Spring naar bijdragen

Laurita_23

Members
  • Aantal bijdragen

    106
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Laurita_23

  1. Tja, maar tóch komen we weer uit bij het vegetarisme!

    Eenderde van de milieubelasting die ieder mens veroorzaakt, heeft te maken met onze voeding.

    De consumptie van vlees belast het milieu veel meer dan het eten van plantaardige eiwitten omdat voor 1 kilo vlees 2 tot 5 kilo plantaardig veevoer nodig is. Veevoer kost veel energie, water, land en grondstoffen. Daarnaast veroorzaakt de Nederlandse intensieve veehouderij milieuproblemen door de overmatige mestproductie en ammoniakemissie en de uitstoot van broeikasgassen.

    Op link staat meer informatie.

  2. Quote:
    Op maandag 27 februari 2006 18:47:43 schreef Bronze het volgende:

    Is het dierenmishandeling als ik de kat schopt als hij weer op een ochtend met darmen van een muis of vogel ligt te slepen?

    Hij kijkt altijd heel lief en doet zulke dingen, daarom heet ze Mabel
    big-smile.gif

    Waarom zou je je kat straffen? Hij is gewoon aan het jagen geweest, hoort bij z'n instinct...

  3. Wat is bloed?

    Bloed bevat cellen en vloeistof (plasma).

    In normale omstandigheden bestaat ongeveer 45% van het volume van bloed uit cellen. Er zijn drie soorten bloedcellen:

    - rode bloedcellen (erytrocyten),

    - witte bloedcellen (leukocyten)

    - en bloedplaatjes (trombocyten).

    De rode bloedcellen nemen het allergrootste deel van het celvolume in; de bloedplaatjes ongeveer 0,1% en de witte bloedcellen hebben een nog kleiner aandeel. Door hun enorme aantal bepalen de rode bloedcellen de kleur van het bloed.

    Heel chemisch bekeken is dat lichtrode vocht wat uit vlees loopt dus gewoon bloed. Alleen zijn de rode bloedcellen flink afgenomen. Maar het blijft bloed...

    bron: www.sanquin.nl

  4. Quote:
    Op zaterdag 25 februari 2006 08:13:07 schreef Ann het volgende:

    waarom is Orthorexia persee iets slechts?

    alles slecht bannen,houd je toch nog steeds gezond?

    Omdat ik vind dat je ook wel eens van een lekker patatje moet kunnen genieten, met een dikke klodder mayo. En ik denk dat als je zó selectief bezig bent je hele leven alleen nog maar hier om draait. En dat vind ik niet gezond. M.a.w: lichamelijk gezien ben je dan misschien wel gezond, maar geestelijk, denk ik, niet.

  5. Quote:
    Op donderdag 23 februari 2006 13:46:05 schreef Helena het volgende:

    [...]

    Mensen die vegetarisch zijn hebben een verhoogde kans op anorexia. Zelf denk ik dat dit komt omdat je je voedsel bij vegetarisme al leert te selecteren:

    goed voedsel, fout voedsel. Bij anorexia liggen die grenzen alleen wat anders.

    Ik ken wel de eetstoornis Orthorexia. Dan zou je al het voedsel wat 'slecht' is bannen. Soms ontwikkelen ex-anorexia patiënten dit, onder het mom van 'ik ben genezen, ik eet nu alleen gewoon gezond'

    Dat je als vegetariër sneller anorexia zou ontwikkelen....ik geloof dat niet zo. Ik denk dat vegetariër wel bewúster kiezen in hun voedsel.

  6. Quote:
    Op donderdag 23 februari 2006 13:30:26 schreef Helena het volgende:

    Ik was altijd vegetarisch, maar ergens na mijn bekering kwam ik erachter dat het niet hoefde en ook dat het niet goed voor me was (ijzertekort etc). Het was wel moeilijk om ineens weer vlees te gaan eten (ik begon met een boterham met 3 lagen kaas en 1 plakje salami).

    En toen kwamen de broodjes met haring
    knipoog_dicht.gif

    Nu heb ik er geen probleem meer mee
    big-smile.gif

    Ik ben het eens met Robert dat we onszelf en elkaar geen regeltjes moeten opleggen.

    Je zou wel kunnen vasten van vlees, zonder dat je besluit dat je een doodzonde begaat als je vrolijk vlees blijft eten terwijl die arme diertjes moeten lijden.

    God wilt toch dat wij niet beheerst worden?

    Dat kun je van twee kanten bekijken:

    Niet beheerst worden door de smaak van vlees én niet beheerst worden door gevoelens van medelijden.

    Maar, ik snap dat niet: 'na je bekering kwam je er opeens achter dat je geen vegetariër hoefde te zijn'?

    Waarom was je in eerste instantie dan wel vegetariër?

  7. Quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 13:36:18 schreef Asaf het volgende:

    [...]

    Als je vegetarier bent doe je dat met een reden, dan sta je daar voor. Je gaat dan niet af en toe wel vlees eten, want dan ben je geen vegetarier (ook geen part-time
    rofl.gif
    ), maar iemand die af en toe vlees eet.

    Niet iedereen is vegetariër, of wil dit worden, omdat ze tegen de bio-industrie en het dierenleed zijn. Er zijn ook vegetariërs omdat ze vlees gewoon niet lekker vinden, of geen vlees kunnen betalen. Ik vind dus niet dat je een 'part-time' vegetariër hierop mag afrekenen. Ik heb altijd nog liever dat iemand part-time vegetariër is dan dat iemand ladingen vlees per week naar binnen schuift. Mij zal je niet horen zeggen dat dit onzin is.

    En ja, 'part-time'klinkt wel wat juppenachtig, maar zo is het ook begonnen. Om het vegetariër zijn een beetje trendy leven in te blazen. Leuke bijkomstigheid dat mensen minder vlees hierdoor zijn gaan eten!

  8. Hoe lang is dat geleden, dat je biologische vlees uit de supermarkt haalde? Want als je bij de AH nu een bakje biologische hamburgers (2 st.) haalt kost dat rond de 2,50 euro. Ook is het nuttig om eens te kijken of er een biologische boer bij je in de omgeving zit. Als ik vlees haal (voor mijn vriend) dan is dat bij een biologische veehouderij in de buurt. Zo direct van de boerderij, ze kunnen mij precies vertellen van welk dier het komt, hoe oud het was, wat er in het vlees zit ect. Niet dat ik dit prettig vind om te horen, maar ik weet wél waar het vlees vandaan komt! De prijzen zijn héél redelijk. Voor meer info en prijzen kun je kijken op www.ecoloar.nl

    Als je moeite hebt om in één keer over te stappen op vegetarisch eten dan kun je ook part-time vegetariër worden. Eet je voornamelijk vegetarisch en als je vlees eet dan kies je voor biologisch. Het lijkt me dat je dan een prima uitgebalanceerd dieet hebt! Als je wilt kan ik je wel aan wat goedkope, voedzame, vegetarische recepten helpen. Zelfs voor een student betaalbaar....

  9. Quote:
    Op zaterdag 14 januari 2006 18:07:25 schreef Marianne
    knipoog_dicht.gif
    het volgende:

    Dat doe ik ook niet, en daar gaat het ook niet over. De keuze of iemand wel of geen vlees eet, moet je aan mensen zelf overlaten. Orrdelt niet opdat gij niet geoordeelt wordt.

    Maar is het niet onze verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat dieren geen pijn leiden als ze sterven, en er voor?

    Ik denk het wel. Ik denk dat de manieren waarop dieren nu worden behandeld, in de gangbare veehouderijen, niet de juiste manieren zijn. Ik vind dat de dieren respectloos worden behandeld, alsof het dingen zijn waar mensen mee mogen doen wat ze willen.

    Maar zo vind ik dat er ook met de hele wereld wordt omgegaan: bomen worden illegaal gekapt, bossen neergemaaid, groenten/fruit/bloemen worden rijkelijk besprenkeld met gif, gevaarlijke stoffen worden in een boot vervoerd en 'we zien wel waar het schip strandt' als er daarin iets fout gaat, musje neergeknald omdat een stel mensen bedacht heeft dat er éénmiljoenhonderdnogwatduizend steentjes móeten omvallen ect ect.....

    En pas als er écht iets mis gaat (BSE,Gen-voedsel,tanker-ramp) vinden veel mensen het opeens 'belachelijk en oh zo zielig!'. Ik ga er bijna van over m'n nek, zó hypocriet vind ik het

    mondhouden.gif. Lekkere verantwoording....

  10. Quote:
    Op zaterdag 14 januari 2006 14:02:16 schreef Videl het volgende:

    Ik snap dat een heleboel mensen bioindustrie vlees eten omdat het goedkoper is.

    En ik ben zelf best bereid een beetje extra te betalen als ik weet dat het dier dat ik eet niet mishandeld is en een goed leven heeft gehad.

    Precies! En volgens mij eet de gemiddelde vleeseter ook nog eens véél te veel vlees: plakje worst op brood, broodje kroket bij de lunch, bittergarnituur bij een borrel, spekjes door de stamppot én een rookworst....

    Volgens het voedingscentrum heb je voldoende aan max. 120 gram vlees per dag!

    Schrap dus hier en daar eens wat, spaar geld uit en besteed dit aan biologisch vlees.

  11. Als niet-Christen, maar wel met het geloof bezig zijnde, denk ik dat God ons mensen wel een duwtje in de goede richting wil geven.Je hebt niet voor niets een geweten...

    Zo kan iedereen wel een aantal nadelen opnoemen van niet-biologische produkten. Van biologische produkten kan ik alleen de prijs als nadeel opnoemen. Ik denk dat als je écht wil meewerken aan een beter milieu, minder armoede, minder mensen/dierenleed, dat geld geen probleem zou mogen zijn. Er zijn een heleboel produkten die duur zijn (chips/frisdrank/snoep/sigaretten ect)en die wij niet nodig hebben. Laat je die liggen (of ga je daarin minderen) dan heb je geld over voor goede en iets duurdere produkten. Het is maar wat je belangrijker vind.

    Ik heb laats een heel leuk boekje gekregen: 'Fairshopping'. Een boekje, te bestellen bij oa Novib.nl, waarin informatie staat over praktisch, idealistisch winkelen. Veel tips en adressen waar je eerlijke produkten kunt kopen. Aanrader!

    Maar om even terug te komen op biologisch: als niet Christen vind ík het meer dan logisch dat ik goed met de wereld moet omgaan. Biologische produkten kopen past daar goed in.

    Als ik naar het geloof kijk vind ik dat als Christen je het verplicht (ja, verplicht...ik denk niet dat het zo vrijblijvend is) aan God bent om goed om te gaan met zijn wereld en jouw lichaam. Als alles door Hem gemaakt is, zijn wij dan niet heel erg ondankbaar om er op zo'n destructieve manier mee om te gaan?

  12. Ik vind dat hele domino d-day al een belachelijk iets.

    Als er dan nog zoiets gebeurd dan kunnen ze erop wachten dat heel Nederland gaat steigeren!

    Maare....ik vind wel dat alle mensen die het doodmaken van het musje erg zielig en belachelijk vinden nu wél vegetariër moeten wordenbig-smile.gif

    Wat jij Ann?widegrin.gif

  13. Quote:
    Op dinsdag 13 september 2005 15:29:58 schreef CaptainCaveman het volgende:

    [...]

    Ja, daar heb je helemaal gelijk in. Ik wilde dat ze dat bij mijn maaltijden eens niet zeiden, altijd hetzelfde gezeik; 'Ik mis het vlees!
    muur.gif
    ', en dan komen er nog 10 bij met; Ja, nu je het zegt ja, ik ook
    muur.gif
    '. Arme ik
    puh2.gifhamer.gif

    [...]

    Prima, perfect!

    Laurita is lief
    party.gifparty.gifparty.gifyes.gif

    Lekker lullig, heb je gekookt:krijg je nog commentaar ook!

    nooo.gif

    Zeg maar welk gerecht je wilt weten (om ze nou allemaal uit te typen...)dan pb ik je die.

  14. Quote:
    Op maandag 12 september 2005 09:36:00 schreef CaptainCaveman het volgende:

    [...]

    Nee, ik hoef niet per sé met vlees te koken.

    Kom maar op
    puh2.gif

    Het nadeel van zonder vlees eten, is dat heel de groep wél vlees willen eten, ook al zijn ze het met m'n standpunt eens
    hamer.gif
    .

    En dus moet ik eigenlijk alsnog vlees kopen.

    Ahum...jíj kookt toch? Als ik voor mensen kook moeten ze respecteren dat ik geen vlees klaarmaak. Verras ze maar eens met een lekker vega-gerecht! Maar, ik hoor eigenlijk nooit iemand zeggen:"waar is het vlees??"

    Goed, recepten voor grote groepen:

    - soep met brood/stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter

    - chili sin carne met tacochips, ijsbergsla, tomaat, creme fraiche, geraspte kaas

    - rijst met quorn saté blokjes en roerbakgroenten. Erbij frisse salade van zoet-zure komkommer en kroepoek

    - Pasta met champignon-boursin-roomsaus

    Als je over een oven beschikt:

    - hartige taart (van 1 taart kun je makkelijk 8 pers. voeden)met salade

    - reuze aardappeltortilla met courgette, paprika en champignons. Erbij stokbrood met een smeerseltje en evt salade

    Als je de ingrediënten wilt weten pb ik het je wel!

  15. Ik ken de bijbel niet goed, dus mijn vraag is of er écht in staat dat vrouwen minderwaardig zijn? In de Islam is dit wel zo, toch?

    Tja, ik vind dat je in deze tijd in onze westerse samenleving het niet kan maken om vrouwen lager dan mannen te achten. Waarom zou God een man en vrouw hebben geschapen om vervolgens één daarvan het leven zuur te laten maken? En God zegt toch ook: "heb je naasten lief". Dan zou ik het daar maar op gooien....

    Bovendien, wij vrouwen laten ons niet zomaar klein maken!:-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid