Spring naar bijdragen

Fionuala

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Fionuala

  1. Quote:
    Op dinsdag 15 maart 2005 12:56:11 schreef nomoskar het volgende:

    Het meest rechtsboven icoontje met de aanhalingstekens quote redelijk
    puh2.gif
    verder ben ik ook nog niet

    Maar hoe quote ik dan verschillende stukken van verschillende mensen in een bericht?...

    "diverse kerken (waaronder de rooms-katholieke en anglicaanse) wijden tegenwoordig ook gewoon homo's in."

    Ik weet niet hoe het bij de Anglicanen zit, maar de Rooms-Katholieken zijn hier nog heel streng in hoor - het mag alleen als je niet praktiserend bent. En ik denk dat dat een heel zware opgaaf is. Niet iedereen is geschapen voor een celibaat leven.

    "Ik zie homo's (de niet-praktiserende) absoluut niet als 'zondaar' of 'minder'.

    Integendeel: ik stel ze boven me.

    Iemand moet zo ongelooflijk veel kracht bezitten als hij zijn zijn belang onder het belang van God zet.

    Ik wil zelfs zo ver gaan dat ik zeg dat alle niet-praktiserende homo's een voorbeeld voor alle christenen zijn."

    Het hangt natuurlijk van je standpunt af. Ik ben het er niet mee eens dat een niet-praktiserende homo zijn belang meer onder God zet dan een wel-praktiserende. Maar dat terzijde. Wat ik eigenlijk voornamelijk wilde zeggen is dat ik ook heeeel veel respect heb voor wel praktiserende homoseksuele christenen die ervoor uitkomen: daar moet je aardig stamina voor hebben, om tegen zoveel mensen in te gaan en te zeggen "en toch geloof ik dat God het goed vind zoals ik ben". Dat is dapper, dat is God vertrouwen, en het leven wat hij je gegeven heeft, helemaal accepteren, zelfs als je het liever anders zou hebben.

    Groetjes,

    Fionuala

  2. "Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat homo's zich christenen of moslims willen blijven noemen. Beide religies winden er geen doekjes om: homosexualiteit is iets vreselijks."

    Ik ben nog een beetje digibeet, dus ik quote even zo.

    Helaas zijn er inderdaad heel veel homoseksuelen die denken dat ze geen christen meer kunnen zijn omdat ze homo zijn. Wat heeft de kerk dan gedaan?! Dat vind ik vreselijk. Er zijn ook heel veel christenen die denken dat ze geen homo kunnen zijn omdat God het iets vreselijks vindt (daarover is al eea geschreven, wat betreft interpretatie van de Bijbel, dus daar heb ik weinig aan toe te voegen. Voor hen die Engels spreken en de tijd hebben om flink wat te lezen, kijk hier eens www.godmademegay.com). Ik denk dat wat we ook van homoseksualiteit vinden, dat we allereerst moeten respecteren dat iedereen zijn of haar eigen weg gaat met God en wij niet kunnen oordelen over zijn of haar beslissingen. Dat geldt voor alles en dus ook voor het al dan niet praktiserend zijn van homoseksuelen.

    "Ik vraag me af hoe je je Christen kan blijven noemen als je zo duidelijk selectief bent in het ontkennen van de minder fraaie teksten die toch duidelijk te lezen blijven staan in dat boek waarvan tegelijkertijd wel van wordt gezegd dat het het Woord van God is."

    Ik denk dat het zeker nodig is om selectief te zijn als je de Bijbel leest. Het is het woord van God, maar hoe het ook geinspireerd is door hem, het blijft door mensen geschreven. Er staan een stapel tegenstrijdigheden in. We moeten niet vergeten dat het Oude Testament ook een geschiedenisboek is, waarin de Joden (net als alle volkeren) probeerden te laten zien dat zij anders waren dan andere mensen. De boodschap van God's liefde bestaat nog steeds, maar er zijn maar weinig mensen die tegenwoordig nog alle wetten uit Leviticus houden. Iedereen is in meer of mindere mate selectief en ook dat is iets tussen jou en God waarover een ander niet kan oordelen.

    De website die ik zojuist noemde neemt alle (voor zover ik weet) teksten die gebruikt zijn om homoseksuelen te veroordelen onder de loep en bekijkt ze vanuit een homoseksueel christelijk oogpunt. Ook kijkt deze site naar psychologische aspecten van homoseksualiteit. Het is dus een stukje breder dan alleen maar Bijbels en geeft interessante inzichten. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

    Groetjes,

    Fionuala

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid