Spring naar bijdragen

why be

Members
  • Aantal bijdragen

    210
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door why be

  1. Mijn broertje heeft dyslexie en dat is dan te grappig als hij gaat bijbellezen. Zaterdag het ging over David en Joab dus hij lezen Jakob... Jaob... Jaob... (wij hard lachen) Joab. En weer verder lezen. Hij vind het gelukkig niet erg dat we erom lachen puh2.gif.

  2. Quote:
    Op woensdag 30 november 2005 13:00:59 schreef Dave het volgende:

    [...]

    Lees onderstaande teksten nu eens goed en lees dan je eigen verhaal nog eens, dat is gewoon met elkaar in tegenspraak en dat zou jou dus aan het denken moeten zetten:

    Joh 1:

    1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.

    14 En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als des Eniggeborenen van den Vader), vol van genade en waarheid.

    Het Woord is er altijd al geweest en was niet ongeboren zoals jij beweert. Het is vlees geworden (in de mens Jezus) om voor ons te kunnen sterven.

    Joh 3:

    16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

    17 Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden.

    Zijn Zoon is voor de gehele wereld gestorven en
    niet
    alleen voor Israel.

    Groet,

    Dave

    alseblieft smile.gif

  3. Quote:
    Op dinsdag 29 november 2005 19:26:12 schreef P. Strootman het volgende:

    'Volwassen' gelovigen vieren geen geboortefeest van Jezus.

    Wat bedoel je precies hiermee?

    Quote:
    Het is veelzeggend, dat Paulus, de uit een vrouw geboren Zoon van God, slechts 1 keer noemt, maar in 1 adem eraan toevoegt, dat die Zoon het volk, dat onder de wet was, vrijkocht. Dat is dus het volk Israel. Niemand anders!

    Je bedoelt dus dat Jezus alleen het volk Israel heeft vrijgekocht?

    Quote:
    Ook valt het op, dat Paulus hier een pleonasme gebruikt. Zoals wij weten, is een pleonasme een woordovertolligheid, want welke zoon wordt niet uit een vrouw geboren. Het is dus zoiets als 'witte sneeuw'. Maar er staat geen woord teveel in de bijbel, want Paulus wilde alleen het VERSCHIL uit laten komen tussen de uit een vrouw geboren Zoon van God, die uitgezonden werd naar het volk, dat onder de wet was, en de ONGEBOREN Zoon van God, namelijk Gods Geest,

    Waarom is volgens jou Gods Geest een ongeboren Zoon van God?

    Quote:
    die, dank zij het werk van Jezus voor zijn volk, uitgezonden werd in de harten van alle mensen.

    Ja okay, mee eens.

    Quote:
    Een lied, hoe mooi ook, als Stille nacht, heilige nacht, verkondigt dan ook een grote DWALING.

    Waarom vind jij dit lied een dwaling?

    Quote:
    Het is niet de uit een vrouw geboren Zoon van God (de zoon van David), die ons zaligen zal, maar de ONGEBOREN Zoon van God, namelijk Gods Geest.

    Dus wat jij wil zeggen is dat Jezus geen betekenis met betrekking tot het zaligen van de mensheid heeft??

    Ik probeer door middel van vragen te stellen duidelijker te begrijpen wat je bedoeld. Ik hoop niet dat je het als een aanval ziet smile.gif

    groet wybe

  4. ik doe tegenwoordig veel Battlefield Vietnam. Ik vind de moeilijkheidsgraad alleen best wel meevallen, dit schijnt te komen omdat alle goede mensen BF2 zijn gaan spelen. Mja het is op zich wel leuk dat je met veel mensen in een map kan spelen. Enige probleem is dat onze grafische kaart het niet helemaal trekt als er bijv te veel wordt geschoten maar goed voor de rest leuk spel.

  5. Op dinsdag 29 november 2005 19:25:07 schreef Gorthaur het volgende:

    @why be, ik heb zelf al voldoende problemen gehad met spellen die niet draaien, terwijl ik ruim boven de systeemeisen zat.

    Makkelijk vind ik het niet, terwijl ik al zo'n 4 jaar studies ict achter de rug heb zitten in het verleden...

    mja op zich snap ik wat je bedoeld big-smile.gif Ik ben zelf niet handig met pc en alles maar gewoon de besturing bedoel ik dan. okay eerlijk toegeven ik speel alleen maar spellen op de pc dus besturing van andere dingen zal ik ook niet snel leren. ik speel soms bij vrienden op de ps2 maar dat vind ik dus een vervelende besturing bij spellen omdat ik het niet gewend ben. daarom hou ik vast aan die oude vertrouwde computer puh2.gif

  6. Quote:
    Op maandag 25 juli 2005 22:10:00 schreef Diana het volgende:

    Op mijn werk spelen we ook spelletjes, hoewel dat natuurlijk kinderspelletjes zijn. Het probleem is alleen dat de computer een beetje brak is
    nosmile.gif

    Is er iemand die een 'simpel' spel weet dat voor kinderen geschikt is en ik kan 'regelen' en niet te heftig voor de pc is?

    Nu spelen we heel leuk de cd rom van de efteling
    engel.gif

    redcat volgens mij

    tenminste dat is met een kat en die leert je dan rekenen enzow moet je maar even uitzoeken puh2.gif bij de intertoys hebben ze dat dacht ik

  7. Quote:
    Op dinsdag 05 juli 2005 09:35:44 schreef Groninger het volgende:

    [...]

    Dat vraag ik me ook af?

    Genesis 3:22

    Toen dacht God, de HEER: Nu is de mens aan ons gelijk geworden, nu heeft hij kennis van goed en kwaad. Nu wil
    ik
    voorkomen dat hij ook vruchten van de levensboom plukt, want als hij die zou eten, zou hij eewig leven.

    (Waarom is
    ik
    niet met een Hoofdletter
    verbaasd.gif
    )

    De mens zou toch nog steeds sterven ondanks dat ze niet van de levensboom hadden gegeten?

    Maar aan de andere kant zegt de bijbel dit:

    Genesis 3:17

    Maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherropelijk sterven.

    Als ze er niet van hadden gegeten zouden ze voor altijd in leven gebleven zijn?

    Ik denk idd dat zolang de mens in het paradijs woonde ze eeuwig leven hadden, toen was alles perfect net zoals het ook zal zijn als Jezus terugkomt dan zullen wij ook weer eeuwig leven smile.gifMaar zodra ze van de boom van kennis van goed en kwaad aten toen ging het fout. En waarom die boom des levens er dan staat tsja geen idee misschien om de keuzemogelijkheid meer open te houden, of eeuwig leven zonder zonde of een kort leven met.

    Genesis 6:3

    Toen dacht de HEER: Mijn levensgeest mag niet voor altijd in de mens blijven, hij is immers niets dan vlees, hij mag niet langer dan hondertwintig jaar leven.

    En deze tekst snap ik dan niet helemaal en ik zit al een poosje met deze vraag: Hier staat dat de mens niet ouder wordt dan 120 jaar, maar als ik dan zo'n nakomelingengeslachtsregisterding lees dan zie ik dat bijvoorbeeld Sem 500 jaar leefde. En in dat hele register staan mensen die ouder worden dan 120 jaar. En als ik dan doorblader dan lees ik dat Ismael 137 jaar werd. Weet iemand hoe dit precies zit.

    (srry is miss btje offtopic maar het gaat wel over leeftijden)

    @bart1984

    Quote:
    Op dinsdag 05 juli 2005 17:45:35 schreef bart1984 het volgende:

    [...]

    Ik denk dat dat jaren eerder maanden is geweest. Dit klopt echt niet hoor. Een mensen kan echt niet zo oud worden met die mediche technologie die ze toen hadden (nauwelijk dus).

    muur.gifmuur.gif

    tsja vlak na het paradijs leefde de mens gewoon langer. kijk ze hadden bijvoorbeeld niet de moderne geneesmiddelen, maar ze waren misschien heel handig met kruiden ofzoiets. En daar komt bij dat de mensen van toen in een veel schoner milieu leefden. En als laatste als je ervanuit gaat dat in de bijbel de jaren in maanden worden geschreven (waarom ze dat zouden doen zou ik niet weten), dan zou bijvoorbeeld Mozes (120) dus 10 jaar zijn geweest toen hij stierf.

  8. ja maar ann das neit helemaal wat je zegt want al speel je een online spel dan neem je wel degelijk de wapens op door middel van toetsenbord en muis en dan dood je andere mensen die online spelen.

    oke bot?

  9. ik speel(de... ben momenteel druk met school dus moest ff kappen met gamen helaas cry.gif tsja is niet anders dan in zomervakantie weer verder puh2.gif) XIII.

    Ik vind het best geinig spel. Speel dan doorgaans sabotage en dan ben ik sniper, althans dat probeer ik.

    Verder vind ik commando's errug goed. worshippy.gif

    voor de rest ach.. niet veel als ik me nu verveel tijdens het maken van huiswerk wil ik nog wel eens op internet een spelletje opzoeken big-smile.gif speel de laatste tijd veel bubbels big-smile.gif

  10. ben hier nog niet zo lang dus ik zou niet echt weten hoe het eraan toe gaat maar wat ik wel meekrijg is dat er allemaal mensen weggaan of worden gebanned die naar mijn mening toch wel veel op credible kwamen en ook echt wel nuttige bijdragen leverden dus wat dat betreft ben ik het wel met metalrick eens ja

  11. tsja big-smile.gif je hebt gelijk hahaha

    maar ik ben het toch niet helemaal met je eens ik zou er best in kunnen komen als mensen het afkeuren vanwege de mogelijkheid om dood te vallen

  12. ja maar dat is wel heel simpel geredeneerd

    want er staat ook in de vraag dat hoe langer je wacht hoe groter de kick dus wat dat betreft denk ik niet dat het altijd zo is je kan ook enorme adrenalinekick of whatever krijgen en dan denken a nog even kan nog net... lijkt mij gevaarlijk

  13. mja nooit gedaan maar ik weet niet je kan je idd af gaan vragen van als je telkens de parachute later opentrekt om de kick nog weer groter te maken of je dan niet ook soort van btje met je leven aan het spelen bent want stel dat het fout gaat

    offtopic:

    toch lijkt het me keer vet om uit te proberen maar goed widegrin.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid