Spring naar bijdragen

sophia

Members
  • Aantal bijdragen

    156
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door sophia

  1. Als jij als gelovige denkt dat je het "gemist" hebt dan is dat ongeloof.

    Vergeet niet dat we nu net in de derde dag leven, de dag waarop nieuw leven tot stand komt, neem de fouten in de tijdsrekeningen erbij en we zijn slechts in die dag waar de Barmhartige Samaritaan 2 daglonen vooruitbetaalde alvorens Hij beloofde terug te komen.

    Het is de 2 die altijd spreekt over 2 dagen gelijk aan 2000 jaar.Ik denk en geloof dat God helemaal op schema ligt. :*

  2. Het zou mooi zijn als de titel zou zijn Christus' wederkomst.

    De eerste komst van Jezus als Zoon des Mensen en met een speciale bediening als de knecht des Heeren met als dieptepunt Zijn vernedering aan het kruis was een komst ten dienste van de hele wereld.

    Waar ik op wacht is Zijn komst voor de Gemeente.

    Wat de wereld te wachten staat is Zijn komst als De Christus in Heerlijkheid.

  3. Het bijzonder is dat het toekomstige Babel ongetwijfeld nog hoger en groter zal zijn dan het huidige Dubai.

    Als ik zie hoe Dubai in no time is opgebouwd tot wat het nu is, zou het mij niets verbazen als het begin van de herbouw van Babel ook tot een immense stad wordt gebouwd. Geld is geen probleem.

    Wat Jeremia en Jesaja over Babel hebben voorzegd is maar ten dele vervuld en het boek Openbaring besteedt maar liefst 2 hoofdstukken aan Babel of Babylon.

    Ik geloof danook dat Babel in de toekomst de hoofdstad van de wereld zal worden onder de macht van het beest en hij zal als geen ander Jeruzalem bedreigen en legers formeren om aan te vallen en dat dat tevens een oordeel over Babel zal inhouden leert Openbaringen 18 : "Wee wee de grote stad Babylon want in één uur is uw oordeel gekomen en de kooplieden van de hele wereld die rijk zijn geworden zien hun fortuin in rook opgaan of eigenlijk ten onder gaan.

    Het zal nedergeworpen in de zee en de stad zal nooit meer gevonden worden.

    God zal ook korte metten maken met de exponent van de satanische machten en het systeem gebouwd op geld en exhorbitante rijkdom zal onderuit gehaald worden.

    En pas daarna zal Jeruzalem de hoofdstad van de wereld worden, maar dan zijn we vele jaren later want dan ligt de heerschappij in Gods handen en zullen de rijkdommen van deze aarde gelijk verdeeld worden.

    Maar zover is het nog niet.

  4. Je kunt het zo ingewikkeld maken dat een ongelovige er helemaal niets van begrijpt terwijl de Here Jezus is gestorven voor de zonden van de hele wereld.

    Al die vertalingen. Ik lees de Statenvertaling en vind die het beste de grondtekst benaderen al staan er ook fouten in.

    De taal moet je leren verstaan maar ik geloof dat een gelovige wordt onderwezen door de Heilige Geest.

    Het is voor velen zo heb ik gemerkt wel een voordeel al ze opgegroeid zijn op een Christelijke school met de kinderbijbel, maar het mag en zal nooit een voorwaarde zijn om God te willen leren kennen.

    Ik ken mensen die totaal niets van Gods Woord wisten en door het boek Prediker tot geloof kwamen, de man was een hoge piet in de wetenschap en er was geen praat tegen omdat hij wetenschappelijk zo onderlegd was dat ik het verloor, maar je ziet maar dat Gods Kracht in het Woord zit en juist de relativiteit van alles wat onder de zon was, zette deze broeder inmiddels tot nadenken en zelfs tot een keuze. Ik geloof dat degene die God ernstig zoekt Hem zal vinden ongeacht welke Bijbelvertaling danook.

    Goed weekend.

  5. Ja dat zijn kleine dingen waar we snel overheen lezen.

    Ik las deze week over die jongeling die bij de gevangenneming van de Here Jezus vluchtte en zijn lijnwaad verloor, toen hij gegrepen werd.

    Nog nooit had ik daar van gehoord en toen ben ik gaan zoeken wie dat zou kunnen zijn en wat het lijnwaad wil zeggen.

    Even ook een voorbeeldje bij dit onderwerp waar ik nog nooit bij had stil gestaan.

  6. Ze hebben dus niet in hun graf gewacht. Maar ze zijn wel pas na zijn opstanding in de stad verschenen. Dus daar hebben ze wel op gewacht... (alsof ze al wisten dat ze maar 3 dagen hoefden te wachten...)

    Toch tamelijk onbevredigend antwoord.

    Want ze werden weer levend bij het scheuren van het voorhangsel, waar waren ze dan die drie dagen volgens jou?

  7. De Jehova's getuigen-gedachte hang ik niet aan, maar zij leggen heel goed één en ander uit. In tegenstelling met meninge kerk geloof ik in een Drieheid in die zin., dat Vader en Zoon één zijn en dat de Geest de Macht of Kracht is van Beiden.En dat de Zoon ondergeschikt is aan de Vader.

  8. Hij was toch van boven de engelen gekomen en werd eronder gesteld en werd idd mens en legde Zijn Godheid af, als Hij Zijn kleed niet had afgelegd was Hij toch gewoon boven de engelen gebleven?

    Het feit dat Hij Zijn kleed aflegde doet toch niets af aan Zijn positie., God mag toch Zelf weten hoe Hij Zich kleedt, Hij blijft God.

    Hij heeft Zijn Godheid afgelegd en werd vernederd en dat werd Hij omdat Hij mens werd ....volledig. "Hij wies op en nam toe in wijsheid...."

    God neemt niet toe in wijsheid....GOD IS WIJSHEID. Daarom was zijn menszijn geen vermomming,..... Nee....

    Hij heeft iets afgelegd. En kwam in de kribbe terecht als de wettige zoon van Jozef en Maria.

    Hij werd geboren als mens en was evenals elk mens een aarden vat en hol dus. Nogmaals Hij kende toen niks en had melk nodig en geen vaste spijs in letterlijke zin, maar ook in overdrachtelijke zin.

    Zijn vader en moeder waren Hem kwijt omdat Hij in de tempel was om Zich te laten onderwijzen. En Hij stelde merkwaardige vragen staat er in de Bijbel.

    Het holle vat zou gevuld moeten worden met het Woord Gods.

    De Heer heeft als gelovige gewoon uit de Schriften geleerd welke weg Hij moest gaan.

    Waarom moest Hij tegen de duivel zeggen: "Er staat geschreven"

    Hij sprak natuurlijk met autoriteit maar die ontleende Hij aan de Schriften.

    De Mens Die uit de hemel kwam is de Here Jezus Christus in overeenstemming met de Thora, het plan Gods. Hij was er uiteindelijk mee gevuld in de loop van Zijn leven.

    Toen Hij op aarde was, was Hij alles vergeten en moest begrippen vormen, gewoon bij nul beginnen, en dat deed Hij toen Hij Mens werd.

    En ieder mens die net als Hij Zich laat vullen met God's Woord, wordt ook opgewekt.

    Daarom zou Hij de dood smaken. Voor allen! En overmits de zonen (de gelovigen) vlees en bloed deelachtig zijn zo is ook Hij desgelijks vlees en bloed deelachtig geworden om.......te verlossen....." Hebr 2 vers 14 en vers 17 ..."Hij is in ALLES ons gelijk geworden.

    Als Hij net als wij vlees en bloed deelachtig is geworden dan is er nog maar 1 verschil en dat is hoe Hij tot stand gekomen is ( verwekt).

    Hij heeft net zo geleefd als jij en ik.

    Hij is ons in alles de broederen gelijk geworden en werd daarom voor ons de Hogepriester en in vers 18 staat dat Hij werd verzocht en kan ons daarom te hulp komen.

    Als Hij God was in een menselijke vermomming dan had Hij niet verzocht kunnen worden (volgens Jacobus).

    .." Hij is gelijk als wij. "...

    En dat slaat niet op die verzoeking maar op de gelijkheid aan ons. En zoals wij met zwakheid omvangen zijn, zo is ook Hij omvangen met zwakheid (Hebr. 5 vers 2)en die zwakte bestaat uit emoties en gevoelens.

    "HIj is uit de mensen genomen".. om de mens te vertegenwoordigen en als dat een schijnvertoning was zou het niet eerlijk zijn en dat is ook niet zo.

    En lees Hebr. 5 vers 7: " In de dagen Zijns vleses heeft Hij GELEERD,..."

    Hij hoefde niet te leren hoe Hij tot geloof moest komen, wij ook niet, dat is een keuze, maar leven UIT GELOOF dat is geen keuze maar dat moet je leren. Geloof is wel een keuze. Geloof is vertrouwen op God i.p.v. op jezelf. "Kiest dan heden....."

    En als je God bent in een tijdelijke vermomming kun je rustig vertrouwen op jezelf. Maar dat was Hij niet.;

    Jezus was geen gestalte Gods op aarde.

    In de Hemel was Hij Gode gelijk, maar op aarde was Hij de mensen gelijk, het is dezelfde uitdrukking in Filippenzen 2, al in verschillende vertalingen uitgelegd in een post hierboven.

    Hij was niet God geopenbaard in het vlees.

    Dan zouden wij Hem niet kunnen navolgen.

    Wij zijn in Hem tevoren verordineerd tot aanstelling tot zonen en erfgenamen als wij die weg gaan die Hij ook gegaan is namelijk de loopbaan lopen in geloof.

    En daarvoor ontvangen wij diezelfde verheerlijking als dat Hij ontvangen heeft.

    .."" De Here Jezus van Nazareth heeft ons een voorbeeld nagelaten opdat Gij zijn voetstappen zou navolgen" zegt Petrus.

  9. Ik vind het een heel goeie vraag. Mijn antwoord is daarop dat de Heer tot zonde is gemaakt bij zijn geboorte. Hij is door de Vader verwekt, maar uit de vrouw geboren uit Maria en via die lijn had Hij recht op de troon van David.

    Ik denk dat Hij tot zonde is gemaakt om te kunnen sterven en tot God kon naderen toen Hij opgevaren was volgens Johannes 20 vers 17, (dus niet Zijn hemelvaart) om verheerlijkt te worden en dat was het Lichaam wat Hij kreeg toen Hij kon verschijnen en verdwijnen. Daarvoor had Hij net zo'n Lichaam als wij en stond ook met dat Lichaam op en verscheen aan Maria. die Hem overigens niet herkende.

    Er bleef immers niks achter in het graf. Daar lag niet Zijn oude tot zonde gemaakte lichaam. Toch?

    Ik geloof ook dat alle Psalmen via de mond van David spreken over Christus en daar wordt gezegd; "In zonde heeft mijn moeder mij ontvangen."

  10. Wat de laatste tekst betreft: Ik lees die uit de statenvertaling: Doch indien iemand schijnt twistgierig te zijn, wij hebben zulke gewoonten niet, nog de Gemeente Gods.

    In de Naardense vertaling staat: Als iemand meent twistbelust te moeten zijn....wij hebben zo'n gewoonte niet, en evenmin de vergaderingen van God. En dan gaat het gewoon verder in vers 17 "Nu ik dit verkondig prijs ik het niet dat ge tot verbetering maar tot verergering samenkomt en vervolgens gaat het over het misbruik van het avondmaal. En over ruzies.

    Ik weet niet of ik het goed heb, maar ik begrijp eruit dat Paulus er geen twistpunt van wil maken.

  11. Bedekken of verzoendeksel is dacht ik het woord kaphar en als het niet zo is verbeter me maar.

    Bedekking heeft alles met de wet te maken in de Bijbel en in Korinthe droegen de prostituees een haar kort als ik het goed heb. En daarmee werden zij geidentificeerd. Kate zei ooit, prostituees komen niet in De Gemeente en toen heb ik geantwoord dat ik juist hoop dat ze daar wel komen.

    Het plaatsen van een hoofddeksel is mede je plaatsen onder de wet. Je geeft daarmee iets zichtbaars aan van iets onzichtbaars.

    De vrouwen hier ter plaatse zetten hem vaak pas op vlak voordat ze de kerk betreden. De oudere vrouwen niet.

    In bepaalde groeperingen van de Darbisten, met name de Noorse broeders of de gesloten Vergadering van Gelovigen en bepaalde pinkstergroepen hanteert men ook deze regels.

    Mocht je geen hoed bij je hebben en je bent gast zoals ik dat was, dan mag je een zakdoek op je hoofd leggen.

    (een schone uiteraard worshippy.gif ).

    Het blijft een symbool van het plaatsen onder de wet, vele betekenissen in de Bijbel beelden de wet uit onder het oude verbond.

    Wij echter gelovigen van na de opstanding, zijn bevrijd van dood, traditie en van wet. De wet is voltooid of vervuld bij de kruisdood van de Here Jezus.

    DE wet is wel goed op zichzelf, maar gelegd op het vlees en het vlees is zondig, dus doet de wet de zonden toenemen. De wet is een bediening des dood en door het Werk van de Here Jezus Christus niet meer van toepassing op de gelovigen van het nieuwe verbond.

    Natuurlijk mag je een hoedje dragen en zouden de mannen juist in de kerk hun hoed afzetten.

    En ik moet eerlijk bekennen dat ik me wel eens stoor aan de jongelui met petjes op in de dienst.

    En helemaal als ze achterste voren staan.

    Want je hoed afnemen van een man had een gebaar van respect in zich. Vroeger groetten de mensen elkaar, en zeker de mannen de vrouwen door hun hoed af te nemen.

    Ik vind het nog van respect getuigen om als man je hoofddeksel af te zetten.

    Hoeden zijn er dan niet meer maar petten wel.

    Zo vind ik het nog steeds een respectvol gebaar als de broeder in het openbaart de Heere dankt dat Hij dan gaat staan en dat is in 'mijn' kringen gebruikelijk.

  12. Israël dat is een veel bekende vraag, maar was het ook niet Petrus of Paulus die uit naam van de Vader zonden vergaf?

    Deden de profeten ook niet wonderlijke wonderen in de naam van God.

    De Heer kon alles doen door de kracht van omhoog of door de kracht van de vader. En de zonden van alle mensen werden gedragen aan het kruis, ook voor de mensen die al overleden waren...toch??

  13. "Gij zijt mijn Zoon, heden heb ik U gegenereerd" is een citaat uit de psalmen en wordt aangehaald bij Zijn doop.

    Dat de duif op Hem daalde en Zijn doop en de uitspraak van God over Zijn Zoon is allemaal een heenwijzing naar Zijn dood en opstanding. Toen werd Hij gegenereerd en Eerstgeborene van een totaal nieuwe schepping, die nu Gemeente heet en zijn einde vindt bij de opname van de Gemeente.

    Veel later zal de Erfgenaam op de troon ook Zichtbaar zijn in een letterlijke nieuwe schepping, maar dat is nog toekomst.

    Het is voor mij persoonlijk juist zo groot en groots dat de Heer alles begrijpt van ons mensen omdat Hij dat zelf voor 100% is geweest anders was het toch een koud kunstje om van het kruis te komen of om de pijn te verzachten zoals ik bij mijn bed een morfingepompe had om daarin te knijpen.

    Het is juist zo onbegrijpelijk groot dat God Zijn Godheid had afgelegd om de gestalte van een dienstknecht aan te nemen en de mensen gelijk te worden.

  14. De Here Jezus Christus zijn de namen van Jehovah, Jezus en de Gezalfde of Messias.

    Ergens las ik in dit topic dat de Here Jezus niet geboren was. Wat vieren wij dan met Kerst?

    Hij is de Eerstgeborenen aller kreatuur en ik laat nu even liggen of Hij geschapen is of niet.

    De Heer had volgens Filippenzen Zijn Godheid afgelegd en zo je wilt Zijn heerlijkheid. Hij had idd zoals iemand treffend zei Zijn jas uitgedaan en tot zover ben ik het met die poster eens, maar toen ging hij vertellen alsof de Heer een toneelstukje ging opvoeren en dat is nou juist wat ik helemaal niet geloof. De Heer ging niet als een vermomming; Zo van; Raad eens Wie Ik ben.

    Hij was de Zoon van God, maar dan zou je moeten weten wat Zoonschap in de Bijbel betekent en dat heeft alles te maken met erfrecht.

    Ik ben het grotendeels met Levi eens denk ik. En anders blijkt het wel.

    De Heer kwam als babietje op aarde en kon echt in de wieg niet de thora opzeggen. De Bijbel leert dat Hij gehoorzaamheid moest leren. Iemand die volmaakt God is hoeft dat niet te leren.

    Jezus was als mens derhalve volmaakt mens voor 100 % en Hij was daarvoor volmaakt God ook 100 % alleen niet tegelijkertijd.

    Nergens noemt Hij Zichzelf de Zoon van God omdat Hij wist dat die Zoonstelling zou plaatsvinden bij Zijn opstanding. Immers toen werd Hij Zoon, Erfgenaam en Hogepriester, Hij moest daarvoor opvaren tot de Vader; Johannes 20 vers 17.

    Hij heeft de gestaltenis van een dienstknecht aangenomen en is een korte tijd zelfs beneden de engelen gesteld vanwege het lijden des doods. En ik vat nu een paar teksten samen.

    Waarom werd Hij mens of Zoon des mensen? Welnu om te kunnen sterven. God kon immers niet sterven.

    De Heer is het afschijnsel van God Zelf. Jehova verscheen in het NT aan Abraham en Mozes enz..en als Hij in het NT verschijnt verschijnt HIj als de MENS Jezus.

    Als Hij verzocht wordt zegt Hij niet: "IK ben de Zoon van God" nee Hij zegt; "Er staat geschreven".

    Dan heeft iemand een argument dat Hij wonderen en tekenen deed. Ook dat bewijst niet dat HIj op dat moment God was, want Hij was ook profeet en profeten zoals Elia enz.. deden ook wonderen en tekenen en allen deden dat door de KRACHT van God, er staat ook dat de Heere Jezus zei dat Hij dat deed door de kracht van de Vader.

    Als HIJ God Zelf was tot Wie bad Hij dan?

    Wanneer werd Hij tot zonde gemaakt?

    Wijst de Psalmist niet naar Christus alle 5 boeken van de Psalmen spreken bij monde van David over de Heer. En zelfs daar staat; "In zonde heeft mijn moeder mij ontvangen>"

    De Heer was door de Geest VERWEKT en werd door DIEZELFDE GEEST n.l. de Geest van God opgewekt.

    Hij werd Eerstgeborenen van een nieuwe schepping zoals Hij daarvoor verwekt werd om met de schepping mee te gaan in Zijn lijden en sterven. Ik draai het nu even om want de Heer is voor allen gestorven dus zijn allen gestorven.

    Waarom mochten de discipelen niet vertellen dat Hij de Zoon van God was? Petrus riep het nog uit; '" Waarlijk Gij zijt, de Zoon van de levende God" En wat zei de Heer toen? Mondje dicht.

    Straks na mijn opstanding mag je het vertellen (dit is mijn eigen gedachte)

    Waarom zegt de Heer nergens: "Ik ben de Zoon van God?"HIJ ontkende het niet, maar liet het de ander zeggen; "Gij zegt het."

    De Heer was volledig mens en niet God op de achtergrond. Hij heeft net als wij moeten leren uit de Schriften Wie Hij was en is in gehoorzaamheid de weg gegaan die de Vader Hem bereid had, terwille van ons.

    Hij werd de Zoon en Hij wist dat. Hij wist dat Hij na de uitermate vernedering van de kruisdood en Zijn menswording was al een vernedering, Hij wist dat HIj daarna uitermate verhoogd zou worden en gezet zou worden aan de rechterhand van de Vader en daarom zegt de Bijbel; "Wij zien Jezus met eer en heerlijkheid gekroond"

    (NB. Let op de naam Jezus)

    Daar waar de Heer als de Zoon van God wordt beschreven n.l. in Johannes is het belangrijk te weten dat dit na de kruisiging is geschreven.

  15. Nee zo wordt Hij wel genoemd een enkele keer, maar dat komt omdat de evangeliën na de opstanding zijn geschreven.

    'Hij wordt Zoon des mensen genoemd en Zoon van David en als anderen zeggen dat Hij de Zoon van God is, antwoordde Hij; 'Gij zegt het'.

    God heeft Zijn godheid volledig afgelegd volgens Filippenzen 2 vers 7 en Zoon heeft in de Bijbel alles te maken met erfgenaam.

    Toen de erflater stierf werd de Here Jezus aangesteld tot Zoon en erfgenaam, Koning en Hogepriester.

    Psalm 2 ; 'Gij zijt mijn Zoon, Heden heb ik U gegenereerd. Dat heden slaat op de dag van Zijn opstanding. Toen moest hij volgens Johannes 20 vers 17 zegt tegen Maria dat Hij eerst moest opvaren naar Zijn Vader en tot zolang mochten ze hem ook niet aanraken. Dat opvaren is gebeurd op de dag van Zijn opstanding omdat Hij toen de Gemeente aanbood en Hij tot Zoon werd aangesteld door de Vader en voor ons ook een plaats bereid heeft,

  16. De Heilige Geest is geen persoon apart.

    Dat wil zeggen dat Hij de Geest van God en de Geest van Christus is.

    De Zoon is de zichtbare uitbeelding van God, Hij is Zijn afschijnsel. En de Geest is de openbaring van Vader en Zoon.

    De Heilige Geest een positie geven met aparte zaken zoals de doop erin, is vreemd als je door wedergeboorte de Geest van God ontvangt dan is dat de doop met de Heilige Geest. Hij is niet een apart persoon met een aparte bediening die los staat van de twee-eenheid.

    Er staat ook ergens; Ik zal u een andere Trooster zenden, dat wil dan zeggen, Ik was een Trooster, maar ik ga heen, en nu stuur ik een ander Trooster, maar Hij is ook een Trooster, maar niet zichbaar, maar het is Dezelfde Geest, n.l. de Geest van Go

    @Michie en Levi

    Dit is mijn eigen post en ik zou graag zien dat het verwijt in een andere post wordt teruggedraaid, ik krijg geen reactie van de moderators. Ik heb een mail gestuurd naar de crew dus graag reactie.

    Het zou een goede zaak zijn als de Christenheid zich weer in de eerste plaats wendt tot Diegene die alle macht in hemel en op aarde heeft ontvangen i.p.v. onze aandacht af te leiden van Jezus Christus en om daarvoor in de plaats de verering van de Heilige Geest te promoten zoals we dat terugvinden in het geloofsbelijdenis van Nicea: 'die samen met de Vader en de Zoon aangebeden en verheerlijkt wordt.' Nergens in de bijbel wordt ons dit opgedragen (!)

    De doop in de Heilige Geest loskoppelen van de wedergeboorte is niet volgens de Schrift.

  17. Zoals gezegd moest de Here Jezus de Zoon van God worden en werd dat bij Zijn opstanding.

    Hij kwam naar de aarde als mens zoals jij en ik echter zonder zonde en moest gehoorzaamheid leren, om die weg te gaan.

    Dat het af en toe voorkomt is omdat de evangeliën na de opstanding zijn geschreven.

    Hij werd; 'De Zoon van God, Christus of Messias genoemd,

    de Zoon des Mensen, dus alle positie samen.

    de Zoon van Abraham

    de Zoon van David'

    Jezus van Nazareth zou worden; Christus de Zoon van God.

    Hij noemt ZichZelf nooit zo in de Schrift.

    In Mattheus 26 vers 63 en 64 ontwijkt de Heer de vraag niet, maar geeft wel een merkwaardig antwoord; Hij zegt eigenlijk; 'Jullie zien de Zoon des Mensen, maar de tekst zegt dat Hij doelt op Zijn verhoging.

    Dat Hij God's Zoon genoemd wordt is omdat Hij voorbestemd was dat te worden.

    Hij verbood zelfs Zijn dicipelen erover te praten zie Mattheus 16 vers 13-20.

    Waarom moesten ze zwijgen, het was toch belangrijk dat men wist Wie Hij was?

    Omdat de Heer die weg nog moest gaan en dat was bij de 'overheden en machten ' niet bekend. Bij de overheden en machten op aarde en ook niet bij de overheden in de lucht, de satan dus...

    De enige die het mochten weten waren de dicipelen.

    Lees hoe Paulus daarover schrijft in 1 Korinthe 2 vers 6-8

    en Marcus hoofdstuk 8 en 9 in beiden hoofdstukken vers 31

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid