Spring naar bijdragen

Pris

Members
  • Aantal bijdragen

    209
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Pris

  1. Ik heb het boek "De duisternis aanwezig" van Frank E. Peretti ook gelezen en vond het een geweldig boek! En die strijd tussen engelen en demonen is er toch?? Ik vind het een prachtig verhaal en het boek leert ons dat er meer is dan we kunnen zien. Of het daadwerkelijk ook ZO gebeurt weer ik niet. Maar ik heb zeker geen moeite met het boek.

    @ Swenny: hoe was "Licht door de duisternis?" Ik heb het boek zelf ook maar moet het nog gaan lezen. Is het zo dat dit een vervolg is op "De duisternis aanwezig?"

  2. Quote:
    Op woensdag 24 januari 2007 19:44:43 schreef kelskip het volgende:

    [...]

    euhm, hoewel het schijnt dat hij mij vanaf het begin af aan al leuk vond, waren we wel eerst voor ongeveer een jaar goede vrienden(hij was mn beste vriend) ik vond hem ook wel leuk, maar hij kreeg nog verkering met iemand anders(omdat ik tegen hem had gezegd dat k op een ader verliefd was...
    boosrood.gif
    *stom*)

    [...]

    kan blijkbaar dus wel he
    knipoog_dicht.gif
    ik was eerst ook nog niet echt verliefd, k vond m alleen leuk. vanaf t moment dat hij had gezegd dat hij me leuk vond ben k echt verliefd geworden
    smile.gif

    @ Kelskip, misschien was het in jouw geval dan zo dat je al verliefd was maar het pas toeliet voor jezelf toen hij zei dat hij verliefd op je was. Omdat je verliefd werd zodra hij dat was. Oh ja, waarom had je gezegd dat je verliefd was op iemand anders?? hamer.gif

    @ iedereen: ik vroeg me af of hier mensen ineens wél verliefd werden op een ander terwijl dit hiervoor niet zo was. En of ze daarin Gods' leiding hebben ervaren.

  3. Quote:
    Op dinsdag 06 februari 2007 19:26:12 schreef *Roos* het volgende:

    Hier nog één die de ware man nog niet gevonden heeft!

    Het lijkt me ook moeilijk om iemand te vinden die een beetje dezelfde ideeen over alles heeft.
    smile.gif

    Succes ermee en vraag Gods hulp!

    Roos, ik ken een man die perfect bij mij past. We houden van veel dezelfde dingen, hebben dezelfde ideeën over de toekomst, ik kan overal met hem over praten, hij ziet er goed uit en verzorgt zichzelf goed, hij is charmant, lief, gelovig, spontaan en waar we anders zijn vullen we elkaar aan. (ik leer hem bijv. meer te praten over zichzelf, hij maakt mij weer wat rustiger door in gespannen situaties het hoofd koel te houden waar ik in paniek raak en kan me veel over het geloof leren)

    Er ontbreekt alleen 1 heel essentieel element: we zijn niet verliefd! Zul je dus net zien nosmile.gif Kan misschien nog komen, en ik geloof dat als God het wil, Hij daar ook voor zorgt. En misschien is het wel iemand anders, ik kan me alleen bijna niet voorstellen dat er een man is die beter bij me past dan wat ik hierboven noemde.

    Samengevoegde post 07-2-2007 12:33:14:

    Oh ja, mocht die verliefdheid komen dan ben ik er bijna zeker van dat God dat heeft bewerkstelligt. Helemaal als het ook nog eens wordt bevestigt! Omdat dat een grote verandering zou zijn. En voordeel is dan wel dat we elkaar al heel goed kennen zonder dat we blind van verliefdheid veel van elkaar accepteren en we later toch niet bij elkaar blijken te passen.

  4. Quote:
    Op vrijdag 26 januari 2007 12:46:44 schreef Mystique het volgende:

    [...]Hoi Pris,

    Ik heet dan wel geen Michie, maar wil wel graag even reageren.

    Ik kerk zelf in de CGK maar ben diverse malen meegeweest met mijn vriendin naar de Nieuw Leven Evangelische Gemeenschap. Toen ik dit besprak met een andere vriendin (die ook lid is van Credible
    knipoog_dicht.gif
    ) die evangelisch is, was zij erg verbaasd. Het was allemaal veel vrolijker en 'lichter' dan de gemiddelde evangelische gemeente.

    Waarschijnlijk is de NLEG een soort Pinkstergemeente, maar dan met een andere naam. Ik weet niet waar jij kerk, maar bedenk wel, sommige evangelische gemeenten verschillen heel veel.

    Hoi Mystique, leuk dat je reageert. Het zou best kunnen dat de NLEG dan een soort Pinkstergemeente is. Ik had er nog nooit van gehoord. De Evangeliegeente waar ik zit is aardig uitbundig, tenminste dat vind ik. Ik ben in 2 andere EG's geweest waar dat wat minder was, maar die gemeenten waren ook helemaal wat kleiner, misschien dat het daar aan lag. En anders zal er sowieso wel verschil in zitten qua uitbundigheid.

  5. Quote:
    Op zondag 06 augustus 2006 10:20:15 schreef Michie23 het volgende:

    [...]

    Evangelische gemeenten zijn vaak wat 'gematigder' dwz, wat minder uitbundig dan veel Pinkstergemeenten alhoewel je dus ook weer gematigde Pinkstergemeenten hebt. In Pinkstergemeenten is er ook specifieke aandacht voor de doop in de Heilige Geest en het spreken van tongen, in de meeste Evangelische gemeenten is daar een stuk minder of helemaal geen aandacht voor.

    Hoi Michie,

    Bij mij in de gemeente (en ik zit dan in de Evangeliegemeente) is er juist wél heel veel aandacht voor de doop in de Heilige Geest en het spreken in tongen. Maar dat zal dan ook per gemeente weer verschillen. Van horen zeggen zijn Pinkstergemeenten nog wat uitbundiger hoewel ik dat bij ons in de gemeente al vind dus NOG uitbundiger kan ik me haast niet voorstellen smile.gif Maar dat zal dan het verschil wel zijn tussen de ene evangeliegemeente en de ander.

    Wat ik zelf denk is dat én Pinkstergemeenten én Evangeliegemeenten onder de Evangelische Stroming vallen.

  6. Hoi Mark,

    Je verstaat dus, als ik het goed begrijp, onder bijv. tongentaal en woorden om te bidden de inspiratie van de HG. En zijn profetieën dan dat iemand anders iets namens God tegen jou zegt? Dus het spreken van God door andere mensen heen?

    Is dus het verschil tussen inspiratie en een profetie dat je inspiratie rechtstreeks krijgt en een profetie via een ander?

  7. Quote:
    Op donderdag 25 januari 2007 13:24:17 schreef Levi het volgende:

    Naar aanleiding van een gesprek in
    topic.


    [...]

    Matteüs 7 is een algemeen onderricht van Jezus en (kennelijk) een vervolg op de zaligsprekingen van de bergrede (Matteüs 5). De Heer spreekt daar tegen mensen die hem gevolgd zijn en in die zin - omdat ook wij Hem willen volgen - lijkt het mij dat het ook voor ons bedoeld is.

    Volgens mij gaat het wel degelijk over christenen en niet zozeer over mediums en waarzeggers, want de tekst spreekt letterlijk van mensen die beweren dat ze van alles in Zijn Naam doen. Dat het om christenen gaat wordt ook duidelijk uit de brieven van de apostelen:

    'Toch zijn er destijds onder het volk ook valse profeten opgetreden, en zo zullen er ook onder u dwaalleraren verschijnen. Ze zullen met verderfelijke ketterijen komen en zelfs de meester die hen heeft vrijgekocht verloochenen. Daarmee bewerken ze spoedig hun eigen ondergang.' (2 Petrus 2)

    [...]

    Het is maar de vraag op welke manier satan probeert om mensen van de Eeuwige af te houden. Door de eeuwen heen hefet hij al van alles geprobeerd. Het begon met de vervolging van christenen, maar dat had niet zo'n geweldig resultaat. Zou het niet juist heel slim van hem zijn om mensen fijn hun christelijke religie te gunnen, maar ondertussen de waarheid te verdraaien? Er is niets mooier dan een stel mensen die denken dat ze christelijk zijn en dat alle wonderbaarlijke genezingen en profetieën van de Eeuwige af komen...

    Ha Levi, we gaan hier weer vrolijk verder smile.gif Ik heb deze week thuis alleen naar Matteüs 7 gekeken dus kan mijn mening niet geven over of vers 5 en 7 met elkaar te maken hebben. En wat ik in Matteüs 7 zag, stond er dat het ging over mensen die niet naar God luisterden, alleen hun eigen zin deden.

    Als ik Petrus 2 zo lees, (weet niet of het de volledige tekst is?), dan gaat het over mensen die Jezus verloochenen. Zou het niet kunnen zijn dat die mensen zich daar zelf ook van bewust zijn? Dat ze zeg maar geen zin hebben om naar God te luisteren maar hun eigen doen en laten belangrijker vinden?

    Wat ook zo zou kunnen zijn en waar ik het gisteren nog met een vriend over heb gehad, is dat God hiermee bedoelt dat deze mensen geen RELATIE met Hem hebben maar wel in Zijn naam spreken.

    En het zou de satan maar wat goed uitkomen om mensen te laten denken dat ze goed bezig zijn. Maar ik denk dat een medium ook een instrument van hem is en dan hoeft zo'n medium dat nog niet eens bewust te doen! Dit staat ook ergens in de Bijbel, dat een medium o.i.d. zegt wat mensen willen horen, hen naar de mond praat.

    Ik denk dat we ons bij alles moeten afvragen: brengt dit ons dichter bij God of juist niet? Hierbij is Jezus ons voorbeeld.

    Ik zal Petrus 2 ook nog eens even lezen.

  8. Quote:
    Op maandag 22 januari 2007 12:58:26 schreef Pris het volgende:

    Hoi allemaal,

    Wat een leuke verhalen zeg!! Wat ik me afvroeg (en sommigen hebben dit er al wel bij verteld hoor) is of jullie gelijk verliefd waren op elkaar of dat dit later is gekomen. Waren jullie gelijk verliefd of eerst vrienden en zijn die gevoelens pas daarna gekomen? Ik geloof namelijk wel dat als God 2 mensen voor elkaar bedoelt heeft, hij deze bij elkaar brengt. Ik geloof dus ook zeker dat God dit kan, ik kan me alleen niet voorstellen zélf ineens verliefd te worden op iemand die ik al een tijd ken. Was benieuwd hoe dat bij jullie gegaan is. Hebben jullie God ook in jullie relatie betrokken? Er wordt namelijk ook wel gedacht dat God zich daar niet mee bemoeit terwijl ik juist denk van wel.

    Niemand??

  9. Hoi allemaal,

    Wat een leuke verhalen zeg!! Wat ik me afvroeg (en sommigen hebben dit er al wel bij verteld hoor) is of jullie gelijk verliefd waren op elkaar of dat dit later is gekomen. Waren jullie gelijk verliefd of eerst vrienden en zijn die gevoelens pas daarna gekomen? Ik geloof namelijk wel dat als God 2 mensen voor elkaar bedoelt heeft, hij deze bij elkaar brengt. Ik geloof dus ook zeker dat God dit kan, ik kan me alleen niet voorstellen zélf ineens verliefd te worden op iemand die ik al een tijd ken. Was benieuwd hoe dat bij jullie gegaan is. Hebben jullie God ook in jullie relatie betrokken? Er wordt namelijk ook wel gedacht dat God zich daar niet mee bemoeit terwijl ik juist denk van wel.

  10. Ik heb de dvd "De hemel is zo echt" ook gezien. Zover ben ik nog niet in het geloof en als beginneling raakte ik eerlijk gezegd nogal overstuur van de dvd. Dit kwam omdat ik me door deze film afvroeg of ik zelf wel in de hemel zou komen, daar word je dan natuurlijk mee geconfronteerd, maar dat is een ander verhaal.

    Eén ding vond ik behoorlijk schokkend en dat was dat ze haar ouders in de hel zag. Ik durft niet te zeggen of deze dvd waarheid is of ingefluisterd is door de duivel, wel vroeg ik me af waarom God dit aan haar liet zien. Ze zei dat God hier zelf nog verdrietiger om was dan zij. Maar zou God willen dat zij hier op aarde altijd met het beeld moet leven dat zij van haar ouders gezien heeft?

    Over het trillen van Choo: zij zegt zelf dat het een zegening is, heeft God deze zegeningen ooit aan mensen gegeven? Het lijkt me zelf vrij vervelend om continu te schudden. Als ze niet bewoog werd ze misselijk o.i.d. zei ze, zou God dit haar geven?

    Aan de andere kant vertelde ze over het getal van het beest, dat geen mens dit moet aannemen in de eindtijd. De duivel zou er toch juist op hameren dit niet af te slaan?

    Ik durf dus momenteel niet te zeggen of het de waarheid is of niet, of dit van God af komt of niet. Feit is wel dat ik niet begrijp dat deze dvd op sommige mensen een positieve uitwerking heeft, op mij heeft 'ie juist het tegenovergestelde effect, de dvd boezemt me angst in.

    Ik heb de dvd 2 maanden geleden gezien en wilde hem deze week nog een keer bekijken. Ik wilde weten of hij dan een positievere uitwerking zou hebben. Om de dvd te bekijken vond ik het prettig de ondertiteling in te stellen (sommigen hebben hem misschien in het engels gezien). Toen Choo bij het stukje was dat ze meegenomen werd naar de hel viel opeens de ondertiteling weg en ik kreeg 'm niet meer aan. Toeval??

    Toen ik later op google zocht op deze titel kwam ik hier op Credible terecht, waar ik overigens al een tijd post. Ik hoop er ooit achter te komen of Choo de waarheid verkondigd. Als ik erachter kom dat dit niet zo is, gaat 'ie er meteen uit.

  11. Quote:
    Op woensdag 23 augustus 2006 15:44:37 schreef xx-taam-xx het volgende:

    [...]

    douchen...op flevo??? whahahaha, de zanger van family force 5 vroeg wie zich er niet hadden gedoucht, ik geloof dat er op dat moment 20 handjes naar beneden bleven
    clown.gif

    Tja, misschien zijn er mensen die het lekker vinden om een heel weekend met vet, ongewassen haar, vuil ondergoed en een muffe lucht om zich heen rond te lopen maar daar hoor ik dan blijkbaar niet bij.

    Ik voel me vaak stukken beter als ik gedoucht heb. yes.gif

  12. Ben ook voor het eerst naar Flevo geweest afgelopen weekend, alleen zaterdagavond hoor. Moet er niet aan denken om er een heel weekend te staan, had van tevoren al gehoord dat het erg primitief was, wil me wel lekker kunnen douchen natuurlijk yes.gif

    Maar ik vond het heel leuk, vooral de band Luna Halo, echt goed!

  13. In mijn vrije tijd doe ik aan/hou ik me bezig met o.a.

    - lezen

    - muziek luisteren

    - afspreken met vrienden of bij mijn ouders langsgaan

    - shoppen

    - naar de gemeente gaan

    - stille tijd houden

    - af en toe uitgaan

    - naar de sportvereniging gaan

    Dit zijn een paar dingetjes, maar als ik goed nadenk zullen er vast wel meerdere dingen zijn. Vroeger schreef ik veel maar dit doe ik de laatste tijd eigenlijk niet meer.

  14. Ik geloof niet dat je getrouwd bent als je met elkaar naar bed bent geweest. Er zijn hierom zelfs mensen getrouwd, omdat ze dachten: "nu zijn we met elkaar naar bed geweest, dus tja nu moeten we wel trouwen." Lijkt me een behoorlijk verkeerde reden.

    Wat ik zeker wel geloof is dat God niet wil dat je sex hebt voor het huwelijk. Je wordt één met elkaar, je verbind je geestelijk met elkaar, je geeft iets van jezelf weg. In de bijbel staat dat God sex alleen voor binnen het huwelijk heeft bedoeld. Helaas is dit bij mij al gebeurd, maar je kunt altijd overnieuw beginnen natuurlijk.

    Sinds een tijdje weet ik pas zeker dat God het zo niet wil. Dat je er een hoop mee kapot kan maken. Daarom probeer ik me er aan te houden om sex te bewaren voor binnen het huwelijk.

  15. Quote:
    Op vrijdag 14 juli 2006 19:57:09 schreef oikie het volgende:

    [...]

    Ik wilde trouwen omdat ik dacht dat ik dan een compleet mens zou zijn. Uiteraard was de sociale druk ook belangrijk. Het was dus een mix. Bij ons in de kerk vinden veel mensen (helaas) het nog steeds zielig als je op mijn leeftijd ongehuwd bent. Je gaat het zelf dan ook denken, snap je.

    [...]

    Het was dus een mix van beiden, maar vooral omdat ik dacht dat mijn eenzaamheid voorbij zou zijn.

    [...]

    Het is moeilijk te beschrijven, maar ik denk van wel. Hij liet weten dat er een mogelijkheid kon zijn dat ik alleen zou blijven. Dat wilde ik uiteraard niet horen. Later klopte het in mijn hoofd.

    [...]

    Neeeee! Vroeger wilde ik echt perse trouwen. Ik dacht dat het zo hoorde, dat je getrouwd pas gelukkig kon zijn.

    Hallo Oikie,

    Krijg je daar dan ook opmerkingen over van die mensen in je kerk, dat je nog alleen bent? Heb je ze uitgelegd wat God je duidelijk heeft gemaakt? En ook dat je daar vrede mee hebt? Wellicht denken ze dat je het vreselijk vind om alleen te zijn, terwijl je gelukkig bent zo.

    Die sociale druk snap ik helemaal van je hoor. Maar hopelijk kun je ze aan hun verstand brengen dat je zo gelukkig bent.

    Zelf moet ik eerlijk zeggen dat ik juist heel graag zou willen trouwen, ik zou het dan ook geweldig vinden als dit in de toekomst gebeurt! Ik weet dat ik zo ook compleet ben (ook voor God), maar toch zou ik me met man completer voelen. En niet omdat het in het maatschappelijke plaatje past (oké, is natuurlijk ook leuk), maar omdat ik zelf veel gelukkiger zou zijn, heb ik het idee. Iemand om je leven mee te delen, van wie jij zielsveel houdt en andersom.

    Wat het maatschappelijke betreft: ik heb weleens het idee dat je met vaste relatie/huwelijk meer geaccepteerd wordt, dat ze je dan meer waard vinden. (vaak zijn het wel dezelfde mensen die hiernaar vragen hoor, vrienden maken hier geen opmerkingen over)

    Maar kan ook helemaal mijn eigen idee zijn hoor, het kan ook zijn dat ik mezelf dan meer waard vind. knipoog_dicht.gif

    Oikie, wil je ook vertellen hoe God je duidelijk heeft gemaakt dat de kans erin zat dat je alleen blijft? Hoorde je zijn stem of hoe gebeurde dat?

  16. Quote:
    Op donderdag 13 juli 2006 22:59:31 schreef oikie het volgende:

    [...]

    Ik begrijp je verwarring. Misschien lijkt het of ik mezelf tegenspreek, maar het is moeilijk om mijn gevoel op papier te zetten.

    Ik wilde wel trouwen, erg graag zelfs. Alleen ik was er teveel mee bezig. Dacht bij elke man: zou dit hem zijn? Daarom viel er een last van mijn schouders toen bij mij het kwartje viel. Maar dat heeft wel lang geduurd snap je? Ik was 28 jaar toen ik het pas echt begreep en daarvoor had ik altijd een vurige wens gehad. Nu begrijp ik dat ik beter niet kan trouwen, maar toen dacht ik echt dat ik voorbestemd was om te trouwen.

    Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Je moet begrijpen dat ik vaker gehoord had dat ik beter niet kon trouwen en dat ik me daar van af zette. Dus het heeft even geduurd voordat ik het accepteerde.

    Een trouwwens hebben hoeft dus niet te bekenen dat je ook zal trouwen. Omdat je nog niet alle informatie en zelfkennis hebt. Die trouwwens kan natuurlijk ook gewoon aanwezig blijven.

    Goedemorgen Oikie,

    Ik denk dat ik het wel begrijp. Het kan best dat iemand later denkt "hé, ik ben eigenlijk helemaal niet geschikt om te trouwen". Terwijl diegene eigenlijk jaren die wens dan wel heeft gehad.

    Maar waarom wilde je trouwen? Je hebt geloof ik ook ergens neergezet dat dat meer was omdat het nu eenmaal zo hoorde en omdat het van je verwacht werd. Tja, daar moet je nooit om gaan trouwen knipoog_dicht.gif

    Zelf denk ik niet dat ik een type ben om altijd alleen te blijven, daarom hoop ik dat ik nog 'ns trouw. Dacht jij dat toen ook van jezelf? Of was het meer om aan een bepaald beeld te moeten voldoen?

    Als ik het goed begrijp, maakte God je dus al een tijdje duidelijk dat je niet zou trouwen en had je daar eerst dus totaal geen vrede mee? Ik ben in ieder geval heel blij voor je dat je er nu juist veel gelukkiger mee bent!

    Had je er vroeger nog totaal geen idee van dat je ongetrouwd veel gelukkiger zou zijn? Het is eigenlijk van jongs af aan mijn droom geweest.

  17. @Bluemountainsky, ik hoop voor je dat jouw wens nog een keer uit zal komen! party.gif

    Quote:
    Op woensdag 12 juli 2006 22:08:30 schreef ~Joos~ het volgende:

    Ik denk dat je met meerdere mensen gelukkig kan worden. Maar het is - naar mijn mening - niet de bedoeling dat je gaat 'uitproberen'. Ik denk dat je in je gewone leven, school - werk - kerk -vakantie - vriendenkring - internet (
    engel.gif
    ) vanzelf iemand tegenkomt die bij je past. Ik vind het moeilijk om Gods hand hierin te zien, want hoe weet je of je partner echt voorbestemd is, of dat jij het gewoon fijn met diegene vindt? Ik geloof wel dat God het leidt, maar het lijkt me persoonlijk erg moeilijk om hierin Gods weg te volgen. Anyone?

    Joos, ik denk ook dat het weer niet de bedoeling is dat je gaat uitproberen.

    Tja, en hoe je dat weet dat God een partner voor je heeft voorbestemd is best moeilijk. Wat ik zelf denk is dat er dan veel dingen op zijn plaats zullen vallen en je meerdere tekenen van God kan krijgen, dat Hij jullie graag samen wil zien.

    Ik heb pas een boek van Derek Prince gelezen dat "God en je partnerkeuze" heet; hierin staat o.a. ook beschreven hoe de schrijver Gods' leiding in zijn 2 huwelijken (zijn eerste vrouw overleed) en daarvoor ervaarde. Hij ervaarde dit duidelijk en op meerdere punten. Misschien leuk om te lezen!

  18. Quote:
    Op maandag 19 juni 2006 11:57:45 schreef Sleentjuh het volgende:

    Heej mensen,

    Ik heb een vraag, Heeft God een man(vrouw) voor jou aan de kant gezet, en moet je wachten totdat diegene op jou pat komt, of moet je zoeken, en meerdere "uitproberen".

    Ik geloof trouwens niet dat homoseksualiteit bedoelt is voor God dus daar ga ik niet van uit...

    Wie kan mij helpen?
    verbaasd.gif

    Eigenlijk begonnen we het topic met deze vraag, maar zijn we een beetje van het onderwerp afgeweken. big-smile.gif

    Al is de vraag OF God überhaupt wel wilt dat je trouwt, natuurlijk ook vrij interessant. Wat ik hier al zei, ik denk dat ik het zelf erg zou vinden als God wil dat ik alleen zou blijven. Ooit te trouwen is namelijk de grootste wens die ik heb! party.gif

    Maar om op het onderwerp terug te komen: ik denk dat God iemand voor je heeft voorbestemd. Ik denk alleen dat dat best meerdere personen kunnen zijn. Veel zullen het er niet zijn, misschien 2 of 3. Het zullen vast geen 10 personen zijn. Maar ik geloof echt dat God je naar "een ware" laten we het zo maar noemen puh2.gif ) leidt.

    Leuk om hier verder over te praten!!

  19. Quote:
    Op maandag 03 juli 2006 20:39:00 schreef oikie het volgende:

    [...]

    Ik was er eerst heel bang voor dat ik niet geschikt zou zijn voor het huwelijk, ik wilde perse trouwen.

    Toen God dat mij liet zien, werd ik zo gelukkig van binnen. Je kunt wel zeggen dat mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid werd. Maar het werd mijn grootste zegen
    smile.gif
    . Dit is in mijn persoonlijke leven een heel duidelijk voorbeeld van, dat God beter weet wat ik nodig heb.

    Dus nee, ik wilde zelf niet ongehuwd blijven. Maar meteen toen God zei dat ik dat wel zal blijven, begreep ik de logica. Sindsdien is er een last van m'n schouders gevallen.

    Goedemorgen Oikie,

    Ik heb je posts zeker wel gelezen; in deze bovenstaande post staat bijv. dat je wel wilde trouwen. Maar als ik dan lees hoe opgelucht je was toen God je liet weten dat je ongehuwd zou blijven, denk je dan niet dat je eigenlijk stiekem al die tijd al liever niet trouwde?

    Meteen toen God zei dat je niet zou trouwen, viel alles op zijn plaats, begreep je alles. En toen is er een last van je schouders gevallen. Je bent nu veel gelukkiger dan met het vooruitzicht dat je zou gaan trouwen. Dan lijkt het mij heel duidelijk! smile.gif

    Zelf heb ik het idee dat ik heel anders zou reageren als God tegen mij zegt dat ik nooit zal trouwen. Ik denk niet dat ik er een type naar ben om alleen te leven, en ik zou me niet opgelucht voelen. Maar bij jou was dit dus duidelijk wel vrij snel het geval (zoals ik het uit je posts begrijp).

    Ook kan ik me herinneren dat je ergens zei dat je meer de wens had om te trouwen uit een soort gewoonte.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid