Spring naar bijdragen

desingd by god

Members
  • Aantal bijdragen

    283
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door desingd by god

  1. [sarcasme] Leuke openings post zeg, vindt het toch zo geweldig als meteen duidelijk is dat je TOTAAL geen vooroordeelen hebt tegenover chirstenen, en een fijne discussie op deze manier mogelijk wordt [/sarcasme]

    ''In situaties van scepsis of wantrouwen worden gebieden aan de voorzijde van de hersenen extra waakzaam en mobiliseren meer aandacht om op fouten te controleren zei Uffe Schjoedt, de leider van het onderzoek aan de universiteit van Aarhus in Denemarken. “Maar in situaties van vertrouwen lijkt het alsof deze waakzaamheid is afgenomenâ€, zei hij.'''

    Hierboven lees je eigenlijk dat als je iemand vertrouwt, dat je dus minder waakzaam bent, Nogal logisch, als ik met een goede vriend praat, ben ik uiteraard niet scetptisch tegenover die persoon. In feite heeft dit onderzoek niks met het geloof te maken, het laat alleen zien dat als je iemand vertrouwt, je hersenen minder aandacht besteden aan het controleren van wat diegene zegt.

    ''Hij zei dat de resultaten van het onderzoek waarschijnlijk niet beperkt waren tot religieuze figuren. ''Artsen, leraren, ouders en andere autoriteiten, die je als betrouwbaar verwacht, kunnen dit effect op je hersenen hebben''.

    Het onderzoek gaat niet presé over religie, maar over hoe de hersenen werken..

  2. Aan de ene kant, als ik verder kijk dan het anti islam standpunt van de PVV zie ik veel punten waar ik het mee eens ben. Bijvoorbeeld qua bouw extra kern centrales en hogere gevangenis straffen.

    Tuurlijk, hij gaat ver in zijn Anti Islam uitspraken, maar ik vindt het niet verkeerd als er een partij opkomt met een heel andere visie, en die wat tegen gas geeft richting de linkse partijen.

    Dus het is niet verkeerd om langs zijn Ani islam gedoe te kijken, en zijn andere standpunten te toetsen. En in mijn mening, wat betreft de islam, hij gaat ver, maar er zit jammer genoeg echt een kern van waarheid in.

  3. Die scené waarin Neytiri (zocht die naam net op op wiki, das die Navi vrouw) ging huilen toen die boom kapot ging, was echt waardeloos. echt een heel achterlijk geluid bracht ze voort, deed me denken aan een stervende koe, puh2.gif zat me echt te ergeren daaraan. Idd niet een denderend orginele film. maar hij was opzich wel leuk smile.gif ik zou die film eeen 4/5 geven/

  4. Quote:

    [...]

    Leuk dat je een theorie onzin vind die je in beginsel niet snap. De evolutietheorie verklaart de ontwikkeling van soorten en niet het ontstaan van leven. Het zegt dus ook niets over het ontstaan van leven op andere planeten.

    Leuk dat je interesant probeert te doen, maar darwin zelf zij niks over het ontstaan van leven, maar onderhand denkt men dat de evolutietheorie ook kan toegepast worden op de evolutie van dode materie naar eenvoudige levende materie.

    bovendien zij ik niet dat de evolutie thorie het onststaan van leven beschrijft, maar als er kennelijk toevallig leven kan ontstaan op aarde, waarom niet ergens anders

  5. Quote:

    Sry lees nu het 2e deel pas.

    Ik had eerst van een vriend gehoord dat er aliens komen als de apocalypse op gang is. Of dit waar is, weer ik niet. Maar aangezien het woord alien eigenlijk buitenaards betekend kunnen het dus engelen zijn die niet van de aarde komen.

    Geeft niet, ik poste dat ook later.

    Ik heb zelf openbaringen meerdere malen doorgelezen, en ik ben persoonlijk niks tegen gekomen dat op aliens zou kunnen slaan.

    Verder denk ik niet dat je engelen een geogragische plaats moet geven. wie zegt dat al die engelen niet op aarde zijn, maar dan niet zichtbaar zijn. ik noem maar iets.

    Ik ben het met JB eens dat, het bestaan van aliens op een andere planeet, mijn geloof erg zou doen wankelen. Want is god dan ook op die planeet etc. Ik denk daarom, en omdat er niks over in de bijbelstaat dat vanuit een christelijk denkbeeld het bestaan van aliens uit te sluiten is.

    Doch lijkt vanuit de evolutie THEORIE gekeken, het bestaan van leven buiten de aarde erg aanmelijk aangezien er talloos veel planeten zijn, waar dan ook leven kan ontstaan. ik denk dat als dat het geval is het me niet onmogelijk lijkt dat ze contact zullen maken met de mensheid, aangezien dan technologien hebben om veel sneller te reizen, ik bedoel 200 jaar gleden was een reis naar de maan ook onmogelijk, en kijk nu eens. Doch is dit even een gedachten spinsel van me, aangezien ik de evolutie theorie onzin vindtsmile.gifengel.gif

  6. Toch zegt iets me, dat de aliens die jij aanhaalt van iets andere aard zijn dan de aliens die 4given bedoelt..


    Samengevoegd:

    De bijbel zegt idd niets over aliens. ook lijkt mij de link tussen aliens en engelen niet logisch. aangezien aliens meer worden gezien als een heel andere beschaving. geen onderdeel van een goddelijke macht.

  7. Quote:

    [...]

    Nee hoor.

    Gen. 1:27: 'God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.'

    Het verhaal waar jij op doelt staat in Genesis 2.

    dat is het zelfde verhaal. genesis 1 houdt het wat oppervlakkiger. maar 2 gaat er dieper op in, en laat zien dat eerst de man werdt geschapen

    Quote:

    Je kan het ook anders zien: in eerste instantie schiep God niet de man, maar de mens. Pas toen de vrouw er was, was er sprake van de man, omdat een onderscheid in geslachten nu eenmaal pas zinvol werd vanaf het moment dat er verschil was. De man wordt pas man in zijn verschil met de vrouw, en omgekeerd. Vanuit die optiek zou je kunnen stellen dat het geen enkele zin heeft om God een geslacht toe te kennen, aangezien God die dualiteit niet kent.

    Hm, het is denk ik maar net hoe je het bekijkt, als god in de eerste instantie de mens schiep, en dat was dus een mannelijk figuur zoals later bleek, zou je er van uit gaan dat god ook een mannelijk figuur is. Maar interesant punt zo.

    Quote:

    Een andere overweging: ik ben het met je eens dat uit de Bijbel op het eerste zicht meer een vaderfiguur dan een moederfiguur naar voren lijkt te komen, maar zegt dat dan iets wezenlijks over God, of over de schrijvers en redacteurs van de Bijbel, en de tijdsgeest waarin de Bijbel ontstaan is?

    Om die vraag te beantwoorden moet je je afvragen of je de overtuiging hebt dat de bijbel door god geinspireert is. dat denk ik zelf wel. waardoor het wat wezelijks over god zou zeggen

  8. Quote:

    Ik geloof dat God geen man of vrouw is. In de Bijbel staat ook nergens dat Hij een man is. Sterker nog, Hij wordt in bepaalde teksten met een vrouw vergeleken Bijv, Jesaja 66:13

    Quote:

    Maar, er zijn ook wel vrouwelijke etiketten in de bijbel terug te vinden die aan God worden verbonden.

    Bijv, Jesaja 66:13

    Zoals een moeder haar kind troost,

    zo zal Ik u troosten:

    in Jeruzalem zult u getroost worden.

    Ik denk persoonlijk dat jullie er een beetje naastzitten.

    persoonlijk denk ik dat moederlijke troost niet op geslachthet geslacht slaa.. maar op een bepaalde handeling, het is meer sprekend, en het draagt meer liefde uit dan simpel het werkwoord troosten. Ik ben van mening dat moederlijke troost niet onderworpen is aan geslacht, maar dat het meer een poging is de intensiteit van gods liefde weer te geven.

    bovendien schiep god de mens in zijn evenbeeld, en in de eerste instantie schiep hij alleen een man. daarna pas ''op verzoek'' een vrouw

    Nu denk ik dat het ''geslacht'' van god de mens veeeer te boven gaat, maar er komt wel veel meer een vader figuur voort uit de bijbel, dan een moeder figuur.

  9. Hey cmatse,

    Ik ben vorig jaar geslaagd voor VMBO-TL, met cijfers goed genoeg dat ik kon doorstromen naar de havo. Dit heb ik dan ook gedaan, aangezien ik nog geen idee had/heb wat ik wil doen.

    Misschien ook aan te raden voor jou? heb je nog 2 jaar extra om even te kijken wat je wil. het was voor mij in elk geval een klap in mn gezicht toen duidelijk werd dat ik een keuze moest gaan maken xD want ik had echt geen flauw idee.

    En anders is er altijd nog SPW he knipoog_dicht.gif

  10. Persoonlijk kan ik heel good sagetti met bolongese saus maken big-smile.gif met pesto etc echt heerlijk.

    Toch zijn zeker mijn Pizza-Bestel kunsten ook erg indrukwekkend.

  11. Quote:

    [...]

    Omdat het gewoon niet waar is. Geen een van de apostelen kreeg een cent of zelfs een eigen huis, ik vraag me af of ze überhaupt wel eigen bezittingen hadden en als Jezus hun niet eens financieel rijk maakte, wie in Godsnaam dan wel? We hebben het hier over een Petrus die een mens uit de dood opwekte, maar de apostel had geen cent te makken en hoefde er geen stuiver voor. Waarom maakte Christus hem dan niet financieel rijk? Waarom sterven er zoveel mensen van de honger en gelovige mensen die het niet verdienen aan kanker? Deze zaken gebeuren overal om ons heen en als jij dan beweert dat iemand die gelooft daar geld of zijn fysieke gezondheid terugkrijgt, dan denk ik dus, jammer, heel erg jammer vor je....
    nooo.gif

    Ik vindt het jammer dat je bij rijk denkt aan een Ferrari!!

    je kunt jezelf ook rijk prijzen met een gelukkig gezin, familie, dak boven je hoofd, kleding en eten!!

    Wie zijn wij om aan god genezing te eisen? soms wordt iemand genezen van kanker, dat is een voorrecht, geen recht

  12. Quote:

    [...]

    Homo's hebben in tegenstelling tot echte mannen wel smaak en kunnen itt jou wel zien als iets smakeloos is.

    [...]

    Afwijkend is niet genoeg om iets immoreel te verklaren denk ik. schade lijkt me een beter criterium. Aantoonbare schade dus, niet dat God depri wordt van nichten oid.

    [...]

    Die God die ex-homohoofdstad Sodom van de kaart veegde en enkel de rechtschapen Lot redde die vervolgens sex had met zijn dochters? Een god die nergens vast heeft laten leggen dat kindersex fout is maar wel weer dat homo's dood moeten?

    Nu kan je wel fijn gaan lopen zeggen dat Hetero mannen geen smaak hebben, en dat dat enkel bevoorrecht is aan de homos die met fel roze handtasjes rondlopen. Wat natuurlijk nergens op slaat. Maar wat ik in feite zeg negeer je.

    Ik bedoel dat op een CHRISTELIJK forum het wel logisch is dat Homoseksueel gedrag gezien wordt als iets verkeerds, omdat het tegen de wil van God in gaat. ik wil wel benadrukken dat er niks mis is met homo's, maar wel met Homoseksueel gedrag. Omdat er geschreven is dat het de Heer tot een gruwel is. En als je echt gelooft dat God alle homos dood wil hebben, vindt ik het erg sneu voor je, dat je Gods liefde zo mis-interpreteert

  13. Jaah!! dat was echt een heel vet stuk! heel mooi uitgewerkt. de eind achtervolging mocht er ook wel zijn. als je me je account naam geeft kunnen we dat nog ns dunnetje over doen en kijken wie t snelst is ^^

    Gétver Gétver Gétver deze vla van AH huismerk is RANZIG.

    Zo. dat moest er even uit.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid