Spring naar bijdragen

Asiyah

Members
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Asiyah

  1. Quote:

    en in Soera 19:44 zegt Jezus dat zijn vader de satan dient, en in 45 dat zijn vader wellicht een gezel van de satan zal worden.

    41. En vermeld Abraham in het Boek. Hij was een waarheidslievend profeet.

    42. Toen hij tot zijn vader zeide: "O mijn vader, waarom aanbidt gij hetgeen hoort noch ziet, noch u op enigerlei wijze kan baten?"

    43. "O mijn vader, er is inderdaad kennis tot mij gekomen die niet tot u is gekomen, volg mij daarom, ik zal u naar een pad leiden dat effen en recht is."

    44. "O mijn vader, dien Satan niet want Satan is weerspannig tegen de Barmhartige;"

    45. "O mijn vader, ik vrees dat de straf van de Barmhartige u zal treffen en dat gij dan een gezel van Satan zult worden," (Quran 41/45)

    Volgende keer beter lezen

    salaam

  2. salaam

    Ik wil jullie erop wijzen dat de islam geen nieuwe geloof is ,de islam heeft altijd al bestaan.

    Het eerste wat men zou moeten weten en goed begrijpen heeft te maken met de betekenis van het woord "Islam".

    Het Arabisch woord "Islam" betekent onderwerping of overgave aan de wil van de enige echte God: die alleen het waard is om aanbeden te worden. Daarom is de Islam geen nieuwe religie die profeet Mohammed (vrede zijn met hem) in de zevende eeuw in Arabië heeft geïntroduceerd

    maar het is de religie van God die toen vervolmaakt werd.

    Islam is de religie die aan Adam was gegeven,de eerste mens en de eerste profeet van God, en het was de religie van alle profeten, die na hem volgden.

    In de islam geloven wij dat alle profeten dezelfde boodschap hebben verkondigd

    Een aantal vb van deze profeten zijn Mozes, Abraham, David, en Jezus( vrede zijn met hun alle )

    Moslims beschouwen de oorspronkelijke Boeken die aan de Profeten geopenbaard werden als Heilige Boeken die God's Boodschap bevatten, met name de Thora(geopenbaard aan Mozes), het Boek der Psalmen (aan David geopenbaard) en het Evangelie (geopenbaard aan Jezus)

    en de laatste en definitieve openbaring voor de gehele mensheid de Koran (geopenbaard aan Mohammed vrede zijn met hem)

    . Zegt: "Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaäk, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en Jezus werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.(koran2:136))

    Zoals we geloven in alle profeten, geloven we ook dat alle religies van uit de Waarheid ontsprongen zijn.

    Maar door de tijd heen zijn ze vermengd met menselijke uitvindingen en verzinsels.

    Bovendien waren de meeste van deze leerstellingen plaats en tijdgebonden, waaraan later universele waarden werden toegevoegd.

    Wij geloven dat de Koran al deze en aanvullende leerstellingen bevat die permanent en universele waarden bezitten en die bedoeld zijn voor alle naties.

    salaam.

    Samengevoegde post 16-1-2007 10:52:57:

    Quote:
    Op zondag 09 april 2006 12:14:12 schreef hopeloos het volgende:

    big-smile.gif
    Christenen geloven dat Jezus is gestorven en dat we daardoor in de hemel kunnen komen. Moslims geloven dat Allah dit bepaalt.... Dit betekent dat je dus geen garanties hebt... Zelfs Mohammed wist bijvoorbeeld niet zeker of hij naar de hemel zou gaan.

    Dat alleen lijkt me al een heel groot verschil, omdat je dan al te maken hebt met een heel ander beeld van God. De God van moslims zie ik meer als een rechter die doet waar hij zin in heeft.

    Voor christenen is God (door Jezus) een vader geworden, waar je dus een persoonlijke relatie mee op kan bouwen.

    Het maakt in dit geval dus wel degelijk uit waar je in gelooft... Je hele leven wordt er door bepaald.

    En dan heb ik het alleen nog maar over de islam en het christendom, terwijl deze twee godsdiensten nog redelijk dicht bij elkaar liggen.

    Hoe zit het dan met het satanisme (wat ook een geloof is)... Gaat dat ook over 'dezelfde' god? En hoe zit het met mensen die meer dan 1 god aanbidden?

    salaam.

    Correctie wij moslims geloven dat wanneer je met een oprechte hart gelooft in de eenheid van God en al jouw aanbidding tot alleen God richt ,en gelooft dat de profeet Mohammed (vrede zijn met hem) de laatste boodschapper is en daarnaast goede werken verricht dat je dan het paradijs mag binnen treden.

    Allah zegt in de koran dat degenen die geloven en goede werken verrichten het paradijs zullen binnen gaan. Paar vb

    Zij, die geloven en goede werken doen, zullen Tuinen hebben tot verblijf, als onthaal voor hetgeen zij deden.(Koran)

    Voorzeker, die geloven en goede werken doen, zullen gezegende tuinen hebben(Koran)

    Inderdaad, voor de rechtvaardigen zijn er verrukkelijke tuinen bij hun Heer! Zullen Wij dan degenen die zich onderwerpen even als de schuldigen behandelen? (Koran)

    Christenen geloven dat Jezus(vrede zijn met hem) voor hun zondes is gestorven waardoor zij gegarandeerd naar de hemel zouden gaan.

    Moslims daarintegen geloven dat je verantwoordelijk bent voor jouw eigen zondes en dat je op basis van je daden zult worden beloont.daarom is het verrichten van goede daden zo belangrijk in de islam, want goede daden zijn het bewijs van jouw geloof .Als je zegt dat je van God houdt moet je die liefde ook kunnen bewijzen en dat doe je door goede daden te verrichten en door God te gehoorzamen.

    Dat je zegt dat de profeet Mohammed (vrede zijn met hem) die zekerheid niet had klopt niet die had die wel.

    QUOTE

    "Dat alleen lijkt me al een heel groot verschil, omdat je dan al te maken hebt met een heel ander beeld van God. De God van moslims zie ik meer als een rechter die doet waar hij zin in heeft."

    Dat is ook 1van de 99namen van Allah; al-Hakam (de Rechter) God is degene die met rechtvaardigheid oordeelt tussen zijn dienaren,daarnaast heeft Allah nog veel meer namen zoals ar-Rahman (de Meest Barmhartige) ar-Rahim (de Meest Genadevolle) al-Halim (de Verdraagzame) al-Wadud (de Liefhebbende) enz en natuurlijk doet God dat waar Hij zin in heeft ,er is niemand die Hem kan tegen houden. Hij is de aller machtigste.

    QUOTE

    "Voor christenen is God (door Jezus) een vader geworden, waar je dus een persoonlijke relatie mee op kan bouwen."

    ik heb de indruk dat christenen meer Jezus (vzmh)aanbidden dan God.

    Dat is ook juist waar het omdraait in de islam ,dat je een persoonlijke relatie hebt met God

    De getuigenis die moslims afleggen "ik getuig dat er geen God waard is om aanbeden te worden behalve God"betekent dat je alles alleen voor Hem doet,dat je niks tussen jouw en God laat komen

    geen enkel tussenpersoon, dus ook niet Jezus (vrede zijn met hem ) of zogenaamde heiligen dit is strikt verboden in Islam en is ook de grootste zonde, de enigste zonde in islam die God niet vergeeft

    In de islam moet er een directe link zijn tussen jouw en God ,dus wanneer iemand een gebed verricht moet die gericht zijn aan God ,en niet aan Mohammed of Jezus (vrede zijn met hun beide)

    Al jouw aanbidding moet gericht zijn tot God en niemand anders dit is de basis van de islam.

    Daarom heb je in de islam ook geen priesters of geestelijkheid – iedere aanbidder, man of vrouw, heeft een directe band met hun Genadevolle Schepper.dit is voor mij wel heel erg persoonlijk.

    salaam

    Samengevoegde post 16-1-2007 11:37:01:

    Op zondag 09 april 2006 12:19:23 schreef Tom het volgende:

    Achja ieder geloof is uniek. Het jodendom denkt uniek te zijn omdat de religie aan een volk is geopenbaard i.p.v. aan een individu en daardoor stukken betrouwbaarder zou zijn. Het christendom denkt dat ze heel uniek is doordat ze Jezus heeft die garantie zou bieden voor de hemel. De Islam vind zichzelf heel speciaal doordat Mohammed als ongeletterde Arabier een literair en theologisch hoogstandje heeft geproduceerd.

    [/quote

    ik dacht meer hier aan smile.gif

    De islam is uniek omdat het de enigste religie is die gelooft in alle profeten en alle boeken

    De Joden ontkennen het profeetschap van Jezus (vzmh) en geloven niet dat hij de Messias is

    Ze geloven ook niet in Zijn boodschap.

    De christenen ontkennen het profeetschap van Mohammed (vrede zijn met hem )

    En ze geloven niet in de koran .

    Moslims daarintegen geloven in alle profeten en in alle boeken

    de Thora, De evangelie , Boek der Psalmen , de Koran

    de islam is uniek omdat de islam niet genoemd is naar een persoon zoals het geval is met het Christendom dat genoemd is naar Jezus Christus, of Boedisme dat genoemd is naar Gotama Buddha of Confucianisme dat genoemd is naar Cunfucius of Marxisme dat genoemd is naar Karl Marx.

    Noch is het genoemd naar een bepaalde stam zoals het Judaïsme genoemd is naar de stam van Judah en Hindoeïsme genoemd is naar de Hindoes.

    De islam is uniek omdat het een religie is die op roept tot totale overgave aan enkel en alleen God zonder Hem maar 1 deelgenoot toe te kennen.(pure monotheïsme )

    De islam is uniek omdat de Heilige Koran, bewaard is gebleven op een unieke manier, anders dan de andere wereldreligies. Geen andere religie heeft een geschrift dat even goed bewaard is gebleven als het geschrift van de Moslims.

    De islam is uniek omdat het niet alleen een religie is maar een compleet manier van leven.

    De islam is uniek want het heeft een Unieke Concept van Aanbidding

    Volgens de leerstellingen van de Islam is alles dat een mens doet met de pure intentie van het plezieren van Allah een daad van aanbidding. Hierdoor heeft de Islam een alomvattend concept van aanbidding, anders dan iedere andere religie.

    salaam.

  3. Quote:
    Op zondag 31 december 2006 02:50:15 schreef Casper het volgende:

    Sinds die ophanging van saddam vraag ik me af of bush zelf niet slecht bezig is.

    Hij heeft een heel land aangevallen en het enige resultaat is een dictator die gepakt is.

    Waarom zien zoveel mensen hem als Redder, terwijl hij zelf eigelijk ook niet goed bezig is.

    Amerika en Bush worden de afgelopen jaren door de grote menigte als de goede partij gezien.

    Hij heeft veel mensen laten doodgaan na de storm katrina.

    Er was zelfs een film waar Bush zei dat hij er van af wist.

    Iedereen zit tegenwoordig te slijmen bij amerika.

    Nederland heeft zelfs meegeholpen om wapens van amerika door te sturen naar israel(via Schiphol) voor de oorlog met libanon.

    Amerika wou niet dat er regels kwamen voor illegale wapenhandel dat was tegen de regels van hun land dankzei dat woeden er in arme landen nog oorlogen.

    Amerika veroorzaakt volgens mij meer problemen dan dat het oplost.

    En toch doen ze zo arrogant dat ze iraq hebben bevrijd.

    Wil niemand weten dat Amerika hypocriet is, de politieke leiders lijken het niet te weten.

    Hoe denken jullie eigelijk over heel Amerika en Bush.

    Ben ik nou paranoia of zijn meer mensen het met me eens?

    salaam

    helemaal mee eens!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid