Spring naar bijdragen

Jonah

Members
  • Aantal bijdragen

    58
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jonah

  1. Want alzo lief had God de wereld, dat Hij ZIjn enig geboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die gelooft niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft.

    Dit geldt ook voor mensen die zelfmoord plegen. Als je door Hem bent vrijgekocht kan dat niet meer verandert worden. Wil niet zeggen dat het goed is, of niet verkeerd dat mensen zelfmoord plegen. Want wat is dit tijdelijk leven op de eeuwigheid? Niets.. maar nee, het is niet per definitie dat je niet meer in de hemel zou kunnen komen.

    Zeg zelf? Wie van ons is zonder zonde?

  2. Quote:
    Bij ons thuis zijn de meningen verdeeld. Zij draagt dan nu wel een donorcodicil bij zich, maar mijn vader niet. Hij vindt dat God een weg voor je heeft uitgestippeld en als je dus ziek wordt, dan word je ziek. Hij vindt dat je daarbij dan niet moet ingrijpen door bijvoorbeeld een nier van iemand anders in je eigen lichaam te krijgen.

    Hoe denken jullie hierover? En staat er iets over in de Bijbel, of iets wat erop wijst dat dit niet goed zou zijn? Of juist wel?

    Dit snap ik dus niet.. God heet een weg uitgestippeld.. Oftewel, als het moet gebeurden dan is het zo, als God het niet wil, dan zorgt Hij ervoor dat het niet gebeurt.

    De mensen die dit denken, kopen jullie een winterjas tegen de kou? En zo zijn er nog meer dingen...

    Magoed, Bijbelse gronden. Ik geloof persoonlijk dat het getuigd van naastenliefde als je als je je donorcodicil hebt geregistreerd. Wie één leven redt, redt een hele wereld knipoog_dicht.gif

  3. Christus is ook mijn Heer. Juist daarom wil ik graag Zijn geboden houden, ik heb de Wet lief.

    Ik leef ze niet na op de letter, dan zou de Wet voor mij belangrijker zijn dan Christus, het is alleen zo dat ik meer en meer op Hem wil lijken. Hij hield de Wet volmaakt, is dat dan ook niet mijn wens?

  4. Onze Heere Jezus heeft de Tien Geboden als volgt samengevat:

    Gij zult liefhebben de HEERE uw God met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede aan dit gelijk is: gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.

    De samenvatting van de Wet door Christus gegeven gaat dus geheel over die liefde voor God en al wat Hij geschapen heeft. Een samenvatting is in het kort wat er in het samengevatte staat. Liefde dus.

    Terug naar dat wij zijn gestorven voor de Wet, klopt. Maar nogmaals, Hoe lief heb ik Uw Wet? Willen wij niet juist doen wat Hij geboden heeft? Al zijn we niet meer aan die Wet geketend?

    Of is het anders? We zijn voor de Wet gestorven, wat maakt het uit wat we doen..?

  5. Echte aanbidding die komt uit je hart.

    Ik kan absoluut niet zingen, is het daarom geen ware aanbidding? Als het uit m'n hart komt is het dat zeker wel!! God kijkt door de buitenkant heen, dan hoeft de manier voor de mensen niet perfect te zijn, voor God is het perfect als jij het met je hart doet.

    (misschien was spontaan verkeerd geformuleerd excuses, als het uit het hart komt is heel wat beter)

    Een aanrader om te lezen zijn de boeken van Matt Redman Meer dan een lied en Facedown. Hierin gaat het over aanbidding, de uiterlijke vertoning daarvan (ook een stukje over dansen kwam er in voor knipoog_dicht.gif) en naja.. te veel om op te noemen knipoog_dicht.gif

  6. Hm.. als jij het wil leren, komt het dan zo uit je hart, die geoefende pasjes?

    Let wel, ik zeg niet dat het niet kan. Maar echte aanbidding komt vaak spontaan, en niet als opgevoerd stukje.

    Of ligt dat nu aan mij? knipoog_dicht.gif

  7. Dit is werkelijk waar gewoon grappig..

    Mogen wij geemancipeerd zijn? Natuurlijk mag dat, zolang het maar niet tegen God's wil in gaat knipoog_dicht.gif

    Het lijkt me overduidelijke taal die gesproken is in de Bijbel. Geen vrouwen in het ambt. Ze hebben wel een belangrijke andere taak, hun mannen er op wijzen als ze fout bezig zijn.

  8. Ondanks dat blijft het feit dat God zelf heeft bevolen om een rustdag te houden knipoog_dicht.gif

    Was het niet Jezus die het volgende zei?

    17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    18 Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn.

    Dat lijkt me zeer duidelijke taal knipoog_dicht.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid