Spring naar bijdragen

dhr_atheist

Members
  • Aantal bijdragen

    52
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door dhr_atheist

  1. Bidden helpt niet.

    Admod note: Het gaat hard vandaag, want je krijgt berisping #3. Bidden helpt wel en als jij denkt van niet zien we graag onderbouwing. Je bent op een Christlelijke site en je behoort dan ook de Christelijke normen en waarden te respecteren. Bidden helpt wel!

  2. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 13:09:22 schreef gerartje het volgende:

    we merken het aan de wonderen om ons heen, dat iemand geneest van scoliosis tijdens haar doopdienst (vriendin van vriend van mij), het blije gevoel dat hij je geeft als je hem lofzingt

    Allemaal heel goed verklaarbaar door biologische, psychologische en sociologische mechanismen. God is niet nodig hier.

  3. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 13:05:59 schreef gerartje het volgende:

    hoe wil jij het aangetoond krijgen, dat God bestaat???? in cijfers is het niet te zeggen, je kan niet zeggen er is een foto van dus hij bestaat, het zijn de dingen om ons heen die indirect laten merken dat God bestaat

    Aha, dus heel vroeger merkten we dat aan onweer? En we merkten het aan de blauwe hemel die ons zicht beperkte? We merkten het aan het lukken of mislukken van de oogst? We merkten het aan ziekten? Voor alles wat we merken zijn logische verklaringen te vinden. Geen enkele reden om God erbij te halen.

  4. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 12:42:45 schreef Eli7 het volgende:

    Ik geloof in de heilige Nicolaas die vroeger in Turkije heeft geleefd. En ik geloof dat wij in nagedachtenis daarvan ieder jaar een feest vieren waarbij wij elkaar cadeaus geven. meningen zijn er om ter overweging genomen te worden. Je mag geen meningen bij voorbaat afwijzen, omdat ze van christenen zijn.

    Maar goed, laten we BOT gaan.

    big-smile.gif Dat heeft niets met een mening te maken. Je kunt geen mening hebben of smurfen bestaan op de maan. Het is zo of het is niet zo en zo lang het niet is aangetoond is het niet zo. Geloven is nergens voor nodig.

  5. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 12:34:10 schreef Eli7 het volgende:

    Het gaat hier toch om wat wij er als christenen van vinden. Daar geef ik antwoord op. Sowieso, als mijn mening gevraagd wordt geef ik die. Dan is het aan de ander om te kijken wat die er mee wil.

    Juist en ik wil ermee dat ik hem afwijs. Ik geef mijn mening: het is lariekoek. Je gelooft toch ook niet meer in Sinterklaas, of wel?

  6. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 12:30:33 schreef Eli7 het volgende:

    Dan heb je volgens mij niet helemaal de bedoeling van dit forum gesnapt. men gaat hier uit van de Bijbel als het woord van God. (ja, we geloven in God) En als je voor Godsbewijzen gaat, zou je moeten kijken bij andere threads, is genoeg over te vinden. Maar basis is hier dat we de Bijbel voor waar aannemen.

    Dat je dat doet op individueel niveau prima. Maar leg dergelijke zaken niet op aan, in dit geval, mensen die zich van het eigen leven willen beroven. Dat is hun eigen keuze.

  7. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 12:22:59 schreef Eli7 het volgende:

    De Bijbel

    big-smile.gif Als dat je bron is, dan mag je mijn geschreven stukjes op dit forum beschouwen als de bron voor mijn beweringen big-smile.gif!

    Even serieus nu, ik wil graag echte bronnen zien. De Bijbel is een geschreven verhaal, daar komen we niet echt verder mee.

  8. Quote:
    Op dinsdag 28 juni 2005 12:08:12 schreef Jezz het volgende:

    [...]

    En wat voegt dat toe aan de discussie dan?
    nooo.gif

    Mensen denken hier (tenminste, een groot deel hier) vanuit een christelijke visie, en gaan er dan ook vanuit dat God bestaat, en de hemel dus ook. Of ze denken hier mee.

    Als jij ineens anders gaat denken, en alles gaat ontkennen, dan ben je volgensmij in het verkeerde topic.

    Als iemand zich dit serieus afvraagt, met: gaan zelfmoordplegers naar de hemel? En jij gaat ontkennen van: er is helemaal geen hemel.. Dan werkt dat toch niet? Er zijn genoeg andere topics daarover.

    Ik probeer alleen te rationaliseren waarom het onzinnig zou zijn, aan te nemen dat een zelfmoordenaar niet naar de (hypothetische) Hemel zou gaan.

    Iemand vroeg mij om een bron, maar kom anders zelf ook even met een bron.

  9. Als God ons het leven heeft gegeven, dan bepalen we zelf met dat leven doen. Het recht op zelfbeschikking is een beginsel waar we trots op mogen zijn. En welk recht heeft God om ons in een leven te gooien waar we alleen maar leiden en ellende meemaken? Hoe praat je recht wat er met mensen gebeurt in Afrika? Die mensen zullen nooit geluk ervaren. Makkelijk praten vanuit je luie stoeltje hier in het rijke Nederland.

    Oh ja, de Hemel bestaat niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid