Spring naar bijdragen

*Deborah*

Members
  • Aantal bijdragen

    1.753
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door *Deborah*

  1. Het frapante aan deze discussie is dat jullie redeneren vanuit jullie eigen menselijke belevings wereld, daardoor word dit nogal een vreemd gesprek.

    God is geen mens, God is Almachtig en Alwetend .

    Ga eens na hoe groot voor God een oorlog is en hoe enorm wij een oorlog beleven. God bekijkt vanuit de eeuwigheid niet vanuit een klein mensenleventje van hooguit honderd jaar...

  2. Welkom terug Joon en veel plezier

    Ik heet dus Deborah hier ben alleen niet zo actief meer.

    Dat heeft voornamelijk te maken met dat ik me niet echt meer aan een bepaald geloof wil binden. Ik heb rust gevonden bij God en heb niet echt behoefte dat met anderen tde hele tijd te delen.

    licht en liefde

    Deborah

    [voorheen Attana]

  3. zoals je leest veroordeel ik niet de koran en het geloof in Allah. Ik zeg niet dat er iets mis is met Allah en dat hij een demon is. Ik heb het duidelijk over de uitvoering van het geloof en de er aan verbonden cultuur. Toen ik een paar dagen geleden begon in deze topic begon maakte ik al een dergelijk verschil.

  4. En wanneer leren jullie nou eens het verschil te zien tussen je eigen geloof en dat van een ander. Voor mij is Christos de weg de waarheid en het leven.

    Of dat voor een ander zo hoort te zijn is aan Hem daarboven hebben wij geen [Knip.] mee te maken. Oftewel laat het met rust, hou je met jezelf bezig en niet met hoe een ander zn religie invult.

    Mod-edit: Let op je taal. Zowel hoe jij je vocabulaire gebruikt als je toon.

  5. kate niet zo verdrietig kijken daar word geen enkele god blij van. Nee ik geloof niet in demonen dat vind ik nou zweverig gedoe. En als je mijn post goed leest snap je waarom ik over godinnen spreek.

    En trouwens ik vind zowieso dat je nogal schijnheilig doet jij hebt toch wel je mening en je oordeel over me klaar, doe dan niet alsof dat niet zo is.

  6. Zweverig is niet het goede woord, dubieus, dubbelzinnig komen meer in de buurt. Ik snap niet echt wat je denkt te bereiken. De ene religie afkraken de andere weer op je eigen manier inelkaar prutsen. Oftwel alles maar doen zoals t jou goed uitkomt. Nou ja dat is ok dat doen alle mensen, maar ik vind dat je wel es een bepaalde kant moet gaan kiezen anders komt het zo.. hmm ja vaag is toch het goede woord.

  7. Al die verhalen van bekeerde zwarte heksen en satanisten over vervloekingen enz zijn onzin.

    Ook verhalen van exheksen zijn vaak gebaseerd op klinklare onzin.Ten eerste zijn sommige inwijdingen en rituelen compleet verzonnen, ten tweede is hun Godin niet een demon maar gewoon een andere manier van God aanbidden. Andere goden bestaan niet en demonen al helemaal niet, mensen kijken gewoon op een andere manier naar God.

    Ik denk dat de dingen die in de bijbel staan betreft het aanbidden van andere goden enz meer erop wijzen dat God te groot is om hem een gedaante te geven. En dat je daarom beter niet kunt bezighouden met andere goden.

  8. Werkelijk hoe vast kun je zitten met je alles veroordelende gedachten. Lees wat ik schrijf. IK HEB NIKS MET WICCA EN ZOEK OOK GEEN MIDDENWEG.

    het enige wat ik zeg is dat ik niet veroordeel en als ik iets niet veroordeel wil dat nog niet zeggen dat ik er iets mee heb. Stop toch eens met dat in hokjes stoppen, want op een dag word je zelf in een hokje gestopt.

  9. Dave bedankt voor je mooie goed onderbouwde post, ik ben het volledig met je eens. Wat jij zegt was juist ook mijn idee. Een christen kan zich zowiezo bezighouden met Christus en zn eigen geloof inplaats van zich te bemoeien met een ander z'n geloof.

  10. En ik blijf beweren zoals ik ook gister begon, dat wij niet een oordeel kunnen vellen.

    Diana ik ga je een geheimpje verklappen: mensen kunnen veranderen.

    Ik kan morgen het tegenovergestelde beweren van wat ik vandaag doe en dat is hartstikke gezond. Want een mens hoort niet vast te roesten in een levenslange vaststaande bewering, dat is niet gezond. Misschien zou je kunnen proberen even mijn posts van gister te lezen zonder al de vooroordelen die je hebt en ze vanaf een blanco scherm op te nemen.

    Ik zie jullie niks anders doen dan oordelen.O ja en dan met de bijbel zwaaien, want zo staat het in de bijbel en omdat de bijbel het woord Gods is, mag ik een oordeel trekken. Nou met die redenatie wou ik niet verantwoording afleggen tegenover Hem.

    Tom je beledigende opmerkingen voor mensen van een geloof wat jou niet ligt zijn kenmerkend voor jou en je verheven ego. Hoe dubbelzinnig zijn jou uitspraken wel niet....

    Ik ben al een tijdje weer opgehouden om me Christin te noemen.Ik weet dat de Heer me dat niet kwalijk neemt, want hij kijkt in mijn hart en weet waar mijn loyaliteit ligt.

    Hij weet dat ik de naam ontwijk vanwege de associaties die het oproept.

    Ik wil vrij zijn van oordelen, ik wil vrij zijn van beperkingen opleggen die ons afhouden waarlijk contact met de Heer te hebben.

    Dus ben ik eenvoudig een dienares van God, een dienares van het Licht.

  11. Ik verdedig geen ander geloof, heb je mij niet zien doen. En met Joost wil ik best wel verder gaan gezien zijn manier van discuseren. Annia schijnt niet te kunnen vatten waar ik heen wil, dus t lijkt me een beetje moeilijk om maar te blijven uitleggen.

  12. lieverd dat is helemaal niet wat ik wil neerzetten.

    Jij bent niet dom. Wijsheid heeft niks te maken met intelligentie. Wijsheid is iets wat je op doet door de jaren heen, het is niet iets wat je al bezit.

    Het was eerder als compliment bedoeld, in de zin van je komt er wel.

    Ten tweede ik ga de discussie uit de weg omdat ik denk dat er teveel ruis zit tussen ons tweeen. We zitten gewoon teveel op een ander level.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid