Spring naar bijdragen

Rosencrantz

Members
  • Aantal bijdragen

    139
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Rosencrantz

  1. God laat nooit dingen opschrijven... mensen bedenken allerlei dingen over de natuur van God die ze daarna op papier zetten. God zelf heeft nog nooit een letter op papier gezet.

  2. Quote:
    Ik vraag me af wat jullie precies nou over elke pedofiel denken. Ik, bedoel het is echt niet zo dat elke pedofiel er voor kiest om een pedofiel te worden. Ze zijn inderdaad 'ziek' in hun hoofd. Dan ist toch eigenlijk raar dat we ze niet als zieken beschouwen, maar als monsters zonder geweten?!

    Het is onrechtvaardig om mensen te straffen omdat ze pedofiel zijn, het slechts gerechtvaardigd als ze hun fantasieën in de praktijk brengen.

    Quote:
    Dan heet het dus geen doodstraf meer, maar feitelijk euthanasie. Het lijkt mij dan dat je dan eerst toestemming van de patiënt in kwestie moet hebben én van zijn nabestaanden. Welnu, als een patiënt daarover niet kan beslissen, en ik denk dat dat 9 van de 10 keer het geval is, is iemand op eigen inzicht ombrengen verwerpelijk.

    Het interesseert me niet hoe je het noemt. Ik zelf vind het in leven laten van mensen die zover heen zijn dat ze niet meer geholpen worden en alleen maar lijden aan hun ziekte (en daardoor ook een concreet gevaar vormen voor hun omgeving) verwerpelijker als hun een zachte dood gunnen.

    Overigens zou je bijv. catatonische schizofrenen ook geen medicijnen mogen geven volgens jouw ethische overtuiging, ze kunnen er immers geen toestemming voor geven.

    Quote:
    Ik heb geen woord gerept over het "beschaven" van mensen.

    Dan heb ik je zin verkeerd opgevat.

    Quote:
    Ik had het alleen over beschaafd met deze mensen omgaan. Zulke mensen kunnen inderdaad niet zomaar terugkeren in de samenleving.

    Niet zomaar? Never nooit kunnen ze terugkeren.

    Quote:
    Maar om ze dan maar dood te maken omdat ze "tóch alleen maar geld kosten", is geen blijk van beschaving. Het blijven mensen, hoe "beestachtig" ze zich ook gedragen.

    Het financiële voordeel is positieve bijkomstigheid. De veiligheid en het welzijn van die mensen en hun omgeving (en verzorgers) staat voorop.

    Overigens kunnen je mensen als Pedro Lopez noch nauwelijks menselijk noemen, als je er opgewonden van raakt om straatkinderen te verminken, verkrachten en te vermoorden verlies je al je menselijkheid. Poltiek-correcte praatjes over de waarde van het leven vind ik niets meer dan gekakel in dit soort gevallen.

    Quote:
    Opknopen dus.

    Een spuitje geven.

    Quote:
    Met opknopen bedoel ik natuurlijk de doodstraf an sich.

    Dat begrijp ik. Maar door dat te doen schilder je het af als een primitieve maatregel en dat is in mijn ogen niet het geval. Woordkeuze is dus wel degelijk van belang in een discussie als deze.

    Quote:
    Of je ze nu opknoopt, elektrocuteert of een spuit geeft, het principe blijft natuurlijk hetzelfde. Ook dan geldt dat de patiënt daarover moet kunnen beslissen dan, want meestal dus niet kan.

    Het principe blijft hetzelfde maar een spuit is een stuk zachter als opknopen. Persoonlijk blijf ik erbij dat bepaalde mensen geen recht meer hebben om te beslissen over hun leven, ze zijn lager als dolle honden geworden.

    Quote:
    Als de behandeltechnieken zich blijven ontwikkelen wel ja. We leven niet meer in 1905.

    Dus? Catatonische schizofrenen waren toen als catatonisch en dat zijn ze nu nog steeds.

    Quote:
    Als je dan euthanasie wil toepassen, dan ook op exact dezelfde manier als bij een reguliere euthanasie.

    Dat is onzin. Je kunt een sadistische sociopaat niet vergelijken met een terminale kankerpatiënt, het gaat om een totaal andere casus.

    Quote:
    Misschien moeten we wel niet steeds willen bepalen wat een zinvol leven is en wat niet. Maar goed, over euthanasie bestaat al een topic.

    Het vermoorden van 300 straatkinderen, het martelen en verkrachten van schoolmeisjes of het afbijten van geslachtsorganen kan ik moeilijk nuttig noemen... maarja nuttig is natuurlijk een subjectief woord.

    Quote:
    Dus als je geen oplossing weet voor deze patiënten, maak je ze maar af?

    Reken maar!

    Quote:
    Ik heb niet het idee dat ze allemaal standaard een doodswens hebben.

    Natuurlijk niet. Ze blijven liever jagen op van die lekkere jongentjes om aan stukken te snijden.

    Quote:
    Heb je weleens met zulke patiënten gesproken? Ik wil niet zeggen dat je dat nooit gedaan zou hebben, maar vraag het uit nieuwsgierigheid.

    Ik heb de nodige ervaring met zulke types.

    Quote:
    We praten namelijk zovaak óver mensen, maar laten we eens beginnen met praten mét mensen.

    Oh je kunt zoveel praten als je wilt hoor. Als ze bij de tijd zijn is het grootste deel best bereid om te spreken, maar je zult er werkelijk niets mee bereiken.

    Begrijp me goed hoor het is niet mijn wens om alle schizofrenen om te brengen of mensen met MPS/DIS een spuitje te in hun arm te geven... ik heb het enkel over die mensen die in een dusdanige staat verkeren dat je ze kunt vergelijken met een dolle dobberman.

  3. Quote:
    Voor beschaving dient nu eenmaal betaald te worden. Net zoals we ook geld dienen uit te geven voor fatsoenlijke gevangenissen waarin gevangenen op een humane manier de éígenlijke straf kunnen ondergaan: het leven zonder vrijheid. Gelukkig zijn de gevangenissen ook goed hier.

    Voor gewone gevangenen ja. Ik heb het over mensen die zover heen zijn dat ze behalve een onoplosbaar probleem voor de samenleving vormen ook nog eens gekweld worden door de meest angstaanjagende waanbeelden. Ook doel ik op mensen die zo gevaarlijk zijn dat het onverstandig is om ze te laten leven.

    Je kunt niet alle mensen beschaven. Sommige mensen zijn gewoon helemaal verdorven door hun persoonlijkheid en hun verleden. Ik noem Ted Bundy (moordenaar en verkrachter van diverse studentes), Pedro Lopez (moordenaar van ongeveer 300 straatkinderen) en Jerry Brudos (verminkte, martelde en vermoordde jonge vrouwen in zijn garage). Met alle respect Robert, als je denkt dat je deze mensen kunt "beschaven" (wat je daar ook mee mag bedoelen) dan ben je verkeerd bezig aangezien het roekeloos en gevaarlijk zou zijn om zulke mensen ooit weer los te laten.

    Quote:
    Als je vindt dat criminelen geen geld waard zijn en maar beter metéén opgeknoopt moeten worden, dan mag je je, met alle waarborging, weleens afvragen of je wel thuishoort in een beschaafde samenleving als deze. Nogmaals: beschaving kost geld en ik heb het er wel voor over.

    Wie heeft het over opknopen? Ik zou willen overwegen om de mensen die de rest van hun leven zouden moeten slijten in een naargeestige inrichting (waar ze alleen gekweld worden door hun afwijking en door het feit dat ze een groot deel van hun leven slijten in een dwangbuis) uit hun lijden te verlossen.

    Maar ach, als jij denkt dat het humaan is om bijv. zeer zware catatonische schizofrenen de rest van hun dagen kwijlend op de grond te laten slijten (uiteraard gekweld door hun innerlijke wereld) moet je dat zelf maar weten.

    Beschaving is een zeer subjectief woord. Ik vind deze maatschappij op diverse gebieden tamelijk primitief, ze is woest noch wijs.

    En nogmaals: Ik heb het niet over gewone crimineeltjes.

  4. Die kunst van de Sovjet-Unie heeft ook een naam, sociaal-realisme. Overigens bestaat er ook sociaal-realisme dat niet voor propaganda doeleinden is gebruikt en buiten de USSR is gemaakt.

  5. Faun - Vom Truge

    Warum bin ich nicht der Rasen,

    der empfängt in schöner Nacht,

    meine Schäferin zum Schlafe,

    den die Liebe wohl bewacht?

    Warum bin ich nicht die Brise,

    streichelnd über ihren Bauch,

    unter ihrem Fuß die Wiese

    und in ihrem Mund der Hauch?

    Warum bin ich nicht die Welle,

    die im Schoße sie empfängt,

    warum bin ich nicht die helle

    Kette, die sie um sich hängt?

    Warum bin ich nicht der Spiegel,

    der ihr schönes Antlitz zeigt,

    ihren Augen dieses Siegel

    ihrer Pracht entgegenneigt?

    Warum bin ich nicht die Laute,

    über die ihr Finger schwirrt?

    Zärtlich klingt mir die vertraute

    Stimme, die das Herz verwirrt.

    nur ein zupfen dieser Schönen

    nähme mich sogleich hinfort

    alle meine Saiten tönen,

    mit den ihren im Akkord.

    Warum bin ich nicht die Spindel,

    könnte immer bei ihr stehn,

    und in einem süßem Schwindel,

    würde ihre Hand mich drehn?

    Warum bin ich nicht der Rocken,

    den sie feuchtet mit dem Mund,

    wäre nie verdorrt und trocken,

    wäre glücklich und gesund?

    Warum kann ich nicht im Fluge

    eines Traumes ihr herz erstehn,

    warum kann ich nicht vom Truge,

    in die Wahrheit übergehn?

    Aber ehrgeiz hat auf Erden

    meine Brust zu stolz geschwellt.

    Alles möcht ich gerne werden,

    alles was ihr wohlgefällt.

  6. Al zie ik er wel de voordelen in het permanent uitschakelen van mensen die zover heen zijn. Ik zie weinig heil in het in leven laten van mensen alleen maar geld kosten en voor de rest van hun tragische moeten lijden in inrichtingen.

  7. Nightwish - The Kinslayer

    For whom the gun tolls

    For whom the prey weeps

    Bow before a war

    Call it religion

    Some wounds never heal

    Some tears never will

    Dry for the unkind

    Cry for mankind

    Even the dead cry

    Their only comfort

    Kill your friend, I don`t care

    Orchid kids, blinded stare

    Need to understand

    No need to forgive

    No truth no sense left to be followed

    Facing this unbearable fear like meeting an old friend

    Time to die, poor mates, you made me what I am

    In this world of a million religions everyone prays the same way

    Your praying is in vain, it`ll all be over soon

    Father help me, save me a place by your side

    There is no god, our creed is but for ourselves

    Not a hero unless you die

    Our species eat the wounded ones

    Drunk with the blood of your victims

    I do feel your pity-wanting pain

    Lust for fame, a deadly game

    Run away with your impeccable kin

    Good wombs hath borne bad sons...

    Cursing, God, why?

    Falling for every lie

    Survivors` guilt

    In us forevermore

    15 candles

    Redeemers of this world

    Dwell in hypocrisy

    How were we supposed to know?

  8. Quote:
    Oh? Dus iemand kan NOOIT genezen?

    Sommige mensen kan je inderdaad nooit genezen. Een antisociale persoonlijkheid, bijvoorbeeld, kan je niet veranderen.

    @PiB: Jij was toch christen? Het is wel zo handig om het even te melden als je plotseling omslaat.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid