Spring naar bijdragen

Csoki Torta

Members
  • Aantal bijdragen

    79
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Csoki Torta

  1. zette haar handjes in haar zij en zei op moederlijke toon: "Hoe durf je!" Waarop de worm enigsins verbaast reageerde: "Wat heb ik nou weer gedaan?" De engel krabte nadenkelijk op haar hoofd en moest daar eens goed over nadenken. De priester en de worm keken haar vol verwachting aan en...

  2. Dit jaar nogal druk met uitjes/vakantie geloof ik..

    Maar dit ligt er vooral aan of het geld het toelaat.. :S

    als eerste ga ik rond maart/april 2 weken intern een schapenboer helpen met het lammeren van zijn schapen.. (dit is een verplichte stage van school) opzich hard werken maar wel een leuke trip aangezien ik er waarschijnlijk heel veel zal leren en lammetjes zijn echt wel schattig dus helemaal mooi om ze ter wereld te helpen smile.gif

    Dan ga ik waarschijnlijk ook met school naar London.. ligt nog even aan de planning van school maar daar gaan we kijken bij de britse dierenbescheming (ASPCA) ook wel bekent van animalplanet. en gaan we naar de LondonZoo ed. Kijken hie het dierenleven is in Engeland.

    In de zomervakantie mijn standaard minivakantie naar het Flevo Festival samen met mijn lieftallige vriendje en andere vrienden..

    en dit jaar voor het 5e jaar op rij naar een tehuis voor verstandelijke en/of lichamelijk gehandicapten in Hongarije smile.gif

    Mijn vriend wil heel graag weer gaan (hij kon vorig jaar helaas niet mee) en al word het een beetje normaal ik heb er wel zin in.. na zoveel jaren krijg je een echte band met de jongens die daar wonen.. en ben toch elk jaar weer blij als ik daar ben..

  3. ...een hele hoge nood. Hij was onderweg naar vrienden maar moest plots naar de toilet. Helaas was er niemand thuis en daarom kwam hij aan bij de worm. Hij vroeg aan de worm of hij bij hem naar het toilet mocht, en de worm...

  4. Gezien de indruk die Stairs to Nowhere bij mij heeft achter gelaten na een aantal ontmoetingen geloof ik niet geheel in hun onschuldigheid. Deze jongens weten echt wel de wetten en regels rond het kraken en betreden van oude panden.. Ik geloof daarom niet dat zij "zomaar" daar heen zijn gegaan en het filmpje "zomaar" op internet is gekomen.. maar dat is mijn mening..

    en vraag me af.. zijn zij niet een beetje "te oud" voor kwajongens streken?

  5. Quote:

    Mijn vorige dominee heeft een zoon die samenwoont. Tijdens catechisatie zei hij eens tegen ons, dat hij de vriendin van zijn zoon beschouwd als diens vrouw en ze in zijn ogen getrouwd zijn. Wat vinden jullie van die visie?

    Eerlijk gezegt sta ik er van te kijken.. Je verwacht toch meestal dat de domineeskindjes toch wat "netter" zijn en meer de regels volgen v/d kerk.

    Aan de andere kant.. juist de kinderen die met veel verwachtingen en wat strenger zijn opgevoed schijnen zich weer harder los te vechten..

    Wat ik hoor in jou verhaal is een eigenlijk verdrietige dominee omdat zijn zoon niet de keuze heeft gemaakt waar hij op had gehoopt. Zijn zoon is gaan samenwonen in plaats van trouwen. Nu hij daar niks aan kan veranderen heeft hij een andere oplossing gevonden om toch vrede er mee te hebben. In de bijbel staat immers dat als je gemeenschap hebt gehad samen (en daar gaan we vanuit) dat je dan in Gods ogen getrouwd bent.. Dit is zolang het stel bij elkaar woont mogelijk een geruststelling voor vader de dominee..

    Zo'n reactie kan ik heel goed begrijpen.. Het lijkt mij vreselijk om dominee te zijn en te horen dat je zoon gaat samenwonen. Maar ik geloof niet dat het zo spontaan is gekomen als dat hij het misschien zei.. Ik denk eerder dat hij ze wel moet zien als getrouwd stel om zo ook achter de relatie te kunnen staan en blij te kunnen zijn voor zijn zoon.

    Dat neemt niet weg dat zijn zoon en vriendin misschien nog niet bewust voor de rest voor hun leven voor elkaar gekozen hebben.. en mogelijk ook niet voor de wet zijn getrouwd..

    Ik denk niet dat ik geloof in de theorie van jou dominee.. Zolang het samenwonende stel niet zegt dat zij getrouwd zijn zijn zij dat niet.. Als zij dat wel beweren moeten daar natuurlijk ook de papieren zijn om echt officieel te zijn..

  6. Quote:

    Dat vraag ik me soms ook af Holla, die trouwdag kost alleen maar klappen met geld.
    puh2.gif

    niet om te muggenziften hoor alleen een kleine note voor de mensen (die net als ik) roepen dat ze geen geld hebben voor een trouwerij.. knipoog_dicht.gif

    een gemeente (woonplaats waar jij of je geliefde woont) moet mensen aanbieden om gratis te trouwen. dit is vaak 1 tijdstip/dag in de week en voor het trouwboekje moet je ongeveer 20 euro betalen

    In je kerkelijkegemeente zal ook een trouwdienst gratis kunnen zijn aangezien het een kerkelijke aangelegenheid is.

    maar natuurlijk begrijp ik iedereen die toch liever in een mooie jurk en pak trouwt dan in een spijkerbroek.. Ik wil dat toch liever ook hoor knipoog_dicht.gif

    ------------------------------------------------------------- -----------

    Quote:

    [...]

    Als aansluiting op wat Ds Dre zegt wat betreft seks als reden om te trouwen... Paulus noemt dat in 1 Korinthiërs 7 wel, dat wanneer men zich niet meer kan beheersen, dat men dan moet trouwen. Eerlijk gezegd lijkt begeerte mij geen fijne basis voor een huwelijk.

    Ik heb even gezocht maar kan alleen deze tekst vinden in 1 kor 7:

    8 Wat de weduwen en weduwnaars betreft, zeg ik dat het goed voor hen zou zijn alleen te blijven, zoals ik. 9 Maar wanneer ze dat niet kunnen opbrengen, moeten ze trouwen, want het is beter te trouwen dan te branden van begeerte. NBV

    wat ik uit 1 kor 7 haal is dat paulus eigenlijk pleit voor het vrijegezel blijven omdat je dan meer tijd voor God hebt en zijn werken kan doen.. maar dat als dit niet kan of lukt dat het dan toch beter is te trouwen.

    wel een mooi stukje om te laten zien dat paulus nog steeds in seks NA het huwelijk geloofde en niet vóór het huwelijk:

    1 Kor 7,36

    Maar wanneer iemand bang is zich tegenover zijn toekomstige vrouw te misdragen, omdat zijn verlangen naar haar te groot wordt, laat hij dan gevolg geven aan zijn wens met haar te trouwen. Dat dient dan te gebeuren. Het is geen zonde. NBV

  7. sorry voor mijn wat wazige post van de vorige nacht..

    Ik begrijp jullie reacties.. ten eerste was de post niet bedoeld als feit.. Het is mijn mening, mijn visie en geheel gebaseerd op wat ik heb meegemaakt/gezien/gehoord. Jullie hoeven het niet aan te nemen als waarheid.

    Wat ik probeerde te zeggen in de eerste zin was dat ik er zeker in geloof dat het in de bijbel staat maar dat het niet voor iedereen zal gelden.

    Wat ik eigenlijk probeerde te zeggen is dat ik geloof dat er in de bijbel staat dat God seks voor het huwelijk niet goed vind. En dat ik ook zeker geloof dat dat niet is om te pesten maar voor bescherming tegen onszelf.

    wat ik meerdere keren heb gezien is dit:

    Meisje word verliefd, krijgt verkering. in die relatie word ze ontmaagd. Ze klampt zich vast aan die jongen en ziet haar vrienden eigenlijk steeds minder.. uiteindelijk leeft zij alleen maar voor hem en laat ze haar eigen vrienden vallen.

    Natuurlijk gebeurd dit niet altijd, en ieder persoon is daar weer anders in maar dit heb ik veel zien gebeuren. (Bij mannen zal dit waarschijnlijk heel anders liggen.. Zij reageren sowieso anders dan vrouwen op bepaalde situaties)

    Maar mijn mening is daardoor zeer veranderd, en ik geloof dat seks echt iets speciaals is.. dat je daar goed over moet nadenken. en dat het echt beter is om éérst te trouwen en daarna pas aan seks te beginnen. Natuurlijk kan je ook scheiden als je bent getrouwd maar ik geloof dat dat nog steeds minder gebeurd dan bij een verkering. Seks maakt je relatie een stuk ingewikkelder.

    Ik ben zelf geen maagd meer.. En daar heb ik spijt van.. niet in de eerste instantie omdat ik een fout heb gemaakt tegenover God maar het heeft mijn leven een stuk ingewikkelder gemaakt. Ik heb wel bewust die keuze gemaakt maar als ik had geweten wat voor gevolgen het zou hebben voor de rest van mijn leven was ik er met mijn puberhoofd er nog niet aan begonnen. Ik ben gelukkig nog niet zwanger geraakt maar de stress die erbij komt kijken als je een test doet en hoe makkelijk je toch weer verder gaat dan je eigenlijk wil in een nieuwe relatie. Dan was ik echt liever maagd geweest.. Tuurlijk is seks mooi en goed, maar ook ingewikkeld. het is niet alleen het bevredigen van elkaar maar ook het intiem zijn met de ander. Het kan je relatie maken maar ook keihard breken.

    Ik hoop dat er nog steeds jongeren zijn die gewoon wachten tot na het huwelijk. Het is moeilijk, ik kon het niet maar ik bid dat anderen niet tegen de dingen aan zullen lopen als dat ik deed.


    Samengevoegd:

    Ik moet ook zeggen dat ik mensen niet veroordeel omdat zij wel seks hebben voor het huwelijk hoor.. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om het niet te doen..

    Daarnaast vind ik ook dat je er als verloofd stel er niet té omslachtig mee om moet gaan.. zo zijn er mensen die absoluut niet samen op 1 kamer slapen omdat er wel eens iets zou kunnen gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat het bij veel mensen namelijk niet in bed begint en al helemaal niet rond bedtijd.

    Ik vind wel dat je als verloofd stel daarin wat losser kan zijn met elkaar..

  8. Ik geloof dat het niet voor niets in de bijbel staat dat het niet goed is om seks te hebben voor het huwelijk.. of er ook letterlijk in de bijbel staat is weer een ander discussiepunt.

    Mij is ooit uitgelegd dat het niet goed is voor jezelf. er staat namelijk in de bijbel dat de twee die seks hebben samen 1 worden.. hoe kan je dat dan uit elkaar halen en dan weer één worden met een ander? zie het zo: je gooit tomatensoep en erwtensoep door elkaar heen.. even goed roeren en je hebt een tomaten-erwtensoep. Als dit eenmaal is gebeurt kan je ze nooit meer van elkaar scheiden. als je het probeert hou je alsnog 2 pannen met tomaten-erwtensoep over. als je deze dan weer mixt met champignonsoep en die weer uit elkaar probeerd te halen krijg je tomaten-champignon-erwtensoep.

    Als je dus met meerdere mensen naar bed gaat zal je uiteindelijk steeds minder van jezelf over houden.. en als ik dat zo zie bij vrienden en uit verdere ervaringen kan spreken geloof ik dat ook zeker.. Dat verklaard het lege gevoelvan mensen, dat verklaard ook dat je uiteindelijk steeds meer en meer en meer gaat zoeken naar die aandacht die je nodig hebt om je leegte te vullen..

    Ik geloof zeker weten dat het niet goed is om seks voor het huwelijk te hebben.. omdat de kans groot is dat het toch ooit uit gaat.. Of het makkelijk is om je lusten niet te bevredigen.. nee, maar daarom moet je ook weten waarvoor je het doet..

    - om jezelf voor het eerst weg te kunnen geven op je huwelijksnacht

    - om jezelf te beschermen tegen relaties waar het vooral draait om lusten

    - om jezelf niet kwijt te raken

    - om niet volledig afhankelijk te worden van die ander (uit ervaring weet ik dat je bij de eerste alles geeft en uiteindelijk jezelf volledig op de 2e plek zet en je vrienden en God ook)

    - om jezelf af te kunnen scheiden van de massa niet-christenen

    en de aller belangrijkste

    - Om GOD te eren

  9. ik was echt een vet rustig schattig meisje toen op de basisschool.. bij ons werd niet echt gepest alleen af en toe geplaagd en als er dan een jongetje uit de klas geplaagt werd droomde ik daar ook echt van dat ik voor hem moest opkomen en zo..

    echt mijn basisschol tijd was de mooiste tijd van mijn leven tot nu toe.. lekker onbezorgd leventje.. ik was echt een dromer en het maakte ook echt nietuit dat ik vaak veel later klaar was met de opdrachten die we opkregen.. in groep 4 daardoor waarschijnlijk blijven zitten.. t was beter voor mij dat ik wat meer tijd had om goed te leren lezen en rekenen.. helaas nooit de tafels in mijn kop gekregen en ook AVI niet uitgelezen maar heb niet echt het idee dat dat erg was.. was meer bezig met de diertjes buiten en met de mensen om mij heen.. zelfs de nerven van het houten "hokje" wat om mijn tafel werd gezet om mij niet af te leiden waren interessanter dan mijn repetieties knipoog_dicht.gif haha als ik er nu aan terug denk geniet ik daarvan..

    basisschool afgesloten met een leuke musical. niet met groep 8 nee met de hele school alle kinderen en de juffen en meesters.. De school bestond toen inmiddels uit ongeveer 50 kids en omdat deze moest sluiten hadden we met zijn allen een musical.. Wel jammer dat de school sloot.. ook veel om gehuild mja ik heb nog steeds mijn mooiste herinneringen aan mijn basisschooltijd..

    waar ik me nog niet druk hoefde te maken over huur en belastingen.

    ^^

  10. Wat erg om te horen dat een stel dat zoveel van elkaar houd beiden met het Woord van God zijn opgevoed toch tegen zo'n probleem aan kunnen lopen.

    Ik lees dat jullie samen al eens naar andere kerken zijn gaan kijken maar dat jullie meningen zo verschillen op dit gebied dat ik denk dat jullie er niet zijn met alleen maar een nieuwe kerk.

    Ik lees meer dat jullie geloven zoveel van elkaar verschillen dat dit zelfs verhitte discussies kan opleveren.

    Als jij een échte PKN-er ben en hij een echte GerGem-er dan is dit gewoon heel erg complex. Wat ik lees is dat jullie je geloof moeilijk kunnen bespreken omdat het zoveel verschild.

    Ik heb hier eigenlijk niet zoveel ervaring in. De gemengde relaties die ik ken waren qua kerk en geloof toch wat dichter bij elkaar. Zo was mijn vriend Christelijk gereformeerd en ik zelf gereformeerd vrijgemaakt en heeft hij uiteindelijk belijdenis gedaan in de gereformeerde kerk vrijgemaakt. Maar ik ken ook mensen die juist naar de hervormden zijn gegaan door een relatie, omdat dit niet zoveel scheeld.

    Mijn nicht daarentegen is omdat zij beiden zich niet thuis voelden in de kerk van de ander niet getrouwd in de kerk. Zij hebben een eigen dienst gemaakt ter ere van God. Al denk ik niet dat jij dat zou willen.

    Om dit probleem op telossen denk ik dat het het beste is om goed met jou vriend te praten, meningen uit te wisselen, tot God te bidden en misschien in beide kerken eens te gaan praten met zijn tweetjes en de dominee of ouderling.

    Heel veel sterkte,

    Liefs

  11. Ik denk dat genezing of liever gezegt bevrijding begint bij het accepteren van het probleem.

    Ik heb het idee dat jij het echt ziet als een "foutje". Ik geloof niet dat God foutjes maakt en dat jij daarom als homo geboren bent.. Ik geloof dat alles gebeurd met een reden.

    Ik ben ook niet het perfecte meisje en loop ook tegen heel veel dingen aan waar anderen niet tegen aanlopen en vaak ook niet kunnen begrijpen. Dit vind ik dan ook heel moeilijk omdat je wel constant commetaar krijgt. Zo ben ik chaotich, lees ik moeilijker dan anderen en zit ik elke winter tegen een depressie aan. Mensen begrijpen niet dat elke herfst mij de moed in de schoenen zakt als ik weer voor de 1000ste keer heb verslapen en snappen niet dat ik er niks aan kan doen dat ik vaak dingen vergeet.

    Wat ik wel heb gemerkt is dat er tegen strijden niet helpt.. Hoe meer je je gaat verzetten hoe meer je er tegen aan zal lopen. Zeg nou eerlijk, kan jij er wat aan doen dat jij jongens leuker vind dan meiden? Ik geloof het niet, evenmin als dat ik er wat aan kan doen dat ik hetero ben.

    Ik denk dat Accepteren het begin is. Jij bent wie je bent. Hoe beter je jezelf accepteerd zoals je bent, hoe gelukkiger je kan zijn met jezelf. God heeft jou geschapen naar zijn evenbeeld, Hij vind je mooi! Geloof dat ook en ga niet strijden tegen jezelf. Ook voor het accepteren van je geaardheid kan je bij God terecht. Ik weet zeker dat Hij je kan en wil helpen!

    Daarnaast kan je natuurlijk om bevrijding vragen. Maar zoek dit niet meteen in genezing, als jij het er minder moeilijk mee heb dat je op jongens valt kan je dat ook zien als bevrijding. Zoek daarnaast gewoon naar veel informatie hierover.. jij zal vast niet de enige zijn met dit probleem.. er zijn ook andere christelijke jongens en meisjes die hier problemen mee hebben..

    Heel veel sterkte en succes..

    Liefs

  12. Ik ben het niet geheel eens met je stellig..

    Ja, perfectionisme is niet altijd goed. Maar ben je niet te perfectionistisch als je dan ook nog eens je perfectionisme wil afleren? Vraag je dan niet teveel van jezelf?

    Ik denk dat je je eigen perfectionisme beter kan proberen te nuanceren dan helemaal af te leren. Want soms is het juist goed, je leert namelijk van je fouten die je ziet en kan het de volgende keer beter doen. Terwijl iemand die het tegenovergestelde van perfectionistisch is niet eens ziet dat iets niet helemaal goed is gegaan.

    Ik denk dat mijn perfectionisme in werkstukken toch wel gewaardeerd word door leraren. Ik heb toch vaker een beter cijfer dan de anderen. Al heb ik wel door dat ik niet teveel van mezelf moet verwachten, ik kan niet alles tegelijk en gelukkig zie ik dat dan ook en probeer ik mijn aandacht te verdelen.

    Ik denk wel dat je heel erg moet oppassen met je perfectionisme af te spiegelen op anderen. Want wat jij goed kan wil niet zeggen dat zij dat goed kunnen.. en niets is zo vervelend als iemand die hogen eisen aan zichzelf stelt maar dan ook nog eens aan jou.. dit kan daarnaast ook zorgen voor veel teleurstellingen.

    Liefs

  13. ik kies dit jaar bewust voor belijdenis..

    idd in de bijbel staat niks over de kinderdoop maar wel besnijdenis.. wij geloven dat door de dood van Jezus kinderen geen pijn meer hoeven te lijden maar willen hun wel een teken mee geven dat Jezus voor hun is terug gekomen en dat God hun aan neemt als zijn kinderen. vandaar de doop.. belijdenis is de bewuste keuze en daar zeg je dan ook ja op jou doop.. je laten overdopen vind ik eigenlijk een belediging voor God.. hij zegt ja doormiddel van de kinderdoop tegen jou maar jij wil zo nodig ej nog eens over laten dopen omdat jij toen nog geen ja kon zeggen? dat vind ik wel een belediging voor Hem eigenlijk.. Hij zij toen al JA tegen jou door die doop moet ej dan nog een keertje gedoopt worden om eigenlijk jou kinder doop weer ongedaan te maken? daarom doe ik belijdenis.. je kan ook op andere manieren ja tegen Hem zeggen inplaats van de doop..

    bless

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid