Spring naar bijdragen

Princess.

Members
  • Aantal bijdragen

    887
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Princess.

  1. Quote:

    Nou; ben het niet eens met de stelling.

    Want Moslims geloven in dezelfde God, als dat van de Bijbel; het oude testament. Dus is het wel zo, dat die vertaling recht doet. Alleen is aan die God sinds dat Christus op Aarde was; een chistelijk etiket geplakt; maar het blijft wel dezelfde God. Toch?

    Je komt heel duidelijk verschillen tegen als je kijkt naar YHWH en naar Allah. Daarnaast is Allah een titel wat God betekend in het Arabisch. Terwijl de God van Abraham, Isaäk en Jakob Zich bekendmaakt met zijn naam, namelijk YHWH.. "ik ben die ik ben"

    En zo profileerd Jezus zich ook. Alleen al in Johannes zegt die vaak "ik ben.... "

    Er is dus een duidelijk opmerkelijk verschil tussen de God van de Koran en de God van de bijbel.

  2. Quote:

    [...]

    ik roep helemaal niks
    smile.gif
    maar het is gewoon zo dat Christenen gewoon varkensvlees eten..bij mij thuis ook gewoon..en het eten van varkensvlees word ook niet goedgepraat in het Nieuwe-Testament, dus waarom zou je het als Christen eten, terwijl God het eerst verboden had in de wet (oude-testament)

    Ja natuurlijk zijn de 5 dagelijkse beden bedoeld om Allah te aanbidden, maar Mohammed leerde hoe, de profeten in de Bijbel bv Abraham, Mozes leerde de mensen toch ook hoe ze God moesten aanbidden.. Mohammed word niet aanbeden, het gebed is tot God gericht

    Ik eet ook geen varkensvlees enzo. Is veel gezonder om het niet te eten.

    De profeten in het OT baden 3 keer per dag, dat zie je iig bij daniel enzo.

    Jezus leerde ons ook bidden, maar subtiel verschil Jezus is God. Dus mag ik mijn gebed tot hem richten. Hij zegt ook.. wat je ook vraagt, vraag het in mijn naam en ik zal het je geven.

  3. Quote:

    [...]

    Zo ken ik je weer....vraag blijft nu nog wel, dat als je dit zo stellig zeker schrijft; waarom je dan uberhaupt op het idee bent gekomen om deze topic op te starten
    hamer.gif

    Omdat medebroeders en zusters misschien wel een helder licht op dit onderwerp kunnen bieden en misschien eventueel een helder inzicht kunnen bieden. Ik weet ook niet alles. En we zijn niet voor niks een lichaam en dus afhankelijk van elkaar. Dus mag ik het best vragen. Er staat namelijk niet letterlijk of je een navelpiercing mag ja of nee. Maar misschien staat er wel een indirecte verwijzing of iets anders. Dus vandaar flower.gif

  4. Quote:

    [...]

    Je hebt niet te maken met bekering. Maar met de wet van oorzaak en gevolg. Deze bepaald wat je bestemming zal zijn.

    Wet van oorzaak en gevolg. Gevolg zonde val, hierdoor kwam de zonde in de wereld. Zonde is je doel missen, van de zonde moet je je afkeren yes.gif Dus wat houd je tegen, want zoals je zelf zegt, jij bent ook onderheven aan de wet van oorzaak en gevolg.

    Quote:
    Als mens ben je voortdurend zondig (in ogen van de kerk); dan kun je dus voortdurend bezig zijn met dat bekeren van je. Ik respekteer je opvatting zoals deze; ik zal er niet fel tegenin gaan; maar zoals Chistus zei: Wie zonder zonden is gooie de eerste steen.

    Dat klopt, je maakt afentoe fouten en de HG overtuigd van de zonde in je leven, zodat je je ervan af kan keren en Jezus telkens in zich kan houden en Hem kan blijven navolgen. Daarnaast mag je je medebroeders en zusters best met liefde vermanen als ze iets fout doen. Is ook heel bijbels.

  5. Quote:

    [...]

    Achterlijke cultuur?
    smile.gif

    Combinatie van domheid en overmoed?
    puh2.gif

    Wel nu, ik zei stop met discussie.
    smile.gif
    Wou gewoon weten wat jullie van Islam vinden, maar goed.

    I go now, bye.

    Vrede.

    dan had je ook gewoon het topic kunnen doorlezen zonder een discussie te starten. Toch jammer als je halverwege ermee stopt.. Ben je door je stof heen of is het te confroterend?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    @Israel: blijf maar doorgaan, zo zul je de waarheid niet vinden

    I go now, bye.

    Vrede.

    Wie zoekt zal vinden, dus dat zal wel mee vallen... denk je ook niet? flower.gif

  6. Quote:

    [...]

    Hier paar mensen die iets over hem zeggen (ik heb het gewoon ergens gezien, voor de rest weet ik niks
    puh2.gif
    ): Lamartine, George Bernard, Michael H. Hart (The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History <-
    Jezus(vzmh) staat er ook bij
    big-smile.gif
    ), Mahatma Ghandi (When I closed the 2nd volume (of the Prophet's biography) I was sorry there was no more for me to read of the great life), Thomas Carlyle,...

    Tsjah Hitler was ook briljant op zijn vakgebied en is ook nog eens heel bekend.. wordt ook heel veel over hem geschreven.. zegt niet zoveel dus


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Waarom heb je geen respect? Ben benieuwd
    puh2.gif
    .

    Omdat hij niet gedaan heeft wat Jezus voor mij gedaan heeft. Is Mohammed voor mij naar cavalry gegaan?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Ooo, nog een 'hater'?
    smile.gif

    Waarom heb je geen respect? Ben benieuwd
    puh2.gif
    .

    edit: Mensen, ik wil gewoon dat jullie wat respect tonen, maar dat hebben jullie zo te zien niet tegenover onze laatste profeet(vzmh).

    Jullie willen gewoon niet te weten komen, bang?
    knipoog_dicht.gif

    Als jullie toch Christen zijn, waarom niet eens kennis bezitten over Islam? Waarom niet leren?
    knipoog_dicht.gif

    Wie zegt dat ik geen kennis heb van de islam? Ik heb er genoeg kennis van... confroterend dat mensen die er kennis van hebben er toch niet voor kiezen?

  7. Quote:

    [...]

    @Thorgrem: u don't get it
    smile.gif
    geen een profeet die zoveel heeft gedaan in zo weinig tijd en met zo weinig middelen. Oh, en ik zeg dat Islam laatste is omdat er na de laatste Profeet(vzmh) geen andere zou komen. Punt.
    smile.gif

    Hmz smile.gif Jezus had een bediening van 3 jaar... flower.gif Maar ja klopt Hij is geen gewone profeet, maar de Zoon van God.

    Volgens mij was Mohammed na Jezus ook niet meer nodig hoor... want Jezus heeft het volbracht punt knipoog_dicht.gif

  8. Quote:

    Hallo Princess
    puh2.gif
    ,

    Tuurlijk is er maar 1 god, namelijk God. En daarom dus ook 1 religie. Maar, zie je...

    God zond profeten(vzmh) naar ons. Zij zeiden allemaal hetzelfde, nl: geloof in God, hiernamaals, je zal verantwoordelijk zijn voor je daden, Laatste Dag,...

    That's about it.
    smile.gif

    Das niet helemaal correct. Islam beweerd namelijk hele andere dingen dan YHWH. Alleen al hoe Allah tegen offers aankijkt. En daar blijkt het nou juist allemaal om te draaien.. opmerkelijk z'n fout.

    Quote:
    Maar versta je, eerst was er Jodendom. Dan kwam Christendom, juist? En nu Islam. En Islam is de LAATSTE godsdienst, dus laatste Openbaringen van God, juist? Ga je daarmee akkoord?

    Of niet?

    Nee hoor, de laatste Godsdienst is volgens mij de New age.. en de waarheid in de new age is persoonlijk. Dus kan je stellen dat niks meer waar is. Dus wil je helemaal up to date zijn, zou ik daar eens gaan neuzen.

    Mij draait het niet om wat er als laatst gezegt is, maar om wat God heeft gezegt. En zijn boodschap is luid en duidelijk. Ik heb de wereld zo lief dat ik mijn enige zoon gegeven heb, opdat ieder die in Hem geloofd niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Leven in al zijn volheid. En daar houd ik me aan vast.

  9. Quote:

    Dit is een voorbeeld mensen; hoe een bepaalde doctrine kan ingrijpen op het leven van een mens en wel in negatieve zin; terwijl dit naar mijn gevoel helemaal onterecht is en ik hoop, dat alle kerken hierin een keer lering mogen nemen, dat de boodschap eigenlijk is van Christus, dat het draait om naastenliefde.

    Zijn boodschap was wel wat ruimer hoor smile.gif

    Hij waarschuwde o.a. voor het komende oordeel en hij roepte mensen op om zich te bekeren.

    Het is heel vervelend dat je tante het er zo moeilijk mee heeft, maar 1 ding weet ik wel. Het oordeel van Christus is rechtvaardig.

  10. Quote:

    [...]

    Jullie accepteren het gewoon niet. That's your 'problem'.
    big-smile.gif

    Ik vind het maar zwak. Niet kunnen accepteren dat er een nieuwe en laatste geloof kwam? Hoe zielig
    puh2.gif
    .

    Geen enkel probleem hier. Don't worry, Be in Jesus knipoog_dicht.gif

    In zwakheid kan God zijn kracht openbaren. Als er aan mij een geest verschijnt zal ik toetsen of hij van God is ja of neen, als hij iets anders beweerd over Jezus dan geschreven staat dan is hij niet van God.

    Daarnaast is er maar 1 God, dus ook maar 1 geloof.. right? waarom zou er zoiets als laatste geloof bestaan? Dus waarom zielig dat ik moeite heb het te accepteren van iets dat niet bestaat.

    YHWH Heeft zich geopenbaart als God van Israel, maar heel vroeger heeft Hij al voorspeld dat hij een God zal zijn voor alle natieen. Dat zegt Jezus ook.

    Joh 10,16

    Maar ik heb ook nog andere schapen, die niet uit deze schaapskooi komen. Ook die moet ik hoeden, ook zij zullen naar mijn stem luisteren: dan zal er één kudde zijn, met één herder.

    Dus nog steeds dezelfde God. Het draait niet om relegie, want Jezus bied zoveel meer. Hij bied de levende God en dat kan best confroterend zijn. Het gaat ineens niet alleen om een 'vroom'leven voor de buitenwereld, maar ook om de gesteldheid van je hart. Niet alleen je ijver voor God zoals je die laat zien, maar vooral om de liefde die je voor God hebt en dat je naar zijn stem luistered en Hem navolgd

    Ik vind het zielig als mensen niet het leven krijgen zoals God dat bedoeld heeft. Leven in al zijn volheid.

    Joh 10,10

    Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

    Veel zegen!

  11. Quote:

    God keurt het af,,respect voor lichaam en geest het staat wel eregens in het oude testament beschreven dat zij hun lichaam niet zullen inkerven ik zal het voor je opzoeken.

    Niet echt, er wordt gesproken over neusringen en oorringen. Maar dat is het enige wat er echt duidelijk naar voren komt.


    Samegevoegd:

    Quote:

    Ik vind het eigenlijk ontzettend ordinair....

    Je krijgt hem ook niet te zien knipoog_dicht.gif

  12. Quote:

    [...]

    Je moet dan toch altijd vragen: "wat zou Jezus doen?" Ik denk niet dat hij een navelpiercing had, want ik zie het niet op de kruisbeelden
    widegrin.gif

    Haha,

    Opzich wel een goede. Ik denk opzich dat je als vrouw je best mooi mag maken. Zolang het geen afgod word oid.


    Samegevoegd:

    Quote:

    [...]

    Ach, princess, ik vind een navelpiercing eigenlijk niks te maken hebben met "Bijbel en leer", maar als je twijfels zo groot zijn, rijg er dan maar een christelijk symbool doorheen, dan hoor je ze denk ik niet klagen.

    Tuurlijk wel. Bijbel is het woord van God en wat God zegt staat boven mijn verlangens. Dus ook boven het verlangen om een navelpiercing te nemen eventueel

    het maakt trouwens niet uit of ik er een christelijk symbool doorheen rijg ja of neen, want de omgeving krijgt hem toch niet te zien knipoog_dicht.gif


    Samegevoegd:

    Quote:

    Wat men zou kunnen vinden, dus waar zij misschien een voorbeeld aan zou kunnen nemen, als ze het ermee eens is. Kijk, ik probeer te helpen. Daarbij moet je wel eerst duidelijk hebben wat de 'keuzes' zouden kunnen zijn. En argumenten om het te doen of juist niet...

    Daar heb je een goed punt.

    Ik zou het graag willen doen, omdat ik het zelf onwijs mooi vind. Niet om aan mijn omgeving te showen.

    Ik zou het niet doen als het eventuele risico's met zich mee zou brengen.

  13. Ik ga er ook nog even goed over na denken. Ik wilde het vroeger al toen ik 13/14 was en nu ben ik bijna 20 en vind het nog steeds heel mooi. Als ik het doe, doe ik het ook alleen voor mezelf iig.

    Maar bedankt voor de raad smile.gif

  14. Quote:

    [...]

    ja dat weet ik,maar je hebt toch maar 1 moskee en daar kan iedereen in bidden, en je hebt in principe maar 2 hoofdstromingen, de Shiieten en Soennieten, en de meeste moslims zijn toch Soennieten..de Shiieten hebben een beetje rare dingen vind ik

    Maar in het Christendom heb je toch echt wel veel meer soorten kerken, alleen binnen de protestantse stroming al, en dat vind ik wel jammer.

    als ik echt overtuigd Christen zou zijn, dan zou ik denk ik naar de Christelijke Gereformeerde kerk gaan

    van welke kerk ben jij eigenlijk princess??

    Zijn als het goed is wel meerdere stromingen. Alleen de bovennoemde zijn over het algemeen de 'hoofdstromingen'

    Ikzelf ben opgegroeid in een hervormde gemeente. Ik zit nu in een evangelische gemeente, maar kom overal joh widegrin.gif

  15. Quote:

    [...]

    bij de gewone Hervormde kerk, zingen ze ook bijna altijd uit het liedboek hoor, en hebben geen hoedjes en rokjes in de kerk, de hervormde bonds kerken zijn de kerken met hoedjes(niet verplicht dan), en psalmen...

    Ja ik weet wat je met Reformatie bedoeld, maar tegenwoordig heb je de Reformatorische kerken, en daar bedoelen ze die zwarte kousen kerk mee zeg maar..bv Het van lodensteyn College is een Reformatorische school, je moet dan van de Refo. kerken zijn.. Ger. Gem of oud.gergem enz je moet daar hoofdbedekking op voor vrouwen en rokken

    Maar eigenlijk interesseren al die stromingen mij niet..vind het trouwens belachelijk dat er zoveel kerkgenootschappen zijn, het gaat mij om de Bijbel

    Nog geen eens om God zelf clown.gif *flauw flauw*

    Binnen de islam heb je ook genoeg stromingen en cultuur gebonden dingen smile.gif

  16. Quote:

    Mjaa, ijdelheid schijnt ook een zonde te zijn, ja.

    Ik zeg ook niet dat ik het verkeerd vind, maar ja, je zou het wel zo op kunnen vatten. En ik denk dat als je echt hardcore-christen bent, je ook geen make-up draagt (in je nakie lopen gaat dan wel weer een beetje ver, denk ik...).

    Volgens mij mag je er als vrouw toch best mooi uitzien? Als je de bijbel leest zie bijv dat Ester beauty behandelingen kreeg en wanneer er iets gemaakt moest worden de vrouwen kwamen aanzetten met hun sierraden.

    Maar ik twijfel dus over een navelpiercing, omdat ik niet weet of het een gedeelte is wat gevaar opleverd (qua zenuwen) en of er misschien iets in de bijbel over staat.

  17. Light of the world

    You stepped down into darkness

    Opened my eyes let me see

    Beauty that made this heart adore You

    Hope of a life spent with You

    Here I am to worship

    Here I am to bow down

    Here I am to say that You're my God

    You're altogether lovely

    Altogether worthy

    Altogether wonderful to me

    King of all days

    Oh so highly exalted

    Glorious in Heaven above

    Humbly You came to the earth You created

    All for love's sake became poor

    I'll never know how much it cost

    To see my sin upon that cross

  18. Quote:

    [...]

    Vanuit de wetenschap zijn er ook heel weinig feitelijke bewijzen voor heel wat geloofszaken en religies. En de wetenschap is in deze maatschappij nu wel hetgene, wat het denken van de moderne mens bepaald.
    yes.gif

    Ooit het boek.. Wetenschap en de bijbel gelezen?


    Samegevoegd:

    Quote:

    HOe fundamentalistisch ben jij? Hoe belangrijk is het voor jou dat een ander op de enig juiste manier gelooft? Waarom is die vastigheid zo belangrijk?

    Een zelfreflectie topic.

    Hmz.. Ik werd pas nog voor fundamentalist door me vader uitgemaakt clown.gif Dus ben vast wel fundamentalitisch denk ik

    Ik kan mensen niet laten geloven.. Dat is iets aan God.. Ik probeer mensen hoogstens afentoe een beetje wakker te schudden.

    Daarnaast probeer ik altijd zo dicht mogenlijk bij de bijbel te blijven, zodat ik zo min mogenlijk mijn eigen waarheid ga verkondingen puh2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid