Spring naar bijdragen

aj

Members
  • Aantal bijdragen

    4.070
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door aj

  1. Een pun is een woordgrap. Volgens mij wordt die zin vaak gebruikt wanneer je een bepaald woord in een bepaalde context als woordgrap zou kunnen opvatten, maar je dit dus niet moet doen.

    Of het is juist ironisch bedoeld, en dus juist een woordgrap... knipoog_dicht.gif

  2. Ik vind dit echt tof van de EO! smile.gif Natuurlijk is het balen dat de EO ronduit praiseband stopt, en die wervelweekenden. Als wij het al vervelend vinden kun je nagaan hoe het is voor de mensen die zoveel tijd en energie in de organisatie ervan hebben gestoken! Des te knapper dat ze trouw blijven aan hun doel, in plaats van verblind te worden door het succes(want dat hebben ze)!!!

    Ik zie dan ook uit naar de nieuwe dingen waarmee ze op de proppen gaan komen... smile.gif

  3. Quote:

    Ik wil een website maken met een cms systeem. Voor mijn werk maak ik veel gebruik van cms systemen en dat bevalt wel. Wat voor gratis systeem raden jullie me (graag me een stap voor stap handleiding). Ik heb al wat info opgezocht, maar er zijn zoveel systemen. De installatie stappen snap ik tot nu toe ook nog niet echt.

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

    Wat voor website wil je gaan maken?

  4. Vaak wordt dat tusen het uitzendbureau en de opdrachtgever (jouw werkgever) geregeld in een contract. De opdrachtgever moet dan bv. een bepaald bedrag betalen als ze jouw willen inhuren zonder hun tussenkomst binnen een bepaalde tijd.

  5. Quote:

    Ik had ergens gelezen dat die hele boel omgegooid was, zou eens moeten zoeken voor je.
    smile.gif

    Om over de uitzending van vanavond door te gaan, het is nu de tweede keer dat ik luister en ik heb weer 0,0 keer Credible.nl voorbij horen komen. Ben ik te selectief of gebeurd dat alleen in het eerste uur?

    Dat was alleen in het eerste uur, en toen is het redelijk vaak naar voren gekomen. Het viel me op dat ze zelfs eerlijk zeiden dat meer mensen op "Daar ga ik nooit mee naar toe" hadden gestemd. Ik vraag me af wie daar op gestemd heeft? Zijn die mensen er ook echt geweest? Of wilden ze gewoon graag de uitslagen zien? (like me! knipoog_dicht.gif)

  6. Ik gok dat jullie allemaal die optie om tussenschermen over te slaan hadden ingeschakeld? Sorry voor het ongemak, als het goed is gaat het nu weer goed. smile.gif

  7. De afspraak met Xnoizz is dat de poll/ topic markering van maandag t/m donderdag tussen 17:00 en 21:00 zichtbaar is. Daarom is het dus weer verdwenen. Op de andere momenten kan Credible dan de ruimte rechts gebruiken om te verkopen aan adverteerders.

  8. deerat komt van het werkwoord deesse(desum 1e persoon ev.), dat (1) ontbreken, weg zijn, afwezig zijn, (2) in de steek laten, verwaarlozen betekend.

    Het is de 3e persoon imperfectum van dit werkwoord en betekent dus zoiets als "hij/zij/men ontbrak" of "hij/zij/men liet in de steek"

    ... volgens mij clown.gif

  9. Quote:

    I drowned in your eyes

    The waters washed over me

    The trees aren't as green

    The snow isn't white

    Like sunshine on my face

    And twelve roses in winter

    When life comes from the sand

    You rise to the heavens

    And don't close your eyes it's all I've got

    To see the truth that's inside

    The window of your heart

    I reached into your soul

    The lflowers were white and gold

    The way your eyes move

    Is the telling of the truth

    It's so easy for me to think that I know

    What's going on in your head

    Only time will tell the meaning of love

    But by that time I'll be dead

    And don't close your eyes it's all I've got

    To see the truth that's inside

    The window of your heart

    and don't close your eyes it's all I've got

    To see the truth that's inside your heart

    copyright

    written by Simon Willis

    1996 Here We Are Music

    Is dit m?

  10. Overal in de Bijbel is duidelijk dat groen geen goede kleur is

    Quote:

    die vrat al het groen van de velden (Ps 105,35)

    het gras verdort, het groen verdroogt, niets wil er nog groeien. (Jes 15,6)

    want er is geen groen. (Jer 14,5)

    verdroogd is het groen (Jer 23,10)

    Het lijkt me duidelijk dat Credible de goede, meest Christelijke, weg heeft ingeslagen door het groen op de website af te bouwen.

    Hulde! ek2.gif

  11. Aha. smile.gif Dat kun je oplossen met behulp van dit plaatje:

    link

    Eerst ff wat achtergrondinfo. Weet je misschien voor het grootste deel al, maar ik weet niet precies wat je wel en niet weet. knipoog_dicht.gif

    Eenheidscirkel

    Een heel handig ding, omdat de straal overal in de cirkel 1 is. Vanaf elk punt op de rand van de cirkel kun je een driehoek maken door een lijn naar midden van de cirkel te trekken (dat is dus de straal met lengte 1), en een lijn loodrecht naar beneden, zoals je dus op het plaatje kunt zien.

    Naast het feit dat de schuine lijn in die driehoek dan precies 1 lang is, is het ook zo dat de lengte van lijn die op het "kruis" van de cirkel ligt (blauw in het plaatje) gelijk is aan de cosinus.

    En ook is het nog zo dat de lengte van die andere "loodrechte" lijn(rood in het plaatje) de sinus is.

    SOSCASTOA

    Elke driehoek heeft 3 zijden en 3 hoeken. In principe is het genoeg om de de lengte van 1 zijde en de grootte van 1 hoek (in graden) te weten, om alle anderen uit te rekenen.

    Dit gaat met behulp van SOS-CAS-TOA. Dit is een ezelsbruggetje voor 3 regels.

    SOS:

    Deze regel zegt dat de Sinus van een hoek gelijk is aan de lengte van de Overstaande rechthoekszijde gedeeld door de lengte van de Schuine zijde.

    CAS:

    Deze regel zegt dat de Cosinus van een hoek gelijk is aan de lengte van de Aanliggende rechthoekszijde gedeeld door de lengte van de Schuine zijde.

    TOA:

    Deze regel zegt dat de Tangens van een hoek gelijk is aan de lengte van de Overstaande zijde gedeeld door de Aanliggende zijde.

    Nu kan ik me voorstellen dat je denkt wat is in hemelsnaam de overstaande en aanliggende zijde. Dan moet je even kijken naar dit plaatje: link

    Hoe gaan we dit nu oplossen?

    Je tekent zelf een eenheidscirkel, en de straal teken je vanaf de punten waar de Y-coordinaat(cosinus, X coordinaat is sinus) -0.5 is naar het midden. Dat is op 2 punten. De rode punten op dit plaatje:

    link

    Je krijgt dan dit plaatje, als je de onderste hoek gebruikt:

    link

    De hoek van de groene punt die weet je, omdat de totale hoek van elk kwart van de cirkel 90 graden is, en je op 0,5 zit, is de groene hoek dus 45 graden. De lenge van de straal(rode lijn) weet je ook, die is altijd 1.

    Met deze twee zaken kun je dus, mbv, SOSCASTOA, de andere zijden, waarvan de lengte gelijk is aan de consinus en sinus die jij zoekt, berekenen.

    Succes! smile.gif

  12. Quote:

    Kan iemand mij uitleggen hoe ik cos(alpha)=-0.5 moet oplossen? Ik moet de exacte waarde van alpha met alpha groter dan of gelijk aan o maar kleiner dan of gelijk aan 2pi geven.

    Ik kan het niet even duidelijk uitschrijven want ik heb geen idee hoe ik die tekentjes moet doen op internet, en bovendien heeft deze computer geen word waar ik ze vandaan kan kopiëren..

    Wij moesten deze vaak gewoon uit ons hoofd kennen... er stond een tabelletje in het boek. Deze is 1/2 wortel(3).

    Als je ingewikkeldere sommen had, kreeg je vaak extra gegevens en kon je het bv mbv SOSCASTOA oplossen, of mocht het met je rekenmachine.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid