Spring naar bijdragen

El católico

Members
  • Aantal bijdragen

    57
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door El católico

  1. Ik vind het wel zeer bizar dat ik als getatoueerde moet verklaren waarom het beter is om geen tattoo's te zetten tegen mensen die er geen hebben maar vinden dat het wel kan.verbaasd.gif

    smile.gifIn ieder geval, als jullie ter laten zetten er bestaan heel wat verantwoorde opties.

  2. Quote:
    Op zaterdag 15 oktober 2005 15:11:58 schreef Gorthaur het volgende:

    Nu maar ff afwachten op het moment dat een vol met tattoo's zittende Ol moth heilig verklaard gaat worden.

    Zul je nog wel ff katholiek moeten worden Ol moth.
    knipoog_dicht.gif

    smile.gifLOL

  3. Quote:
    Op zaterdag 15 oktober 2005 15:00:09 schreef Ol Moth het volgende:

    Wat heeft het feit of een Heilige iets wel of niet had te maken of iets wel of niet zou mogen.

    Gelijk, we waren een beetje aan het afdwalen.

    Ik haalde daarstraks het voorbeeld aan dat ik ergens gelezen had; hadden Heiligen tattoo's?

    Heiligen zijn een belangrijk gegeven in de geloofswereld van een katholiek. We kunnen aannemen dat ze allen een voorbeeldig leven geleid hebben.

    En dat ze ons als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen.

    En vermits we met zekerheid kunnen zeggen dat ze niet getatoueerd waren, is dit toch duidelijk dat dit misschiens toch niet het meest christelijk gebruik is?

    Of gaan jullie daar tegenin?

  4. Quote:
    Op zaterdag 15 oktober 2005 13:43:39 schreef Ol Moth het volgende:

    [...]

    Daar kan je niet achteraangaan en vind ik ook geen belangrijk punt. Hadden de Heilige personeen een bril? Ik heb er namelijk wel een. Hun waarschijnlijk niet. Is dat nu fout.
    nosmile.gif

    O ja, hierbij moet ik niet lang nadenken, de Heilige Josemaría Escrivá, de stichter van Opus Dei had een bril, en er zullen waarschijnlijk nog een hoop anderen zijn.smile.gif

  5. Op zaterdag 15 oktober 2005 13:43:39 schreef Ol Moth het volgende:

    [...]

    Nee maar ik heb niks met de meerderheid van de christenen van doen. Zo belangrijk vind ik het niet of ik doe wat een meerderheid doet. Met alles zo.

    [...]

    Wel, ik vind het wel belangrijk hoe de meerderheid van mijn parochie zich gedraagt, dus ga ik niet openlijk daar zitten showen met tattoo's.

    Ik vind niet dat ik moet gaan opvallen,of aanstoot geven. Ik weet ook dat het binnenste van de mens telt voor God, maar ik ga niet mijn mede-pariochanen ''schockeren''. Ik let erop dat ik naar mijn inziens gepast in het Huis van God kom.

    Ik zorg dat ik altijd onberispelijk ben uit eerbied en respect.Dit geldt niet enkel voor tattoo's maar ook voor kleding vind ik.Maar misschiens is dat enkel mijn gevoel,maar ik vind niet dat tattoo's zichtbaar moeten zijn.Zoals ik het al eerder vermeldde ben ik ook geen groot voorstander van tattoo's meer ook al heb ik er een hoop.

    Ja natuurlijk zou ik mijn aanstaande tattoo's openlijk in de kerk showen. Wat zou ik dan hebben om me voor te schamen? Ik zou niet bang zijn voor wat men ervan vind.

    [...]

    Je zegt aanstaande tattoo's,dus heb je er geen.

    Dan is het toch eigenlijk wat moeilijk om je in te beelden wat het betekent om getatoueerd te zijn.

  6. Tattoo's christelijk of niet?Hmm,eerlijk gezegd denk ik dat het beter is om geen tattoo te hebben als christen, ik heb ergens iets gelezen wat eigenlijk toch heel zinnig was:

    Zou de meerderheid van de christenen het doen?

    Zou je met je tattoo's openlijk in de Kerk rondshowen?

    Hadden de Heilige personen tattoo's?

    Ik denk wel niet dat het echt ''verboden'' is, maar ik denk niet dat het aangemoedigd wordt,...dus het blijft een keuze die je moet maken. En zoals eerder vermeld heb ik enkele tattoo's maar als ik kon was ik er nooit aan begonnen. Maar je kunt er ook iets positiefs van maken, tot eergisteren had ik een doodskop tattoo en heb ik deze laten veranderen in een biddend Onze Lieve Vrouwe met rozen.

  7. Dat is een persoonlijke keuze, een tattoo nemen. Ik heb er enkele en kan een goede raad geven aan de mensen die erover nadenken om er een te zetten; bezint eer ge begint.Het blijft uw ganse leven erop staan, dus denk na... Ik had een tattoo waar ik verschrikkelijk veel spijt van had,(de tekening),maar heb gisteren een cover-up laten zetten. Iets wat beter bij mij paste.

  8. Quote:
    Op vrijdag 26 augustus 2005 13:13:25 schreef diakio het volgende:

    [...]

    En als we de door de Hollanden ooit bezet gehouden landen nu eens terug geven aan Vlaanderen? Dan krijg je dus grofweg Vlaanderen met geheel Brabant en geheel Limburg in het ene land, en de 7 provincien in het andere. Cultureel, religieus, taalkundig, historisch en economisch een ijzersterke combinatie aan de Vlaamse kant, zou ik denken. En de hollanders, ach, die redden zich wel.

    Goed idee,Diako als wij eens een RECONQUISTA voor Vlaanderen gingen beginnen?Eerst een groot Vlaanderen, en dan misschiens het Heilige Roomse Rijk van Karel V. (Want ge hebt me eens te kennen gegeven dat ge wat hebt voor de Habsburgers)

    Maar niks van onze plannen hier posten,héknipoog_dicht.gifstuur dat maar via PM.

    widegrin.gifwidegrin.gifwidegrin.gifwidegrin.gifwidegrin.gif

    Alleen maar aan het lachen.

  9. Quote:
    Op dinsdag 16 augustus 2005 14:12:30 schreef The Black Mathematician het volgende:

    [...]

    Ja wij lachen ook met de Limburgers:

    Wat gebeurt er als er een Limburger naar Belgie emigreert?

    - Dan stijgt het IQ in beide landen.

    hamer.gif

    Daar ben ik slechts gedeeltelijk mee eens, het IQ stijgt in België omdat er meer Limburgers zijn, mee eens,maar dan daalt het IQ wel in Nederland omdat deze geweldige Limburgers niet meer aanwezig zijnwidegrin.gif

  10. Quote:
    Op woensdag 03 augustus 2005 11:26:07 schreef Jürgen het volgende:

    Wat zal er met België gebeuren in de Europese Unie, als we een splitsing toelaten? België ligt zowat in het hart van Europa en heeft ook wel wat medezeggenschap, maar wanneer we deze splitsing gaan uitvoeren, zal ook deze invloed verdwijnen. En maken we ons dan ook niet ronduit belachelijk in de EU?!

    Een onafhankelijk Vlaanderen zal zéér zeker nog invloed hebben in de EU, als één van de rijkste regio's in Europa.

    Quote:
    Op woensdag 03 augustus 2005 11:26:07 schreef Jürgen het volgende:

    Momenteel telt de EU rond de 20 lidstaten en is nu al moeilijk te besturen. Stel je zelf eens voor als ook

    Spanje(Baskenland), Italië(Sicilië),Ierland(Katholiek en Protestant), enz..., zich gaan scheiden. Dan wordt de EU een "Unie" met heel veel kleine gebieden en waarschijnlijk met weinig invloed. Een gevolg hiervan is dat we het woord unie wel mogen vergeten en onze macht tegenover Amerika ook wel zullen verliezen.

    De situatie in Vlaanderen is toch volgen mij niet 100% vergelijkbaar met de voorbeelden.

    Baskenland is altijd een deel van Spanje en Frankrijk geweest, het onafhankelijke Baskenland (Euskadi) dat enkele sepataristen voor ogen hebben heeft geen enkel bestaansrecht.Niet enkel dat ze voor het meerendeel bewoond worden door Spanjaarden, maar men vergeet zelfs dat Basken Spanjaarden zijn. Spanje is een gemeenschap van volkeren die van oudsher met elkander verbonden zijn.

    De vroegmiddeleeuwse staat Navarra waarmee de sepataristische Basken mee opdweepen,was vanoudsher ''Spaans'', taalkundig als politiek.

    Sicilië,dat taalkundig en toch ook cultureel verschillen toont met de rest van Italië,heeft toch geen grote bewegingen gehad die ijverden voor onafhankelijkheid.

    De eis om een onafhankelijk Sicilië is toch zeer marginaal denk ik,daar Sicilië toch enige welvaart heeft te danken aan de geldstroom van het noorden.

    In het noorden zijn er toch meer stemmen voor een onafhankelijk Padanië, met de nationalistische Lega Nord als grootste politieke voorstander hiervan.

    Doch zijn ze heelwat ingekrompen nu dat Noord-Italië meer autonomie heeft.

    Ierland splitsen in een katholiek en protestant gedeelte? Neen, daar heeft het nooit om gedraaid gedurende de jarenlange burgeroorlog, men beoogde enkel hereniging van Ierland. Het is nooit een religeuze zaak geweest, zowel protestanten en katholieken ijverden voor een herenigd Ierland.

    Quote:
    Op woensdag 03 augustus 2005 11:26:07 schreef Jürgen het volgende:

    Momenteel zijn er in Europa heel wat verschillen tussen landen onderling en dit maakt Europa toch zo speciaal. Dus waarom zou dit niet perfect mogelijk zijn in een klein landje zoals België.

    Ja, dat is waar, de meesten landen in Europa hebben verschillen in culturen, maar dat betekent toch niet dat we alle landen moeten samenvoegen tot een tegennatuurlijk geheel, we zullen zien hoelang het zou goedgaan als we Duitsland en Frankrijk zou samenvoegen.

    Quote:
    Op woensdag 03 augustus 2005 11:26:07 schreef Jürgen het volgende:

    Genoeg politiek nu, er zijn nog andere zaken die voor problemen zullen zorgen bij een splitsing.

    Neem nu onze nationale voetbalploeg, de Rode Duivels.

    Wat zal er gebeuren als deze wordt opgesplitst in een Waals en een Vlaams kamp? En zo kan ik verder gaan tot alle nationale competities en zelfs de Olympische Spelen.

    Hetzelfde zou er gebeuren als in Tsjechoslovakije na de splitsing, namelijk; een Tsjechisch en Slovaaks voetbalteam.En de Rode Duivels zouden dan de Vlaamse Leeuwen hetenknipoog_dicht.gif

  11. Quote:
    Op zondag 31 juli 2005 15:48:52 schreef Thijs het volgende:

    de dropkick murphys vind ik wel 'verantwoord'
    knipoog_dicht.gif

    je zou flatfoot56 kunnen proberen..ken ik niet zo heeel goed....is folkpunk/oi

    verder zou je the elctrics kunnen proberen..ik ken de nadere abnds die je noemt niet..weet du niet in hoeverre dit vergelijkbaar is.....

    THX, Thijs ''the electrics'' kende ik niet, heb ze kunnen beluisteren en ...de cd's zullen spoedig mijn collectie vervoegenknipoog_dicht.gif

    worshippy.gif

  12. Hallo iedereen, ik had eigenlijk een topic hiervoor geopend,(christelijke celtic folk rock) maar wist ik dat ik dat hier moest postenbloos.gif

    In ieder geval, kennen jullie soms christelijke celtic folk bands? Zoals the Dublinners, Wolfe Tones, Planxty...

    Eigenlijk traditionele muziek in het algemeen,het moet niet perse celtic zijn, en ook met een moderne sound.

    Ik luister eigenlijk naar heel veel soorten muziek, maar folk-rock en ook folk metal zijn toch mijn favorieten.En ook ''gewone'' metal en gothic...Zoals gezegd veel soorten muziek knipoog_dicht.gif

    Enkele van de gothic bands die hierboven beschreven zijn ga ik toch een uitchecken.

    Verder wil Suomi bedanken, voor zijn antwoord, ik zal toch zeker eens zoeken naar de band Schandmaul.

    btw Suomi, Finland kent ook veel goede folk artiesten.

    Kennen jullie ook varianten van In Extremo, Dropkick Murphys, Cruachan, the Pogues?

  13. Wel, dat is een vraag die ik persoonlijk vaak te horen krijg van buitenlandse vrienden. Mijn eigen mening hierin, is de mening van de meerderheid van de Vlamingen...JA.

    België is naar mijn inziens geen natuurlijke staat, delen van Nederland en Frankrijk, en dan nog oorlogbuit van Duitsland, zijn samengevoegd tot een bizarre staatsvorm.

    Taalrechten van de meerderheid van de bevolking (Vlamingen)worden niet gerespecteerd. België is één van de weinige landen in de wereld, waar de meerheid wordt behandeld als een minderheidsgroep.

    Desondanks,dat we federale regeringen hebben, moeten de Vlamingen zich verantwoorden aan Walen ivm bepaalde economische zaken die voor de Walen nadelig zouden kunnen zijn.

    Staat de Waalse regering iets niet aan...dan ligt de Belgische politiek weer overhoop.

    Vlaanderen transfereert jaarlijks miljarden euro naar Wallonië, en toch is er niks van te merken.

    Wallonië is één van de armste regio's in de Europese Unie, de vroegere arme regio's zoals Andalusië in Spanje, of Sicilië in Italië doen het tegenwoordig beter.

    Ik beweer niet dat de Waalse bevolking luierikken en profiteurs zijn, absoluut niet, ik heb niets tegen Walen of tegen welk volk dan ook.

    Maar de Waalse politiek is zeer corrupt, we zeggen hier al lachend''Luik is het Palermo aan de Maas''.

    Corruptie viert hoogtij in het zuiden,miljoenen worden gespendeerd aan bouwprojecten van niet bestaande gebouwen, bruggen die nooit gebruikt worden om maar enkele absurde voorbeelden te geven.

    De Belgische staat is enkel goed voor de miljarden transfers naar Wallonië en daardoor bestaat België nog. Helaas ziet de gewone man heel weinig hiervan,het geld voor de economische heropbouw dient de politiekers meer...Maar ik ga over deze slechts beknopt op antwoorden,het moet niet te saai worden knipoog_dicht.gif

    Maar ook in Wallonië gaan ter stemmen op voor onafhankelijkheid, veel Walen hebben ter genoeg van, corruptie,wanbeheer van de transfers, het is ook niet goed voor het moraal van de Walen om afgeschilderd te worden als een ontwikkelingsland.

    Want de mogelijkheden zijn er om een economische vooruitgang te boeken, helaas is de wil er niet bij de bestuurdersboosrood.gif

    Wat zijn de alternatieven voor belgië?

    Voor de Duitstalige Gebieden staat het vast dat ze terug naar Duitsland willen.

    Brussel is een groot probleem, vanoudsher was dat een Vlaamse stad, maar is sterk verfranst, daarom dat Brussel ook een aparte regering heeft.Maar Brussel is Vlaams.Dus gaan we verder met de grootste problemen...

    Vlaanderen terug naar Nederland en Wallonië naar Frankrijk?

    Ik denk niet dat de Fransen staan te springen om Wallonië op te nemen gezien de economische situatie.

    Maar indien het toch zou gebeuren,zal Frankrijk toch niet aarzelen om de Walen op te nemen.

    Toch weet ik dat ze het liever niet zouden hebben, want als Vlaanderen onafhankelijk zou worden, zouden de Vlamingen in Frankrijk misschiens toch herenigd willen worden met hun landgenoten in het noorden.

    Ja, een groot stuk in het noorden van Frankrijk is Vlaams, tot en met in Calais. Calais is een Vlaamse stad( Kalle, dacht ik dat de Vlaamse naam is)en er wordt een Vlaams dialect gesproken, nog een grote bekende stad is Rijsel(Lille is de Franse naam).

    Maar de topic ging niet over de Vlamingen in Frankrijkwidegrin.gif

    En dan Vlaanderen...hoe verder?

    De meerderheid van de Vlamingen verkiest een onafhankelijk Vlaanderen, maar er zijn er die een hereniging van NL+VL willen, maar dat is een minderheid.Dietsland dus.

    Ik kom soms in Nederlands Limburg en ik merk eigenlijk geen verschil, ik voel mij als Vlaams-Limburger er thuis, we spreken dezelfde taal.

    BTW, lachen de Nederlanders ook met de Limburgers?

    Hier lachen ze altijd met de Limburgers,

    Maar wat denken jullie erover? Zouden jullie ons Vlamingen erbij willen?

    Want dan krijgen jullie 6 miljoen katholieken erbij.

  14. Hallo Girl,

    Sta me toe om enkele ervaringen van mij neer te schrijven die misschiens nuttig kunnen zijn voor u.

    Wel van thuis uit ben ik katholiek opgevoed tijdens mijn kinderjaren. Maar daarna raakte het ''katholieke'' in ons gezin wat op de achtergrond.

    En als jonge rebelse tiener was ik er niet meer geïnteresseerd. Tot enige tijd geleden, ik opmerkte dat er een leegte was in mijn leven, ik miste iets.

    Ik begon meer en meer in het geloof (terug) geïnteresseerd geraken.

    En toen wist ik het, ik zou terug keren naar de RKK. Maar hoe teraan te beginnen?

    Gewoon terug naar de Kerk gaan, zeiden ze. Maar ik had toch eerst een pastoor gecontacteerd. Hij ontving me zeer vriendelijk en we hebben uren gepraat. Naderhand heeft hij me nog enkele boeken meegegeven.

    En sindsdien, ga ik regelmatig nog praten met meneer pastoor over het Geloof en andere zaken.

    En ik, de verloren zoon, ben eindelijk terug THUIS gekomen.

    Maar ik denk dat het voor mij iets anders was dan voor u, omdat ik al een katholieke opvoeding heb gehad, doopsel...

    Dus ik dat ge het best een pastoor contacteert en met hem eens gaat praten.

    Hier in Vlaanderen bestaan er ook programma's voor volwassen om hun thuis te brengen in de RKK.

    Ik denk dat de plaatselijke bisdommen in Nederland ook zoiets gelijkwaardigs hebben.

    Ge kunt ook eens kijken op de website van de Nederlandse bisdommen ofzo?

    Of belt ter anders eens heen, en vraagt of ze u verder kunnen helpen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid