Spring naar bijdragen

bj

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door bj

  1. Bijbelse tijden herleven: sprinkhanenplaag Egypte

    gepubliceerd dinsdag 5 maart 2013 09:30 door Jeffrey Schipper

    sprinkanenplaag_egypte1.jpg

    Bijbelse tijden lijken te herleven in Egypte. In de tijd van Mozes bezorgden sprinkhanen Egypte één van de tien plagen. Momenteel zwerven ruim 30 miljoen sprinkhanen door datzelfde land. Omdat ze met name actief zijn op en rondom boerderijen wordt gevreesd voor honger en economische malaise.

    Ook RTL-verslaggever Roel Geeraerdts sprak over een "Bijbelse sprinkhanenplaag" die Egypte teistert. Israëlische en Arabische media noemen het een plaag van 'bijbelse proporties'. In Gods Woord kwam het land in aanraking met de sprinkhanen omdat farao weigerde het Israëlische volk te bevrijden om met Mozes weg te trekken.

    Volgens de Bijbel strekte Mozes 'zijn staf uit over het land Egypte, en de HEERE bracht die hele dag en die hele nacht een oostenwind in het land. En het gebeurde, toen het morgen geworden was, dat de oostenwind de sprinkhanen meevoerde' (Exodus 10:13).

    De grote zwerm sprinkhanen bereikte het zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro. Dat ging tegen de voorspellingen van 'deskundigen' in. Met allerlei middelen probeerden Egyptische strijdkrachten de sprinkhanen tegen te gaan. "Ik heb families in door de sprinkhanenplaag geteisterde gebieden opgeroepen om geen vuurbranden te veroorzaken om zo de beesten weg te jagen," zei de Egyptische minister Dr. Salah Abd Al Mamon van Landbouw. "Dit zou alleen maar leiden tot grotere schade en grootschalige branden die levens kunnen kosten."

    De minister voorspelt dat door de sterke wind de sprinkhanen hun weg zullen vinden naar Saoedi-Arabië. Ook Israël bereidt zich voor op de sprinkhanen. In Exodus 10:14-15 staat verder: 'Nooit eerder is er zo'n zwerm sprinkhanen geweest, en hierna zal er nooit weer zo een zijn, want zij bedekten de oppervlakte van heel het land, zodat het land erdoor verduisterd werd. Zij vraten al het gewas van het land op en al de vruchten van de bomen die de hagel had overgelaten. Er bleef niets groens aan de bomen en aan het gewas van het veld in heel het land Egypte.'

    Over enkele weken wordt in Israël de uittocht van het joodse volk uit Egypte herdacht. Terwijl in het 'Beloofde land' voorbereidingen worden getroffen voor die herdenking, roept het ministerie van landbouw op tot waakzaamheid.

    Lees het Bijbelgedeelte over de achtste plaag: Exodus 10:1-20.

    Beluister een audio-fragment van de NOS over de sprinkhanenplaag in Egypte:

    Laatste bron: CIP

  2. Inmiddels merk ik er vrij weinig meer van, dingen die me tot een jaar of 2 geleden ernstig parten speelden zijn nu in elk geval bijna niet meer aan de orde. Ik heb er mee om leren gaan, en dat scheelt me een hele hoop. In mijn ogen toch een stap richting volwassenheid.

    Ik ben blij voor je, Paul. Is er iemand (of meer) die je geholpen heeft?

  3. Hoi BJ, allereerst welkom terug op Credible. Als ik dit topic goed lees, heb je iets neergezet wat voor jou niet MEER van toepassing is. Kun je me vertellen wat je beweegredenen zijn om het toch neer te zetten? Ik kan het er niet echt uithalen namelijk :)

    Nou Paul, ik kan zeker niet zeggen dat het stuk niet meer van toepassing is, maar er is bv een duidelijke groei van sociale vaardigheden. En hiermee haal ik ook meer voldoening uit contacten.

    Ik ben vooral blij met reacties hier, waaruit herkenning blijkt. Met name ben ik benieuwd hoe er met 'autisme' omgegaan wordt door betreffenden en hun directe omgeving.

  4. Wat m´n nick in het Engels of van mijn part in ´t Chinees betekent interesseert me niet, ik ziet hier op ´n Nederlands-talig forum. :)

    Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het beste wat ik in dit leven ervaren heb de vrede van God was.

    Op dat moment verdwenen al mijn zorgen - die groot waren! - en kon ik pas sterven.

    Door mijn bekering ben ik dit leven, de ander en mijzelf meer gaan zien en ervaren door de ogen, ja door de liefde van God, dat maakt mijn leven waardevol.

  5. Heb je dat nu ook dat je eerst echt moet na denken voor je begint te typen? Ik heb dat zo vaak op fora :+ (dan die spelfouten en kromme onlogische zinnen die ik steeds wijzigen moet, man wat een werk!)

    Dan denk ik weer: "zal ik nu zus, nee, nou zo? Nee"

    Aan het einde van de rit waarderen mensen het ook nog wat je schrijft.

    Een zucht van verlichting. We slaan ons er weer door heen ;)

    Voor vaak herkenbaar. :D

  6. Zelf val ik ook onder dit spectrum. Aan je keurige manier van schrijven te zien bevind jij jou ook ergens op het randgebied van dit spectrum. Daarbij ben ik genijgd om je in het gebied van Asperge in te delen, omdat je op de één of andere manier me intelligent over komt :) Zelf val ik onder een ander gebied.

    Ik heb m.i. trekjes van Asperger. :)

    Het verhaal is trouwens van een kleine 10 jaar terug en inmiddels zie ik dat ik sociaal lekker gegroeid bent.

  7. ‘De Autist’

    Wie ben ik?

    Wist ik het maar.. als anderen het niet weten.. ze geen hoogte van me hebben.. ze niet weten wat ze aan me hebben..

    ik afstandelijk lijk.. afwezig.. dingen niet aan lijken te komen.. ik niet reageer zoals de meeste mensen het doen.. ik niet de emoties toon die anderen wel tonen.. ik niet de interesses heb die anderen, de meerderheid wel heeft.. laat staan deze ook te delen..

    Wat wil ik?

    Ik wil zoveel.. maar misschien ook niet.. ik wil anders.. maar het hoort niet.. het is tegenstrijdig.. het confronteert anderen.. en mijzelf..

    Ik wil rust.. Vrede.. maar als ik het heb waarom is het dan zo weer weg?

    Ik wil liefde.. ik voel de liefde.. maar waarom doet dat vaak zo pijn?

    En toch weet ik.. liefde is de sleutel naar het hart.. zou dat voor mij deuren openen en de muren afbreken..?

    Want breken moeten ze!

    En wie helpt mij een deur openen.. of een raampje?

    Ik lijk een ‘eiland.. maar zijn we dat niet allemaal’?

    Zijn het altijd ‘vloedgolven en bevingen’ die ‘eilanden’ samenbrengen of moeten we ook niet openstaan voor ‘eb’ in ons leven, waardoor het ‘een grote zandvlakte’ wordt, waar ‘alle zandkorrels’ gelijk zijn aan elkaar, waar niemand opvalt of er juist buiten ligt..?

    BJ

  8. genezen.jpg

    Jacolien Bakker: genezen van doofheid en blindheid

    Bekijk de beelden zelf

    0p 19 september 2010 genas Jacolien Bakker van een blind oog en doof oor. Ze bezocht een dienst waar werd gebeden voor zieke mensen. Tijdens de dienst genas God een meisje van een doof oor. Jacolien: "Toen het meisje genezen was zei meneer Zijlstra: 'Maar daar staat nog iemand die doof is'. Mijn oma zei: 'Jacolien dit is voor jou, steek je vinger op!' En mijn moeder zei ook: 'Dit is voor jouw meid!' En zo stak ik mijn vinger op. Evangelist Jan Zijlstra zei: 'Die jonge dame daar, kom naar voren'. Zo liep ik naar voren. Toen vroeg meneer Zijlstra naar mijn naam en waar ik vandaan kwam. Daarna vroeg hij 'wat is er' en ik zei: 'Ik ben doof aan één kant en blind aan één kant'. Toen zei meneer Zijlstra: 'Maar dat niet alleen, hè Jacolien?' Toen zei ik: 'Nee'. Meneer Zijlstra zei toen: 'Er is grote wrok in je hart' en dat klopte ook wel, want er was al veel gebeurd in mijn jonge leven. Dat kon alleen God weten, want ik had er die avond nog niet over gesproken. Toen barstte ik in tranen uit want dat was de bevestiging. Toen zei hij: 'Laat het los, Jacolien, en geef het aan God'. En dat deed ik ook. Samen gingen wij bidden en meteen voelde het beter."

    "Daarna ging meneer Zijlstra voor genezing van mijn oog bidden. Ik had er nooit licht mee gezien dus ik schrok eerst van het licht, maar toen begon ik te huilen. Ik was blind aan het oog, doordat ik als baby al staar aan mijn linkeroog had. De doktoren hadden er al van alles aangedaan maar niks hielp. Toen ik vier jaar was kreeg ik te horen dat ik ermee moest leven.

    Dus nadat mijn oog was genezen vond ik het al super. De wereld ging open. Maar God was nog meer met mij van plan.

    Toen vroeg meneer Zijlstra: 'Wie is de moeder van het kind?' Mijn moeder probeerde al naar voren te komen en mijn oma ook. Mijn moeder zei meteen dat ze het kon zien. De doffe schittering was uit mijn oog. Toen bad meneer Zijlstra voor mijn oor. Ik kon weer horen! Eerst geloofde ik het niet. Maar toen hij het ging testen geloofde ik het." Veel mensen gingen klappen, juichen en huilen. Ik was een van de wonderen die God deed. Ik voelde Gods aanwezigheid in mijn leven."

    Zie het hele bericht én de video op CIP

  9. Je kunt ook zeggen 'geloof heeft een placebo effect', door te geloven dat het waar is, maak je meer endorfine aan, waardoor je 'langer leeft' (even erg kort door de bocht) dat is hetzelfde met placebo's. Placebo's werken namelijk doordat je gelooft dat het werkt, daardoor maak je endorfine aan en gaat het beter met je...

    Daar heb je m.i. een punt.

    Gelovigen hebben een duidelijk beter welbevinden dan niet-gelovigen.

    “Ze zijn hoopvol, tevreden, zien de zin van het leven in, hebben een goed zelfbeeld. Die zaken hebben een positieve lichamelijke uitwerking. Bovendien zijn zaken als eenzaamheid, angst, depressieve gevoelens en zelfmoordgedachten bij mensen die in Jezus geloven vrijwel volledig afwezig.â€

    Uit eigen ervaringen met medechristenen herken ik de positieve punten sterk, maar merk ik ook struikelen hierin.

    De negatieve zaken ervaar ik niet als vrijwel volledig afwezig maar als soms tot vaak ook aanwezig. Maar, dankzij God overheerst het positieve genoemde.

  10. Gelovigen leven langer

    cmflogo.jpg

    Wie in Jezus gelooft, leeft langer. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door de Christian Medical Fellowship in Londen.

    De artsen Alex Bunn en David Randall pluisden ruim 1200 internationale studies en 400 artikelen in vakbladen na. In 81 procent van de gevallen kwam naar voren dat het geloof een positieve uitwerking op patienten had. In slechts 4 gevallen was er sprake van een negatieve uitwerking. De rest was neutraal.

    Ze vergeleken ook, in een langjarig onderzoek, gelijke ziektebeelden bij gelovigen en niet-gelovigen. Totaal werden 21.000 mensen in dit onderzoek gevolgd. Volgens Bunn en Randall kan daaruit afgeleid worden dat mensen die in Jezus geloven gemiddeld maar liefst 7 tot 14 jaar langer leven dan ongelovigen. Andere factoren, zoals inkomen en opleiding, spelen daar ook een rol in, maar veel minder dan vooraf werd gedacht. “De bepalende factor is wel degelijk het geloof in Jezus Christusâ€, zeggen Bunn en Randall.

    Volgens hen zijn de voordelen vooral psychisch. Gelovigen hebben een duidelijk beter welbevinden dan niet-gelovigen.

    “Ze zijn hoopvol, tevreden, zien de zin van het leven in, hebben een goed zelfbeeld. Die zaken hebben een positieve lichamelijke uitwerking. Bovendien zijn zaken als eenzaamheid, angst, depressieve gevoelens en zelfmoordgedachten bij mensen die in Jezus geloven vrijwel volledig afwezig.â€

    Bron: manna-vandaag

  11. Quote:

    [...]

    Ik vind het een bijzondere vraag. Waarom zou een christelijk forum zich moeten onderscheiden van andere fora?

    Een christelijk forum onderscheidt zich simpelweg meestal omdat het georganiseerd is door christenen. Iedereen is welkom, maar in tegenstelling tot sommige andere fora, is niet 'alles' mogelijk. Er wordt respect gevraagd voor elkaar religieuze traditie, en er zijn soms restricties aan de discussies, zoals bijv. het subforum 'Geloof Algemeen' dat binnen de kaders van het Apostolicum blijft.

    Andere fora hebben natuurlijk weer andere regels en restricties. Ik vraag me af of er een verschil in waarde is of zou moeten zijn. Vind jij van wel?

    Daar christenen 'vreemdelingen op aarde' zijn, zou dat ook op christelijke fora te merken moeten zijn, nietwaar?

    Wat voor de wereld van waarde is is voor een christen ondergeschikt aan de eeuwigheidswaarde die deze in God heeft.

    Persoonlijk vind ik dat een chr. forum God centraal moet stellen; dat het een forum is tot Zijn eer.

  12. 'Geloof is niet nodig voor gelukkig leven'

    ronald_lindsay.jpg

    Een humanistische groepering is dinsdag een advertentiecampagne gestart. Daarin wordt verklaard dat atheïsten en niet-religieuzen zonder God een goed en zinvol leven kunnen leiden.

    'Je hebt God niet nodig om te hopen, zorg te dragen, lief te hebben en te leven', staat op een advertentie. De humanistische organisatie Center for Inquiry (CFI) wil op basis van de wetenschap, rede, gelijkheid en humanistisch waarden een seculiere samenleving bevorderen.

    Volgens voorzitter Ronald A. Lindsay zijn de advertenties gericht op het wegnemen van een aantal mythes over niet-gelovige mensen. 'Een veel voorkomende mythe is dat niet-gelovigen een leeg, zinloos, egoïstische en egocentrisch leven leiden. Dit is niet alleen onjuist, het is belachelijk,' zegt hij in een verklaring. 'Helaas hebben al te veel mensen deze mythe geaccepteerd, want dat is wat zij horen over niet-gelovigen.' CFI stelt dat niet-gelovige mensen in hun leven de mens centraal stellen, en ze een beroep op het bovennatuurlijke overbodig vinden.

    Lees het hele bericht op CIP

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid