Spring naar bijdragen

Pers

Members
  • Aantal bijdragen

    103
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Inderdaad Kate, je begint het te begrijpen zie ik...
  2. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Maar niet wanneer je denkt dat je een relatie met God hebt. Dan is er alleen maar je denkbeeld, je idee.
  3. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Je leven kan wellicht inderdaad vol zijn van liefde. Maar mensen zijn niet vol van liefde. Ze zijn vol van ideeën, gehechtheid en de daarmee samenhangende verlangens en angsten. Er is helemaal geen plek meer voor liefde of voor God.
  4. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Ja, inzien dat de mens leegte is, dat zijn hele leven leegte is. En dat alle ellende die we voor onszelf maken voortkomt uit het weglopen van die leegte.
  5. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Het aardse leven lijkt dan al verrekte veel op de hel. Als we alle oppervlakkige relaties met mensen en alle vluchtige afleidingen even wegdenken, dan blijft precies dat over: Leegte! Laten we haar niet vrezen, maar liever omhelzen!
  6. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    We moeten helemaal niks. Ik zeg alleen dat woorden, hoe mooi ook, of hoop door ideeën, hoe fraai bedacht ook, geen werkelijke troost bieden bij het verlies van een dierbare. De pijn die is er, ook al begraaf je haar onder meters dikke lagen troost. Bladzijden uit een boek scheuren heeft ook geen enkele zin. Ik stel liever voor de bijbel, of welk boek (of persoon) dan ook, niet als gezaghebbend te zien.
  7. Pers

    elkaar kennen in hemel/hel

    Voor mij is het vrij duidelijk dat dit een vlucht is. We ervaren verdriet over het verlies van een dierbare. We willen van het verdriet af, dus construeren we een hemel waarin we onze dierbaren zullen terugzien. Een soort vooruitschuiven van het verdriet is het eigenlijk, net zolang tot je het naar een plek hebt geschoven waar het verdwijnt. Maar ondertussen knaagt het verdriet nog steeds aan je. Het blijft altijd bij je, hoe veel ideeën je er ook op los laat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid