Spring naar bijdragen

Kluizenaar

Members
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Kluizenaar

  1. Quote:
    Op zondag 26 september 2004 13:51:40 schreef Saartje het volgende:

    Hallo allemaal!

    Ik lees de laatste tijd erg vaak dat mensen zelfmoord willen plegen. Maar ik vraag me dus af:

    Gaan mensen die zelfmoord plegen naar de hemel?

    Zelf denk ik van niet.
    God geeft je een leven
    , daar moet je dankbaar voor zijn. De moeilijkheden die je tegenkomt in dat leven zijn om je te vromen,maar als je zelfmoord pleegt zeg je dus eigenlijk tegen God "ja heel erg bedankt voor dat leven hoor, maar ik hoef het niet". Je geeft ook een soort van toe aan de duivel als je het opgeeft verder te vechten.

    Hoe denken jullie hier over?

    God geeft je niet een leven, dat doen je ouders. En dat zonder zich ooit af te vragen of die persoon daar wel blij mee zal zijn.

  2. Om te leven volgens het Christendom (en vrijwel alle andere godsdiensten), is het niet voldoende dat men bepaalde dingen doet en laat, maar zelfs zijn er regels over je gedachten. Denk maar bijvoorbeeld aan gebod nr. 9 wees steeds kuis in uw gemoed Ik vind dat een beetje te ver gaan. Niet alleen vind ik het erg stom, ook kun je je gedachten niet controleren. Gevoelens heb je niet in de hand. Je kunt niet beslissen om je zo of zo te voelen, of niet aan iets te denken. Als je bijvoorbeeld hoort: je mag daar niet aan denken, dan ga je juist DAARDOOR er aan moeten denken.

    Wat denken jullie? Ben je in je gedachten volledig vrij? Of niet? En, het is natuurlijk scien-fiction, maar stel dat er een machine bestond waarmee je iemands gedachten kon lezen, zou men dan op van die streng katholieke scholen van vroeger (en tegenwoordig bestaan er ook nog wel een enkele) soms leerlingen straffen op basis van gedachten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid