Spring naar bijdragen

Nathan83

Members
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Nathan83

  1. Allah is de naam van de god van de islam. Als je dat stuk had gelezen, kon je zien dat het woord allah afstamt van de vroegere woestijngod in die streken, 1 van de vele goden dus. Lijkt me niet dat Elohim, Jahweh, ofwel de God van Israel zo genoemd wil worden. Maargoed, wat ik al aangaf, in het Midden-Oosten en Indonesie, is allah een woord geworden, god, dat is nu eenmaal de taal. Dus in die zin logisch dat de Christenen daar, de God van Israel, allah noemen.

    Edit: Oeps, ik had de pagina open laten staan en de 2 reacties hierboven niet gezienpuh2.gif

    Maargoed, ik zie een reactie van the Eyez, waar ik het volledig mee eens ben. Mohammed is in mijn ogen typisch geval van iemand die velen achter zich aan krijgt dmv leugens, die Jezus niet als dé Verlosser beschouwt.

    Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden(Matthéüs 24:24).

  2. Er is maar 1 God idd. Allah, ofwel de god van de islam is gewoonweg een truc van de duivel geweest, het ontkent Jezus niet als Zoon en Verlosser, hiermee is dit hele geloof voor mij al een leugen en een dwaling. Trekt mensen weg bij Jezus en dus redding en hoppa, daar heeft de duivel zijn zin. Die Allah, van de koran, is dus niet een god maar een afgod.

    En dat jij al meteen kan opmaken dat deze bisschop veel meer weet de schrijver van dit artikel vind ik knap.

    Overigens zeggen ze in Indonesie ook wel Bapa Kami (Onze Vader). Maar dat Allah, in de moslimlanden, door Christenen wordt gebruikt, So be it. Dat is gewoon een taalkwestie, is er zo ingegroeid, door vertaling. Als zij bidden, weet God in de hemel dat de Christenen in het Midden-Oosten en in Indonesie, Hem bedoelen en niet de god van Mohammed, Allah, omdat zij in Naam van Jezus bidden.

  3. Please read and open your eyes. Onze God van Israel en Allah zijn absoluut niet hetzelfde:

    ‘Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben’

    Het zal weinigen van u ontgaan zijn dat de Bredase bisschop Muskens Allah een mooi woord vindt voor God. “Zouden we niet allemaal samen zeggen: we noemen God voortaan Allahâ€, zei de geestelijk leider in het actualiteitenprogramma Netwerk. Het is nauwelijks te geloven, maar de man krijgt met deze uitspraak waarachtig nog bijval ook en zelfs uit wat men ‘christelijke’ kring noemt. De interkerkelijke vredesbeweging IKV Pax Christie vindt de suggestie van Muskens het overwegen waard en noemt het een mooi tegengeluid. Ook anderen noemen het een “interessante suggestieâ€. Volgens Muskens is Allah het Arabische woord voor God en is er geen verschil tussen Allah van de Koran en de God van de Bijbel. Volgens hem hebben mensen het verschil tussen Allah en God bedacht om er ruzie over te kunnen maken. Muskens zegt ervan overtuigd te zijn dat de naam Allah ooit ingevoerd zal worden. “Ik krijg het niet meer voor elkaar, maar over honderd jaar, tweehonderd jaar, moet ik het nog maar eens zien.†De vorige baas van Muskens in het Vaticaan, paus Johannes Paulus II was ook al zo verrukt van Allah dat hij zelfs de Koran kuste.

    De inspanningen die paus Johannes Paulus II zich heeft getroost tot vereniging van alle religies zijn genoegzaam bekend. Bij een bezoek aan Turkije verklaarde deze paus dat de Koran en de Bijbel uit dezelfde bron ontspruiten. Hij stelde met deze uitspraak Mohammed gelijk met Jezus en de God van de Bijbel met Allah van de Koran. De Duitse rooms-katholieke theoloog Küng zei dat Mohammed niet langer als een valse profeet beschouwd dient te worden maar als een succesvol ijveraar voor het geloof in één god voor honderden miljoenen mensen. Het is bekend dat op verschillende gebedsbijeenkomsten paus Johannes Paulus II bad met geestelijken van de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme. Dat gaat regelrecht in tegen het eerste gebod van God: Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben. Ook de profeet Jesaja waarschuwt de mensheid.

    Jesaja 44:6 Zo zegt de Here, de Koning en Verlosser van Israël, de Here der Heerscharen: Ik ben de eerste en Ik ben de laatste en buiten Mij is er geen God.

    In Indonesië is het al heel gebruikelijk dat bij de eucharistievieringen in plaats van God de naam Allah gebezigd wordt. En zo geloven velen dat de moslims, joden en christenen dezelfde God aanbidden, maar dat is een dwaling en een ernstig gebrek aan feitenkennis. Er is kennelijk weinig van Gods onfeilbare Woord tot de breinen van deze mensen doorgedrongen. Inhoudelijk staat de Koran mijlenver van de Bijbel. Allah’s volgelingen prediken uit zijn naam hel en verdoemenis en dreigen joden en christenen met uitroeiing. En dat noemt men dezelfde god als de God van de Bijbel!

    Zelfs uit de hoek van de moslims is met regelmaat de roep te horen dat Allah groter is dan de God van joden en christenen. Islam betekent "onderwerping" aan Allah en het woord "moslim" betekent "zij die zich onderwerpen". De God van de Bijbel daarentegen geeft de mens de vrije keus. De islam claimt de absolute waarheid te bezitten, geen relatieve waarheid, maar de absolute waarheid. Er is geen andere ware godsdienst. De islamiet gelooft dat de islam het Judaïsme en het christendom overtreft. Toch hebben verschillende protestante kerken hun deuren geopend voor moslimdiensten en protestante predikanten, zeggen dat Koranteksten in de christelijke kerken gelezen zouden moeten worden. Diverse hedendaagse theologen wijzen de maagdelijke geboorte van Jezus af en loochenen eveneens Zijn opstanding. Vandaar dat deze heren zo’n goede verstandhouding met moslimgeestelijken hebben, want beiden zijn geïnspireerd door de vader der leugen en zijn geest. Veel christenen zien de islam als een andere variant van het christelijk geloof. Men heeft geen helder beeld van de god van de islam, die geen enkele gemeenschappelijke grond heeft met de God van de Bijbel. Allah is zomaar een naam, zoals Jan, Piet en Klaas.De God van Israël heeft zich bekend gemaakt met Zijn naam Jahweh, in de Bijbel vertaald met Here (NBG) of Heere (SV). Allah is geen naam, maar het Arabische woord voor god, een titel, een god zonder naam, een god zonder liefde. In de 99 namen van Allah in de Koran, ontbreken 2 essentiële namen: Vader en Liefde. Het nieuwe testament geeft 57 directe opdrachten om lief te hebben en 191 indirecte. In de Koran is geen enkel bevel voor liefde, maar staan wel 123 commando’s om te vechten en te doden voor Allah. Is dat dezelfde god als die van de Bijbel?

    Volgens de koran zou de aartsengel Gabriël tegen Mohammed gezegd hebben dat ‘God’ geen zoon heeft.

    Soera 4:171 Immers Allah is een enig god; vér is het van zijn lofprijzing dat hij kinderen zou hebben.

    Vreemd; want dezelfde engel zei 600 jaar eerder in Nazareth tegen de jonge vrouw Maria:

    Lucas 1:35 De heilige Geest zal over u komen en de kracht des Allerhoogsten zal u overschaduwen; daarom zal ook het heilige, dat verwekt wordt, Zoon Gods genoemd worden.

    Op wel tien plaatsen in de Koran staat dat Allah geen zoon heeft.

    Soera 19:35 Niet is het aan Allah, dat hij zich een zoon zou nemen.

    Er wordt zelfs een vloek uitgesproken over degenen die beweren dat Allah een zoon heeft.

    Jodendom, christendom en islam herleiden alle hun oorsprong tot Abraham en daarom gaan velen ervan uit dat het islamitische geloof ook gerekend mag worden tot één van de drie monotheïstische godsdiensten. Maar de gelijkstelling van Allah met de Enige en Waarachtige God, die joden en christenen aanbidden is een ernstige dwaling. In de tijd waarin Mohammed opgroeide was de Ka’aba-steen in Mekka een bijzondere plaats van verering en een religieus centrum, waar 360 afgoden werden aanbeden met evenveel afgodsbeelden. Behalve goden, geloofde men ook in allerlei geesten. Overal waren heiligdommen aan de goden gewijd, de voornaamste was de Ka’aba. Deze Ka’aba was - zo zeggen de Arabieren - door Adam gebouwd en later, na de zondvloed, door Abraham en Ismaël verder verfraaid. In de Ka’aba bevindt zich een zwarte steen die door Gabriël uit het paradijs naar de aarde zou zijn overgebracht. De Ka’aba werd het huis van Allah genoemd. Ook was hier de opperste godheid, Allah, boven allen verheven. Dit gegeven is terug te vinden in verschillende encyclopedieën. Zo zegt de Encyclopedie Britannica : ,,Allah wordt in Arabische inscripties gevonden vóór het ontstaan van de islam." De encyclopedie van de islam stelt: ,,Allah was bekend onder de Arabieren vóór het ontstaan van de islam als één van de goden van Mekka." In een artikel "The quintessence of islam", schrijft de geschiedkundige S.G.Bergson: ,,in Arabië werd de vroegere god van de vruchtbaarheid, genaamd Baäl, verwisseld met een echte Arabische woestijngod Allah."

    In het boek Islamic Invasion schrijft Dr. Robert Morey: ,,Tot de zevende eeuw, toen Mohammed Allah verhief tot de enige god, was Allah de naam van een maangod, zoals deze in Arabië werd aanbeden. In Arabië werd de zonnegod gezien als een godin en de maan als een mannelijke god" aldus Morey. Reeds verschillende academici, zoals Alfred Guilluame hebben naar voren gebracht, dat aan de maangod verschillende namen werd gegeven, één daarvan was Allah. Allah de maangod was getrouwd met de zongodin. Samen brachten zij drie godinnen voort- de dochters van Allah. Deze drie dochters werden Al-lat (zonnegodin), Al-Veza, (Oezza, de allermachtigste) en Al-Manat ( morgenster) genoemd. Het symbool van de verering van de maangod in de Arabische cultuur en ook elders in het Midden-Oosten was de halve maan die nog steeds te zien is op de minaretten van moskeeën. In het begin accepteerde de Koran de drie dochters van Allah als godinnen, die door de volgelingen van Mohammed aanbeden mochten worden. Daarna werd Mohammed uitgedaagd om te verklaren hoe de koran, als er maar één god Allah was, drie godinnen ernaast kon accepteren. Zijn antwoord was dat hij op het moment dat hij de Koran schreef naar Satan had geluisterd. De waarheid is dat Mohammed helemaal niet kon schrijven, hij was namelijk een analfabeet. Daarom werden in de volgende editie van de Koran deze verzen eruit gelicht. Dit is de reden waarom de voormalige Iraanse geestelijk leider Ayatollah Khomeini, en vele anderen met hem zo boos waren op de schrijver Zalman Rushdie, toen deze zijn cynische roman 'De Duivelsverzen (The Satanic Verses)' publiceerde waarin Mohammed een centrale rol speelt.

    Vele islamitische geleerden en historici kennen deze episode over het begin van de islam en willen dit zorgvuldig weghouden van het grote publiek, omdat het immers zou bewijzen dat de islam in het begin een meergodendom was. Daarom is het islamitische geloof wat zijn origine betreft, niet monotheïstisch. Daarom kan deze ‘godsdienst’ niet als zodanig geclassificeerd worden naast het Jodendom en Christendom. De God van de Bijbel openbaarde zich aan de mensen. Hij maakte zich bekend aan Abraham en leidde hem naar het Beloofde land. Hij openbaarde zich aan Mozes en het volk van Israël en gaf dit volk de wet. Het feit dat Allah ook god wordt genoemd, wil beslist niet zeggen dat hij ook de God van Abraham, Isaäk en Jakob is. Men kan iedere geestelijke macht op deze manier wel god noemen. De Koran beschrijft een godsbeeld dat volledig afwijkt van de God zoals de Bijbel die openbaart.

    Mohammed heeft geclaimd dat de openbaringen die hij heeft ontvangen onfeilbaar zijn. Maar dat claimen heeft geen enkele betekenis als daaraan ook niet enig bewijs aan ten grondslag ligt. Dat bewijs is er niet. De Koran, anders dan de Bijbel, geeft praktisch geen historische achtergrond informatie. De Koran staat niet alleen vol onnauwkeurig weergegeven berichten en verdraaide waarheden uit het Oude en Nieuwe Testament, maar put ook uit later verschenen apocriefe boeken en geschriften. Er bestaan omtrent Mohammed tal van legenden en mythes die niet in de Koran vermeldt staan. In Mohammed’s voorstelling speelden geesten en demonen een alomtegenwoordige rol. Het geloof in demonen hoort sowieso tot het wezen van de islam. Vooral de vrouwelijke demonen zijn zeer listig en gemeen. Mohammed gebruikte de Bijbel als basis voor de Koran maar beweerde dat de islam nodig was omdat er door joden en christenen geknoeid is met de originele boeken van Mozes. Ieder, jood of christen die de ‘waarheid’ van de Koran in twijfel trekt, is doods schuldig. En elke moslim die zo’n jood of christen doodt zal bij zijn eigen dood ingaan in het paradijs. Dat de Koran onveranderlijk is, is ook een sprookje. Er bestaat aantoonbaar bewijs dat de Koran zeer discutabele ‘waarheden’ bevat. Steeds is de inhoud aan wijziging onderhevig geweest, vaak met zichzelf in strijd, alsmede met de hadith (overlevering) en soenna, qua gezag voor moslims vergelijkbaar met wat voor de joden Talmoed en Misjna is. Hoewel Allah vaak de barmhartige wordt genoemd in de ene vertaling, komt men tegenwoordig met versies waarin die term niet meer voorkomt. Zevenentwintig keer klinkt in de koran de oproep: dood ongelovigen. Het is zonneklaar dat dit de joden en de christenen zijn, ook wel de apen en de zwijnen genoemd.

    Niet alle moslims nemen deze voorschriften gelukkig serieus, maar de extremisten onder hen wel en zij zijn het die wereldwijd terroristen rekruteren en motiveren om andersdenkenden te vermoorden. In de koran staat in Sura 4:74-76 het volgende: ,,Laten degenen die hun wereldse leven willen inruilen voor het hiernamaals, vechten voor het doel van Allah, ongeacht of ze sterven of overwinnen, wij zullen hen rijkelijk belonen... De ware gelovigen vechten voor het doel van Allah, maar ongelovigen vechten voor hun idolen. Strijdt dan tegen de priesters van Satan." Sterven voor de zaak van Allah is een heilige plicht. De ‘Jihad’ die de moslims voeren is een strijd tegen de ongelovigen met de bedoeling de triomf van de islam over alle godsdiensten te bewerkstelligen. In Sura 9-at-Tauba:5 staat: ,,doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt." Dit wordt het vers van het Zwaard genoemd. Is de god die deze bevelen aan zijn volgelingen geeft, dezelfde als de God van de Bijbel?

    Onlangs waren op Channel 4 beelden is te zien die niets aan duidelijkheid te wensen overlaten wat betreft de ware bedoelingen van de islam. Tienduizenden bezoekers in diverse moskeeën krijgen te horen dat het Westen niet deugt en vernietigd moet worden. Moslims mogen geen anders-gelovigen helpen, zo is de boodschap. Op de videobeelden wordt regelrechte haat tegen de Westerse wereld verspreid. In een moskee in Birmingham wordt openlijk gezegd dat de tijd van de jihad is aangebroken. Wat een afschuwelijke dwaling te beweren dat de god van de islam dezelfde is als de God van joden en christenen.

    Dit is een artikel wat ik vond op eindtijd.nl, wat mij betreft duidelijk genoeg om God geen Allah te noemen. Meneer bisschop slaat volledig de plank mis.

    Zo'n dwaaluitspraak vind ik een kwalijke zaak, het brengt mensen, en dan voornamelijk de zoekenden, niet dichter bij God en zijn Zoon, juist verder weg.

  4. Zit nou in een zeer moeilijke periode. Met school gaat het slecht, ik twijfel er steeds meer aan of dit mijn toekomst is, de motivatie verdwijnt steeds meer en meer, doe HBO Personeel en Arbeid en zit er aan te denken om een andere richting op te gaan, die onzekere gedachtens zijn zeker frustrerend. Daarbij heb ik geen bijbaan meer, wegens omstandigheden zoek ik dus een nieuwe job, wil niet te materialistisch overkomen, maar financieel zit het dus ook niet lekker. En dan gisteren. Mijn vriendin heeft het uitgemaakt. Zondag zaten we gezellig wat te drinken met een andere vriendin erbij. Me vriendin (nu dus ex) moest eerder naar huis en ik blijf dus over met die goede vriendin van me. Op een gegeven moment zegt ze; hoe gaat het eigelijk tussen jullie? Ik had soms wat twijfels over de relatie tussen me ex en mij, kleine twijfels. Dit heb ik aan die goede vriendin verteld en die zei, dat ik er maar goed moest over nadenken. Ik zei erbij; 'no big deal, kleine twijfels, dat hou je denk ik altijd'. Die vriendin had het verteld aan me ex en die is vervolgens met haar moeder gaan praten. Daarin kwam naar boven dat als ze niet zeker wist dat ik de ware was, best goed kan uitpakken als je de relatie kan beeindigd, dat het beter zo is. Ze kwam er dus achter dat ze die twijfels ook had.

    Ze is heel standvastig en ze heeft besloten om onze verkering te beindigen en dat we vrienden blijven. Nu achteraf kan ik mezelf wel op me kop slaan, want ik ben nog steeds gek op haar en jawel, die twijfels zijn weg...nu ik haar niet meer heb. We hadden dus maandag een rustig bankje op gezocht en de relatie beeindigt. Dat gesprek was super, veel gelachen geknuffeld en we hebben dus positief afgesloten. Gisteravond, kwam dus thuis van dat gesprek en de tranen rolden over mijn wangen. Was gebroken. Kreeg kort erop een sms van; was echt een hele goede afsluiting blabla. Vandaag zag ik haar in de trein, had maar 1 uur geslapen, lag steeds te draaien, te piekeren en te bidden in me bed en ik zei tegen haar dat ik het er echt moeilijk mee had en dat het 'uitmaak-proces' zo snel is gegaan. Vorige week sneedt ze nog een onderwerp aan over trouwen, hoewel we nog jong zijn, maar je weet hoe dat gaat, beetje fantaseren. En nu een week later is het uit. Ze zei dat ze het er ook moeilijk mee had, maar de beslissing is genomen.

    Nu ben ik thuis, steken in mijn maag, verdriet..

    Biddend om me kracht te geven in deze rotsituatie.(zucht..alleen zijn met de kerst)

    Maar er is meer. Ik had vorige week gebeden, was een vrij normaal, dagelijks gebed, bedanken voor de dag, de problemen die ik heb in Zijn hand leggen en op een gegeven moment voelde ik iets opkomen, mijn buikspieren begonnen zich te spannen en ik werd ineens heel rustig, vredevol ja moeilijk uit te leggen..ineens hoor ik super liefdevolle, warme stem zeggen in mijn gedachtes en ik weet 100 procent zeker dat ik het niet zelf was: 'Mijn kind'. Ik voelde mezelf mijn hoofd diep buigen uit puur ontzag: Ik zei zonder er echt bij na te denken; 'Spreek Vader, ik luister'. En ik hoorde Hem zeggen, 'Wees sterk, wees sterk. Want dit is zo voorbestemd, het moet zo zijn'. Ik vroeg meteen, wat moet zo zijn dan Vader? En ineens zag ik een beeld van mijn broer. Ik schrok enorm en vroeg; 'Wat is er met mijn broer? Wat gaat er gebeuren?' En ik hoorde alleen nog 1 keer, 'Wees sterk, het is is zo voorbestemd'. En toen leek het alsof het contact met Hem was verbroken. Weg, mijn gedachtes weer leeg, de stem was er niet meer.

    Ik schrok me rot, wees sterk?? Wat is er met mijn broer?? Meteen weer bidden, dat het niet zo mag lopen, zou het niet aankunnen, helemaal niet nu achteraf gezien met me relatiebreuk erbij, in deze periode. Meteen de volgende ochtend aan mijn ouders verteld en het erge was, mijn vader had al een droom gehad een maandje terug. Maar had het toendertijd niet verteld.

    Hij het wilde eerst aan mij ook niet vertellen nadat ik had gezegd wat ik had meegemaakt, hij zei alleen, nee dit was te erg die droom. Dus ik doorvragen, mijn moeder naast me, lichtelijk in paniek, dus toen vertelde die uiteindelijk dat hij in zijn droom had gezien dat hijzelf iemand in een kist probeerde wakker te schudden, huilend en al. En diegene was dus mijn broer.

    Mijn moeder heeft toen meteen mijn broer opgebeld om samen te bidden, hij naar huis en werd alles verteld wat er gaande was. Hij werd gelijk stil en down. Toen hebben we met z'n allen gebeden.

    Goed, sorry dat het niet korter kon, maar moest dit echt kwijt. Zucht...

    Zoveel aan me hoofd en dan is het lekker om je gevoelens van je af te schrijven, helemaal op Credible, hoewel ik hier niet vaak ben, want het mooie is dat jullie nog bidden voor de problemen van je forumgenoten, ik hoop dan ook dat jullie dat voor mij doen.

    Echt bedankt, God bless!

  5. Ok, dat is mooi om te horen. Ja, ik zou de spring DTS doen, maar omdat er te weinig animo was (valt midden in een schooljaar) hebben ze deze geschrapt. De DTS in september wordt het dan voor mij. Ik ben deze opleiding ook per toeval tegengekomen via een meisje die in Heerde zit, Heidebeek DTS, en dan ook echt per 'toeval'. Maarja, ik weet wel beter en weet en voel dat Gods plan voor mij hierin ligt, hoe moeilijk het ook is voor mijn omgeving (hoe ga ik ze dit vertellen dat ik volledig voor God gaverbaasd.gif), dat is een moeilijke zaak voor mij. Maar ik weet dat God op 1 staat.

    En dat drastisch mijn sociale omgeving veranderen...dit herken ik ook, kijk hier zeer tegenop, kan ik je vertellen. Achja, ieder z'n lijden heknipoog_dicht.gifsmile.gif

    Ps. Sorry dat deze post wat off-topic is

    Edit: korte reactie op je edit: De DTS houd in dat je de eerste 3 maanden een leerfase meemaakt, de volgende 3 maanden ga je het buitenland in. Ik weet zelfs dat er mensen zijn die veel 'minder' een relatie met God hebben, maar toch deze weg kiezen, wellicht speciaal om die eerste 3 maanden, de leerfase, die heel bijzonder schijnt te zijn (Gods stem leren te horen etc). Btw, ik ben niet iemand die de DTS vertegenwoordigt hoor, gewoon iemand die ook geinteresseerd is en deze optie met je, jullie wou delen.

  6. Op veel vlakken herkenbaar.

    (Off topic; Lijkt je dit niet wat?)

    YWAM, Youth with a Mission (Jeugd met een Opdracht)

    http://forum.credible.nl/topic.php?id=8121

    Jou denkwijze om alles op je gevoel te doen, omdat God in je hart is en dat gevoel/intuitie dus indirect van Hem komt, heb ik ook een tijdje mee gezeten. Vooral in het begin, toen ik werd geraakt, had ik de volle overtuiging dat ik vol was van Gods Geest. Nu is dat bij mij wat wegge-ebt. Ligt denk ik ook aan mijn vriendenkring, uitgaan etc. Dan gebeurt het dat je minder vol bent van de HG. Wat ik wel heb is dat ik sinds mijn bekering, elke dag uit de bijbel 'moet' lezen, mijn gevoel zegt dat en ik vind het ook fijn. Net alsof je gevoed moet worden.

    Lijkt het je niet wat om te evangeliseren? Vertellen en delen met andere mensen wat jij hebt met God, wat heel bijzonder is als ik het zo lees.

  7. Wij mensen zijn hier niet om te oordelen. Ik vind wel dat we elkaar moeten helpen om tot Jezus te komen en dus gered worden, de duivel heeft deze wereld al zover gekregen dat het belachelijk is om over Jezus te praten. Zijn taak zie ik ook om zoveel mogelijk mensen bij God weg te houden, dat lukt hem vrij aardig dacht ik zo.

    En er zijn hier al veel bijbelteksten aangehaald dat je alleen tot de Vader kan komen door Jezus. Duidelijker kan het Woord van God niet zijn.

  8. Tuurlijk mogen wij niet oordelen of alle ongelovigen in het hellevuur zullen branden, maar we kunnen Gods oordeel wel lezen in Zijn geschreven Woord, de bijbel, die geeft duidelijk aan dat als je Jezus niet erkend als jou Redder, dat je dan verloren bent. En dat moet in dit leven gebeuren, het is te laat als je al dood bent. Je hoort welles dat sommige mensen die dicht bij God staan, soms wel kunnen huilen als mensen God en Jezus afwijzen in hun leven. Maarja, het is en blijft een eigen keuze, God heeft geen robots geschapen..

    En ik wil dit eraan toevoegen, geloof is dood zonder daden zoals Paulus schreef.

    Jezus heeft ons precies hoe we moeten leven, heb een ander lief zoals je jezelf liefhebt, wees vol van vrede, aanbid de Vader, leg alles bij Hem neer, praat over Zijn Woord etc etc.

    Dus Christenen die Jezus belijden als hun Redder moeten er ook naar leven.

  9. Quote:
    Op woensdag 01 maart 2006 16:11:10 schreef CaptainCaveman het volgende:

    [...]

    Nee, het spijt me
    knipoog_dicht.gif

    Wat betreft het in tongen praten; ik heb hier mijn vraagtekens bij. Ik zal proberen één dezer dagen posten wat dhr. Ouweneel in zijn boek 'Het domein van de slang' beschrijft. Of een korte samenvatting hiervan.

    Tussen neus en lippen door; hij schrijft sowieso dat het in tongen spreken niet altijd gaven van de Geest zijn. Op het moment dat je in de Geest valt, is de kans groot dat een demoon zich meester van je maakt om het zo maar uit te drukken.

    Kan me echt niet voorstellen dat wanneer je in de geest bent, dat een demoon zich meester van je maakt. Valt me op dat hier zoieso met veel ontzag wordt gesproken over demonen, we moeten hun ook weer niet al teveel krediet geven.

    Deze hebben echt geen enkele kans bij iemand de de HG in zich heeft en dicht bij God staan. Mensen van het licht zijn overwinnaars..smile.gif

    Trouwens, over dat vallen in de geest en dat 'automatisch' knielende houding aannemen tijdens het bidden in tongen, heb ik al een antwoord op gekregen. Een man heeft hierop gezegd dat ik me zó open stel voor de HG, die een persoon is, dat Hij zelfs me kan laten bewegen en Hij heeft me op die manier duidelijk willen maken, dat wanneer je bid, dit vol ontzag en respect moet doen voor God. Denk dat dat wel dichtbij het juiste antwoord zou kunnen zijn.

  10. Quote:
    Op maandag 27 februari 2006 14:15:51 schreef gerartje het volgende:

    er staat in timotheus dat je niet zomaar voor je moet bidden door iemand die jij niet kent, pas daarmee op

    Ja, wat is niet kennen. En het gevoel was goed, de aanwezigheid van de HG was duidelijk voelbaar, als ik dit zo kan zeggen. Nog nooit zo krachtig in mij gevoeld. En de vreemde woorden kwamen eruit, zo veel en zo krachtig, leek wel soms te schreeuwen in tongen.

    Quote:
    Op maandag 27 februari 2006 14:24:34 schreef one het volgende:

    Hoi Nathan,

    Je zult vinden dat je in welke hoedanigheid dan ook, op school, in je werk, of hoe en waar dan ook, altijd God's roep kan volgen en jezelf dienstbaar kan maken. De vrucht van Geloof is dienstbaarheid. Dit betekent onder andere dat hoe verder je jezelf verdiept in God's wegen (en dit kan gewoon iedere dag 's ochtends en 's avonds bijvoorbeeld) hoe meer je dit op je in kan laten werken en jezelf kan laten vormen door het Woord van God. Wanneer je dienstbaar bent, op wat voor manier dan ook, dan kan je je eigenschappen met andere delen. Het tonen van liefde, barmhartigheid, eerlijkheid, geduld, en zuiverheid -allemaal eigenschappen die Jezus in de perfecte graad aan ons heeft getoond- kan altijd en overal.

    Het is dus niet nodig om je school te stoppen om God's Wegen te bewandelen. Het is juist een grotere uitdaging om je klasgenoten de schoonheid van de leringen van Christus te laten zien, op een liefdevolle manier.

    Gebed en Meditatie zijn de ene kant van jouw ontwikkeling, en praktische dienstbaarheid zijn de vruchten daarvan. en nogmaals dit kan iedere mogelijke vorm aannemen.

    groetjes,

    ~one

    Over dat vormen, dat merk ik wel een beetje nu. Ik ben nu gericht dingen aan het scheiden wat ik beter wel en niet kan doen idd, hoe ik me wel en niet moet gedragen, waarvan ik denk dat dat wel of niet goed is aan de hand van de bijbel. Klein voorbeeldje, ik kon hiervoor best wel een pesterig persoon zijn, beetje humor ten koste van anderen had ik soms, dit laat ik dus achter mij, want ik weet en voel dat dit niet goed is (ok af en toe een lullige/flauwe opmerking zo nu en dan, blijf een mens heknipoog_dicht.gif).

    Ook merk ik dat ik de laatste tijd elke avond, maar dan ook echt elke avond, de bijbel wil lezen, het lijkt net alsof ik gevoed moet worden. En alsof ik de bijbel 'herontdekt' heb. Ik weet nog dat ik vroeger de bijbel nooit las, omdat ik dacht dat ik de meeste verhalen wel kende. Nu verbaas ik me keer op keer weer wat er in de bijbel staat en hoe mijn vragen beantwoord worden.

    Quote:
    Op maandag 27 februari 2006 15:51:08 schreef Erwt het volgende:

    [...]

    Ik snap ook wel dat het heel vervelend is dat je vrienden niet geloven. dat is het ook want ik ken ook maar weinig vrienden die geloven. en toch praat ik er wel altijd heel graag over, ik kan dr ookwel de hele dag over praten maar goed dat gaat dan niet omdat niet iedereen dat op prijs stelt. dus ik snap dat stukje wel. Maar dit forum is natuurlijk ook een goeie manier om over het geloof te praten enzo.

    En praat gewoon met God hierover.

    Trouwens toen ik net geloofde waren dr toen ook weinig mensen die geloofden. Toen heb ik ook gebeden dat ik daar opzich wel mee zat omdat ik er ook graag over praat en graag mee bezig ben en dat ik zo graag meer vrienden wou die ook geloofden.

    Toen een paar dagen of een week ofzo later kwam er iemand die ik kende van mn vorige school naar me toe van dat ze had gehoord dat ik nu ook geloofde en of ik een keer mee wou naar een soort jeugdclub v.d. kerk. en daar heb ik weer toffe mensen ontmoet. Ik dacht ik vertel het ff. ik weet zeker dat dit op 1 of andere manier wel het werk van God is. dat mijn gebed is verhoord
    smile.gif

    Mooi verhaal.smile.gif Ja, ik praat ook wel met vrienden en klas, schoolgenoten over God. Maar ik kies altijd mijn momenten uit. Het liefst als die persoon en ik alleen zijn en we dus een normaal gesprek kunnen hebben. In groepjes krijg je altijd een situatie dat anderen je belachelijk willen maken (omdat het over God, Jezus, geloof gaat) om zichzelf daarbij in goed/grappig daglicht te plaatsen. In hun eentje zijn ze meer opener voor dit soort dingen. Het is nog altijd zo dat mensen zich ervoor schamen om over God openlijk te praten, omdat het niet 'stoer' is. Maar idd, ik vind het wel moeilijk om dit soort dingen uit te leggen bij hen, ze verklaren je voor gek. Geloof is genoeg, het bidden in tongen, Heilige Geest die in je woont etc is nog iets te diep denk ik.

    Quote:
    Op maandag 27 februari 2006 22:06:03 schreef Eli7 het volgende:

    [...]

    Je bent niet iemand die zichzelf aan het omhoogpraten is, naar mijn idee. Het is wel iets waar ik zelf last van heb (gehad). Ik wens je verder veel succes en zegen toe in alles wat op je weg zal mogen komen!

    Thanks! Vurdurrie, valt me op dat hier heel wat aardige lui rondhangt op zo'n Christenforum big-smile.gif

  11. Ja ik denk dat ik daar het meeste mee kan. Gewoon het ff los te laten en in principe verder gaan met me leven. Ik weet niet waarom, maar ik dacht juist dat dit soort dingen blijdschap zou meebrengen. Maar het is juist het tegenovergestelde, klein beetje depressief zelfs. Ik merk ook, dat sinds mijn 'ogen zijn geopend', hoe gaar het eigelijk is hier op de wereld, om het wat overdreven te zeggen. Ok, ik kan me prima aanpassen, maar dan voel ik niet dat ik mezelf ben en kan zijn. Wil alleen maar over God praten, zo voel ik me ook, maar mijn omgeving (school/vrienden) maakt dat in principe onmogelijk. Dan voel je toch dat soort leegte in je. Heel apart soms, maar soms heb ik het idee dat ik niet in deze wereld pas..

    En nog 1 ding, ik wil mezelf helemaal niet omhoog praten, excuses als ik zo overkom..

  12. Neenee, je begrijpt het verkeerd. Deze vogel is geen vogelsmile.gif. Kijk, ik heb hem leren kennen tijdens een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door een kerk uit Amersfoort, waar een goede vriend van me zit, hij vroeg mij mee, dus ik dacht, waarom niet, ff pinksterjongeren dollen daar. Dus daar heb ik een beetje die hele groep jongeren ontmoet en daar was hij dus ook, een hele nederige, verlegen jongeman van rond 30, 3 jaar geleden vanuit Indonesie gekomen om hier te studeren. Ik hoorde van anderen dat hij heel veel gaven had en veel had meegemaakt, zelf vertelde hij dat niet uitzichzelf, want hij was geen type pronker, meer iemand die op de achtergrond stond. Hij kwam bij mij ook over als een zeer betrouwbare, liefdevolle mens.

    Dus, ok, leuke dag gehad, kwam thuis en toen kwam dat telefoontje, dat hij zei dat God met hem had gesproken over mij. De rest van het verhaal ken je.

    En achteraf gaf hij juist zijn nummer en zijn msn en zij hij dat hij dat ik hem altijd kon bellen of msnen als ik vragen had. Ook stelde hij voor om binnenkort langs te komen en te gaan wandelen door de stad en te praten over dit soort dingen, dus sorry als ik een verkeerd beeld heb geschept. Het is juist het totaal tegenovergestelde van een oplichter..100 procent.

  13. Ok, ik ga me nou heel open stellen. Ik heb deze week iets mogen ervaren met een kennis van me die zeer bijzondere gaves heeft. Hij had me eerder opgebeld om bij hem thuis te komen, om te bidden. Hij had namelijk van God doorgekregen dat hij samen met mij moest bidden, omdat God bepaalde plannen met me had. Zelf kwam dit voor mij totaal onverwacht, omdat ik hem niet goed kende en hij mijn nummer nieteens had, ik heb hem 1 keer ontmoet en that's it, ik wist wel dat hij iemand was die echt dicht bij God stond. Wel bijzonder dat hij moeite deed om met me te bidden, want hij zei dat hij dat niet vaak deed, thuis bidden met de persoon erbij. Nou moet ik erbij vertellen dat hij zeer krachtig kan bidden en kan vragen om de aanwezigheid van de Heilige Geest. Tijdens de sessie heb ik verscheidene keren in tongen dit gezegd:

    'I called you from the darkness to stand for HIS name!'

    Deze persoon heeft dus ook de gave om tongen te vertalen, trouwens, hij is pas 3 jaar in Nederland en kan beter Engels dan Nederlands, vandaar de Engelse vertaling.

    Toen hij dit vertaalde wist hij zeker dat zoiets in de bijbel stond, dus na wat zoeken en nadenken vond hij 1 Petrus 2:9:

    Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk Gode ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot zijn wonderbaar licht

    Hij was helemaal blij en ik stond daar maar verbaast te zijn. Wist niet echt goed wat me overkwam, ik dacht gelijk na over mijn toekomst..

    De jongeman heeft veel dingen meegemaakt, engelen gezien, demonen, God's stem horen zeggen; 'Ik ben je Vader, de Alpha en de Omega' (lang verhaal), hij heeft de gave om heel krachtig te bidden. Kortom, iemand die echt dicht bij God staat. Ik was echt onder de indruk van de kracht die hij heeft gekregen van God om zo krachtig te bidden, ik voelde de HG door mijn lichaam stromen, vaak thuis tijdens het in tongen bidden ook wel gevoeld, maar nooit zo krachtig als toen bij hem. Hij zei na de sessie, dat ik al deze dingen ook zou kunnen, want je bent geroepen om deze dingen te doen. Heb geduld, God zal je antwoorden geven zij Hij erbij.

    Nu zit ik hier dan, met me school gaat het matig, voel me soms wat down, weet niet wat ik moet doen, het is zelfs zo erg dat ik eraan denk me school op te geven om voor Hem te leven en Zijn Woord te verspreiden en dan toch die twijfel, of zou ik toch maar knallen met me school en de harde zakenwereld ingaan en daarnaast God belijden, hoe moet ik dat combineren? Soms weet ik niet wat ik moet, ik weet dat ik voor God moet gaan, dat wil Hij ook. Maar ik heb helemaal geen begeleiding hierin. M'n ouders (en ik dus ook) gaan naar een Protestant Christelijke kerk, daar 'werken' ze niet echt met de Heilige Geest. Zij weten ook niet echt wat ze ermee moeten. Vrienden van me zijn of niet gelovig, of ze weten er weinig vanaf. En die persoon die met me bad woont ver weg en z'n mobiel staat vaak uit. Ik heb z'n msn, maar online is hij nog nooit. Oftewel mijn begeleiding is miniem, als ik dan bid tot God voel ik heel sterk dat Hij bij me is. Maar ik vraag me zo sterk af wat ik moet doen, wat mijn taak is, waarom God me geroepen heeft en in wat voor een opzicht. Dus vandaar dat down voelen. Ik voel me er ook lekkerder bij het hier los te laten op het forum, misschien dat 1 van jullie zoiets heeft meegemaakt ofzo, dat God jou roept?

    Cheers

    Now listening:

    Michael W. Smith - Straight to the heart

  14. Wat ik me af vroeg is of het helpt of anders gezegd, 'beter' is om de echte naam van Jezus en God in je gebed uit te spreken. Jahwe dus ipv God en Yeshua ipv Jezus. Tuurlijk luistert God naar ons allemaal als we bidden, maar vroeg het me af, want zit te bedenken dat als ik God bij Zijn Naam noem, Jahwe een veel mooier gevoel krijg. Bij Yeshua hetzelfde. Klinkt zegmaar puurder, omdat Jezus en God toch vertaald zijn.

    Iemand die dit al doet?

    Deze vraag kwam trouwens in me op na het zien van deze uitspraak van chorusensemble in de topic 'De verjaardag van Jezus'.

    Quote:
    Op zaterdag 29 oktober 2005 03:09:43 schreef chorusensemble het volgende:

    Maar ik zou willen aansporen te onderzoeken hoe goed het is de originele Hebreeuwse namen te doen uitspreken...

    Shalom in Yeshua

    Nathanaël

  15. Met valentijn zo'n valentijn smsje gehad van een anoniemer. Dat ze me vaak op school zag, maar de moed niet had om me aan te spreken en dat ze me leuk vind. Wat moet ik ermee als ze toch anoniem is...

    Altijd al een vage dag gevonden dat valentijns-dag, 1 en al commercie trouwens..smile.gif

  16. Ja, ben ook van mening dat ze geen worship moeten draaien, komt veel te braaf over en trekt dus weinig jongeren aan. Ook Christenen-jongeren dus, ik zie mezelf als Christen-jongere dus denk wel dat ik recht van spreken hebknipoog_dicht.gif Nee, misschien iets moderns; lounge of funky-house (zonder 'kwade' teksten erin, kwestie van ff selecteren dus) of iets instrumenteels, maar wel met ritme en groove, dat je een gezellige sfeer creert. Wedde dat je geen gezellige sfeer creert onder de jongere als je die softe muziek draait..Tenminste, zo zie ik het. Ik hou zeker van worship/gospel, maar meer voor in me kamer als ik alleen ben, in een cafe lijkt het me gewoon zo, tja fout.

    Maar dat is mijn mening..mondhouden.gif

  17. Quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 23:30:10 schreef Loremaster het volgende:

    [...]

    Alsof als je niet gelooft of een andere religie aanhangt, dat dat automatisch betekent dat je je dan maar meteen laat gaan in feesten, drugs, liegen, vreemdgaan, mensen kwetsen, bedriegen, gokken, en vloeken ? Zo komt je stelling over op mij. En geld, carriere en macht aanzien en vrouwen jagen de christenen die ik ken ook achterna. Want ook zij willen een nieuwe auto en een mooi huis!
    knipoog_dicht.gif

    [...]

    Zo makkelijk gezegd dat die gedachten van de duivel komen. In plaats van te accepteren dat ze er gewoon zelf niets van willen weten.

    Ik zeg niet dat die gedachtens van de duivel komen, alleen dat de duivel hiermee z'n 'zin' krijgt. Reken maar dat hij het prachtig vind wat er hedendaags in de wereld afspeelt...zomaar uit het niets over Jezus praten? Je wordt voor gek verklaart...

    Heel geniepig heeft hij zo heeft de wereld godeloos gemaakt en het zal alleen maar erger worden is voorspelt. En ja, de mens heeft inderdaad ook z'n eigen schuld hierin. We maken onze eigen keus, maar geniepig heeft de duivel hier zeker z'n aandeel in.

    Het is maar waar je voor kiest. En ik wil er wel bij zeggen dat ik zeker niet de meest heilige ben, soms vloek ik zelfs nog als ik extreem kwaad ben, soms lieg ik, als ik geen uitweg meer weet, onder m'n vrienden praat ik soms ook 'kwaad', seks voor het huwelijk? sorry, niet aan gehouden en ik heb trouwens mijn eigen mening daarover (menselijke behoeftes) we zijn ook maar mensen en niemand is zonder zonde, strijd zal er altijd zijn, ook wij Christenen, die voor Jezus kiezen.

    Cheersknipoog_dicht.gif

  18. Ik heb ook een tattoo op mijn onderarm van het heilige handschrift. Ook lang getwijfeld om het wel of niet te doen, maar ik interpreteerde de tekst uit de bijbel dat je geen tattoo mag zetten van dode mensen om te eren, want God is de enige.

    Dus mijn besluit stond vast dat áls ik eentje zou zetten, ik iets zou doen waar ik geen spijt van zou krijgen, iets voor God dus.

    Nu ik het heb gezet heb ik er zeker geen spijt van, sterker nog, ik zit alweer te denken aan een volgende ontwerp, een duif, een kruis, een engel van God met de rug naar je toe op m'n rug (beschermengel-idee), kijk wel, eerst weer strak over nadenken en wáár ik em ga zetten. Wil trouwens niet al te veel overdrijven, je hele lichaam onder de tattoo's is ook geen gezicht.

    Trouwens, misschien dat ik de enige ben, maar die van Mark Wahlberg vind ik wél mooi..

    Dit is mijnes:

    forum.credible.nl/misc.php?file=2044

  19. Waar ben je die van plan te openen? Lijkt me echt te gek zoiets. Zou best welleens goed kunnen werken, met de nodige marketing-communicatie erbij kan je denk ik aardig wat Christenen-jongeren aantrekken. Doe het dan wel in 1 van de grote steden als je het echt groot wil op zetten. Amsterdam ofzo lijkt me wel wat, alleen ik weet niet of je daar de financiele middelen voor hebt.

    Als je iets doet doe het dan goed, de grootste gezelligste meetingpoint voor Christenen-jongeren, ruim opgezet waar redelijk wat mensen in kunnen, gezellige open sfeer, goeie muziek, niet te braaf, goedkoop bier, mooie blauwe neonverlichting (btje toch dat moderne), ik zie het al voor me. Dan kom ik zeker een biertje joinen..widegrin.gif

  20. Je zegt dus dat wij elkaar moeten vergeven, omdat God dat van ons vraagt. Maar God doet dat niet direct en dus eist God volgens jou dingen waar Hij zichzelf niet aan houdt.

    Vind dat wel heel makkelijk. Dat zou kunnen betekenen, dat wij kunnen doen en laten wat we willen en als we bij God komen en weten en beseffen van Zijn bestaan ineens spijt hebben en vergeven worden, denk dat het dan al te laat is.

    Tuurlijk is God liefdevol, zo liefdevol, dat onze hersenen dat nooit kunnen bevatten. Maar vergeet niet dat hij ook de Rechtvaardige is.

    God heeft ons geschapen op deze wereld als ultieme test, gaan we voor Hem of kiezen we de andere makkelijkere weg en worden we aards en van de wereld en willen we God niet in ons leven laten.

    Hij geeft ons de keuze.

    De zonden die wij begaan kunnen allemaal schoongewassen worden in dit leven, in de naam van Jezus, die voor ons is gestorven. Kiezen we voor Hem en geloven wij in Zijn Woord, dan mag je met Hem in het Koninkrijk wonen. Zelfs de moordenaar die naast Hem aan het kruis, die vlak voor zijn dood oprecht geloofde in Jezus als zoon van God, mocht met Hem in het paradijs lopen.

    Ik zie het zo, je hoort van het Woord van God en van Jezus, wat doe je ermee? Zeg je, 'fok it, ik ga verder met feesten, drugs, liegen, vreemdgaan, mensen kwetsen, bedriegen, gokken, vloeken en die zogenaamde waarheid kan me wat' of je bent de wat rustigere type, die doorgaat met focussen op geld, carriere, macht, aanzien etc...Wat vandaag de dag steeds meer vookomt.

    Praat maar eens openbaar met een willekeurig iemand over Jezus....zijn reactie is vrijwel altijd. 'Ach, ik heb die bullshit niet nodig in me leven, ik kies voor mezelf, ik bepaal wat er gebeurt in me leven, of zo; ouderwets en achterhaalt dat geloof, of wat je ook vaak hoort: 'Ja, ik wil het niet horen hoor, ander onderwerp graag'. Mijn inziens overwint de duivel deze personen die zo reageren.

    Of ga je voor Hem, wat uiteraard de moeilijke weg is op deze aarde.

    Wat dit allemaal inhoudt is te lezen in de bijbel (en op dit forum)

    Het feit dat wij elkaar moeten vergeven zie ik ook als een richtlijn. De wereld zou nog erger zijn als deze richtlijn niet bestond, oorlogen bij het leven zou het dan zijn.

  21. Ik ga regelmatig naar discotheken en kroegen, dit is toch niet verboden? Ik denk dat je heus wel wat plezier mag hebben van God. Drugs, al die pillenrotzooi doe ik niet aan, maar zo nu en dan een biertje of mixje moet kunnen toch? Als het maar niet te overmatig wordt, of in je ritme gaat zitten dat je elke week zoveel alcohol binnen moet hebben. Gewoon normaal uitgaan, af en toe drinken, van de muziek genieten, lol hebben met je vrienden, leuke mensen ontmoeten. Niets mis mee hoor. Ik ga uit in de grote steden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam. Tuurlijk lopen er gekken rond, maar daar moet je je gewoon niet mee inlaten. Het goede trekt het goede aan zeggen ze welles.

    Maar toegegeven, soms denk ik wel, als je om je heen kijkt, vrouwen die zich 'goedkoop' gedragen, mannen dronken en agressief, mensen onder invloed van drugs, van nou, dit lijkt wel de speeltuin van de duivel. Maarja, denk dat God het wel goed vind om uit te gaan, als je je maar gedraagt en het goede tracht te doen, dus geen verkeerde dingen doen/gebruiken..

    Maar dat is mijn mening..flower.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid