Spring naar bijdragen

Aeshna Cyanea

Members
  • Aantal bijdragen

    551
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Aeshna Cyanea

  1. Quote:
    Op maandag 02 januari 2006 00:25:00 schreef Helena het volgende:

    Dances with wolves
    .

    Een film over een amerikaan die het westen wilt zien, voor het vernield en verdwenen zal zijn.

    Hij ontmoet een indianenstam en langzaam aan (komisch, dramatisch, romantisch) wint hij hun vertrouwen en vriendschap. Hij wordt verliefd op een blanke, indiaanse vrouw die vroeger als meisje weggeroofd is bij haar amerikaanse familie.

    Maar dit alles wordt natuurlijk als verraad gezien in de ogen van de amerikanen.

    Het motto van de film is ook mooi:

    'One man wanted to find America, but found himself.'

    Deze film is echt prachtig.
    smile.gif

    Ben het helemaal met je eens echt een prachtige film

  2. mijn favoriete schrijver is raymond e feist die schrijft in mijn ogen echt geweldig mooie boeken. ook terry goodkind en robert jordan schrijven voor mij mooie boeken cristoper paolini ook heel goed echt een jong schrijvers talent. robin hobb ook goed. vele goede schrijvers

  3. Hm ja indirect mischien. Maar is zo verschillend. Zou het zelfde zijn om het jodendom gelijk te stellen aan het christendom. dit is dus totaal wel iets anders. Maar daar gaat het nu even niet om, er wordt een stelling gezegt dat iets occult is als je er voor ingewijd moet worden om de totale betekenis er van te kunnen. maar de betekenis en ontstaan van de dromenvanger is zo te achterhalen hoor. Hoef je dus echt niet voor ingewijd te zijn. Komt mij nu op neer dat als je maar iets niet weet. Je er bang voor moet zijn omdat het dan occult zou wezen. Vind dat echt de meest domme reden. Maar ja dat is puur mijn mening.

  4. op een rijtje ja waarschijnlijk nooit deze site is redelijk feiten onderzocht opgezet over alle geloven trouwens als je naar de hoofdpagina gaat kom je zo'n beetje de feiten van alle geloven tegen. Maar ja sommige feiten zullen nooit 100% boven komen aangezien niet alles opgeschreven is in de gegeschiedenis.

  5. o dan bestaat occult alleen voor individuen. Want zelf kan de droomvanger van indiaanse/sjamaanse tradities. Sjamanisme komt eigenlijk uit Siberie. en heeft niks met indiaanse tradities te maken. Maar goed. Kan ik de betekenis van de droomvanger. Maar ben nog niet ingewijd. Dus verklaar je nader. dus is het niet occult want ik weet de betekenis zonder dat ik een inwijding hebt gehad.

  6. ja als je iets mooi vind zoals liefde al zegt. kan je er heerlijk van slapen. Maak het dan wat uit wat voor ding het is. en anne eigenlijk is dat maar een deel van een druide teken, en die bestaat uit 3 circles door elkaar dit teken is eigenlijk alleen maar een gedeelte van dat teken. Je kan overal wel occult in zien. je kan alles wel occult maken hoor maar. Vraag ik me dan af. is je standaart houding negatief of positief. op de manier waarna je dingen bekijkt. Denk dat die houding opzich al veel over je zelf zegt. Iemand die alles als negatief ziet. Hoe is die persoon dan van binnen?

  7. Ja precies lees idd in de bijbel dat je eerst gedoopt wordt door water. En dan door de heilige geest. Maar zie ook genoeg voorbeelden in de bijbel die zeggen dat je zonder waterdoping ook al gedoopt kan worden in de heilige geest. Erg verwarrend, Maar wederom dank voor je duidelijke en genuanceerde uitleg levi.

  8. Ja hele goede uitleg dank, Want zag zelf dit dus ook als een voorbeeld. Om geen enkel ander mens als verwerpelijk te beschouwen. Maar een ieder met wat voor geloof dan ook te respecteren. En net zo goed in staat is om de heilige geest te ontvangen. Heb dan alleen nog een kleinere vraag. Welke doop is nou belangrijkere de doop van de heilige geest of die van water ?

    heel hartelijk bedankt voor je uitleg levi,

    liefs,

    Mike

  9. komt uit handelingen volgens mij verhalen van de dicipelen die jezus woorden gingen verspreiden. dus waarom zou ie gaan verspreiden aan iemand die het woord en jezus al kende. Dan is het een discusie en geen verspreiding. dus ga er van uit dat voor dat cornelius petrus leerde kennen. Dat ie toen nog niks vanaf wist. En uit deze text blijkt voor mij dat ie de heilige geest toch al had. Zonder dat ie van petrus al iets gehoord had of gedoopt was.

    oh als ik ergens de text verkeerd leest hoor ik dat ook graag.

  10. Quote:
    Op zaterdag 24 december 2005 19:06:49 schreef karin1204 het volgende:

    Er wordt hier volgens mij een beetje vergeten dat wicca een religie is. Waarin gelooft wordt in een twee eenheid(goed/kwaad bijvoorbeeld). Ze geloven in een god en een godin (DE twee eenheid)

    Ook horen er feesten bij die niet christelijke dingen aanbidden. Bijvoorbeeld de zonnewende.

    Een meisje uit mijn klas is wicca. Zij bid tot de godin en ze heeft zelfs een altaar in haar kamer gemaakt waarmee ze bepaalde rituelen uitvoerd.

    Dit is niet helemaal waar. Meeste geloven niet in goed of kwaad. Maar Dat alles uit de zelfde bron voorkomt. De godin staat meestal voor de scheppende kracht of wijze oude vrouw. dit is echt een groot verschil. Kwaad je kan iets heel goeds doen als je daar een ander mee pijn doet was het dan nog goed? En niet christelijke dingen aan bidden zonnewende enz. Waarom is xmas dan gekomen op de winter zonnewende dus de langste nacht van het jaar. Die al eeuwen geviert worden. Lang voor het christendom. En god godin het is allemaal een menselijke intrepetatie van wat god is. Want God is door de mens beperkt in een kader. Wat god zelf al over zegt door jezus dat je dat niet moet doen. En heel de bijbel heeft het daarover. En een feest vieren ten ere van een door god gecreert gegeven zoals de zonnewende wat is daar dan niet christelijk aan in die zin? Ja ik ook heb een altaar op mijn kamer. is er in de kerk geen altaar dan. volgens mij wel.

  11. De doop van Cornelius

    10

    1 Een van de inwoners van Caesarea was een centurio van de Italiaanse cohort, die Cornelius heette. 2 Hij was een vroom man die, net als zijn huisgenoten, God vereerde. Hij gaf rijkelijk aalmoezen aan het volk en bad veelvuldig tot God. 3 Op een dag kreeg hij omstreeks het negende uur een visioen, waarin hij duidelijk zag hoe een engel van God zijn huis binnenkwam. Hij hoorde hem zeggen: ‘Cornelius!’ 4 Hij staarde de engel verschrikt aan en vroeg: ‘Wat is er, heer?’ De engel antwoordde: ‘Je gebeden en aalmoezen zijn door God als offer aanvaard. 5 Stuur daarom een paar van je mannen naar Joppe om Simon te halen, die ook wel Petrus wordt genoemd. 6 Hij verblijft bij een leerlooier die eveneens Simon heet en in een huis aan zee woont.’ 7 Toen de engel die met hem had gesproken was weggegaan, liet Cornelius twee dienaren bij zich komen en een vrome soldaat uit zijn gevolg. 8 Nadat hij had uitgelegd waar het om ging, stuurde hij hen naar Joppe.

    9 De volgende dag, nog voordat de afgezanten van Cornelius in Joppe waren aangekomen, ging Petrus omstreeks het middaguur naar het dak van het huis om daar te bidden. 10 Maar hij kreeg honger en wilde iets eten. Terwijl er eten voor hem werd klaargemaakt, werd hij gegrepen door een visioen. 11 Hij zag hoe vanuit de geopende hemel een voorwerp dat op een groot linnen kleed leek aan vier punten op de aarde werd neergelaten. 12 Op het kleed bevonden zich alle lopende en kruipende dieren van de aarde en alle vogels van de hemel. 13 Hij hoorde een stem zeggen: ‘Ga je gang, Petrus, slacht en eet.’ 14 Maar Petrus antwoordde: ‘Nee, Heer, in geen geval, want ik heb nog nooit iets gegeten dat verwerpelijk of onrein is.’ 15 En voor de tweede maal hoorde hij de stem: ‘Wat God rein heeft verklaard, zul jij niet als verwerpelijk beschouwen.’ 16 Tot driemaal toe hoorde hij de stem, en direct daarna werd het voorwerp weer in de hemel opgenomen. 17 Petrus vroeg zich verbijsterd af wat de betekenis kon zijn van het visioen dat hij had gezien. Juist op dat moment arriveerden de afgezanten van Cornelius bij de poort, nadat ze overal navraag hadden gedaan naar het huis van Simon. 18 Ze trokken door geroep de aandacht van de bewoners en vroegen of Simon Petrus in dit huis verbleef. 19 Terwijl Petrus nog nadacht over het visioen, zei de Geest tegen hem: ‘Er zijn hier drie mannen die naar je op zoek zijn. 20 Ga meteen naar beneden en ga zonder aarzelen met hen mee, want ik heb hen gezonden.’ 21 Petrus ging naar beneden en zei tegen de mannen: ‘Ik ben degene die u zoekt. Wat is de reden van uw komst?’ 22 Ze antwoordden: ‘Cornelius, een centurio, een rechtvaardig man die God vereert en bij het hele Joodse volk in aanzien staat, heeft van een heilige engel opdracht gekregen u naar zijn huis te laten komen om te luisteren naar wat u te zeggen hebt.’ 23 Daarop nodigde Petrus de mannen uit om binnen te komen en bood hun onderdak.

    De volgende dag ging hij samen met hen op weg, en enkele broeders uit Joppe gingen met hem mee. 24 Een dag later kwam hij in Caesarea aan, waar hij werd opgewacht door Cornelius, die zijn familieleden en zijn naaste vrienden bijeen had geroepen. 25 Toen Petrus het huis wilde binnengaan, kwam Cornelius hem tegemoet, en hij wierp zich eerbiedig voor zijn voeten ter aarde. 26 Maar Petrus hielp hem overeind en zei: ‘Sta op. Ik ben ook maar een mens.’ 27 Al pratend met Cornelius ging hij naar binnen, waar hij een groot aantal mensen aantrof. 28 Hij zei tegen hen: ‘U weet dat het Joden verboden is met niet-Joden om te gaan en dat ze niet bij hen aan huis mogen komen, maar God heeft me duidelijk gemaakt dat ik geen enkel mens als verwerpelijk of onrein mag beschouwen. 29 Daarom heb ik me niet verzet toen ik naar u toe werd gestuurd. Mag ik weten waarom u mij hebt laten komen?’ 30 Cornelius antwoordde: ‘Vier dagen geleden zei ik op ditzelfde tijdstip in mijn huis het namiddaggebed toen er opeens een man in een stralend gewaad voor me stond, 31 die me als volgt toesprak: “Cornelius, je gebed is verhoord en God heeft je aalmoezen aanvaard. 32 Stuur daarom iemand naar Joppe om Simon, die ook Petrus genoemd wordt, te laten komen; hij verblijft bij Simon, de leerlooier, in een huis aan zee.†33 Ik heb meteen een paar mannen naar u toe gestuurd, en het is goed dat u gekomen bent. We zijn hier ten overstaan van God bijeen om te luisteren naar alles wat u door de Heer is opgedragen.’

    34 Daarop nam Petrus het woord en zei: ‘Nu begrijp ik pas goed dat God geen onderscheid maakt tussen mensen, 35 maar dat hij zich het lot aantrekt van iedereen, uit welk volk dan ook, die ontzag voor hem heeft en rechtvaardig handelt. 36 God heeft aan de Israëlieten bekendgemaakt dat hij door Jezus Christus het goede nieuws van de vrede is komen brengen. Deze Jezus is de Heer van alle mensen. 37 U weet wat er in heel het Joodse land is gebeurd, hoe het begon in Galilea, hoe God, na de doop waartoe Johannes opriep, 38 Jezus uit Nazaret met de heilige Geest heeft gezalfd en met kracht heeft bekleed. Hij trok als weldoener door het land en genas iedereen die in de macht van de duivel was, want God stond hem bij. 39 Wij zijn de getuigen van alles wat hij gedaan heeft, in het land van de Joden en ook in Jeruzalem. Zeker, ze hebben hem gedood door hem aan een kruishout te hangen, 40 maar God heeft hem op de derde dag weer tot leven gewekt en hem aan de mensen laten verschijnen, 41 niet aan het hele volk, maar aan enkele getuigen die daartoe door God waren aangewezen, aan ons namelijk, die samen met hem gegeten en gedronken hebben nadat hij uit de dood was opgestaan. 42 Hij heeft ons opgedragen daarvan getuigenis af te leggen en aan het volk bekend te maken dat hij het is die door God is aangesteld als rechter over de levenden en de doden. 43 Van hem getuigen alle profeten dat iedereen die in hem gelooft door zijn naam vergeving van zonden krijgt.’

    44 Terwijl Petrus nog aan het woord was, daalde de heilige Geest neer op iedereen die naar zijn toespraak luisterde. 45 De Joodse gelovigen die met Petrus waren meegekomen, zagen vol verbazing dat ook heidenen het geschenk van de heilige Geest ontvingen, 46 want ze hoorden hen in klanktaal spreken en God prijzen. Toen merkte Petrus op: 47 ‘Wie kan nu nog weigeren deze mensen met water te dopen, nu ze net als wij de heilige Geest hebben ontvangen?’ 48 En hij gaf opdracht hen te dopen in de naam van Jezus Christus. Daarna vroegen ze hem of hij nog enkele dagen wilde blijven.

    wie kan mij verklaren dat heidenen dus. Zonder dat jezus in hun kennis zat. Toch de heilige geest ontvingen. En Waarom wordt er dan vandaag de dag. Nog steeds negatief over heidenen gedacht vanuit het christendom ?

  12. Quote:
    Op vrijdag 16 december 2005 23:21:55 schreef RobertF het volgende:

    [...]Sjaloom The Black Mathematician,

    De zon, stromend water, de wind... er zijn op zich best wel goede energiebronnen die schoon en onuitputtelijk zijn. Alleen moet je er wel meer in investeren en er meer moeite voor doen. Je krijgt het niet meer voor niets. Maar dan héb je ook wat.

    Zo geldt dat bij alles: het beste is vaak het lastigst, maar wel het beste. De vraag is dan hoeveel jij over hebt voor het beste. Hoe gemakzuchtiger je bent, hoe minder energie je eruit kunt halen. En ja, dat kun je op verschillende manieren opvatten.

    Ja helemaal mee eens robert. Maar houd god je verantwoordelijk. voor je gemakzuchtigheid ? Dat is onderandere iets wat ik me zit aftevragen, als je bijv keuze hebt tussen goedkope stroom of natuurvriendelijke stroom die mischien 2 cent duurder is Is het dan je verantwoordelijk heid om te kiezen voor het goede van je omgeving ? En wordt je daar verantwoordelijk voor gehouden door DE schepper

  13. Ja denk ik wel eigenlijk om eerlijk te zijn. Maar dan zou de vraag hetzelfde zijn gebleven. Alleen over dat anders gegaan zijn. Verder denk ik er zelf vrij neutraal over. al denk ik dat waar vervuiling en dat soort dingen bij betrokken zijn gewoon verkeerd is. Of hoe je je iedergeval er met zorgvuldigheid mee omgaat. Denk dat dat laatste wel belangrijk is.

  14. nou weet ik niet precies of mischien is het dan per volk verschillend. bijv echt oude indianen stammen. (hadden ook oorlog al zat dat heel anders in elkaar als tegenwoordig) Hadden het begrip ik niet eens die hadden alleen maar wij en ons. Ze leefden in stammen en in de stam was je een familie. Tuurlijk waren er egoisten tussen. Maar denk een stuk minder erg als tegenwoordig

    denk ik

  15. Zo bedoelde ik dat dus ook dat technologie er geen positieve invloed op heeft. En vind zeker wel dat vroeger dingen beter waren.tuurlijk was er ook egoisme maar je moest ook wel op je naaste kunnen vertrouwen. Al kan ik natuurlijk niet beweren dat credible niet leuk is. Dus maak ook gretig gebruik van technologie. Maar heb groene stroom, dus das wel weer een goede ontwikkeling vind ik. Dus kan eli ook begrijpen dat het neutraal is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid