Spring naar bijdragen

Aike

Members
  • Aantal bijdragen

    45
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Aike

  1. Quote:

    Op maandag 15 januari 2007 12:19:16 schreef -:Jammir:- het volgende:

    Maar waarom God nu precies voor iemand kiest weet niemand.

    Af en toe lijkt God toch wel een beetje willekeurig. Bijvoorbeeld in Genesis 29 vers 31: Maar omdat Jakob Lea veronachtzaamde, liet de Here haar een kind krijgen, terwijl Rachel onvruchtbaar bleef. Dat is toch ook flauw?

    Zijn jullie trouwens nog een beetje op schema? Ik loop een paar dagen achter bloos.gif

  2. Geweldig! Dat is precies wat we nodig hebben. Het helpt goede en slechte argumenten van elkaar te onderscheiden. Als je in mijn posts slechte argumenten/drogredenen ziet mag je me daar zeker op wijzen.

    Posten op Credible is nog niet zo makkelijk. Als je een antwoord hebt moet je het nog controleren op spelfouten, opmaak, correcte bronvermelding en drogredenen.

  3. Ik heb even een lijstje met deelnemers gemaakt in de startpost. Een msn groep vind ik niet prettig werken daarom begin ik met m'n bevindingen te hier posten. Eens kijken of het wat wordt. Eventueel kunnen we een los forumpje oprichten of iets anders.

    Dag 1 | Genesis 1 t/m 3

    En dat waren de eerste 3 hoofdstukken in het nieuwe jaar! Een uitermate bekend stuk en het leest makkelijk. Toch ontdekte ik wel een paar dingen in de volgorde die ik niet helemaal duidelijk in m'n hoofd had.

    Daarnaast vroeg ik me af waarom God eigenlijk die boom waar niet van gegeten mag worden in de hof plaatst. Er zullen zich vast genoeg theologen op hebben vastgebeten maar het komt mij toch wat onlogisch over. Is het zo omdat Adam en Eva een keuze hadden? Ze hoefden niet verplicht voor God te kiezen, ze konden er ook onderuit. Verder viel het me op dat er zoveel waarde aan gehecht lijkt de worden dat de mensen naar Gods evenbeeld geschapen zijn. Zelf kan ik daar niet zoveel mee. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat je God als een mensfiguur kunt zien ipv een 'licht' of iets dergelijks.

    Dan de laatste zin waar staat dat God een engel met een vlammend zwaard (wow!) bij de ingang plaatste. Het komt nogal heftig over en wat kun je met die informatie? Die hof bestaat dus nog ergens op aarde ofzo?

    Ik ben benieuwd wat jullie eruit halen!

    Edit: Scheppingsverhaal:hoe op te vatten is een heel topic over het scheppingsverhaal, maar eigenlijk interesseert die hele discussie over dagen en jaren me weinig.

  4. Snelle reactie van de maker van het schema! ik quote hem even:

    Quote:

    Hoi Aike,

    Hardstikke leuk dat jullie hiernaar kijken, daarvoor is het ook bedoeld.

    iIk begrijp het misverstand maar geloof me: het schema is compleet! Het hele idee is de bijbel in een *studiejaar* te lezen, en dat is dus een kleine 40 weken, nl. 3 kwartalen van ieder 13 weken. Daardoor konden studenten/scholieren de schoolvakanties ook vrij plannen.

    Onder
    tref je het complete rooster ook in Excel aan. Daarin zie je dat alle boeken/hoofdstukken geraakt worden en ook hoe de mix over de weken is uitgedacht. De psalmen, net zoals andere poëzie, wordt altijd in een tempo van één per dag gelezen (alleen bij Ps 119 heb je dan even pech - combineren met Ps 117 zou ik zeggen
    ;-)
    . Ik ken groepen die ditzelfde schema gebruiken maar er dan twee jaar over doen. Je kunt natuurlijk die Excel-sheet naar eigen inzicht "rekken en krimpen".

    Ik raad je aan om op
    eens te kijken onder Materialen/Oriëntatie. Er staan twee filmpjes van 10 minuten op, Fimpje1 over "wat is bijbel in een jaar" en Fimpje 2 over "wat heb je aan bijbel in een jaar". In het eerste filmpje licht ik de principes achter het rooster toe, en daar komen alle vragen van jou en de andere forumleden in aan de orde. In het tweede filmpje zie je de ervaringen van deelnemers, heel erg leuk en motiverend, vond ik zelf.

    Zie

    Mochten jullie bijbel in een jaar in één of andere vorm gaan doen, dan hoor ik dat graag.

    Als je je registreert op de website kun je gratis bij alle materialen (filmpjes, presentaties etc.) komen. En bij je profiel kun je dan ook aangeven waar die groep dan is, zodat eventueel anderen zich daar ook weer bij kunnen aansluiten. Zie onder "Waar is bijbel in een jaar".

    Vriendelijke groet,

    Martin Op 't Land

  5. Quote:
    Op dinsdag 19 december 2006 11:46:36 schreef Kate het volgende:

    Hoi Aike,

    Bij schema 2 ontbreken de lezingen van het vierde kwartaal.

    Erg jammer, want het is juist een schema met afwisseling...

    Je hebt gelijk. Dat had ik nog niet gezien. Zou wel humor zijn om daar pas in september ofzo achter te komen clown.gif

    Het schema komt van deze site en ik zal de maker wel even een mailtje sturen.

    Een beetje afwisseling is inderdaad wel handig. In schema 1 heb je ergens 7 psalmen op 1 dag hamer.gif

  6. Quote:
    Op dinsdag 19 december 2006 11:34:05 schreef lina het volgende:

    gaat het nog ergens bij helpen om zo veel te lezen? of komt er nog een verwerking en (historische) uitleg bij alle boeken?

    Een verwerking/uitleg erbij zou wel nuttig zijn ja. Het idee om de hele bijbel te lezen ontstond toen ik ontdekte dat ik de bijbel eigenlijk best wel slecht ken. Ik zou je van een flink aantal boeken in het OT bijvoorbeeld niet eens de grote lijnen kunnen vertellen. Daarom wilde ik alles een keer doorlezen. Maar dat hoeft natuurlijk niet heel oppervlakkig of in een jaar tijd. Het kan ook een meerjarenplan worden.

  7. Wie doet er mee? In 2007 de hele bijbel lezen. Op internet vond ik een aantal schema's en anders kunnen we er misschien zelf één samenstellen. Er zijn ook wat topics over op credible, maar die zijn nogal oud.

    Wie doet er mee?

    Links:

    Oud topic - Bijbel in 1 jaar helemaal lezen

    Schema 1 van Godswoord.nl

    SChema 2

    Leestips

    Wie doet er mee?

    * Aike

    * Kate

    * The Black Mathematician

    * Joener

    * huizena

    * Celiri

    * Gilrea

    * Levi

    * caypay

    * mis ik nog iemand?

    edit: mezelf toegevoegd knipoog_dicht.gif

  8. Het leven van Pi

    Het boek vertelt het verhaal van Pi, een zestienjarige jongen uit India. Zijn vader heeft een dierentuin. Wanneer ze gaan verhuizen wordt de hele dierentuin ingescheept, maar het schip vergaat en de engie overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra en een tijger. Pi is een bijzonder jongetje want hij is behalve christen ook nog moslim en hindu!

    Het klinkt misschien een beetje als een kinderboek, maar zo leest het absoluut niet.

    Ik ben er nu bijna doorheen en ik zou het boek een 6,5 geven.

  9. Het moet er best grappig uitzien, al die crediblers met hun spulletjes: gedichtenmappen, tassen vol kleren, stapels dvd's en cd's, fietsen, auto's, honden, kinderen etc etc.

    * Aike neemt een megafoon en roept het dat de oorlog een 1-aprilgrap is smile.gif

  10. Quote:
    Op donderdag 30 november 2006 20:37:25 schreef Princess. het volgende:

    Wat is uploaden?
    bloos.gif

    Uploaden is het tegenovergestelde van downloaden. Dus het versturen van bestanden naar andere gebruikers. Bij de meeste downloadprogramma's staat het uploaden standaard aan of is het verplicht.

    Het downloaden mag dan misschien legaal zijn, het in het bezit hebben van beschermd materiaal zonder ervoor te betalen uiteraard niet. Het proces van verkrijgen van muziek is dus niet verboden, maar het hebben van muziek zonder ervoor te betalen dus wel!

    Zelf probeer ik cd's zoveel mogelijk te kopen om de artiest te steunen.

  11. Quote:
    Op dinsdag 07 november 2006 10:35:12 schreef Light Jr. het volgende:

    Van de films die nu draaien hebben er een paar een must-see status naar mijn inschatting:

    The Departed, Children of Men & Babel.

    Met name die laatste lijkt me erg tof, omdat het de nieuwe film is van de regisseur van Amores Perros en 21 Grams.

    Misschien is het handig als iedereen van de titels een linkje maakt naar imdb/moviemeter/rt etc? Anders krijg je onduidelijkheid over de juiste spelling en om welke film het precies gaat.

    Bedoel je bijvoorbeeld met "Children of Men & Babel" niet gewoon "Babel"?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid