Spring naar bijdragen

Dark-me

Members
  • Aantal bijdragen

    62
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dark-me

  1. RobertF schreef:
    De redenatie achter het racisme was dus heel anders dan de redenatie achter de weerstand tegen het homohuwelijk nu.

    dat is het punt nu net:

    het heeft beiden met discriminatie en buitensluiting te maken.

    het wel of niet kinderen kunnen krijgen staat daar los van; daar gaat het niet om.

    er zijn ook hetero's die geen kinderen kunnen krijgen.

    een huwelijk is meer dan dat.

    What he said...

    Nu serieus... RobertF, wil je hier dus mee impliceren dat, als je als christen trouwt, verplicht kinderen moet krijgen? Ofwel, zijn christelijke mensen verplicht kinderen te krijgen?

    Overigens snap ik de hele commotie niet rondom het homohuwelijk. Vroeger waren polygamische huwelijken geaccepteerd, ook binnen de christelijke landen. In Engeland had Hendrik VIII zelfs precies zoveel vrouwen als de kerk hem toestond. Tegenwoordig vinden wij polygamie immoreel. Vaak omdat deze polygamie bestond uit onderdrukking van de vrouw (die wilsonbekwaam werd geacht).

    Daar kom ik eigenlijk bij het punt... Waarom zouden wij het huwelijk (wat puur maatschappelijk-sociaal is en niet religieus), tussen twee liefhebbende, wilsbekame volwassenen van hetzelfde geslacht niet goedkeuren?

  2. Ik ben een beetje laat in deze discussie gekomen, maar wil toch graag nog reageren:

    Ik heb verschillende dingen gehoord, afkomstig uit de bijbel.

    Dingen als, huwelijk is tussen man en vrouw, dit is waar, staat immers in de bijbel.

    Maar hoe serieus moet ik de bijbel nemen? Zelfs christenen nemen de bijbel niet meer serieus. Jude, als vrouw zijnde. Gaf haar mening over homoseksualiteit. Alleen in de bijbel staat

    "Zoals in alle gemeenten der heiligen moeten de vrouwen in de gemeenten zwijgen; want het is haar niet vergund te spreken, maar zij moeten ondergeschikt blijven, zoals ook de wet zegt. En als zij iets willen te weten komen, moeten zij thuis haar mannen om opheldering vragen; want het staat lelijk voor een vrouw te spreken in de gemeente" (1 Korintiërs 14:34,35).

    Hoe moet ik dit verklaren? Waarom mag opeens een vrouw wel spreken (terwijl de bijbel dit verbied)? En als reactie hierop, is homoseksualiteit dan wel des doods waardig? Zoals dat mooi in Romeinen staat?

    Het kan ook zijn dat ik de bijbel verkeerd heb opgevat, dit hoor ik dan natuurlijk graag

  3. "

    De Zweedse kerk is bereid om homo’s te trouwen. Een woordvoerder van de synode van de kerk meldde vrijdag dat de kerk daar geen problemen mee heeft wanneer de regering het homohuwelijk legaliseert.

    Homostellen kunnen in Zweden al vanaf 1994 een geregistreerd partnerschap aangaan, maar de overheid zal woensdag pas met een voorstel komen over de legalisering van het 'homohuwelijk'.

    Legalisering

    De Zweedse - Lutherse - kerk wil, indien de legalisering er komt, individuele geestelijken wel de mogelijkheid bieden een homohuwelijksceremonie te weigeren.

    Ook zou een kerkelijk huwelijk voor homostellen een andere, nog nader te bepalen naam moeten krijgen. Over de inhoud valt volgens de kerk niet te twisten, die is zal precies hetzelfde zijn als dat voor heterostellen.

    Ongeveer zeven miljoen van de negen miljoen Zweden zijn aangesloten bij de Zweedse kerk. Slechts een klein deel hiervan woont met regelmaat een dienst bij." bron:Gaygroup

    Is het juist wat de kerk doet, zijn er voor of tegen argumenten?

  4. Als je vanuit de Nederlandse taal kijkt is het zo dat je God met hoofdletter moet schrijven. Het is een soort van persoon. Maar het woordt christendom moet met kleine letter het is geen persoon, dus schrijf je het met kleine letter. Maar ook Satan is met hoofdletter omdat het als nog iemand is. Maar het woord satanisme weer niet!

  5. Quote:
    Op vrijdag 08 juli 2005 19:22:32 schreef Rosencrantz het volgende:

    Nou als iemand een ander vermoord in zonder dat er voldoening uit de moord zelf gehaald wordt (bijv. een uit de hand gelopen overval) zie ik geen reden om die persoon af te maken.

    Ja daar heb je gelijk in. Dat is ook het flauwe van Nederland als iemand bij jou inbreekt. En je slaat hem perongeluk neer en weet ik veel hij valt en hij is voor zijn leven gehandicapt, krijg jij nog een aanklacht. Maar voor echte moordenaars die echt moorden om weet ik veel wat voor geintje die mogen van mij ook echt dood om het heel grof te zeggen

  6. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 20:23:06 schreef Groninger het volgende:

    *Zucht* Huskarl

    Ik ben op een gegeven moment gestopt met het lezen van je betoog, hou het volgende keer wat korter.

    Nog steeds denk ik niet positief over satanisme, sorry. Maar ik begin wel het idee te krijgen dat satanisten NIET met respect over mensen kunnen schrijven! Hoe jij tegen sommige mensen tekeer gaat slaat echt nergens op. (ik heb het niet over je schrijven richting mijzelf, ik kan best tegen een (plaag)stootje)

    Hou het bij argumenten en ga geen mensen lopen beledigen die daar totaal geen reden voor geven, dat scheelt al een hoop in deze discussie.

    Richt je frustraties maar op mij.. ik kan er wel tegen
    smile.gif

    Trouwens.. door deze discussie heb ik de wedstrijd tussen AZ en Almania Aachen gemist!! Jullie worden bedankt
    knipoog_dicht.gif
    Oh ja, het is 2-1 voor AZ geworden

    Nou gebeurd er percies hetzelfde wat er ook in Nederland gebeurt met de Allochtonen. 1 doet er wat verkeerd, dan is meteen die hele groep hetzelfde...

    Zo is het dus eigenlijk niet. En er zijn ook niet al tegoede reactie's van jullie kant. En dat zeg ik toch ook niet meteen dat jullie allemaal slecht zijn. En nog iets Huskarl is geeft gewoon antwoord op vragen. En ik vind dat hij het goed doet!

  7. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 20:10:55 schreef Mei het volgende:

    hm succes met het zoeken van de reden.
    smile.gif

    en ohwja. ik ben een jongen. en ik wil je nix aansmeren. het is alleen een goede tip. meer kan ik je niet geven. ik kan je ook niet bekeren. als ik mensen kon bekeren... dan was dit forum in no time overbodig. maar dat kunnen wij mensen helaas dus niet. ik kan alleen bidden.

    ow sorrypuh2.gif ik had je profiel niet gelezen dus ik gokte maarpuh2.gif ahhaa Sorry

  8. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 19:58:05 schreef Mei het volgende:

    kleine correctie : wat MM bezielt. tis niet over. jmmr genoeg. khad btw liever dat je bleef. of iig blijft lezen in de discussies hier. de andere topics. misschien dat het nog eens wat uitwerkt. niet sarcastisch bedoeld hoor. je bent nog jong. zoek God nu het nog kan. je bent iig te jong om je leven nu te verknallen. geloof in God en leef. dat is echt het ware leven. iets buiten God is echt niet goed voor je. en dat is ook niet stoer of leuk. echt niet. en ik weet waar ik over praat. kheb MM zn muziek ook gekend. en alles eromheen. dat is het niet. echt niet.

    Geachte Mei,

    Je bent denk ik echt een aardige jongen, maar je moet mij geen geloof aansmeren, ik zie zelf wat ik doe en waar ik terrecht kom. En niks en echt niks veranderd als ik het niet wil. Dus hoevaak je ook een berichtje plaatst dat het slecht is. Het helpt toch niet

  9. Maare... Ik had eigenlijk een vraag... Misschien weet iemand het...Hoe kan je je eigenlijk afmelden voor dit forum... Ben niet kwaad ofzo... Maar ik voel me hier zeker niet thuispuh2.gif Dus daarom de vraag... Maar ik wil wel even reageren... Het Satanisme is anders als jullie misschien denken, Niet alle Satanisten bidden tot satan. en geloven meer inzichzelf. Maar ik ga er verder niks meer overzeggen. En nog een paar dingen een echte Satanist gaat goed met dieren om. Wat MM bezielde weet ik niet, maar ieder geval niks goed.( ik bedoelde dat kuikentje he)

  10. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 13:59:46 schreef RobertF het volgende:

    [...]Sjaloom Dark-me,

    En dan te bedenken dat het Satanisme ook een boek heeft, de Satanic Bible... En Satanisten leven ook naar de principes die erin staan. Ze zijn dus nét zo vrij als christenen die naar Gods bijbel leven. Alleen hebben zij andere principes. Het is maar hoe je het bekijkt hè?
    knipoog_dicht.gif

    En ach, wat is vrijheid? Wat is vrijheid als het leidt naar een sombere wereld waarin de sterkste moet overleven en de liefde erg selectief aanwezig is, denk ik dan. Wat heeft een kind aan vrijheid als zijn pa hem niet eens waarschuwd voor mogelijke gevaren? We denken wel alles te kunnen weten, maar dat valt tegen hoor. Ik heb soms het idee dat we nog geen 10% weten van wat er nu wérkelijk allemaal gaande is.

    Vrijheid is alleen leuk als er enkele principes zijn die misschien op het eerste gezicht tegen vrijheden ingaan, maar uiteindelijk tot een grotere vrijheid leiden. Een ándere vrijheid, waarvan iedereen volop mag profiteren. Klik
    maar eens voor een aardig verhaal die op een scherpe manier laat zien wat ik bedoel.

    Als vrijheid betekent dat iedereen maar doet waar hij zin in heeft, ook al worden daardoor andere mensen buitengesloten, en als vrijheid betekent dat alleen degenen die zo sterk lijken kunnen overleven, dan hoeft die vrijheid van mij niet meer. Dan ben ik maar wat "beperkter" in mijn doen en laten.

    Over de Satanic Bible... Het is geen Heilig boek, het is handig als je het gelezen hebt. Maar het is geen Heilig boek, en je hoefd niet te leven zoals het in dat boek staat

  11. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 17:02:28 schreef Groninger het volgende:

    Iedereen en alles wat dierenmishandeling toestaat vind ik niet kunnen. Dus inclusief de door jou zo bewonderde Marion Manson die kuikentjes op het podium kapot gooit.

    Wie zegt dat ik dat helemaal goed keur... Ik vind dat ook niet kunnen. Maar zijn muziek is goed, daar gaat het om. (Bij mij teminste)

  12. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 12:59:44 schreef shawt.Y het volgende:

    * 2 Dark- me *

    Satanen (( fs0w )) zijn t0gh juist de mensen die satan aanbidden?

    Dát zijn t0gh de mensen die kinder0ffers- dieren0ffers brengen en echt vage dingen d0en??

    0f zit ik verkeerd?

    En je vr0eg 0m respect v0or satan. Ik heb t0taal geen respect v0or hem, dus schrijf zijn naam 0ok nie met een h0ofdletter.

    Ik snap wel dat je het vraagt en vind het g0e van je dat je God met h0ofdletter schrijft maar als je geen hekel aan God hebt is het wat anders =)

    Kuwszz

    Nee hoor.. laat je eens informeren in plaats zomaar wat zeggen

  13. Ik weet wel wat over te vertellen. Ik zeg niet dat alle ellende door het Christendom komt. Maar ik ga wel even laten zien dat niet alles op het Satanisme geschoven kan worden. Iemand (weet niet meer wie) zij zoiets als al het ongeluk van de wereld komt door het Satanisme ofzo... Maar in Noord-Ierland zijn nog steeds rellen om het Christelijke geloof en daar staat het Satanisme volledig buiten. 80 jarige oorlog, Daar werd ook vanalles gesloopt en dat ging voornamelijk tussen Rooms-Katholieken en Protestanten

  14. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 10:27:07 schreef JonathanV het volgende:

    Mijn mening over satanisme..

    Of het nu de satan aanbid of niet het is niet slim.

    Ik geloof namelijk dat satan God wilde worden en daardoor uit de hemel is gegooid. (om het superkort neer te zetten)

    De satan is al geoordeeld en dat weet hij, dus wat doet de satan?

    Hij maakt de perfecte schepping kapot door twee mensen te verleiden dat ze een God kunnen wezen

    Genesis 3:4,5

    4 De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven, 5 maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad.

    Wij kennen dus net als God goed en kwaad, alleen kunnen we hiermee dus niet omgaan. Aangezien we zondigen worden mensen geboren zonder kennis van God.

    Niemand die niet geloofd zal God ook ervaren bijvoorbeeld, want wij hebben geen verbinding meer met God.

    satanisme leert dat de mens zelf God is en voor God kan spelen. Ookal geloven satanisten niet in satan, ze geloven wel in zijn denkbeeld. Je kan een God wezen.

    Hoef je niet voor in satan te geloven.

    Dus, was Jezus niet gekomen dan gaat iedereen standaard verloren en krijgt satan zijn zin.

    Het doel van satan is om zoveel mogelijk mensen met zich mee te nemen, van God weg te houden.

    Probleem van zonde is dat wij kunnen ontkennen dat we zondig zijn, of onze eigen definitie eraan kunnen geven. Maar dat zal weinig helpen als je voor God staat.

    Waarom zou je Jezus aannemen als je denkt niet zondig te zijn? of als je denkt dat God niet bestaat?

    Je hoeft echt geen satan te aanbidden om verloren te gaan, maar dat de naam satan in het woord 'satanisme' zit wekt al veel afkeer op bij de meeste christenen.

    Het is de vijand van God die God haat en voor alle ellende op de wereld heeft gezorgd.

    Dus ik denk dat satanisme gewoon een soort 'zelfvereering' is, wat ik gewoon dom vind.

    Respecteer ik zo'n persoon om zijn mening/beslissing? Ja, maar ik vind het wel moeilijk om er zo luchtig over te doen met de kennis die ik heb.

    En zeker ook met de ervaring die ik had voordat ik echt Christelijk werd en nu.

    Ik heb geen zin om op alles in te gaan, maar een paar dingen zitten mij nu echt dwars. 1 Ik schrijf jullie God etc ook met hoofdletter, en verwacht ik ook terug. Dat is gewoon al een beetje respect. 2 Kijk Noord-Ierland dat heeft super veel met Satanisme te maken, 80 jarige oorlog, waar ging dat over? Het Satanisme? Nu moetje heel even met dat rare gepraat ophouden hoor

  15. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 01:42:20 schreef RobertF het volgende:

    Tja, het Satanisme...

    Ik heb weleens een aantal geboden gelezen die erbij horen. Wat ik ervan begrepen heb is het heel erg geïnspireerd op de natuur, op de natuurlijke orde. Dus op hoe dieren met elkaar omgaan. Nu wil ik niet zeggen dat Satanisten beesten zijn, maar die geboden waren in de trant van: sla terug als iemand je slaat, respecteer alleen hen die respect verdienen, etc.

    Een enorm contrast met de Bergrede, die het radicaal anders stelt. Gods geboden gaan soms behoorlijk tegen de menselijke natuur in... of niet? Mensen zijn geneigd tot het kwaad, dat is zelfs aangetoond. Maar geeft wraak nu wérkelijk voldoening en is heel selectief respecteren nu écht bevredigend? Ik heb verhalen gehoord van mensen die daar op een gegeven moment geen heil inzagen. Het is éven voldoenend, maar vergeving en liefde blijkt weer zóveel meer vrede te geven.

    Ik vind het Satanisme, voor zover ik het ken, wel iets sombers hebben. Negativiteit met negativiteit beantwoorden, kan daar nu écht positiviteit uit komen? Wat voor positieve boodschap geeft het Satanisme eigenlijk, en dat is gewoon een vraag die ik heb. Het lijkt erop dat het leert dat mensen op zichzelf aangewezen zijn (je bent je eigen god) en je niet zomaar onvoorwaardelijk goed moet doen. Je moet het in dit korte leventje doen, en dan is het einde oefening. Je krijgt net genoeg regels om het min of meer te overleven en dat is het. Of vergis ik me nu?

    Jij vind het somber misschien, jij vind het misschien wel fantastisch om na een geschreven boek te leven. Dat wordt ik nou somber van. Bij het Satanisme heb je veel meer vrijheid.

  16. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 00:57:51 schreef Groninger het volgende:

    Dat satanisme is veel te moeilijk voor mij
    verbaasd.gif
    Ik lees dus iets wat er letterlijk staat, maar heb het toch niet goed gelezen.

    Ik ga weer lekker simpel doen en geloven in 'mijn' God. Ik lees morgen wel hoe lang jullie nog zijn door gegaan.

    IEDEREEN een prettige nacht toegewenst!

    Jij vind het Satanisme misschien moeilijk. Maar ik vind het Christendom weer te moeilijk

  17. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 00:14:42 schreef Groninger het volgende:

    [...]

    Dan zul je de lezers van het forum moeten 'bekeren' (wat trouwens een directe ban oplevert, hoezo vrijheid van meningsuiting!). Zij geven nl. heel expliciet aan dat wel degelijk de satan wordt aanbeden!

    Mijn doel is niet het bekeren van mensen. Ik heb deze topic gemaakt om jullie mening te vragen. het maakt mij niet uit of je God geloofd. Zolang je andere maar wel in hun waarde laat

  18. Quote:
    Op donderdag 24 februari 2005 00:06:56 schreef Groninger het volgende:

    Dark-me zegt dat satan niet wordt aanbeden, op de site die hij doorgaf staat iets héél anders te lezen. Of die site heeft ongelijk of hij. Jij mag kiezen wat meer voor de hand ligt.

    De opmerking over dat huiswerk komt ook al van die site. Je mag er geen vragen stellen als je niet een-of-ander boek hebt gelezen (dus huiswerk)

    Hij geeft toch zelf aan dat hij god is? Voor mij is God iemand/iets die ALLES kan en waarvoor NIKS onmogelijk is. Wat is er dan sarcastisch? Als hij echt een god zou zijn (wat hijzelf beweerd) zou dit niet raar moeten overkomen.

    Letterlijk van de website

    Één van de punten waarop Satanisme zich onderscheidt van Christendom is het niet nodig hebben van enige God om te aanbidden. De Satanist ziet God in zichzelf, voelt God in zichzelf, beleeft God in zichzelf etc. Hij/zij heeft er geen behoefte aan iemand of iets anders buiten hem/haarzelf te aanbidden. Daarom is Satanisme geen antigeloof.

    Als Satanisme een antigeloof van het Christendom zou zijn, zou onze religie ophouden te bestaan als het Christendom ophield te bestaan.

  19. Misschien moet jij iets beter opletten. er zijn volgens mij 2 versie's. Je hebt de mensen die de duivel aanbidden en mensen die inzichzelf geloven.. En ik schrijf jou God toch ook met een hoofdletter.

  20. Quote:
    Op woensdag 23 februari 2005 20:26:21 schreef Groninger het volgende:

    [...]

    Wil je hier ook nog op reageren?
    bye.gif

    Ja tuurlijk;

    Misschien wel, ik denk het niet eerder door zijn antichrist opvattingen, uiterlijk. Maar door hem ben ik niet satanistisch geworden, het was gewoon nieuwschierigheid.

  21. Quote:
    Op woensdag 23 februari 2005 20:05:07 schreef Rafox het volgende:

    [...]

    Dat satanisten er beter aan doen een bouwhelm te dragen, liefst eentje die niet al te oud is.

    Als je aan de binnenkant van een bouwhelm kijkt zie je daar een op de klep een soort rozet, een rondje met getallen, ingegoten in het plastic. Daarin is met een pijltje aangegeven wanneer de helm is gemaakt. Dat jaartal moet 2002 of nieuwer zijn, want anders bestaat het risico dat het plastic van de helm door het UV licht aangetast is, en zul je bij vallende voorwerpen helaas minder profijt van de helm hebben.

    Ik geloof niet in dingen die God naar beneden smijt, dus ik zou op me kop krijgen dat jij nou in zo'n groot sprookje geloofd kan mij niks schelen zolang je mij ook maar laat geloven. Dit zijn mijn laatste woorden die ik aan jou vuil maak

  22. Quote:
    Op woensdag 23 februari 2005 19:48:58 schreef RobertF het volgende:

    [...]

    Hey, daar heb je die boekenpuzzel weer! Volgens mij heb ik die al eens eerder opgelost voor God.
    knipoog_dicht.gif
    God zou namelijk gewoon een derde stapel maken en het boek daar neerleggen. Hij is immers almachtig, dus kan Hij een derde stapel maken. had je misschien niet aan gedacht, omdat je zo vast zit in regeltjes en "logica", maar ach... Wie maakt nu de regels? Wie heeft hier nu alles geschapen?
    knipoog_dicht.gifknipoog_dicht.gif

    Om maar aan te tonen dat voor God wel degelijk alles mogelijk is. Als jij een wereld schept door een boek te schrijven, dan kun je toch ook alles in die wereld doen wat jij maar wil? Dan kun je toch ook schrijven, dus zeggen want je spreekt ieder woord in gedachten uit, dat er 500 enorme draken op de punt van een naald dansen? Of dat er ineens een derde stapel gemaakt is waar dat ene boek heenkan?

    Oke dit is een goed punt. Als hij almachtig zou wezen kan hij inderdaad een 3e stapel maken, maar omdat wij (Satanisme) geen Almachtig kennen. is dat bij ons niet van toepassing. Zoals in de bijbel God wordt beschreven is hij almachtig

  23. Quote:
    Op woensdag 23 februari 2005 19:50:34 schreef Rafox het volgende:

    "Kijk omhoog, er valt een rotsblok uit de lucht, het zal je verpletteren, wegwezen!", zegt God.

    "Wie ben jij nou weer" zegt de satanist. "Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid, ik kies zelf of ik omhoog kijk. Niemand vertelt me wat ik wel en niet moet doen. Ik heb de kracht in mijzelf. Jij en dat rotsblok zijn maar een leugenachtig verzinsel, wat moet worden uitgebannen en vernietigd"

    En dat was het laatste wat van de satanist werd vernomen........

    En wat probeer je hiermee duidelijk te maken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid