    in·di·vi·du·a·lis·me (het ~)

    1 leer die de rechten van het individu boven die van de gemeenschap stelt

    2 het voor alles bewaren van de persoonlijke onafhankelijkheid

    De bovenste uitleg is nu even van belang. Het individu is ontzettend belangrijk gevonden. Kijk eens in reclames van snoep, speelgoed. Kleine kinderen zijn net wezens die alles al kunnen beslissen, volwassenen maar dan in miniatuur. Ja zegt men "de consument wil het". voor mijn leeftijd geld hetzelfde. maar naar mezelf kijkend voel ik me nog niet compleet 100% ontwikkeld. Het individu staat boven de gemeenschap. Jij als doelgroep is belangrijk, kijk maar eens naar al die reclame adviesburo's.

    Dit is een fors probleem, normen en waarden worden zo vervaagd, zie het in jeugdcriminaliteit, of in het uitschelden. ( Fuck you tegen een agent zeggen.)

    Zodra een individu het doelgroep word, bijvoorbeeld leeftijd 1 - 2 Olravit babyvoeding,mobile phone , speelgoedauto's noem maar op, dus zodra het individu een doelgroep opzich gaat vormen, word een samenleving kill. de twee verdieners werken en werken voor de volgende impuls. Een samenleving verliest haar eengezindheid, want iedereen werkt en leeft voorzichzelf. Dit heeft grote invloed op gezinnen en de KERK, hierop kom ik misschien nog in een ander topic op terug.

    Ja want impulsen is ook een gevolg, en misschien zelfs een oorzaak vanindividualisme. Dan weer die mobiel, of dan die broek met smalle pijp die is helemaal hip. Eerlijk is Eerlijk ben zef ook gevoelig voor dit soort reclame. Moest percé weer die phone en die schoenen.

    Individualisme is fout, het levert egoïsme op, armoede, kijk maar naar de voedselbanken. Deze samenleving voelt zich dan verheven, maar dat recht hebben we niet. Ik verwijs nu naar de 2e fase (school systeem), een gevolg van individualisme, wij worden geacht als kleine volwassenem te denken, HAVO/VWO, een studiehuis. Maar WIJ KUNNEN DAT NIET ALS KLEINE JEUGDIGEN, WE HEBBEN OPVOEDING NODIG STURING, LES!!!!. snap je wat ik bedoel? zodra je zelf word geacht te plannen, gaat het fout, want juist dat moeten we leren van VOLWASSENEN.

    Iedereen moet wel meegaan, anders hoor je er niet bij.

    WAAR BIJ? tja... lekker complex.

    Hoe wil God een maatschappij? Ik denk dat je dan eens naar de kerk moet kijken, net een kleine samenleving. Alleen dan met GOD. Ik wil Jezus nog graag even citeren.

    Quote:
    ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. 40 Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

    Helaas is die eerste nu even niet belangrijk omdat deze samenleving sterk geseculariseerd is. de 2e wel, je hoort om elkaar te denken, als gemeenschap moet je samen bouwen aan een goede omgeving voor iedereen.

    Acceptatie, relatie en zelfs relativatie, vooral in deze multi-culturele samenleving.

    Het is moeilijk als Christen om niet mee te doen, je staat er midden in. Maar je kunt er wel voor vechten. Ik zie mezelf en andere leeftijdsgenoten, we kunnen deze impulsen niet aan, maar zie dit niet als "dus ik mag het wel", maar vraag GOD hulp hier in deze samenleving tot opbouw te zijn. Mag je dan niet mee in nieuwe trends? Nee dat zeg ik niet, maar zorg wel dat je een opbouw bent voor deze samenleving, vecht tegen individualisme.

    Voor zo'n groot onderwerp als dit is het moeilijk om gedetailleerd te zijn of dat je een perfecte uitleg hebt. Dus aanvullingen en kritiek, bijbelse aanvulling etc. Kom maar

    Groet,

    Chris

    PS: sorry geen tijd voor meer bijbelse geschriften.

  8. Quote:
    Die verhouding ligt volgens mij echt fout. Als wij de kerk van Christus willen zijn, en wij echte leiding van God willen hebben moeten we dus anders gaan doen. Wij moeten volgens mij 3 uur gaan bidden (of langer) en dan opschrijven wat God eventueel tot ons gesproken heeft. Op deze manier leiding ontvangen (want ik geloof dat God zal spreken, misschien wel door de bijbel heen) is zo krachtig, omdat je dan op één lijn zit met God.

    Moeten we dan 3 uur bidden voor God een antwoord geeft? Nee dit is een foute redenatie. Als je tot God bid, luisterd God direct. Zelfs voor dat je gaat bidden weet HIJ al wat je wou vragen, wat je denkt.

    En god hoort zeker maar verhoren is punt 2, en dat zie je dus indirect. Als je dingen voorlegt, hoefd dat echt niet in 3 uur, mag wel, maar is niet nodig, voor God antwoord geeft.

  9. Quote:
    Op dinsdag 03 oktober 2006 16:56:28 schreef Raido het volgende:

    [...]Dat is best mogelijk ... 'Waarom droeg jij je string zo dat anderen verleid werden door jou'?

    Dat is waar inderdaad.

    DAT IS VOLGENS MIJ HET ENIGE DOEL VAN STRINGS, niet de comfort.

  10. @ Micha again

    Quote:
    Ik weet het niet precies, het enige wat ik weet is dat daar veelal ook de leer van de Heilige Geest ontbreekt, behalve dat Hij overtuigd van zonden dan.

    En wat is dan precies de leer van de Geest?

    Ik geloof niet in wat jij zegt, de GEEST zorgt ervoor dat wij gaan GELOVEN en dat ontkennen wij niet!

    Je veroordeeld ons weer tot een soort dwaalleer.

    Een apart hoofdstuk in de catechismus is: God de Heilige Geest, en onze heiliging.

    Quote:
    Vraag:
    Wat gelooft u van de Heilige Geest?

    antwoord:
    Ten eertse: Dat Hij samen met de Vader en de Zoon echt en eeuwig God is

    ten tweede: dat Hij mij ook gegeven is om mij door waar geloof aan Christus en al zijn wledaden deel te geven, mij te troosten en eeuwig bij mij te blijven

    Dat argument van jou is volledig ten onrechte

    Quote:
    Dat geloof ik ook, God heeft scheppingskracht, daarom staan er ook doden op.

    Ontken ik ook niet.

    Quote:
    Niks moet, maar Paulus zegt het niet voor niets toch? Ik heb beiden gaven en die komen vaak goed van pas

    Ten eerste hoe merk ik dat ik die gaven heb?

    Ten tweede paulus zegt: Wie in tongen spreekt moet een uitlegger hebben... Lees maar na in

    1 Korintërs 14 het moet namelijk opbouwend zijn voor de gemeente.

    Op een paar andere opmerkingen vind ik het eerst niet meer nodig te reageren maar wle het volgende.

    Quote:
    Je mag best vragen om tongentaal maar ik persoonlijk vind het belangrijker te vragen om de Heilige Geest ja.

    Waarom zou je tongentaal willen hebben, kun je niet beter vragen omde vruchten van de Geest, en om ontwikkeling van de gaven die je kreeg?

    Quote:
    Mag ik dan een amen horen?

    AMEN

    Quote:
    Je moet je altijd door de Geest laten leiden en soms kan de Geest dat inderdaad zeggen, ik heb dat vaak genoeg meegemaakt. De Geest doet aparte dingen

    En toch kun je niet zeggen dat in onze kerk geen leiding word gegeven door de Geest. Dat is en veroordeling, waarvan ik niet blij word.

    Groet, en Gods Zegen

    Groet

  11. Hoi micha

    Quote:
    Dat maak ik duidelijk in mijn hele stuk. Men zegt de Schrift als hoogste gezag te hanteren maar op veel gebieden zie ik daar niets van terug.

    Is onze cathechismus niet 100% gebasseerd op de bijbel?

    Dat is onze gereformeerde leer.

    Quote:
    Ook vandaag mogen we ons nog verwonderen om hetgeen wat de Geest doet, is niet alleen van toen. We kunnen niet zonder de Bijbel? Ergens niet nee, maar er zijn zat landen waar ze geen Bijbel kunnen hebben maar de mensen geloven toch

    Klopt, gelukkig is Gods Geest daar ook te vinden, en inderdaad Gods Geest kan mensen met hem laten kennen d.m.v wonderen maar ook zendelingen. Bovendien zie je Gods almacht ook in de SCHEPPING en in het geweten van de MENS zie Romeinen1:19-25 en Romeinen 2:14 - 16

    Quote:
    Misschien reageer ik wat fel met het woord smijten, maar soms moet je gewoon wat duidelijk maken.

    knipoog_dicht.gif accepted

    Quote:
    Weet ik ook wel, maar Paulus zegt: Streeft naar de gaven. Lijkt mij duidelijk genoeg toch?

    Moet dit dan percé die gaven zijn, als tongentaal gebedsgenezing etc.?

    Quote:
    Er is verschil tussen te weinig en helemaal niet, in dit geval bedoel ik het laatste.

    Moet een mens dan actief op zoek gaan, of hij bijvoorbeel d in tongen kan spreken?

    Quote:

    Nogmaals, de Geest bepaald het ja, maar dat neemt niet weg dat we er niet naar hoeven te streven.

    Zie voorgaande sub-onderdelen hierboven.

    Quote:
    De discussie gaat niet zozeer over de vruchten, natuurlijk zijn die het belangrijkste maar dat wil nog niet zeggen dat daarmee gaven veel onbelangrijker zijn.

    Klopt, maar moeten we dan niet meert nadruk leggen op de vruchten van de Geest?

    Quote:

    Wat zijn 'bijzondere' gaven? Ik leg geen nadruk daarop maar zeg alleen dat ik ze helemaal niet zie in de Gereformeerde Kerk, dat is mijn punt.

    Is dat dan verplicht?

    Quote:
    Je kan niets claimen maar er wel om vragen en het is belangrijk om daar Gods wil in te volgen. Bid en het zal u gegeven worden, daar hou ik me aan vast.

    Dat zeg je goed, ben ik volkomen mee eens, maar moet je vragen om tongentaal? Is het neit beter te vragen om de werking van de Geest in ons?

    Quote:

    Sorry hoor, maar het Evangelie van Jezus Christus is een Evangelie van uitersten. Je neemt Hem aan als je Verlosser of je kiest tegen Hem. Als men voor dat laatste kiest kan je zeggen wat ze allemaal missen. Waarom een lief en aardig Evangelie brengen? Juist daar was de Gereformeerde Kerk niet van gediend, en dat is nou juist positief want ze prediken bekering alleen is dat niet alles

    Laten we op dit punt maar stoppen, ik ben het volkomen eens met jou, maar je begreep me verkeerd.

    Nog iets uit de hoofdtekst:

    Quote:
    Maargoed, men blijft er stellig van overtuigd dat dit in overeenstemming is met de Schrift. Ok, op naar het volgende punt: de eredienst. Het eerste wat opvalt is dat er een bord vol staat met liederen die gezongen gaan worden. Ik vind dat erg knap want als de Geest leidt kan je dit vantevoren niet weten.

    Dit vind ik een rare bevinding van jou, leg a.u.b. uit, want zoals ik het lees ben ik het niet eens met deze opmerking. Moet je door de Geest laten leiden van wat er gezongen moet worden, zo van de Geest zegt nu gaan we Lied nummer 320 zingen? Komt bespottelijk over, maar begrijp me niet verkeerd,

    Groet

    Chris

  12. Micha,

    Om eerlijk te zijn, ben ik het wle met Hester eens, ik voel me niet gemakkelijk bij deze topic, en ja ik ben inderdaad wel overtuigd gereformeerd, maar je maakt me goed wakker en ik ga je reactie even overdenken.

    Quote:
    Ik zeg nergens dat het onbelangrijk is, het is juist belangrijk. Maargoed als mensen 'beweren' zich eraan te houden en ik er op bepaalde plekken niets van terugzie is het dan logisch dat ik twijfel?

    In wat voor contex bedoel je dit?

    Quote:
    Wat dacht je van de Torah en de profeten? Daar staan ook genoeg wonderen, tekenen en genezingen in. Die opvatting gaat dus helaas niet op.

    Jah je hebt gelijk hierin, maar toch gebruikte de Geest deze bijzondere gaven, voor de apostelen om hun boodschap sterker te overtuigen.

    En inderdaad we kunnen niet zonder de bijbel, en dankzij de Geest mogen we de bijbel lezen en kennenbig-smile.gif

    Quote:
    Hoe wil je het anders noemen?

    Met iets meer respect? Je smijt niet met bijbelstukken, je weerlegt ze en je bespreekt ze, zou wat duidelijker zijnknipoog_dicht.gif

    Quote:
    Je zegt dat ze niet meer nodig zijn maar tegelijkertijd ontken je niet dat ze er niet zijn? Erg aparte opvatting.

    Hierin begrijp je me verkeerd! Ik bedoel de Geest bepaald zelf aan wie Hij de gaven geeft. Volgens jou leggen de Gereformeerden te weinig aandacht bij de speciale gaven. Maar nogmaals de Geest bepaald zelf wie wat voor gaven krijgt, de een voor muziek maken, ander voor spreken, JE KAN de gaven niet gaan beoefenen of opvragen.

    Pak 1 Koritnhiërs 12 er maar eens bij, de nadruk moet je leggen bij de vruchten van de geest, De gaven van de Geest kun je gebruiken als opbouw van de gemeente, moet je dan nadrtuk leggen op bepaalde bijzondere gaven?

    Quote:
    Dit is ook wel weer heel erg kort door de bocht. Wat denk je van alle andere religies? De meesten die zich bekeren hebben een wonder gezien, zijn genezen of zelfs uit de dood opgestaan. Hoezo zijn wonderen niet meer nodig? En bovendien is het een onderdeel van wie God werkelijk is.

    Dit is zeker niet kort door de bocht alleen fout geformuleerdknipoog_dicht.gif

    Ik bedoel hierin dat de Geest zelf bepaald wie bepaalde gaven krijgt, sorry dat ik onduidelijk was, mijn beargumentatie zie je boven de quote.

    Bovendien is er een wonder nodig om te bekeren; of begrijp ik je verkeerd? En God kan inderdaad wonderen gebruiken om mensen zijn macht te laten zien, maar je kunt wonderen en bijzondere gaven niet CLAIMEN

    Quote:
    Sorry, lees ik het nu echt goed? Breng je als het ware een ander Evangelie waarin je beweerd dat het wel gebaseerd is op de Bijbel? Dat noem ik pure dwaling, maargoed, ieder zijn ding he

    Dit vind ik kort door de bocht.

    ik bedoel hier te zeggen: We zeggen wat we geloven als we evangeliseren, maar we gaan dan tijdens het vertellen van ons geloof niet rondslingeren met teksten, dat komt in een verder stadium als mensen bijvoorbeeld graag meer willen gaan leren. En we brengen wel het evangelie van JEZUS CHRISTUS, onze verlosser. Je begrijpt me hier verkeerd in. Ik wou alleen zeggen dat we mensen noet afschrikken, begrijp me goed, door met bijbelteksten te 'smijten, tijdens het evangeliseren:S

    verder ben ik met veel punten het grondig eens, maar een toetsenbord vind ik niet makkelijk pratenpuh2.gif dus moet dat maar es via telefoonpuh2.gif

    Groet, en GODS zegen toegewenst

    Chris

  13. Met een beetje ontzetting las ik je artikel.

    Je legt een aantal dingen fout neer, als eerst Sola Scriptura is wel degelijk zeer belangrijk. je zegt in het begin, waaraan kon de prediant zijn preek toetsen?

    Nou dat is duidelijk, in die tijd was de bijbel nog niet klaar, sterker nog hij was nog volop in ontwikkeling. De mensen in die tijd deden het met de Geest van God.

    Jezus zend immers op de pinksterdag de Geest van God uit op de apostelen die dat weer doorverkondigden enz. enz.

    Door de heilige Geest zijn er mensen die de bijbel uiteindelijk hebben gemaakt. Zie Mozes op de Sinaï en Paulus zijn brieven zijn een goed voorbeeld. Nu hebben wij ook de Geest van God en sterker nog die hebben we hard nodig. Maar de bijbel is ook ZEER BELANGRIJK en inderdaad SOLA scriptura klopt. God geeft zich te kennen door de bijbel, en laat zich kennen daardoor.

    Ik vind het vreselijk dat je zegt: met bijbelstukken slingeren cry.gifboosrood.gif De bijbel is ook een stuk houvast voor het Christelijk geloof. En is zeker niet drempelverhogend. De gebruiken van tongentaal zieken genezen etc. is goed te verklaren in die tijd. WANT DE CHRISTENEN TOEN HADDEN GEEN BIJBEL, WAAR HADDEN ZE DAN HOUVAST AAN? Inderdaad de Geest gebruikte ook wonderen.

    Nu zijn ze niet meer nodig, ik ontken niet dat ze er niet zijn, want de Geest is soeverijn hierin, maar ze zijn niet meer nodig om de mensen te overtuigen want men heeft de bijbel.

    Ik kan me wel vinden in het volgende: het elkaar bestoken van elkaar wat goed en fout is en daarmee de belangrijke zaken v/h geloof aan de kant zetten. Jou voorbeeld Vrouw in het Ambt. Toch zijn deze zaken wel degelijk belangrijk. Paulus praat ook zeker niet cultuurgericht in

    1 Timoteus 2 en 3. pak dat stuk er maar eens bij. Als hij in begin galaten 3 praat over opzienders, zegt hij: hij kan maar de man van één vrouw zijn!

    Los van dat ga ik terug naar het onderwerp. je hebt een paar goede kernpunten waar ik het mee eens ben, en ik zie er waarheid in maar, zoals de 5 Sola's zeggen zie beneden knipoog_dicht.gif ook de scriptura is belanrijk, Zeer belangrijk.

    Bovendien bij evangelisatie projecten van gereformeerden, 'smijten' wij niet met bijbelteksten, en gebruiken we een heel andere heilsverkondiging, die uiteraard wel gebaseerd is op de bijbel.

    Groet

    Chris.

    Vragen ? stel ze ff

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid