Spring naar bijdragen

TeQ

Members
  • Aantal bijdragen

    47
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door TeQ

  1. Quote:

    Op maandag 20 oktober 2003 13:19:20 schreef Glenn het volgende:

    [...]Dan wel ja. En dan? Ben je daarna gelukkig (en dan even heel eerlijk antwoorden)?

    Tis niet zo dat je van drugs erna per definitie ongelukkig wordt hoor.

    Sommige mensen voelen wel eens schuldgevoel omdat het in hun kringen niet geaccepteerd is. Van bovenmatig gebruik kun je ook ongelukkig worden. Dat is dan dus een logisch teken dat je moet minderen.

    Geniet al meer dan 7 jaar van allerlei dingen. Alles met mate. Ben in perfecte gezondheid en een zeer gelukkig mens.

    Puur omdat ik mn kop erbij houd, mn ouders er niet moeilijk over doen. En in mn sociale kringen het ook geaccepteerd is.

    ---- kleine edit

    smile.gif Dacht laatste bericht van de laatste pagina te quoten, maar had t dus mis.

  2. Quote:

    Op donderdag 12 januari 2006 18:58:09 schreef Kidon het volgende:

    Dit is geen persoonlijke kritiek, maar het verbaast me

    dat er zoveel athe�sten, satanisten en andere -isten zitten...

    Wat zoeken jullie hier?

    Wat ik hier zoek als Atheïst. Over het algemeen vind ik het leuk om met mensen te discussieren die een compleet andere levensbeschouwing hebben als ik. Op die manier kun je van elkaar leren en elkaar begrijpen.

    Daarnaast denk ik ook een beetje om vooroordelen t.o.v. Atheisten de wereld uit te helpen. Gezien ik daar onder gelovigen vrij vaak op stuit.

  3. Ah, dat geld voor mij niet.

    Heb wel ervaring met Gemeentes en heb op een christelijke basisschool gezeten enz. Dus mijn kennis over de bijbel en de inhoud ervan is niet minimaal.

    Verder heb ik niet echt negatieve ervaringen met het christendom op zich.

    Alleen kan ik me totaal niet vinden in religie in het algemeen, ik vind het volstrekt onlogisch en tegenstrijdig en voortkomen uit een tijd waarin de mens te weinig wist van de wereld om zich heen.

    Ik zie religie daarom meer als een bron voor hoop en antwoorden, en die bron die vind ik al in mezelf.

    In religieus opzicht zou je mij ook als entheist kunnen beschouwen omdat ik geloof in de god in mij.

    Alleen gezien ik dat als onderdeel van mezelf zie en niet als derde buitengewone macht noem ik mezelf liever Atheïst, iemand die uitgaat van zijn eigen innerlijke kracht.

  4. Quote:
    Op woensdag 02 augustus 2006 03:56:50 schreef Michiel het volgende:

    [...]Dat lijkt me wel een verstandig uitgangspunt, je laat dan iemand in zijn/ haar waarde. Toch kan ik me voorstellen dat het hebben van een relatie met een anders denkende wat wrijving kan opleveren op z'n tijd, omdat je een ander uitgangspunt hebt, wat tot misverstanden kan leiden.[...]Zo is je zin goed
    smile.gif

    Zijn anders veel Katholieken die liever niet Christen worden genoemd knipoog_dicht.gif Alhoewel ik zelf idd ook vind dat het bij elkaar hoort.

  5. Tabitha,

    Jammer dat je zo'n negatieve ervaring hebt met Atheïsten, goed dat je daardoor in ieder geval niet iedereen over één kam scheert.

    Wanneer je in een relatie zit moet je de ander niet proberen te overtuigen lijkt mij, niet qua levensbeschouwing. Dat zou betekenen dat je de ander niet volledig accepteerd. Dat geldt uiteraard voor Atheïsten net zo goed als voor Christenen en Katholieken.

  6. Oef.... aantal puntjes hierboven waar ik 't toch wel oneens mee ben.

    Om te beginnen is het zeggen dat xtc minder schadelijk is dan alcohol wel iets om overmatig xtc gebruik goed te praten.

    Alleen echt agressief wordt je van xtc niet, ik denk dat mensen die dat hebben xtc pillen hebben waar geen mdma inzit (de originele werkzame stof in xtc) maar speedpillen ofzo. Gezien speed (vooral in combi met alcohol) wel een erg opgefokte sfeer kan kweken.

    In het begin stukje waar wordt gezegd dat bier een harddrugs is vind ik wat overtrokken. Alcohol daarintegen in bepaalde sterke dranken, ik kan me goed voorstellen dat men dit onder harddrugs wil rekenen.

    Een avondje overmatig en onverantwoord alcohol gebruik kan (net zoals bij alle harddrugs) tot zeer ongewenste taferelen lijden.

    Xtc is geen pepmiddel maar een euforsich emphatogene stimulant, dingen als speed en cocaïne zijn pure stimulanten, net zoals ephedra, codeïne en caffeïne. (Waarvan de laatste 2 uiteraard wat minder heftig).

    Als je xtc hebt waar geen of weinig andere rommel doorheen zit kun je er omdat het een hallucinogeen tripmiddel is zelfs geestelijk van groeien ipv dat het je geestelijk afbreekt.

    Desalniettemin geld natuurlijk dat je je verstand erbij moet houden, net zoals met alcohol.

    Xtc pillen met glazen alcohol vergelijken vind ik dikke onzin, dat is als appels met peren vergelijken.

    Maar gezien het feit dat je bij xtc pillen nooit zeker weet wat er in zit, is het verstandiger om als je het dan toch van plan bent gewoon direct mdma-kristallen aan te schaffen en het te laten testen bij een laboratorium, wat gratis en anoniem kan.

    Weet je zeker wat je hebt, en verkleint de kans dat er allerlei gevaarlijke rommel doorheen zit.

    Dit hierboven is dan nog wat beknopte info,

    Meer feiten te lezen op:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/MDMA (Nederlands)

    http://www.drugsinfo.net/uitjebol/ecstasy.htm (Nederlands)

    http://www.erowid.org/chemicals/mdma/mdma.shtml (Engels)

  7. Quote:
    Op woensdag 31 mei 2006 20:39:00 schreef N-light het volgende:

    Om eens een topic te starten naar aanleiding van een documentaire die ik zag op aanraden van een medeposter.

    Showdominees trekken veel aandacht, waardoor er mensen tot Jezus komen.

    Zo ook bij Benny Hinn. Die profeteert, genezingen verklaart, en een hoop geld inzameld.

    ( en dat vervolgens uitgeeft aan een zeer luxe levensstijl )

    Is hij nep ? een wolf in schaapskleren ?

    zo ja kunnen dan alsnog mensen werkelijk tot geloof komen via hem, kan God ( soms ) door hem werken voor de mensen die daar oprecht gelovig op afkomen.

    Benny Hinn vind ik 1 van de meest walgelijke figuren m.b.t. tv dominees die er rond loopt. Het is commerciele uitmelking en misleiding van mensen met een probleem.

    Het is een wolf in schaapskleren zoals je zegt, alleen hijzelf wordt er beter van, hij laat mensen niet in god geloven maar in hemzelf, met jezus en de christelijke god als middel.

    Hij misbruikt dus het geloof en de wil van mensen om te geloven.

    Iemand met een goed hart zou zoiets niet zo massaal, tegen vergoedingen e.d. doen, maar uit zichzelf, zonder fame enz.

  8. Nou ik geef me in principe gewonnen hier. Ook al is het maar een selecte groep mensen die werkelijke terugvallen of na flink gebruik er wat aan over houden.

    Vraag me alleen wel af hoe ik er aan kom dat fabeltje van het fabeltje kom dan. Gezien ik mn mening toch meestal op feiten basseer of onderzoeken of info die ik gevonden heb.

    Maar desalniettemin blijft het wel een schone drug smile.gif

  9. Misschien reageer ik wel wat laat. Of te laat, of juist niet. Neemt niet weg dat ik dit een topic vind die ik in meerdere opzichten zeer interessant vind.

    1. Omdat ik zelf atheïst ben en me daardoor direct aangesproken voelde.

    2. Ik eens een kijkje kan nemen hoe christenen tegen atheïsten aankijken in dit opzicht.

    3. Mogelijk er een manier is hoe ik kan helpen

    4. Misschien zelfs een steentje kan bijdragen aan de onderlinge acceptatie van verschillende geloofdovertuigingen van mensen.

    Mijn feedback is tussen de quotes terug te vinden.

    Quote:
    Op maandag 13 maart 2006 18:28:04 schreef PepijnvdLinde het volgende:

    Hallo mensen,

    Allereerst wil ik zeggen dat ik weinig ervaring heb met computers en zeker met “forumsâ€. Ik heb nog maar een paar maanden internet en dankzij mijn dochter kan ik nu al aardig overweg met de computer. Ik vind internet echt leuk en vorige week heb ik voor het eerst een route geplant naar ons huisje in Drente, geweldig!

    Ik vertel dit omdat ik al een paar dagen op deze pagina rondkijk en in de gaten heb dat sommige dingen niet getolereerd worden. Bijvoorbeeld het plaatsen van iets dat al eens eerder behandeld was wordt (terecht) als storend ervaren. Mocht ik me dus schuldig maken aan zoiets, dan spijt het me zeer.

    Ik beschouw mijzelf als een goede Christen. Ik geloof dat de Heere God goed voor mij heeft gezorgd en mij ondermeer gezegend heeft met mijn drie prachtige dochters. Verder woon in ik een van de rijkste landen ter wereld en heb veel mensen mogen ontmoeten die mij zeer dierbaar zijn geworden.

    Mijn oudste dochter is zeer intelligent en leeft naar goede Christelijke waarden. Sinds een paar maanden heeft ze een vriendje en ze heeft mij min of meer verzekerd om zichzelf te bewaren tot het huwelijk. Ik ben al een aantal keer met haar vriendje alleen geweest en hij maakte op mij een zeer goede indruk. Net als mijn dochter studeert hij (ze hebben elkaar ontmoet op de universiteit) en over veel onderwerpen heeft hij een weloverwogen mening. Alleen over een onderwerp heb ik tot voor kort geen direct antwoord van hem op gekregen: zijn geloof.

    Dit alles tot afgelopen donderdag. Hij was weer op bezoek en we zaten weer over allerlei dingen te praten. Ondermeer over de reactie van bepaalde groepen op de spotprenten van Mohammed. Ik geloof dat mensen het verdienen om gerespecteerd te worden in hun geloof. Hoewel ik geloof dat God Zijn Zoon heeft geofferd om onze zonden te vergeven, weet ik wel dat veel mensen minder toegang hebben tot De Bijbel en daardoor in verkeerde dingen geloven.

    Sorry dat ik hier direct zon kritische kanttekening moet maken. Was liever met een positieve insteek begonnen.

    Je zegt in deze alinea als eerst dat je wilt dat mensen worden gerespecteerd om hun geloof. Dit is geweldig en moet natuurlijk aangemoedigd worden waar dan ook.

    Helaas vind ik het jammer dat je daarna zegt dat mensen in verkeerde dingen geloven omdat ze minder toegang hebben tot de Bijbel.

    Wanneer je iemand respecteert om hun geloof, dan kun je het geloof toch niet verkeerd vinden? Hooguit de overtuiging niet delen. Iets dat verkeerd is is niet goed, waarmee er dus gezegd worden dat die mensen fout zijn in overtuiging. Het meest gevoelige van mensen is altijd hun overtuiging en visie op de realiteit, daar dient zorgvuldig mee om te worden gegaan, ook wanneer je de overtuiging niet deelt.

    Het accepteren van elkaar diversiteit en visie op dingen is juist iets wat kan bijdragen tot wereldvrede, gezien oorlogen bijna altijd ontstaan uit een botsing van visie's, en dat mensen willen dat een ander precies zo is zoals zijzelf.

    Tevens is dit ook één van de moeilijkste dingen in het leven.

    Quote:
    Maar alle godsdiensten hebben met elkaar gemeenschappelijk dat er een God is waar je je troost in kan vinden en die helpt je de grootste problemen te dragen. Dus daarom is het belangrijk om je te vinden in de overeenkomsten en niet je door verschillen uit elkaar laten drijven.

    Hij vertelde mij toen dat hij niet in God gelooft. Sterker nog: mijn mogelijk toekomstige schoonzoon is een atheïst. In eerste instantie ging ik ervan uit dat hij onder de druk van de hedendaagse maatschappij zich gedwongen voelde om zijn geloof los te laten. Ik merk dit zelf vaak genoeg dat mensen bijvoorbeeld vreemd reageren op het feit dat ik graag een “moment stilte†wil voordat ik ga eten. Ik nodigde hem daarom uit voor een discussie over deze zaken, Jezus geeft veel mensen troost en dit zou hem ook niet ontnomen hoeven te worden.

    Maar na een goed anderhalf uur discussie was hij nog niet overtuigd. Het enige waarvan ik hem kan betichten is het een keer voluit gebruiken van De Vloek (uit illustrerende redenen), maar daar zag hij vanaf nadat ik hem vertelde dat het heel belangrijk voor mij is om niet aan godslastering te doen. Hij had ook veel vragen over De Bijbel die ik niet direct kon beantwoorden. Zo claimde hij dat Judas twee keer stierf en dat De Zondvloed zeer onwaarschijnlijk zou zijn. Later vertelde een goede vriend van mij dat de dood van Judas inderdaad twee keer wordt beschreven: hij verhangt zichzelf en later vallen zijn ingewanden uit zijn buik, maar dat dat ook goed verklaard kan worden doordat zijn buik later openging. En wat betreft de Ark van Noach en Jonas in de Walvis: soms moet je gewoon accepteren dat God onmogelijke dingen mogelijk kan maken. Ik heb dit zelf meerdere malen in mijn leven meegemaakt: ik voel dan (vaak achteraf) duidelijk dat God hier ingegrepen heeft.

    Maar op dat moment, tijdens de discussie zelf, klonk zijn verhaal niet gek. Zo was er een website waar (in het Engels, helaas, ik spreek nauwelijks Engels) een groot aantal plekken in De Bijbel waren opgesomd waar deze zichzelf zou tegenspreken. En inderdaad, in mijn bijbel waren er dingen die elkaar inderdaad tegenspraken. Bijvoorbeeld dat het niet voldoende is om alleen maar de Heere Jezus als mijn redder te zien, maar ook goede dingen te doen uit zijn naam. Maar ergens anders stond dan weer dat het juist wel voldoende was om hem als de God te erkennen.

    De vriend van mijn dochter reageerde verre van onsportief. Meer dan eens bood hij aan om de discussie af te breken omdat hij mij niet wilde kwetsen, maar ik wilde zelf meer weten.

    Waarom is dat onsportief? Het is toch juist aan te prijzen dat iemand je niet wilt kwetsen omdat u anders denkt dan hijzelf in plaats van dat hij je zijn mening probeert op te dringen.

    Quote:
    Hij vroeg mij bijvoorbeeld hoe het kan dat God almachtig is en puur goed, en dat er toch baby’s zijn die jong sterven. Of hoe zoiets als vrije wil dan kan bestaan. Dit lijken vrij eenvoudige vragen, maar ik loop hier de afgelopen dagen de hele tijd over te piekeren en ook probeer ik door veel bidden de antwoorden te vinden. Misschien moet ik het als een teken van God zien dat ik op deze site uitkwam na een tijdje rond te zoeken op het internet. Ik hoop hier antwoorden op mijn vragen te krijgen. Ik weet nog wel dat het allemaal vroeger behandelt werd op zondagsschool en ook in de kerk gaan ze er dieper op in, maar ik had op dat moment geen pasklaar antwoord. Misschien is mijn kennis van de bijbel gewoon ontoereikend?

    Daarom mijn vragen: hoe moet ik deze schijnbare tegenstellingen in De Bijbel verklaren? Het liefste zou ik een Nederlandse webpagina vinden die hier dieper op in gaat. En hoe kan ik het beste mijn perioden van twijfels overkomen zodat ik weer troost kan vinden in verhalen over Jezus Christus?

    Bij voorbaad dank,

    Pepijn

    Het is toch goed dat je als mens jezelf op zijn tijd kritische vragen stelt om zo verder te groeien in je ontwikkeling.

    Quote:
    Op maandag 13 maart 2006 21:49:01 schreef PepijnvdLinde het volgende:

    Hallo mensen,

    Allereerst hartstikke bedankt voor jullie berichtjes. Ik had niet verwacht dat er zo snel verstandige en interessante reacties komen. Ik heb net gegeten en toevallig keek ik even na de afwas naar deze pagina (was het wel toevallig?). Ik denk dat het het beste is om ze een voor een te beantwoorden.

    Marianne: hoewel je inderdaad je woorden iets anders had moeten kiezen (zoals je zelf later al aangeeft), ben ik het met je eens. Als ik het voor het zeggen had dan zou mijn misschien-toekomstige schoonzoon mijn geloof delen. Maar er zijn ook andere kwaliteiten waarop ik mensen beoordeel. Zo is hij intelligent, lijkt hij verstandig en kan ik me bijvoorbeeld niet voorstellen dat hij mijn dochter ooit iets aan zou doen. En daar komt nog eens bij dat hij nu misschien niet gelovig is, maar dat goed later kan worden. Die andere kwaliteiten kan je lastiger verkrijgen.

    Ik voorzie inderdaad problemen in een mogelijk huwelijk tussen hem en mijn dochter. Maar om heel eerlijk te zijn kun je die heel snel vinden als twee mensen met elkaar gaan trouwen. Mijn vrouw en ik waren dan allebei wel Protestants, maar toch verschilde onze mening over (kleinere) dingen wel eens. Een huwelijk vereist niet alleen Gods goedkeuren maar ook veel en hard werk. Wat denk jij: kun je als Christen beter met een atheïst trouwen of met een moslim? En wat voor problemen zou mijn dochter tegen kunnen komen als ze inderdaad met hem trouwt?

    “hollaâ€: Dit is inderdaad niet de eerste keer dat ik twijfel over mijn geloof. Maar vroeger waren het altijd kleine dingen. Ik weet nog goed dat ik een jaar of 12 was en me afvroeg hoe het toch kwam dat Adam en Eva maar met zijn twee-en waren en uiteindelijk er nu zoveel mensen zijn, terwijl je nu niet met je familie kinderen hoort te krijgen. Dit werd me toen verklaard doordat Adam en Eva misschien wel de eerste mensen waren, maar dat God nog veel meer mensen maakte nadat hij hen twee-en had gemaakt. En dat je het Scheppingsverhaal niet al te letterlijk moet nemen. Zeven dagen mogen best een paar miljoen jaar zijn, het gaat om het idee dat God ons naar Zijn evenbeeld heeft geschapen.

    En dat je zegt dat je dingen die je in de Bijbel niet kan verklaren maar negeert, geeft je dat niet een ontzettend vervelend gevoel? Ik heb de Bijbelverhalen altijd gebruikt bij het vinden van antwoorden op de belangrijkste vragen die ik tegenkwam in mijn leven, en nu zou ik de allerbelangrijkste vraag daar niet mee kunnen beantwoorden. Noem me maar zwak, maar ik vind dit geen fijne oplossing.

    “Amor Fatiâ€: Raar genoeg vind ik ook jouw reactie helemaal niet onsympathiek. Je geeft eerlijk toe dat je zelf niet gelooft en daarmee zou ik vanwege mijn opvoeding juist met een grote boog om jou heen moeten lopen, maar ik heb bij jouw post hetzelfde gevoel als bij de discussie met de vriend van mijn dochter: juist omdat je me niets probeert op te leggen neem ik het serieuzer. Misschien is het ook wel de reden dat van alle personen die Jezus Christus niet accepteren in hun leven het juist een atheïst is die op mij de intelligentste indruk maakt.

    Dit laatste vind ik persoonlijk, en ook als atheïst natuurlijk, leuk om te horen.

    Toch vind ik het juist knap en emotioneel vooral sterk wanneer iemand, en vaak christenen, die overtuigd is van absolute waarheden en dogma's, zichzelf kritische vragen durft te stellen. Omdat dat voor zo iemand juist veel moeilijker moet zijn om te doen.

    Quote:

    Moet ik me daarover schuldig voelen? Moet ik het zien als een test van God? Moet ik die mensen zien als Duivels? (Probeer je alsjeblieft niet aangevallen te voelen, ik heb veel vragen waar ik geen antwoord op weet.)

    Ook ik voel me hier helemaal niet aangevallen. Kan het juist begrijpen wanneer ik me in jou visie plaats.

    Toch hoop ik dat een atheïst gewoon als een eerlijk en oprecht persoon wordt gezien door christenen. En niet veroordeeld vanwege het feit dat zij een compleet andere overtuiging heb.

    Quote:

    Gorthaur: Inderdaad, als er iets is dat ik mijn dochter gun is het wel een huwelijk uit liefde. Ik ben ook van mening dat ze zelf intelligent genoeg is om te beslissen met wie ze zal trouwen en ofdat haar liefde sterk genoeg is voor hem. Zij is God juist dankbaar dat ze hem ontmoet heeft. Misschien moet ik God ook dankbaar zijn omdat hij haar zo gelukkig maakt en haar toch de ruimte geeft om God in haar leven te laten?

    “hopeloosâ€: Ik moet eerlijk zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van wat hij van De Bijbel wist. Waarschijnlijk ben ik het grootste gedeelte van zijn punten al lang weer vergeten, maar een aantal dingen die een indruk achterlieten waren de volgende punten. Hoe kan je het Adam en Eva kwalijk nemen dat ze van die appel aten terwijl ze het verschil tussen Goed en Kwaad nog niet wisten? (Daardoor was het nog wel fout wat ze deden, maar kun je het ze niet kwalijk nemen, of misschien wilde God wel dat ze dat deden, maar geld dat dan niet voor alles?...) Als het van te voren de bedoeling was dat Heere Jezus na drie dagen weer op zou staan en ook onsterfelijk is, kun je zijn kruisiging nog wel zien als een offer? Ik voel mij ongelofelijk schuldig tijdens het typen van deze vragen, maar ik heb het gevoel dat ik dit wel met jullie kan delen. Ik weet echt niet wat ik met al deze vragen moet.

    Hier refereer ik naar een eerdere uitspraak, maar het is dus niet kwalijk jezelf kritische vragen te stellen. Een mens is nooit in staat alles te weten. Wanneer een mens alles wist, hadden we ook geen reden om hier nu nog met elkaar te communiceren.

    Quote:

    En is het misschien niet zo dat God mij met behulp van al mijn twijfels een teken geeft dat je het allemaal niet te letterlijk moet nemen? Maar De Bijbel is juist altijd een goede steun geweest bij mijn problemen, wat nu als ik nieuwe problemen tegenkom en ik dus blijkbaar het allemaal “niet te letterlijk†moet nemen?

    En dank je wel voor de troost dat ik altijd in Jezus moet vertrouwen, dat betekent heel veel voor mij, werkelijk waar. Ik zie Zijn leven als het enige waar ik de laatste paar dagen echt helemaal op kan steunen. En inderdaad: alles wat Jezus zegt is tot nu toe waar gebleken, dus misschien moet ik juist meer in het Nieuwe Testament zoeken, dan in het Oude, om te vinden?

    Joozt: Zoals ik al zei, heb ik het gevoel dat hij redelijk veel verstand van De Bijbel heeft. Hij zei dat hij De Bijbel had gezien als een van de bronnen waar hij mogelijk zijn antwoorden zou kunnen vinden op vragen die hij had, maar dat dat voor hem niet voldoende was. Hij studeert biologie of iets dergelijks en zei dat hij daarom niet in God kon geloven. Maar alle voorbeelden die hij gaf sloot het bestaan van God of de Heere Jezus niet uit. Dit gaf hij zelf ook toe en ik kon daarom ook niet begrijpen hoe hij ooit antwoorden zou willen krijgen uit een leer die niet toegeeft dat God ons altijd naar de goede keuzen leidt.

    En heel erg bedankt voor die pagina. Ik had er nog nooit over nagedacht op die manier: vooral dat er mensen zijn die niet geloven dat De Bijbel feilloos is en toch wel gewoon in een lift stappen gaf me een goed gevoel. Misschien is mijn geloof nog zo gek nog niet. Jouw post en ook een aantal andere hebben me eindelijk weer een fijn gevoel gegeven in de afgelopen paar dagen. Hartstikke bedankt daarvoor!

    Verder zou ik nog kwijt willen dat het logisch is dat het een het ander niet uitsluit. Wanneer er bewijs was dat atheïstme het juiste pad was, dan was iedereen atheïst geweest.

    Wanneer er bewijs was dat het christendom het juiste pad was, was iedereen christen geweest.

    In beide gevallen heet het geloof. Atheïstme is ook een geloof, alleen dan het geloof in geen God.

    Verder over je a.s.(?) schoonzoon. Misschien kun je het ook zo bekijken: Zelf heb je er moeite (misschien een te zwaar woord) mee dat je schoonzoon atheïst is omdat er botsingen op kunnen treden.

    Bedenk ook dat je schoonzoon dit hoogst waarschijnlijk ook heeft met jou omdat je christelijk bent.

    Dit zegt niets over hoe jij naar hem als persoon kijkt, en hij naar jou. Ondanks deze diepgaande verschillen, kiest hij toch voor je dochter, die ook nog eens christen is.

    Het houd dus in dat er juist een hele sterke liefde bloeit tussen die twee dat ze zich over zulke verschillen heen kunnen zetten.

    En het accepteren van elkaar onderlinge verschillen is juist datgeen waar we heen moeten in deze wereld, ipv iedereen als goed of slecht te bestempelen.

  10. Quote:
    Op zondag 19 februari 2006 23:12:07 schreef Iriacynthe het volgende:

    Ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige niet-christen ben die opgelucht zou zijn als er een gezellig café kwam waar je ook in de vroege uurtjes nog binnen kan komen zonder lastig gevallen te worden door dronken mannen, of zonder dat iemand je schoenen onderkotst.

    Zou toch maar eens beter zoeken dan smile.gif Want die zijn er zat. Heb namelijk zelf ook een enorme hekel aan om dat soort gedoe tijdens normaal uitgaan of wat borrelen tegen te komen. En ken genoeg plekken hier, moeten ergens anders vast ook wel zijn.

  11. Quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 17:16:57 schreef Marleen Soputan het volgende:

    Als er een cafe bij jou in de buurt is, voor christenen en niet-christenen

    Is het dan niet gewoon een café dus voor iedereen? En die zijn er zat.

    Quote:
    zou jij er heen gaan?

    Als de muziek en de mensen me aanstaan wel.

    Quote:

    Wat zou er volgens jou aanwezig moeten zijn?

    Ik houd dus van een goede sfeer, progressieve muziek. Wat experimenteel mag ook wel. Eigen veel eigenzinnige muziek. Kan van het meeste originele wel de schoonheid er van in zin.

    Verder zou ik graag een bar met een beetje kwaliteit willen. Stijlvolle sfeer, beetje een lounge gevoel met dimlichten enz.

    En het aller belangrijkste, mensen met wie ik het goed kan vinden, en die het goed met elkaar kunnen vinden. Dat creëert zelfs sfeer in een aftandse schuur.

    Quote:
    Zou jij dan ook niet christelijke vrienden meenemen?

    Ik heb maar 1 wel christelijke vriend, en ben zelf niet christelijk.

    Verder, ik snap je insteek wel ;-) Maar is het niet zo dat je als je juist met elkaar wil omgaan en nieuwe mensen wilt leren kennen je juist iets niet als wel of niet christelijk moet bestempelen.

    Misschien zijn er dingen die je niet bevallen aan een normaal café, zoals dat er gerookt wordt of drank geschonken, of de muziek.

    Waarom geen voorstel voor een dergelijk café dan, zoek de problemen bij de atmosfeer of insteek van een café ipv dat het niet christelijk is.

    Anders is het net zo zwart-wit denken als wanneer ik als atheïst zou zeggen dat alle christenen een plaat voor hun kop zouden hebben. Wat ik dus overigens niet vind, alhoewel ik het met de verdere levensbeschouwing niet eens ben. Omdat ik precies een tegenovergestelde overtuiging heb.

  12. Quote:
    Op zondag 28 mei 2006 23:43:09 schreef living stone het volgende:

    [...]

    Ik begin denk ik te snappen wat je bedoeld en kan zeggen dat er zat argumenten voor en zat argumenten tegen zijn...

    Het is denk ik net het punt van benaderen... zolang je voor jezelf weet wat je doet en weet waarmee je bezig bent is alleen maar prima...

    Maar ik hoop niet dat je de andere kant van dit spul moet ondervinden om het dan alsnog als rommel te bestempelen...

    Want wat jij wilt bereiken met drugs is met zat gezondere methodes te bereiken
    smile.gif

    Tot op zeker hoogte wel, maar ben er ook van overtuigd dat er wel degelijk bepaalde eye openers zijn met het gebruik van drugs.

    Waar het me voornamelijk om gaat is dat ik het zo jammer vind dat drugs altijd (dus bijna elke drug gewoon) als slecht wordt bestempeld door mensen die er niets van weten of er ervaring mee hebben.

    Mensen die gebruiken zijn dan ineens slecht, of drugs zijn slecht.

    Resultaat is dat men elkaar maar napraat zonder zelf eens na te denken en daar worden anderen de dupe van.

    Mensen die het niet kunnen relativeren houden er een schuld gevoel aan over terwijl ze geen slecht mens zijn. En dat soort dingen zijn gewoon zo ontzettend jammer.

    Verder vind ik helemaal niet dat iedereen alle drugs moet gebruiken. In tegendeel. Maar vind dat iemand voor zichzelf best wel een gezonde goede overweging mag maken en op zoek mag gaan naar informatie, en anderen respecteert die niet dezelfde mening delen.

  13. Quote:
    Op zondag 28 mei 2006 23:31:51 schreef living stone het volgende:

    [...]

    leg de schuld hier niet bij de drugs, want hoe je het ook went of keerd je blijft verandwoordelijk voor je eigen gedrag... Alleen als je iets doet wat je als negatief ervaart wat je normaal niet zou doen is toch een teken dat je niet 100% jezelf bent... dit geld overgens naar mijn mening ook de positieve kant uit...

    [...]

    Het is helder wat je ermee bedoeld, alleen wat ik me dan afvraag is is het nuttige ontwikkelling, want als je de drugs niet gebruikt vertoon je dat gedrag niet...

    Ja, maar dat bedoel ik dus niet. Dat gedrag komt voort uit iets in je. En dat is niet de stof, maar iets in je persoon.

    Zo'n probleem oplossen maakt je stabieler en daar kun je je ook in je dagelijks leven beter door voelen.

    Quote:

    [...]

    doel hier meer op de party drugs zoals speed, xtc en sommige coke...

    [...]

    of je ergens aanleg voor heb weet je nooit van te voren dit is iets daar kom je later pas achter, mogenlijk als het al te laat is...

    Verder hou ik me hier niet aan vast, omdat deze stelling simpelweg niet te bewijzen valt...

  14. Quote:
    Op zondag 28 mei 2006 23:22:11 schreef hopeloos het volgende:

    [...]

    In een trip blijven hangen is niet het enige gevaar. Door LSD kan je bijvoorbeeld jaren later een flashback krijgen en spontaan weer in een trip terecht komen. Gebeurt misschien niet vaak, maar is wel mogelijk. En op zo'n moment zou ik niet graag achter het stuur willen zitten bijvoorbeeld.

    Dat is dus een fabeltje die zijn eigen leven is gaan lijden helaas.

    LSD is heel erg schoon en richt geen schade aan. Het enige is dat het niet uit je lichaam verdwijnt, maar dat weet ik zo niet eens met zekerheid te zeggen. Hier een linkje met meer info.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/LSD

    Zelf zou ik LSD alleen niet zo snel gebruiken omdat het me niet zo trekt.

  15. Leuke reactie smile.gif

    Blijkbaar zijn we het over bepaalde dingen wel eens. Enige is dat ik het dus niet zie dat je jezelf niet bent met drugs. Je bent wel jezelf, alleen als je daardoor dus dingen doet die je als negatief ervaart moet je de schuld niet op de drugs schuiven. Dan sluit je je ogen voor het feit dat er dus iets is in je wat je daartoe aanzet, dan is er dus werk aan de winkel.

    Dat bedoel ik met geestelijke ontwikkeling door drugs.

    Dingen die te chemisch zijn ben ik het niet mee eens. In een trip blijven hangen kan alleen als je er aanleg voor hebt of een hele sterke psychonaut bent en daardoor overdoseert = eigen schuld.

    Je weet idd nooit wat je krijgt van een dealer, gelukkig zijn er dus genoeg plekken waar je het kunt laten testen. Irritant als je het vaak doet, maar goed, met een te hoge frequentie gebruiken is dus ook niet goed.

  16. Quote:
    Op zondag 28 mei 2006 14:54:20 schreef living stone het volgende:

    dus als iemand een andere mening heeft dan jij over drugs is het gewoon een dom iemand...

    Zal ff heel eerlijk zijn en vind dit soort opmerkingen dus gewoon dom, want waarom ga je dan niet met z'n iemand in gesprek ?

    Nog even hierover... het was dus niet in de post voor me. Ik zat kennelijk op een verkeerde pagina of zoiets. Kan het ook niet terugvinden waar dat op gericht is.

    Maar het was dus iemand die niets anders doet dan jullie uit de tent te lokken ipv inhoudelijk te reageren. Wat ik dus dom vind omdezelfde reden als wat jij hier de in de quote zegt.

  17. Quote:
    Op zondag 28 mei 2006 15:58:44 schreef Gorthaur het volgende:

    [...]

    Als jij even zou deel nemen aan het verkeer als een pilletje slikken, dan zal dat verkeer ook percentueel een stuk lager liggen. Ik vind het geen vergelijking. Die percentages gelden voor het aantal doden, niet in verhouding tot deelname en gebruik.

    [...]

    Je zou maar net die aanleg hebben. Niet prettig.

    [...]

    Sterk in je schoenen staan is deels erfelijk. En aangezien het tot de meest verslavende stoffen word gerekend... zul je erg sterk in je schoenen moeten staan.

    Als je weet dat je het niet kunt moet je het natuurlijk niet doen.

    Je mist kennelijk de essentie weer van alles dat ik gezegd heb. En dat is dat iets niet per definitie zwart of wit is in dit soort gevallen.

    Quote:

    [...]

    Dat zeg ik niet, omdat ik dat niet weet.

    [...]

    Omdat ik er kennelijk anders over denk dan jij ga ik niet op zoek en ben ik wekelijks bestookt door eenzijdige informatie?

    Dat kan ik ook van jou zeggen.

    Nee, ik beroep me op wetenschappelijk onderzoek. Altijd handig als je mensen als artsen kent. Of mensen die voor hun werk met verslaafden om gaan.

    Verder zijn sites als het Trimbos instituut ook leuk om eens te lezen.

    Maar goed, die artsen zijn geen drugsgebruikers en die wetenschappers vast ook niet. En trimbos noemt naast de werking ook de gevaren, dus zul jij dat vast allemaal wel inbetrouwbaar vinden.

    In tegendeel, ik zeg dus niet dat er geen risico's zijn.

    Quote:

    [...]

    Nee hoor. Niemand in m'n naaste familie is zover ik weet dat overkomen.

    [...]

    Ach, ik ken ook rokers die de 90 halen.

    Maakt dat het dat je niet verhoogt risico op een vroegere dood met roken hebt?

    [...]

    Of wil jij liever dat het erg veilig is? Dat kan natuurlijk ook, toch?

    En hier mis je de essentie alweer.

    Quote:

    [...]

    Moet je vooral doen. Gewoon weg lopen en geloven dat jij gezond bezig bent.

    En weer...

    Gezegd dat het volkomen gezond is heb ik dus helemaal niet gezegd. Wél heb ik gezegd dat er voordelen zijn die tegen nadelen op kunnen wegen.

    Quote:

    [...]

    Positieve kanten? Klinkt wel mooi.

    Jazeker, en het klinkt niet alleen maar mooi ook.

    Quote:

    Joh, ik kan je ook een lang verhaal geven over de schadelijkheid van alcohol. Het molt je lever, kent de meeste verslaafden, zorgt voor vernietiging van je geheugen, is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend. Tis een harddrugs.

    Als jij een mooi idealistisch praatje over alcohol zou houden, zou ik wat ik hier schrijf zeker gaan posten.

    En raad eens, ik drink dagelijks alcohol. Maar dat neemt niet weg dat ik me van de risico's van dat spul bewust ben en het niet ga goed praten.

    Wat jij nu zelf over drank zegt, zeg ik over drugs. Alleen is mijn frequentie van het nuttigen daarmee lager natuurlijk dan dagelijks.

    De reden waarom jij het dagelijks drinkt, is omdat je er positieve ervaringen aan overhoud. Denk nu nog eens na bij wat ik heb gezegd.

    Quote:

    [...]

    Ach, die domme wetenschappers zijn vast ook geindoctrineerd.

    [...]

    Eigen waarheden kunnen er toch flink naast zitten.

    Klopt... van fouten kun je leren. Er is geen absolute waarheid. Dat is het enige wat wel absoluut is. En als die er is, dan mag je wel stellen dat de mens het nog niet gevonden heeft.

    En vraagtekens gaan zetten of de gemiddelde mens, zo niet de hele mensheid, wel in staat is om het te bevatten.

    Quote:

    [...]

    Ach, ik speel iig niet op de persoon. Jij wel. Lijkt me net wat kwalijker.

    Je mag mij gerust ook conclusies over me trekken gebasseerd op datgene dat ik gezegd heb.

    Een mening is tenslotte een afspiegeling van een persoon.

    Quote:

    [...]

    Jij voelt je aangevallen. Ik niet. Dus ik vraag me af of je het niet beter op jezelf kunt gaan richten.

    Persoonlijk aangevallen voel ik mij echter niet. Ben wellicht wat feller dan jij.

    Emotioneel kwets je er namelijk niet mee dat je een andere mening hebt. Dat zou wat zijn.

    Quote:

    [...]

    Ik stel waarheid boven eensgezindheid. Ik ga geen idealistische sprookjes geloven in de naam van Unity.

    Sprookjes, dus je bent geen christen? Zowel dan is jou waarheid net zo inabsoluut als de mijne, alleen ik accepteer het, en jij niet.

  18. @ Pitbull

    Natuurlijk ben je jezelf nog wel op het moment dat je drugs hebt gebruikt. Je bent er zelf bij, wanneer je domme dingen doet op het moment dat bepaalde aangeleerde grenzen wegvallen. Moet je dus bij jezelf te raden gaan en kijken hoe je daar wat aan kunt doen, wanneer je dit als negatief ervaart. Ontwikkeling

    Verder ben ik het met je eens dat drugs verschillende uitwerkingen heeft, en ben er ook niet van overtuigd dat iedereen het zou moeten doen. Integendeel. Wat ik probeer te bereiken is dat men eens wat minder zwart/ wit gaat denken over dit onderwerp.

    Dingen zijn niet per definitie alleen maar goed, of alleen maar slecht.

    Zelf gebruik ik nu alweer 6 jaar harddrugs, en nog altijd incidenteel. Wanneer je verstandig ermee omgaat hoef je geen last te hebben van blijvende negatieve effecten. Zelf ervaar ik dat ik wel blijvende positieve effecten heb. Die ik het persoonlijk in ieder geval waard vind.

    Natuurlijk vernietig je iets, maar je moet dan ook wel zo verstandig zijn om je lichaam te laten herstellen. Dan kom je er lichamelijk dus weer net zo uit als je er in ging.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid