Spring naar bijdragen

ArjanH.

Members
  • Aantal bijdragen

    1.066
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door ArjanH.

  1. Quote:

    Volgens mij komt hij gewoon in zijn eigen naam in plaats van De Naam Van Jezus, hij is gewoon uit op eigen eer

    Justidee, heb je Benny zelf weleens horen preken? Want doorgaans zijn die websites met een vooringenomen houding en schieten ze Benny compleet af.

    Ik ben zelf laatst in Ahoy geweest, en wat je nu zegt klopt namelijk niet. Als je ziet dat mensen massaal hun harten aan Jezus geven, dat Benny het evangelie preekt, en dat er dan genezingen plaatsvinden! En dan zie ik een man die nederig is, en niet gericht op zich zelf.

    @ Friquesmile.gif Gave post! Lekker duidelijk

    Blessings, Arjan

  2. Quote:

    [...]

    Maar geeft hij God ook de eer in zijn gedrag? Iedereen kan mooie praatjes ophangen. Waarom zou Benny Hinn niet de eer aan Jezus geven? Dat is immers toch juist hetgene wat hem veel geld oplevert?

    Ik zeg niet dat deze gedachtengang de juiste is. Maar het is wel iets wat door mijn hoofd schiet.

    Ik weet nog steeds niet wat ik van deze man moet denken, maar ik kan gewoon niet geloven dat God achter deze man staat. En dat heeft alles te maken met zijn (belachelijk dure) levensstijl.

    Ik kan het gedrag van Benny Hinn voor geen meter rijmen met het gedrag van Jezus... Of Petrus.... Of Paulus.... Of welke andere willekeurige apostel dan ook
    puh2.gif

    Hai Karinsmile.gif

    Kijk ik heb ik gisteren meer reacties gelezen. Maar wat ik van Michie heel goed vind, dat we moeten ophouden met het over bekritiseren.

    Ik schreef ook nl. Dat Benny over Redding en Verlossing sprak van Jezus, toen was er iemand die vroeg waar hij dan over sprak...

    En ik geloof dat youtube en wiki geen betrouwbare bron is. Juist door zelf een dienst bij te wonen kun je zien wat hij leert en spreekt. Juist dan kan je alleen maar een oordeel vormen.

    En dat God niet zijn hand op hem legt, kan ook niet zo zijn. Want ik heb voor mijn eigen ogen mensen zien genezen die op een brancard of rolstoel werden binnen gebracht. Of zelfs een man die doof was, en zwaar emotioneel reageerde. Dan ben ik zwaar onder de indruk wie God issmile.gif

    Maar goed verder ga ik Benny niet verdedigen, ik verdedig alleen maar wat ik heb gezien, en dat de Heilige Geest afgelopen weekend erg krachtig heeft gewerkt door Benny heen party.gif En zelfs zonder Benny werkte God daar Krachtig

    Blessings, Arjan

    Check men hyve maar eens, heb er een blog staan...

  3. @Jipke,

    Ik snap het heel goed hoor, en heb zelf ook heel wat gelezen op het www. Maar ik kan wel zeggen dat de boodschap die hij preekte over Jezus Christus ging, over het redding en bevrijding. Met een oproep tot bekering.

    En daarom geloof ik ook niet meer die verhalen op het internet en wat in de kranten staan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik bevestigd ben met eigen ogen gezien hebben dat deze man een bediening heeft ontvangen van God. Benny, geeft zich zelf niet de eer, maar Jezus Christus.

    Je moet het zelf zien, als bv iemand uit een rolstoel stapt, of man die weer kan horen na dat hij doof was.

    Blessings, Arjan

  4. Haismile.gif

    Ik ben zelf ook afgelopen in Ahoy geweest, en moet zeggen dat ik het erg gaaf vondsmile.gif Als je in de bijbel leest dat Jezus, spreekt over redding, en dat er dan genezingen plaats vinden. Dat gebeurde daar in Ahoy ook.

    En ik vond dat er dus heel veel vrijheid was, in de zin van aanbidding, geen show, maar juist diep ontzag als iemand spreekt over het woord van God, en dat de spreker zegt om stil te zijn. Ik vond dat juist bijzonder!

    Ik was zwaar onder de indruk wie God allemaal genezen heeftsmile.gif Ook een jongetje bij ons uit de gemeente is nl genezenparty.gif

    Hoe almachtig God wel niet is!

    Blessings, Arjan

  5. Gaaf Friuqeu!

    Ik geloof nl ckr dat God je woorden geeft, dat Hij je aanvult. Lees 1 Korinte 14 regel 15 maar eens:

    Dus wat moet ik doen? Ik moet bidden met mijn geest, maar ook met mijn verstand; ik moet zingen met mijn geest, maar ook met mijn verstand.

    Wat hier staat dat je bidt met je verstand, maar ook in de Geest -> HG, tongentaal. En God geeft je dan ook weer woorden in gedachten die je met je verstand mag biddensmile.gif

    Blessings,

  6. Dat is lekker, Jezus voor het karretje spannen dat één bepaalde gemeenschap claimt De Kerk te zijn. Ik denk dat Jezus het anders bedoeld heeft.

    Tja, dat je het hebt over de protestanten... Ik geloof nl zelf ook dat het God niet al die kerken heeft gemaakt. Maar dat de mens zelf verkeerde keuzes heeft gemaakt. Maar het schiet mij in het verkeerd keelgat dat iemand dat bepaald; wat voor mij ook geld als een gereformeerde of evangelisch of rkk kerk dat zegt.

    Blessings, Arjan

  7. Ik vraag dan af waarom de RKK claimt de 'kerk' te zijn. Misschien is het niets nieuws. Maar vind het nogal vreemd om te lezen dat een bepaalde leer claimt de 'kerk' te zijn. Als een groep protestanten het geclaimd had ik dat nl ook afgekeurd.

    Als ik lees in Handelingen hoe de eerste gemeent is ontstaan. Dan is elke gemeente/kerk waar de naam van Jezus verkondigd wordt, een deel van het Lichaam van Christus. Lees Efeziërs 4 regel 1 - 23 maar eens . Ik geloof nl zelf dat Paulus dit ook niet belangrijk zou vinden en zich richt op het evangelie verkondigen.

    Blessings, Arjan

  8. Quote:

    Kan je ook in tongen spreken als je niet eerst God er om vraagt, of eerst God hebt gezocht? Ik heb een keer gehad namelijk dat ik heel blij was en God overal voor dankte en toen begon ik in tongen te praten, maar ik weet dus niet of dat echt was of niet..

    Jepsmile.gif ik bad er zelf ook al tijden voorsmile.gif En geloof dat het van God is. Als ik God om een brood vraag, geeft Hij geen steen.

    Doeg

  9. Ik ga lekker geen namen noemensmile.gif Maar als veel last heb als je ongesteld bent van je buik in overmatige zin of wat ook maar. Is het het misschien een idee om je te laten zalven? (Lees Jakobus 5 maar eens). Ik ken nl iemand die dat ook had, en er voor heeft laten bidden, ze is gezalfd. En het gaat veel beter met haarsmile.gif

    Blessings, Arjan

  10. Daar heb je gelijk in... Maar als je naar de vruchten kijkt zie je gauw waar het op gegrond is. Als het op eigen kracht gebeurd valt het uiteindelijk uit elkaar, en dient het tot niets. Maar doe je het met de Heer, wordt het gezegendsmile.gif

    Wat ik zag dat bij Hillsong bv, was dat mensen stuk voor stuk gastvrij waren, en mij aanspraken of ik gast was zeg maar. En allemaal trots op hun gemeente zijn. Dat er mensen tot geloof komen, en groei is.

  11. Quote:

    Deze gemeente is mij niet bekend, maar mooi om te horen dat deze gemeente zo hard groeit. Ik ben wel benieuwd wat de "formule" voor deze groei is.
    smile.gif

    Ehm de Heilige Geestsmile.gif

    Ik ben zelf laatst in Hillsong geweest in Sydney. En ik zie alleen maar voordelen voor grote gemeenten. Mensen kunnen niet meer om een megakerk heen, komt weer als een baken in de samenleving te staansmile.gif Valt op, mensen uit de stad kennen sneller de gemeente, je kan dan echt verschil gaan uitmaken. Wat ik in down under heel duidelijk zag. Dus gaaf om dit te lezen van CGK

    Blessings, Arjan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid