Spring naar bijdragen

rupsje

Members
  • Aantal bijdragen

    2.257
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door rupsje

  1. Ik schop dit oude topic weer even omhoog! Mijn dochtertje Sarah is 2,5 en we zijn bezig met het uitzoeken van een goede basisschool voor haar. Optie 1 is een degelijke protestants christelijke school in ons (welgestelde) hockeydorp. Goed en degelijk onderwijs zoals het 'hoort', weinig problemen, overwegend witte en rijke school met mensen die het allemaal vrij 'goed voor elkaar hebben'. Waarom ik veel van deze dingen even tussen haakjes zet is omdat ik al die kenmerken niet per sé positief vind, maar daar kom ik later op terug.

    Optie 2 is de vrije school in de dichtstbijzijnde stad. Wat me enorm aanspreek in de vrije school is dat ze níet prestatiegericht zijn, heel erg kijken naar de mogelijkheden, talenten en interesses en van het kind, dat er op die school nog echt de tijd voor genomen voor de kinderen, ze respectvol met elkaar omgaan en niet mee gaan in de 'popi jopie' stijl van de wereld met al z'n schijn en dergelijke.

    Optie 1 is weliswaar een 'christelijke' school (toch is het merendeel echt niet praktiserend christelijk hoor), maar het is een school met veel welgestelde snobistische kinderen, vind ik.

    Optie 2 vind ik voor m'n dochter een veilige en geborgen omgeving, maar daar ben ik een beetje bang voor de occulte dingen die ze daar wellicht mee gaat krijgen.

    Voor de duidelijkheid: ik ben van mening dat het grootste deel van de geloofsopvoeding van mijn dochter bij ons thuis ligt, nu is dus alleen onze afweging, wat is erger: een school die in naam christelijk is, maar waar ze voorbeelden zal zien die totaal niet christelijk zijn en waarvan wij haar dus zullen moeten uitleggen hoe dat kan. Of een school die in principe niet christelijk is en waar we haar ook zullen moeten uitleggen dat bepaalde dingen niet bij onze levenswijze passen.

    Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, mijn hele verhaal! -O- Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen adviezen!

  2. En dat ligt dan niet aan het feit dat iemand denkt dat ik het beter uit kan maken. Het ligt aan de argumentatie. MartineV zei dat wij altijd in ongelijk span zullen lopen. Ik ben het daar niet mee eens, dus daarom zal ik haar advies niet zo snel oppakken.

    Dat was geen advies, dat was een citaat uit de bijbel. Je bent het dus niet met mij oneens, maar met de bijbel. Just so you know it :)

  3. Ik denk niet veel anders als dat ik mijn eigen aardse vader 'vader' noem en ik mijn docenten leraren noem. :)

    Denk je? Ik denk dat er toch wel een verschil zit tussen mijn biologische vader papa noemen of de paus de 'heilige vader' noemen...

  4. Ja, maar toch is het geen optie. Omdat we allebei oprecht geloven wat onze religie voorschrijft is het voor beide onmogelijk om te bekeren.

    Als je dat echt denkt, dan heb je toch eigenlijk al je antwoord? Hij zal zich nooit tot het christendom bekeren, jij je nooit tot de islam. Gevolg daarvan is dat je altijd in een "ongelijk span zal lopen". Je kan er 100 boekjes over lezen, vanuit de islam of het christendom geschreven, maar de bijbel zelf is ook heel duidelijk. :)

    Ik begrijp dat het heel moeilijk is omdat er zoveel gevoel bij komt en die je objectiviteit wegnemen. Maar zoals hierboven al gezegd is kan het ook zo zijn dat God jullie relatie heeft gebruikt om jou dichter bij hem te krijgen. Dat wil dan niet zeggen dat het God's plan is dat je met hem trouwt. :)

  5. Ik ben heel benieuwd hoe katholieken tegenover deze tekst uit Mattheus staan:

    "9 En noem niemand op aarde vader, want jullie hebben maar één vader, de Vader in de hemel.

    10 Laat u ook geen leraar noemen, want één is uw leraar, de Messias. 10 Laat je ook niet leraar noemen, want jullie hebben maar één leraar, de messias.

    11 De belangrijkste onder jullie zal jullie dienaar zijn.

    12 Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd."

    En dan vooral vers 9: hoe zit dat dan met de paus?

  6. Mijn tandarts zegt dat een electrische tandenborstel alleen beter is omdat hij een ronde kop heeft en daardoor dus makkelijker je achterste kiezen kan bereiken, maar dat het verder vooral een kwestie is van goed poetsen.

    Verder gebruik ik sensodyne/zendium of elmex. Tussen dat soort merken is het denk ik meer een kwestie van de smaak, de kwaliteit lijkt me van allemaal hetzelfde. :)

  7. Paramore is geweldig! Ik vind dit nummer briljant, zeker de akoestische versie:

    *spit verder even haar playlist door* Wat vind je van: NEEDTOBREATHE (christelijk):

    of Augustana:

    of het oudere werk van Kings of Leon:

  8. Chappo, nu ga je definiëren

    Ik kan me meerdere situaties voorstellen.

    Vrouw boven in bed, al enkele weken hondsloof ivm een huilend kind dat vrijwel elke nacht drie maal wakker wordt.

    Jij hebt er wat minder last van, immers ze sluipt uit bed om jou je nachtrust te gunnen, jij moet er om 5 uur weer uit.

    Dan vind ik het weinig meer dan normaal als iemand dan zijn vrouw haar rust gunt en even zichzelf helpt.

    Als zij geen seks wilt omdat ze moe is, praat daar dan over, misschien zijn er andere manieren waarop je hier SAMEN uit kan komen. Seks in je eentje is zo armoedig...

  9. Dan ben ik oprecht! heel benieuwd waarom? Je kunt willen dat het zo is als MartineV roept, maar dat is het gewoonweg voor een zeer grote meerderheid van de mannen niet.

    Het kan me niet schelen hoe het voor de 'meerderheid van de mannen' is. Wat Jezus er over zegt is wat telt en hij keurt het simpelweg keihard af. Snap ik de verleiding soms? Tuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat het goed is...

    Scheiden is in onze maatschappij tegenwoordig ook geaccepteerd en voor Jezus was en is dat het ook niet.

  10. Ik zit echt met stomme verbazing dit topic te lezen... Als mijn man porno zou kijken zou ik me echt diep beledigd en gekwetst voelen, daarnaast zou ik hem meteen een stuk onaantrekkelijker vinden. Dan ook nog dat geklets van sommige mannen hier dat het alleen maar een 'visueels' iets is, 'dat alle mannen het doen' en 'dat het verder niks met haar te maken heeft'. Hou toch op zeg... Jezus zei dat als je alleen al met begeerte naar een andere vrouw kijkt je in je hart al overspel hebt gepleegd. Klaar als een klontje lijkt me...

  11. Waarom kan ik oude posts van mijzelf niet aanpassen?


    Samengevoegd:

    Wil een admin of mod voor mij deze post even leegmaken: link

    Ik kan hem zelf om de één of andere reden niet aanpassen, en ik kan deze post via google vinden als ik op mijn naam zoek en vindt dat niet zo fijn.

    Alvast bedankt! :-)

  12. Je kan voor je echte uitnodigingen ook alvast een "save the date" mailtje naar je gasten sturen, zodat ze de datum alvast kunnen vrijhouden! (ook handig om dan om adressen te vragen die je niet hebt, handig in dit emailtijdperk!)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid