Spring naar bijdragen

Finck

Members
  • Aantal bijdragen

    82
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Finck

  1. Quote:
    Op maandag 09 januari 2006 07:52:53 schreef Helena het volgende:

    Je kind kan beter bij God zijn dan bij ons.

    Dat is één.

    Maar dan moet je er natuurlijk wel van overtuigd zijn dat het God's opdracht is.

    Dat zei Charles Manson ook, toen hij Sharon Tate om liet brengen.

  2. Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 20:55:38 schreef Nirvana het volgende:

    [...]

    Waar haal je die gedachte vandaan?

    Waarom denk je dat Dutroux erg gelukkig was in zijn situatie?

    Tip: lees het boek 'Ik was 12 en fietste naar school' eens.

    Dutroux gaf in wat hij deed een plaats aan zijn zieke geest, die door een afwijkende jeugd grote proporties wist aan te nemen. Een geest die zelfs zijn slachtoffer niet wist binnen te dringen.

    Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 20:55:38 schreef Nirvana het volgende:

    [...]

    Hij heeft idd ook veel goede dingen voor zijn land gedaan, dat zal ik niet ontkennen.

    [...]

    Ik ben ook zelfzuchtig. Ik wil idd ook macht hebben, zowel over mijzelf als over anderen. Dat word niet verhinderd door moraal maar door de gevolgen van mijn daden. Ik ben dan ook geen moraalridder. En hoewel Ann ook mij waarschijnlijk erg respecteert en het goede in mij ziet, kan ik hier wel bekennen dat ik mijn motivatie vooral haal uit mijn eigen wensen en verlangens. En niet die van anderen.

    De moraal is de controleur over je wil. Je wil zegt dat je macht wil (macht is veiligheid), je moraal zegt dat je dat niet altijd kunt hebben zoals je wil dat denkt te willen.

    Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 20:55:38 schreef Nirvana het volgende:

    [...]

    Psychopaten hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel. Zijn zich vaak niet of nauwelijks bewust van de gevolgen van hun daden. Soms zijn ze nog in staat om dit op de korte termijn in te schatten, maar gevolgen op de lange termijn worden al moeilijker.

    Omdat hun moraal hun (zieke?) wil niet bedwingt.

    Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 20:55:38 schreef Nirvana het volgende:

    Er zijn genoeg mensen die vrij zijn van moraal, en toch prima kunnen functioneren in de samenleving.

    Binnen de muren van de gesloten inrichting inderdaad.

    Moraal is de wetten in de samenleving. De wetten voor een mens. En alle opvoeding is anders, daarbij alle moraal, die zaken als geweten laat functioneren, alswel 'fouten' etcetera.

    Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 20:55:38 schreef Nirvana het volgende:

    [...]

    Voor mij is er meer nodig om iemand te respecteren. Ik vind het niet alleen belangrijk om te zien hoe iemand zijn doelen weet te behalen, maar vind het ook belangrijk dat ik achter deze doelen kan staan. Ik denk dat er veel meer mensen bestaan die hadden kunnen bereiken wat Hitler bereikt heeft, alleen zullen deze mensen de motivatie niet.

    Het is al relatief. Zaak is dat IK doelen wil bereiken, en IK kan zien hoe anderen dat vanuit nul-positie tot piek wisten te doen. Wat hun doelen waren maakt mij niet, hoe zij dat doen wel. De censor zijn die de regelovertreder bestraft mag een ander zijn, niet ik. Ik handel naar mijn regels, niet naar die van een ander. Hitler heeft Finck geen kwaad gedaan direct, en kan voor mij van nut zijn. De mensen die kunnen bereiken wat Hitler kon (en Khan, en Napoleon, en zo velen meer die van nul naar piek gaan dankzij hun wil en zo hun lot veranderen), dat zijn de mensen die Finck bewondert. Neemt ook hun fouten niet weg, maar dan nog steeds een voorbeeld.

  3. GOAL! Dat ik dit nog mag meemaken voor mijn dood...

    Regels zijn voor de zwakken, niet voor niks scoren veel georganiseerde religie zo goed in de mensheid.

  4. Quote:
    Op dinsdag 03 januari 2006 13:22:33 schreef Nirvana het volgende:

    [...]

    Denk je nou werkelijk dat Dutroux dacht dat hij iets goeds deed? In mijn beleving deed hij dit allemaal vanuit zijn eigen ziekelijke lusten. Denk je nou echt dat Hitler dacht dat hij lieve dingen deed? Nee, in mijn beleving had hij gewoon een grote drang naar macht, status en geld. Hoe naïef kun je zijn, meisje? Ik vind het heel lief allemaal hoor, maar vind je niet dat je erg idealistisch bent, en in een droomwereld leeft?

    Ja, Dutroux dacht goed bezig te zijn. Voor zichzelf was zijn drang groter dan de moraal die werd opgelegd.

    Het is de moraal die zijn gedrag verafschuwd, Dutroux zelf kan heel erge veel gelukkig zijn met de daden die hij deed.

    Hitler wilde goed doen, slaagde daar een groot gedeelte van zijn ambtsperiode ook in. Dankzij Hitler raakte Duitsland uit de crisis. Dat zijn drang daarmee macht was is zo. Maar ook jij bent zelfzuchtig, wilt macht hebben over jezelf. Ook jij wil jezelf vooral bovenaan hebben. Logisch, maar moraal verhindert dat.

    Gekken volgen hun instinct, vrij van moraal van de samenleving. Gekken afschrijven omdat zij niet goed willen is onzin, wij willen slechts goed voor zich, net als jij en net als iedereen.

    Hitler is voor mij iemand die ik bewonder. Een man die vanuit het niets een groep mensen achter zich krijgt, en in een aantal jaar de meest gevreesde én aanbeden man van Europa word, verdient voor míj respect. Het is het toonbeeld van de wil die sterker is dan het lot.

  5. Dus het land wat in 1948 toegewezen werd was niet Arabisch? Finck meent van wel. Dat daar Joden leefden, fijn. Dat deze Joden daarna een eigen staat krijgen, ook fijn. Dat de Arabieren daar niet in willen leven, ook fijn. Dat de Arabieren gezamelijk aanvallen omdat hun land is ingenomen op kennelijk "terechte" gronden, ook fijn. Dat Israël superieur is omdat zij nu eenmaal over enorm veel geld en door rascistisch Zuid-Afrika getrainde militeiren hun vijanden verslaan, natuurlijk fijn. Dat vervolgens er een aantal mensen een bus opblazen is in eens niet fijn meer? Natuurlijk wel, dat is ook fijn. Het is allemaal Joods grondgebied want dat staat in een boek. En wie durft er nu toch Gods volk ongelijk te geven. Wel lastig, als beide volkeren menen door God de voorkeur te hebben en daarom dat land denken te claimen. Maar toch, Gods wil is altijd fijn.

  6. Quote:
    Op zondag 18 september 2005 23:04:33 schreef MB1 het volgende:

    [...]Twee dingen:

    A. Israel heeft waarschijnlijk nooit honderden moskeeën op zo'n manier vernietigd.

    B. Als de Palestijnen zo tegen het vernietigen van Godshuizen zijn en daar respect voor hebben, dan moeten ze niet doen zoals zei zeggen dat de Israëlieten bij hen deden. Maar juist met respect dit behandelen. Pas dan zouden ze enige geloofwaardigheid hebben.

    If a man smite you on one cheek then smash him on the other.

  7. Quote:
    Op zondag 18 september 2005 23:01:42 schreef MB1 het volgende:

    [...]Palestijns gebied? Er is nooit palestijns gebied geweest. Dat was gebied van Jordanië, Syrië en Egypte. Die vervolgens hun 'broeders in het geloof' in de steek hebben gelaten en gezegd dat ze die er niet meer bij wilden. Nadat zij een bijzonder laffe oorlog waren begonnen. Die overigens door de Israelieten op superieure wijze werd gewonnen.

    Met een heleboel geld kan ik ook een oorlog superieur winnen ja, vervolgens slaan de Palestijnen terug met zelfmoordcommando's. Toch wel eerlijk verdeelt zo?

  8. Gaat God, Jezus of de Holy Ghost dan de prijs in ontvangst nemen? Of komen ze met drie in één... Kan nog wel lastig worden, de volgorde. "Niemand komt tot de Vader dan door mij." Niet gemakkelijk voor de prijsuitrijker...

  9. Quote:
    Op dinsdag 13 september 2005 11:25:27 schreef ZucaTreangeli het volgende:

    Ik ben in america geweest, het land van het vreemde geloof in god.. Ik heb daar groepen mensen gezien die spraken in tongentaal (zogenaamd), huilend, krijsend en compleet hysterisch soms. Ik heb een reportage gezien van een stadium vol met tieners (soort van EO, maar dan alleen maar bidden enzo) die ALLEMAAL in tongentaal uitbarsten omdat ze god voelen ?.. Geloof me, ik heb nog nooits zoiets vreemds gezien als een 20000 tieners springend, schreeuwend en huilend om god, aangedreven door een dominee..

    Geeft me de kriebels :/.. America, bleh.

    God is an American, I'm afraid of Americans.

  10. Quote:
    Op zaterdag 03 september 2005 15:42:27 schreef Joozt het volgende:

    Alvast excuus voor m'n woordkeus maar ik vind het altijd een beetje hypcriet om te zeggen "ik geloof in Jezus dus ik ga naar de hemel" en daarmee goede mensen zoals Ghandi eigenlijk naar de hel te "sturen". (ik vraag me dan ook opeens af of Nelson Mandela christelijk is).

    Ik denk dat iemand die een bankoverval pleegt en dan een medewerker ombrengt niet echt getuigd van een christelijke levenswijze...

  11. Quote:
    Op zaterdag 03 september 2005 15:12:56 schreef paard het volgende:

    Als ik jouw vriendin was zou ik denk allereerst eventjes iets in jouw kont stiften zodat je weet hoe het voelt. Maar gelukkig ben ik jouw vriendin niet, en gelukkig heb ik nooit last gehad van mannetjes als jij die een beetje gefrustreerd waren.

  12. Quote:
    Op vrijdag 02 september 2005 18:03:03 schreef Genta het volgende:

    Ruzie?

    Ik verbaas me echt al die tijd over het aantal constructieve posts wat jij weet te plaatsen...

    Finck's opmerking: In de bijbel staat dat man en vrouw tot een vlees zullen zijn, dat wil zegge seks hebben.

    Dat is voor de man en de vrouw het huwelijk. Met een ander vrijen is "een ander aanhangen" of de vrouw verlaten, zoals dat staat omschreven. Hoe kun je dan ook seks voor het huwelijk hebben, en waarom zegt Jezus dat om de hardigheid des harten de joden mochten scheiden, dus met een ander seks hebben als seks volgens velen hier iets zo heel erg vreselijk speciaals is dat het een doodzonde kan zijn als je het niet juist gebruikt. Was lust niet de grootste zonde, het niet begeren van...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid