Spring naar bijdragen

Jaspis

Members
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jaspis

  1. Serena zal bedoelen dat er onheil wordt aangezegd aan diegenen die spotten met het woord van God. Zo staat het in Handelingen. Ze maakt de fout om bijbels gefundeerd commentaar (op speciale / buitengewone gebeurtenissen) onder dezelfde noemer als spotten te plaatsen. Die vlieger gaat dus niet op. We hebben als christenen zelfd de opdracht van God om alles te toetsen aan Zijn Woord. De satan zou anders vrij spel hebben in het geval er 'check' plaats kan vinden. De vervloeking betreffende het ten gronde gaan mist hier dus zijn doel.

    Groeten van Jaspis

  2. Hoi,

    Choo Thomas begint haar relaas op pagina 15 met een referentie naar Larry Randolph. Deze pastor voorspelde dat Choo de dromen, visioenen en inzichten zou ontvangen. Terwijl Larry Randolp sprak begon het lichaam van Choo te schudden en te beven....

    Handig om meer te weten over deze inspirator. Onlangs las ik het boek van Henk Bakker: 'Zij hebben lief, maar worden vervolgd.' (Boekencentrum 2005) Op pagina 183 vertelt hij iets over deze Larry Randolph. Hij citeert uit het Power Magazine van 1997:

    De spreker Larry Randolph meldde dat hij een 'face to face'- ontmoeting met God heeft gehad en dat de gemeente dezelfde onmoeting met de levende God tegemoet kon zien. 'Ik spreek over iets dat veel verder gaat. Ik spreek over een volledige 'face to face'ontmoeting met Jahwe...(...)Eén keer in mijn leven heb ik God op deze wijze ontmoet. Nu gaat u theologisch met mij in discussie(...) maar ik had op een avond een bezoek dat ik nauwelijks in woorden kan weergeven. Het waren twee gescheiden wezens, de Zoon en de Vader. Nou, misschien gelooft u in de 'één Godheid', dat is prima, u kunt ermee doorgaan zoals u wilt. Ik had in ieder geval die ontmoeting. En ik zag twee afzonderlijke wezens, de Vader en de Zoon.(...) Laat mij u vertellen wat mij overkwam. ik zat midden in de charismatische heisa, ik bedoel, we gingen tekeer!Diensten tot 3 uur in de nacht, de zalving die uit onze schoenen liep, op de grond liggen voor zo'n vier uur lang per keer, weet je wel. Engelen die zongen, goedstof dat rondvloog, genezingen die plaatsvonden. Ik bedoel het was fenomenaal, fenomenaal, fenomenaal! Ik verliet 's avonds die gemeente(...).Dus ik rijd helemaal naar huis(...) en ik leg mijn hand op de portierknop om uit te stappen. Onmiddellijk(...)was ik ineens in een andere wereld. Boem! Ik wist dat ik in de problemen kwam toen ik dat gevoel voelde. Ik zei Oh,oh! Want plotseling waren mijn ogen open voor het universum. Voor alles zag ik de moleculen in de ...Ik bedoel(...),ik kon zien, ik bedoel,...het was alsof ik in röntgen kon zien.(...) Ik was bang om omhoog te kijken, en toe ik het deed, ik weet niet hoe ik het u uit moet leggen, maar ik zag God op zijn troon. Nu was alles om mij heen blauw. Dankzij dat visioen weet ik dat Gods kleur blauw was.(...)Ik voelde me alsof ik verdronk. Mijn hoofd kon niet goed werken omdat ik dronken was. Mijn hoofd wilde niet overeind blijven, mijn armen, ik kon de deur niet bereiken.(...)Ik keek omhoog in dat blauw(...) en zag God nu niet als een duidelijke gestalte. De Heer gad mij één blik. Het duurde een leven lang.(...)En wat ik zag was God die op zijn troon zat.(...)Ik zag die God daar zitten. En wat Hij deed...Dit is wat God deed. En dit is geen visioen, zomaar een visioen, maar dit is een werkelijke ervaring. Voor dat moment in de tijd verliet God iedere gedachte die Hij had, iedere visie die Hij had, alles wat Hij had om voor maar één seconde naar mij te kijken. Concentreerde alles in zijn hart op mij voor maar één seconde, en toen Hij dat deed en zijn hoofd draaide draaide het hele universum met Hem mee.

    Nu de bijbel: 1 Tim. 6:16 en Johannes 1:18

    'Hij alleen is onsterfelijk en Hij woont in een ontoegankelijk licht; geen mens heeft Hem ooit gezien of kan Hem zien.

    'Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de vader rust, heeft Hem doen kennen.'

    Met deze pastor begint Choo Thomas haar boek, zij basseerd haar visioenen op zijn profetie. Niet zo zuiver lijkt mij.

    Jaspis

  3. widegrin.gif Een lekker koppie heb je niet Tom, als dat je pasfoto is, daar maakt een witte jurk niets beter van. OK over smaken valt te twisten.... Mijn Duits is niet echt goed - Umwertung aller Werte - ik dacht dat dat zoiets te betekenen had als het omgooien van alle waarden -chaos dus. Zoiets als in Irak gebeurd. Ik heb even mijn woordenboek erbij gepakt en de juiste vertaling is HERWAARDERING VAN ALLE WAARDEN. Dat is een hele mooie, dat kwam Jezus Christus de mensheid bekent maken, dat het allemaal even anders gaat als de maatschappij(of geest van de wereld)aan waarden heeft vastgelegd. Daarom liepenlopen veel mensen vast met Hem. Terwijl de wereld mislukten en zwakken uitkotste, zocht en zoekt Hij die juist op, mogen ze zelf op de beste plaats bij Hem zitten. Niet automatisch maar via Zijn weg zoals Hij die in de bijbel heeft te kennen gegeven. Die bijbel is ook de maatstaf waarop een christen zaken beoordeelt of toetst. Heb je gelijk een antwoord op je vraag Tom, en of ze er allemaal met witte jurken rondlopen...er staat wel een verwijzing in de bijbel over witte kleding maar dat zal symbolisch bedoeld zijn voor reinheid - gezuiverd.

    UMWERTUNG ALLER WERTE : Jezus over de dominees en theologen (farizeeërs) van toen: Hun godsdienst is waardeloos.Ze houden zich alleen maar bezig met menselijke wetten en niet met de wet van God. (Mattheus 15:7)

    Over je liner vriendschap: Heb je naaste lief als jezelf. Dat is iets anders als de eis aan je naaste om jou lief te hebben zoals je jezelf lief hebt.

    Jaspisbye.gif

  4. Je zou bijna denken ... zo zonder die biefstukken maar: ^God´s huis staat nu bij de mensen. HIj zal bij hen wonen. Zij zullen Zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij hen zijn. Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en er zal geen rouw meer zijn. Van verdriet, rouw en pijn zal gen sprake meer zijn. Dat hoorde bij de oude wereld en die is voorgoed voorbij. Hij die op de troon zat, zei ^IK MAAK ALLES NIEUW^ En HIj zei tegen mij (Johannes): Schrijf het allemaal op, want wat Ik zeg, is waar en betrouwbaar. (Openbaringen 21)

    Wij zitten nog in de oude wereld, met alle zorgen, moeiten, angsten en pijn. Wat een fantastisch mooi vooruitzicht ligt er voor ons die op het bloed van Jezus Christus vertrouwen! Nog even en da nis het zover, voor die tijd hoeven we niet stil te zitten. Wij zijn kinderen met een Opdracht.

    Jaspis

  5. rofl.gif Dat is even snel vertaald! Dank je Joozt!bye.gif En ja die vissen die nog eens lekker opgebakken worden in de hemel die is ook scherp opgemerkt. Dat de dood ingetreden is op deze aarde voor zowel mens & dier is dacht ik een resultaat van de zonde. In de hemel hebben we Greenpeace niet meer nodig lijkt mij. Het eerste dier stierf omdat God er een jas van moest maken voor de mens die zichzelf als zondaar /doelmisser tegenkwam.

    God heeft het leven in den beginne niet geschapen om te sterven, zo ook geen karbonades en biefstukken in de hemel. Daar zal het weer zijn zoals God het feitelijk allemaal bedoeld had. Wel lezen we van het drinken van nieuwe wijn.Hett wordt nog een grote verrassing als we daar binnengaan!Belangrijkste vind ik het om dicht bij Jezus te kunnen zijn.

    Jaspissmile.gif

  6. Ook goed om je engels bij te houden, hier heb je er nog één van een kritische blik:

    Reviewer: Phulax 'PDB' (WV, USA) - See all my reviews

    Both me & my God-daughter in Malaysia had the same reaction while reading this book in which the author purports to have been visited by Jesus a number of times & taken to visit heaven by Him. I have walked with the Lord more than 36 years & have joined Him hand-in-hand in various works on & off the 'mission field' (my testimony is on my site online) & I can say with all honesty that I cannot at all relate to the 'Jesus' Choo Thomas writes about. I cannot recognize him as the Lord God I have come to love & worship. There are so many things wrong with this book I cannot possibly list them all here or explain why they are wrong because it would take pages to do that. But for example, the author's description of God's Throne Room is totally unlike that of the Bible, specifically the Book of the Revelation of Jesus Christ. The Throne of God in the Bible is that of the Father - but where is He in Choo Thomas' book? Rarely is He even mentioned. What the 'Jesus' says in this book is hard to relate to. Heaven is like what we know on earth otherwise we 'would be bored'? Nonsense! I have heard or read a number of reports of those who say they have met the risen Lord & ALWAYS they report seeing His face. But Choo Thomas says the face of this 'Jesus' she cannot see. Why? I think perhaps because his face would not be that of Jesus but probably that of whom the true Jesus called a 'liar.'

    Jaspis

  7. Wereldwijd speelt de discussie zich af. Deze pikte ik ergens op. De overeenkomst tussen alle gerechtvaardigde kritieken is dat ze allemaal wijzen op de verschillen met de boodschap die in de Bijbel aan ons wordt geopenbaard.

    If you hold that the Bible is complete and totally sufficient - the finale enerant authority of G-D you do not want to waste your funds or time on this utter garbage! This book is for folks who do not believe that the Biblical Revelation is complete. The experience she describes in her book is what Hindus Call 'Shaktipat initiation' Those who practice Kundalini Yoga undergo what they term as unlocking of their Charkas. If you must you can prove it for yourself, but it is very disturbing! We know that we live in DARK times when hundreds of thousands of people can be deceived by such patently obvious fabrications. Choo is demonically possessed, under strong 'granduer' delusions. Snippet examples from her book: Choo is so special to her god, she says so hundreds of times- Choo is so beautiful with pretty hair- her god said so just before he does ( body work ) on her. She assist by using her own hands (though she does not have control) in this body work. * see Shakitpat initiation. Choo has the biggest castle. Choo is pure hearted. Choo so special she has been chosen to do a special work (WHAT?) write this book of course. Choos book is not her book, but her gods divinely inspired book. I guess he forgot he has already written the best seller of all time. Will the real Jesus please stand up! Choo sat on the throne with her Jesus. Who knows they may have been in the powder room... Choo has a vision voice. There are powder rooms in heaven, big powder rooms in Choo's castle. Guess it has a sewage too! For his special ones there are special gifts. There are bigs ovens in the side of the mountain for grilling fish. Fisherman are gonna love this place! There is more puke in her book, but let me end with this. Her heaven In all its beauty with earthly appliances included has babies of abortions that are left all alone in a drab warehouse type room laying practially on top on one another being ignored. Page 38. You'd think that her god with soooo much time to visit her for no reason except to tell her how pretty she is and do her body work, the god that gave her one of the biggest castle and let her dress just like him and sit on his throne would have a few minutes to check in on the children. For SUCH IS THE KINGDOM OF HEAVEN - THE REAL ONE!

    PS: You can find out about the real Heaven, The real LORD and true salvation in the real Holy Bible - It is quite obvious that the pitiful people who love this book and who have been helped by this book are folks of the flesh. They have deep insecurites . But, let us of the DAY- clothed in the Spirit of G-D not be beguilded by the works of the devil. We must keep the armor of the LORD on at all times.

    *** the B-I-B-L-E yes thats the book for me I stand ((alone)) on the WORD of G-D the B-I-B-L-E*** Let all G-D's children say AMEN!

    Groet,

    Jaspis

  8. Hoi,

    Je zou er nieuwsgierig naar worden, nu mijn mening is dat je hetlezen beter kan laten. Als je het toch wilt gaan lezen dan heb ik een tip; Lees vooraf Matteüs 24. Daar spreekt de echte Jezus.

    In vers 23-26: Als iemand tegen jullie zegt: 'Kijk, dit is de messias,' of: 'Daar is hij, geloof dat dan niet. Want er zullen valse messiassen en valse profeten komen, die indrukwekkende tekenen en wonderen zullen verrichten om ook Gods uitverkorenen zo mogelijk te verleiden. Let op, ik heb jullie dit van tevoren gezegd. Wanneer ze dus tegen jullie zeggen: 'Kom mee, hij is in de woestijn,'ga er dan niet heen, of als ze zeggen: 'Kijk, hij is daarbinnen,' geloof dat dan niet. Woorden van Jezus Christus.

    Ik ben van mening dat je je door het lezen van het boek in een woestijn begeeft. Doe je dat met een onbevangen en open hart dan kom je er in om. Je zult er misschien geen idee van hebben maar je geeft je hand aan iemand die je zachtjes van de weg naar God afleidt.

    De listen van satan zijn niet veranderd: Genesis 3: 1 Satan begint met het Woord van God : Is het waar dat God gezegd heeft.....

    Hard en gevoelloos? Het is niet naar de wereld waar we iedereen in zijn waarde moeten laten, dat is zo. let er eens op hoe Gods mensen in de bijbel spreken over dwaalleren. Dat moet de maatstaf zijn.

    Overigens ben ik zelf niet super mocht je misschien denken dat ik mij zo voel. Ik leef dankzij de genade van Jezus Christus als een verlost zondaar - dagelijks Hem nodig - en Godzijdank dagelijks mag ik Hem ontmoeten.

    Nog even waarom beter niet lezen: ik ben als vrijwilliger werkzaam geweest op een drugs-afkickcentrum. Daar pakte je ook geen lijntje coke omdat je zag en hoorde hoe vernietigend de gevolgen kunnen zijn.

    Jaspis

  9. Over de schrijver van openbaringen: Openbaringen 1 vers 1: Openbaring van Jezus Christus, die hij van God ontving om aan de dienaren van God te laten zien wat er binnenkort gebeuren moet. Hij heeft zijn engel deze openbaring laten meedelen aan zijn dienaar Johannes.

    Openbaringen 22 vers 16: Ik Jezus, heb mijn engel gestuurd om jullie deze dingen bekend te maken voor de gemeenten. Ik ben de telg van David, zijn nakomeling, de stralende morgenster.

    De schrijver van het boek openbaringen: Jezus Christus

    De bijbel is tot stand gekomen door inspiratie van de Heilige Geest en biedt bescherming tegen alle leringen die je geest doen afwijken.

    Jaspis

  10. Tja, dat lijkt en klinkt wat vreemd: Hoe kun je nu een review maken over het boek zonder het zelf geheel te hebben gelezen? Ik heb het in het review dan ook aangegeven dat het zien van de 38 minuten durende promovideo van Choo + het aanhoren van haar hysterisch gezang voor mij voldoende reden gaven om het boek zelf niet te lezen. Daaraan gekoppeld heb ik de reacties nagezien van veel kritische lezers.

    Belangrijk zijn ook alle raakvlakken die ik herkende uit de New Age wereld. (of die nu zgn christelijk is of niet). Daar heb ik de loop van de jaren meer studie van gemaakt.

    De reden waarom ik het boek verder niet wil lezen is dat ik ook niet geïnfecteerd wil raken met de echte bronnen die erachter steken. Ik heb een aantal jaren als vrijwilliger gewerkt bij een drugs afkickcentrum, toen was het ook geen goede zaak om een ´lijntje´ te snuiven. Dat is door hulpbiedende wel eens gedaan om het ook maar eens te proberen en die daaropvolgend zelf waren ´aangehaakt´ - afhankelijk waren geworden.

    In een bepaalde periode in mijn leven heb ik de machten van de duisternis heel confronterend ervaren. De intensheid van de bevrijding van Jezus Christus daaruit heb ik gelukkig ook ervaren. Die Liefde betekent alles voor mij. De tijd die kwijt zou zijn aan het lezen van het boek van Choo spendeer ik liever aan Hem.

    Daarnaast is het lezen van het boek De hemel is zo echt ook een opdracht, een must van Choo Thomas, zoals ik dit uit de video waarneem. Ik neem geen opdrachten aan van de werkelijke bronnen achter Choo.Je kunt het zien als een protest van een protestant.

    knipoog_dicht.gif

    Jaspis

  11. Hoi,

    Het boek van Choo heb ik nader bestudeerdstuutje.gif ik ben van mening dat Choo op een geraffineerde manier wordt misleid. Ik ben benieuwd naar reactie's op mijn review. Dat zijn echter 8 kantjes A4 geworden - 1MB.

    Als je geïnteresseerd ben kun je de review bij mij opvragen. Dan verzend ik hem ff naar je mailadres.

    Ik kan hier maar 100kb gebruiken

    Doeg,

    Jaspisworshippy.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid