Spring naar bijdragen

forelletje

Members
  • Aantal bijdragen

    114
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door forelletje

  1. Quote:
    Op donderdag 27 april 2006 19:08:12 schreef RobertF het volgende:

    De vraag natuurlijk is of we wel écht maar 10 of 15% van onze hersenen gebruiken. Dat lijkt namelijk vrij onwaarschijnlijk te zijn. Een kwart van onze calorieën gaat naar het onderhoud van de hersenen. De hersenen zijn dus behoorlijk dure organen en er maar 10% van gebruiken zou dus enorme verspilling zijn.

    De natuur leert daarbij ook: wat niet gebruikt wordt, wordt afgebroken. Spieren verschrompelen bijvoorbeeld als ze ongebruikt blijven. De hersenen zouden dus voor 90% moeten verschrompelen als er echt maar 10% zou worden gebruikt. Gelukkig gebeurt dat dus niet.

    Als laatste zie je in hersenscans nooit maar 10% van de hersenen aktief. Altijd zie je door de hele hersenen heen activiteit. Drugs kan dus waarschijnlijk niet méér aanspreken dan er al aangesproken wordt. Waarschijnlijk laat het gewoon de hersenen ánders werken.

    De hersenen verschrompelen wél alleen erg langzaam (die 90% extra heb ja als ''reserve'')

  2. Quote:
    Op zaterdag 04 maart 2006 12:19:53 schreef Gilrea het volgende:

    Dat is moeilijk, maar uiteindelijk staan je ouders altijd aan jouw kant.. Want ze willen dat je gelukkig wordt..
    smile.gif
    Misschien vinden ze het moeilijk, maar ze kunnen moeilijk ontkennen dat de liefde zijn eigen weg toch wel zal gaan.. Je kunt het niet tegenhouden..
    smile.gif

    worshippy.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid