Spring naar bijdragen

Dr. Fell

Members
  • Aantal bijdragen

    138
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dr. Fell

  1. Laten we even eerlijk zijn vrienden. De reden dat dat verhaal in de bijbel staat is natuurlijk simpel. De bijbelse schrijvers hebben dat stuk erin gezet om de minderwaardigheid en zondigheid van de Kanaänieten (tegenover de joden) nogmaals te benadrukken.knipoog_dicht.gif

  2. Noach was wel een profeet. Hij heeft in ieder geval zijn vrouw en zoons namens God gewaarschuwd. En daarbij gaat er nog een verhaal dat hij samen met Metusalech de rest van de mensheid heeft proberen te waarschuwen.

    Ik zie niet in wat dronken worden met zonde te maken heeft. Zijn zoon Cham is de zondaar...

  3. Christus leerde dat je oneindig moet vergeven... vandaar dat je nooit tegelijk autoriteit en christen kunt zijn. Je kunt je niet christelijk gedragen als ordebewarer... pretendeer dat dan ook niet!

  4. Ach Dianatje toch... berispen terwijl je het niet begrijpt. Doet me denken aan je collega RobertF...knipoog_dicht.gif

    Admod note: Ik wil in dit topic geen woord commentaar meer horen op (acties van) crewleden! Mochten er problemen of vragen zijn, dan is daar via de mail op een serieuze manier over te praten, maar dit soort opmerkingen is niet de bedoeling. De volgende user die op deze toon een offtopic post plaatst, kan een berisping verwachten.

  5. Quote:
    deze tekst gaat over de joden of in algemenere zin de mensen die niet geloofden dat Jezus Zoon van God is

    Jezus heeft nooit gezegd of opdracht gegeven deze mensen te vervolgen

    dat zij kinderen van de duivel zijn wil slechts zeggen dat we voor ze moeten bidden opdat ze tot inkeer komen

    Nee hoor, lees de context maar.

    8:39 They answered and said unto him, Abraham is our father. Jesus saith unto them, If ye were Abraham's children, ye would do the works of Abraham. 8:40 But now ye seek to kill me, a man that hath told you the truth, which I have heard of God: this did not Abraham. 8:41 Ye do the deeds of your father. Then said they to him, We be not born of fornication; we have one Father, even God. 8:42 Jesus said unto them, If God were your Father, ye would love me: for I proceeded forth and came from God; neither came I of myself, but he sent me. 8:43 Why do ye not understand my speech? even because ye cannot hear my word.

  6. St. John 8:44-45

    Ye are of your father the devil, and the lusts of your father ye will do. He was a murderer from the beginning, and abode not in the truth, because there is no truth in him. When he speaketh a lie, he speaketh of his own: for he is a liar, and the father of it. And because I tell you the truth, ye believe me not.

    Is niet erg hoor charuem, iedereen maakt wel eens een foutje.

  7. Mensen die de bijbel lezen binnen een door zichzelf verzonnen context en er daarna nog een allegaartje van andere boeken bijslepen hebben geen recht om mij te bekritiseren.

    Als je de bijbel accepteert als je persoonlijke waarheid moet je ook de haat en het fundamentalisme aannemen.smile.gif

  8. Het had alles met geloof te maken beste charuem, het hele Middeleeuwse antisemitisme was gebaseerd op religieuze opvattingen.

    Maar bon. Wat jij noemde is inderdaad geen propaganda tegen een bevolkingsgroep maar propaganda tegen een geloofsrichting.smile.gif

  9. Je moet de bijbel niet zo serieus nemen. Het is ook maar geschreven door mensen die een mening hadden over God... Het is een vermakelijk werkje dat moeite waard is om te lezen. Maar het bevat geen absolute waarheden.

  10. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat ook zo is... In de Middeleeuwen zeiden ze ook dat joden christenbloed verwerken in hun paasbrood, is dat daarom ook waar?

  11. Quote:
    Jammer dat zoveel christenen het boek meteen als onzin afdoen.

    Het boek is voor het grootste deel puur fictief en dus vrij onzinnig. Het is voor een aanzienlijk deel gebaseerd op het enigsinds dubieuze boek "Holy Blood, Holy Grail" door Michael Baigent, Henry Lincoln, en Richard Leigh. De meningen over de geloofwaardigheid van dat bronboek zijn al zeer verdeeld... laat staan dat je een fictieve spin-off serieus zou moeten nemen.

  12. Quote:
    Mijn opvattingen zijn veeleer samengevat zoals in de film Stigmata: "Til een steen op en je zal Mij vinden. Splijt een stuk hout en Ik ben er."

    Uhm... Het Thomas-evangelie dus.knipoog_dicht.gif Zo creatief was de filmmaker niet.

  13. RobertF,

    Met zielig bedoel ik niet dat de persoonlijkheid van Jezus kleinzierig is maar dat hij zielig is door de dingen die er met hem zijn gebeurd. Maar bon, als jij een realistische benadering van het evangelie "behoorlijk respectloos voor onze Heer en Verlosser" vind moet je dat zelf maar weten.

    Jammer dat sommige mensen machtsvertoon nodig hebben om hun onvermogen om te redeneren te verhullen. Maarja ach daarmee bewijs je maar eens dat er niets is veranderd sinds de pogroms van Kiev...

    Groet,

    Henri Fell

  14. Jezus was een zielige joodse rabbi die het slachtoffer is geworden van een hoopvol onderdrukt volk, een zenuwachtige religieuze bovenlaag en een gespannen buitenlandse bezetter. Een charismatische leider die zoveel aanhang kreeg dat hij de afgedwongen vrede in gevaar bracht en moest verdwijnen.

    Het feit dat hij nu wordt vereerd als zijnde de joodse god is alleen maar zeer bedroevensaardig.

    Admod note: Ja, voor deze post krijg je je eerste berisping. Dit is behoorlijk respectloos tegenover onze Heer en Verlosser en ook niet bepaald on-topic. En respect en on-topic-zijn achten wij nog steeds belangrijker dan je eigen mening. Mail is onderweg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid