Spring naar bijdragen

Aimé

Members
  • Aantal bijdragen

    4.532
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Aimé

  1. Quote:

    [...]

    Ik heb geen behoefte in al die linkse propaganda op mijn Pro-Real-Life topic. Een ieder mag bepalen waar hij zij van geniet en of gelukkig van wordt en voldoening mee behaalt. Dit topic is niet tegen maar voor. Als er mensen zijn die voor dezelfde geneugten en de tendens van dit topic zijn wil ik een gezellig gesprek met ze voeren en ideeen uitwisselen. Maar je azijn mag je in blaas laten zitten.

    In sommige dictaturen mag je inderdaad je azijn in je blaas laten zitten.

    Veel succes met je egotripje!

  2. Jezus hield rekening met anderen en hij spaarde hun gevoelens.

    Denk bijvoorbeeld aan de keer dat er een man bij hem werd gebracht die doof was en nauwelijks kon praten. (Markus 7:31-35)

    Kennelijk merkte Jezus dat de man zich niet op zijn gemak voelde, en daarom deed hij iets wat hij normaal gesproken niet deed als hij anderen genas: ’Hij nam hem apart, buiten de kring der schare.’ Toen hij alleen was met de man, weg van de starende blikken van de menigte, genas hij hem.

    Jezus toonde net zo’n consideratie toen mensen een blinde bij hem brachten met het verzoek hem te genezen.

    Jezus „nam de blinde bij de hand†en „bracht hem buiten het dorpâ€.

    Toen genas hij de man in fasen.

    Misschien deed hij dit om de hersenen en de ogen van de man geleidelijk te laten wennen aan de oogverblindende, duizelingwekkende aanblik van de zonovergoten wereld om hem heen.

    Wat een consideratie toonde Jezus!Mooi voorbeeld ter navolging.

  3. "Meer dan 5000 slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken in België"

    Volgens professor Karlijn Demasure is de gerechtelijke Operatie Kelk ‘grotesk en hallucinant’, maar moet ook de verantwoordelijkheid van de kerk onderzocht worden. ‘De bestrijding van pedofilie in de kerk was voor kardinaal Danneels duidelijk geen prioriteit.’

    Na de grootschalige huiszoekingen in Mechelen en Leuven namen de speurders van Operatie Kelk ook nog dossiers in beslag in de privéwoning van Karlijn Demasure. ‘De hele operatie is grotesk en hallucinant’, zegt professor Demasure, die lid is van de commissie-Adriaenssens en die jarenlang onderzoek deed naar kindermisbruik. ‘Ik denk dat er toch ook een antiklerikale invloed speelt. Sommigen zijn blijkbaar uit op een verdere ontmanteling van het instituut kerk.’

    Professor Demasure noemt zich in Knack vooral bezorgd over de slachtoffers: ‘Een aantal zitten in acute nood of hebben dringend zorg nodig. We hebben hun gegevens niet meer en kunnen hen niet bereiken. Sommigen lieten ons expliciet verstaan dat ze aan zelfmoord dachten. Ze zijn als de dood dat hun verhaal bekend wordt.’ Volgens haar is justitie ‘zo lek als een zeef’ en werden deze dossiers vroeger doorgaans geseponeerd: ‘Ik denk dat elk dossier een kaakslag was voor het gerecht: dus 475 kaakslagen voor justitie.’

    Volgens Karlijn Demasure, die veel over kindermisbruik gepubliceerd heeft, gaat het om een groot, structureel probleem: ‘Zonder de inval hadden we nu al 500 zaken. Ik heb met daders gesproken, en sommigen noemden zelf spontaan nog tien slachtoffers. Als we die vermenigvuldiging maken, komen we al aan 5000. Ik ben er zelf van overtuigd dat er zeker méér dan 5000 slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken in België zijn.’

    Verantwoordelijkheid Danneels

    Volgens Karlijn Demasure was het probleem al vanaf 1990 voldoende bekend en kan men daarna over de ethische verantwoordelijkheid van de kerk spreken: ‘Kardinaal Danneels moet op drie vragen antwoorden. Eén: is hij zelf met beschuldigde priesters in zijn bisdom naar het gerecht gegaan? Twee: wat heeft hij concreet gedaan om verder misbruik te voorkomen? Drie: is hij als voorzitter van de Bisschoppenconferentie niet ook moreel verantwoordelijk voor de houding van de andere bisschoppen? Ik vind dat hij meer had kunnen doen. De bestrijding van pedofilie in de kerk was voor hem duidelijk geen prioriteit.’

    Professor Demasure pleit in Knack voor een kerkelijk moratorium: ‘Rome moet 25 jaar zwijgen over seks. Het falende kerkelijke beleid heeft immers ook te maken met de negatieve visie op seksualiteit. Als alle seksualiteit toch des duivels is, zie je nog moeilijk een onderscheid tussen gezonde en ongezonde seksualiteit’.

    Chris De Stoop

    link

  4. Eerder al pleidooi voor waarheidscommissie

    Groenen willen parlementaire onderzoekscommissie naar pedofilieschandalen

    BRUSSEL (RKnieuws.net) - In België neemt de druk toe om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten die de misbruikschandalen in de Kerk moet onderzoeken. De groene partijen Groen! en Ecolo hebben donderdag de oprichting van een dergelijke commissie geëist.

    ‘Het is uiterst belangrijk de redenen te kennen die ertoe geleid hebben dat een groot aantal pedofiliegevallen in de schoot van de Kerk decennialang niet tot strafrechtelijke vervolging hebben geleid’, stellen de groenen.

    De socialist Renaat Landuyt pleitte eerder al voor de oprichting van een waarheidscommissie.

    Na Ierland, de VS en Duitsland werd België met een golf aan misbruikschandalen geconfronteerd, vooral na het ontslag van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe.

    De vraag van de groenen komt er nadat de Belgische bisschoppenconferentie eerder van de week aankondigde dat er een nieuw initiatief komt als opvolger voor de commissie Adriaenssens. Deze commissie, die seksueel misbruik in pastorale relaties onderzocht, hield op te bestaan na de inbeslagname van haar dossiers door het gerecht.

    Voorlopig ziet het er niet naar uit dat het voorstel van Groen! en Ecolo om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten (veel) steun krijgt van andere partijen.

    link

  5. Onder de Mozaïsche wet kon een Israëliet die zichzelf wegens economische omstandigheden in slavernij had verkocht, door een terugkoper worden losgekocht.

    Slaven konden in het patriarchale huisgezin een zeer eervolle positie innemen, zoals het geval was met Abrahams bediende Eliëzer.

    De Wet beschermde slaven tegen een hardvochtige behandeling.

    Een slaaf moest in vrijheid gesteld worden wanneer hij door mishandeling van zijn meester een tand of een oog had verloren. Aangezien een slaaf gewoonlijk dertig sikkelen waard was , zou zijn vrijlating voor zijn meester een groot verlies hebben betekend en derhalve was deze regeling een krachtig afschrikwekkend middel tegen mishandeling.

    Binnen de bepalingen van de Wet werden ook aan slaven bepaalde voorrechten geschonken. Aangezien alle mannelijke slaven besneden werden , mochten zij van het Pascha eten, en slaven van de priester mochten van de heilige dingen eten .

    Slaven waren op de sabbat ook vrijgesteld van werk. Gedurende het sabbatjaar hadden zij het recht om dat wat uit gevallen korrels opgeschoten was en de druiven van de ongesnoeide wijnstok te eten. Zij moesten ook delen in de vreugde die gepaard ging met het brengen van offers in het heiligdom en het vieren van de feesten.

  6. De kerk en haar financiën: ook financieel schandaal bedreigt Paus Benedikt XVI

    De bank van het Vaticaan, IOR, heeft rekeningen bij UniCredit Group (actief in 22 landen in Europa, wereldwijd 165.000 werknemers). In Oostenrijk bezit de groep Bank Austria. De Italiaanse maffia staat onder verdacht gelden uit ontdoken belastingen en witwasoperaties via rekeningen van de Vaticaanbank IOR (Instituto per le Opere di Religione) bij UniCredit ondergebracht te hebben.

    Binnen de Italiaanse bankwereld bereidt zich een zwaar onweer voor als we Der Standard van 1 juni mogen geloven. Volgens de televisie-uitzending Reporter werden onderzoekingen uit 2006 over de weinig transparante transacties van de Vaticaanbank met de toenmalige Banca di Roma (nu UniCredit) in de kiem gesmoord. Dit werd door een ex-medewerker van die bank in een verklaring bevestigd. Reporter wordt zowat als het enige ernstige programma voor onderzoeksjournalistiek in Italië beschouwd.

    Sinds meer dan 25 jaar bezit IOR een rekening bij het Banca di Roma-filiaal aan de grens tussen het Vaticaan en Italië, aan de Via della Conciliazione, waarop maandelijks transacties ter hoogte van 60 miljoen Euro verliepen. Bij de meeste van deze transacties is het niet geweten wie de titularis van de rekening is, noch wie er gebruik kan van maken. De rekeningen zouden op naam van de Vaticaanbank lopen, wat een inbreuk is tegen de Italiaanse wetgeving op witwaspraktijken.

    Toen in 2006 bij een interne bankcontrole bij de Banca di Roma de verdachte IOR-rekening werd opgemerkt, zou niet alleen de bankpresident Cesare Geronzi maar ook het gerecht hiervan op de hoogte zijn gebracht. Geronzi gaf zijn vertrouwensman, Marco Simeon, die voor de relaties met het Vaticaan verantwoordelijk was, de opdracht zich met het probleem bezig te houden. Deze laatste zou erin geslaagd zijn het onderzoek naar deze affaire op een dood spoor te doen belanden.

    In 2009 werd door het gerecht een nieuw onderzoek ingeleid. Het gaat om een klacht tegen onbekenden. Omdat het filiaal van UniCredit zich op Italiaanse bodem bevindt vallen de rekeningen onder de bevoegdheid van het Italiaans bankentoezicht. IOR wordt als buitenlandse bank beschouwd. Het vermoeden dat IOR als draaischijf voor het witwassen van maffiageld werd gebruikt wordt alsmaar groter. De ex-president van de IOR-bank, Kardinaal Marcinkus, heeft tot vandaag het gerecht kunnen ontlopen dank zij zijn diplomatenpaspoort. Zijn opvolger Angelo Caloia nam in de herfst van 2009 ontslag, naar aanleiding van een sterk vermoeden over zijn té enge banden met de maffia.

    De journalist Gianluigi Nuzzi, beschrijft in zijn boek ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜Vaticano Spa?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™ (?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>˜De BV Vaticaan?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>™), de hooghartige houding ten aanzien van financiële ethiek. Vooral het feit dat enorme politieke omkoopbedragen door het IOR werden witgewassen en gedoneerde fondsen voor charitatieve doeleinden, of betalingen voor het opdragen van missen voor de zielenheil van de doden, door medewerkers van de bank te hooi en te gras een onwettige bestemming kregen. Volgens Philip Willan (?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>œGeheimen van het Vaticaan: omkoping, witwassen en maffiaconnecties verschenen in juni 2009) zijn de aantijgingen van Nuzzi gebaseerd op interne documenten van het IOR, meer dan 4.000 in totaal, die door een ontevreden bankemployé uit het Vaticaan werden gesmokkeld. Volgens de Duitse financiële krant Handelsblatt is het IOR een van de meest ondoorzichtige banken ter wereld. Benieuwd of de Vaticaanse lobby er ook dit keer zal in slagen het geheim rond anonieme transacties via IOR in de doofpot te houden. Want het Vaticaan heeft zo haar eigen doofpotten, zoals we ondertussen weten. Het eigen vermogen van het Vaticaan wordt door het weekblad Der Spiegel op 1,4 miljard euro geraamd.

    link

  7. Quote:

    Over het algemeen gelooft men dat eens, aan het einde der tijden, de doden letterlijk uit hun graven zullen verrijzen. Het is echter duidelijk, dat de Bijbel hierover iets geheel anders leert. Ten diepste zijn dood en opstanding namelijk gééstelijke gebeurtenissen, want vlees en bloed zullen het Koninkrijk Gods niet beërven schreef Paulus. Vóórdat de lezer beweert, dat het niet waar is, wijs ik op Johannes 5.24, waar Jezus tegen zijn hoorders zei:

    ’Voorwaar, voorwaar,Ik zeg u: Wie mijn woord hoort en Hem gelooft, die Mij gezonden heeft, komt niet in het oordeel, want hij is overgegaan uit de dood in het leven’

    En ook Paulus spreekt in dezelfde termen, als hij schrijft:

    ’Ontwaakt gij die slaapt en sta op uit de doden en Christus zal over u lichten’

    Dit gaat dus over de geestelijke dood en over de geestelijke opstanding!

    Inderdaad mensen zouden een opstanding in de hemel krijgen:

    (Johannes 14:2-3)  In het huis van mijn Vader zijn vele woningen. Anders zou ik het U hebben gezegd, want ik ga heen om een plaats voor U te bereiden. 3 En wanneer ik heenga en een plaats voor U bereid, kom ik terug en zal U thuis bij mij ontvangen, opdat ook GIJ moogt zijn waar ik ben.

    Nu is de vraag ,wat gaan ze daar doen in de hemel,rijstpap met gouden lepeltjes eten?

    U als Bijbelkenner zult wel beter weten denk ik!Wat is voor een beperkt aantal mensen in het vooruitzicht gesteld?

  8. Quote:
    waarom heeft jezus dan een speciale aanduiding als de enige zoon van god.. Wat is het verschil van Jezus tenopzichte van Adam. En waarom wordt dat verschil gemaakt.

    Jezus is de enige die door zijn vader Jehovah werd geschapen.

    Daarna heeft Jezus al de rest geschapen!

    (Kolossenzen 1:15-16) 15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping; 16 want door bemiddeling van hem werden alle [andere] dingen in de hemelen en op de aarde geschapen. . .

    ....maar ik ben dan ook een Getuige van Jehovah! knipoog_dicht.gif

  9. Quote:

    En het wandelen/veldwerk?
    smile.gif

    Natuurlijk is dit gezond en zelfs leuk onder moeders paraplu. knipoog_dicht.gif

    Maar ervaring leert mij dat mensen bij mooi weer toch hun deur ietwat langer openhouden.Daarbij komt nog dat papier en regen ook niet zulke vriendjes zijn!

    Zondagvoormiddag was het heel mooi weer en heb fijne gesprekken met mensen gehad!

    Ps: Ik reken het werk achter mijn pc niet als veldwerk.

    En nu.... terug op de fiets!

  10. Quote:

    [...]

    Nou ... als het rotweer is, verfoei je die fiets ook wel eens hoor, het gras bij de buren is niet altijd groener!

    Maaruh, als jij je veldwerk niet achter de computer, maar IRL van deur tot deur uit gaat voeren, is het toch ook gezond (wandelen)?
    puh2.gif
    (j/k)

    En fietsen in een licht regentje(regen),heeft ook zijn charmes,wanneer je een beetje op temperatuur bent en er op gekleed bent!

    Tussen 17:00-18:00h ga ik een uurtje joggen in de regen ,in één woord: Zalig! puh2.gif

  11. Quote:

    [...]Inderdaad moeten mensen geen oorlog voeren, maar zolang er nog oorlogen en slechte machthebbers zijn, moet er gevochten worden.

    Ook moeten regeringen en politie niet meer optreden tegen criminelen, maar zolang er nog criminelen zijn, moet dat nog wel.

    Denk jij dat God nou deze wereld systematisch aan het verbeteren is?

  12. Quote:

    [...]Aimé, ik bedacht me laatst het volgende.

    Vóór WOII besloot Nederland zich pacifistisch op te stellen en een hele kleine defensie te onderhouden. Toen viel nazi-Duitsland Nederland binnen en vermoordde vele Jehova's Getuigen. Was het wereldwijd niet beter geweest voor de JG's als alle landen zich sterk gewapend hadden tegen de nazi's?

    Blijvende vrede kan nooit worden bereikt zolang mensen leren doden.

    Eeuwen geleden schreef de profeet Jesaja: „Indien gij slechts werkelijk aandacht aan [Gods] geboden zoudt schenken! Dan zou uw vrede worden net als een rivier†(Jesaja 48:17, 18).

    Als mensen nauwkeurige kennis van Gods Woord krijgen en Gods wet leren liefhebben, gaan ze geweld en oorlog weerzinwekkend vinden.

    Jehovah’s Getuigen bemerken steeds weer dat Gods Woord de kracht heeft om iemands persoonlijkheid te veranderen. — Hebreeën 4:12.

    In overeenstemming met die profetie houden Jehovah’s Getuigen zich met een wereldomvattend onderwijzingswerk bezig waardoor al miljoenen mensen zijn geholpen de haat te overwinnen die de oorzaak is van de oorlogen van de mens.

  13. Quote:

    Nog geen 10 kilo zo te zien. Maar gebruik je deze ook voor woon/werk verkeer. En zo ja heb je er dan spatborden op laten zetten of niet?

    Ik heb namelijk wel een mountainbike gehad met (slechte) spatborden maar als ik door de regen heen moest was mijn hele rug vies.

    Een groot gedeelte van mijn job bestaat uit verplaatsingen met de wagen!Niet te verwonderen dus dat ik ietwat jaloers ben op mensen die fietsen naar en van hun werk.

    Dus bij mij is fietsen bijna uitsluitend recreatief !Daarom geen spatborden nodig.Maar de kans zit er dik in dat ik binnen een paar maanden overschakel naar een andere fiets en dan zullen er toch spatborden en lichten op gemonteerd zijn.

    Maar terug zo licht mogelijk!

  14. Quote:

    De Nieuwe Wereld Vertaling van de Jehovah's Getuigen zal ik dan weer niet aanraden, omdat zij op veel punten de vertaling heeft aangepast aan de leer van de Jehovah's Getuigen die in veel opzichten niet overeenkomt met de christelijke leer.

    Toch hebben velen,zelfs sommigen hier aanwezig de NWV graag op hun boekenplank staan.

    Jehovah's Getuigen zullen graag uitleg geven bij de ' zogenaamde''controversiële passages.

    Graag zullen we ook op de defecten in andere bijbels wijzen,zoals het ' Comma Johanneum' en het verwijderen van de goddelijke naam !

    Luister er even naar:

    link


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Nou kijk eens aan, een gratis Bijbel en gratis begeleiding en dat allemaal aan huis (zelfs in Zuid-Korea). Wat een service!

    Edit: Noord naar Zuid aangepast

    Ons aantal is daar +/- 100.000.

    Op de Gedachtenisviering van Jezus Dood waren we met +/- 150.000 aanwezigen.

  15. Quote:

    [...]

    als je er van uit gaat dat wat Aimé zegt waar is, is je "dus" op zijn plaats.

    Als je Judas 1;6 er even op na slaat, zal je zien dat daar echt helemaal NIETS staat dat de bewering van Aimé ondersteunt. Je zal dan ook in de Bijbel simpelweg geen antwoord vinden op je vraag. Er zijn vrij behoorlijke verklaringen, maar ik gok zo dat je die zal afwijzen omdat ze buiten-Bijbels zijn. Je hebt dus allerlei keuzes, maar een antwoord met zekerheid bestaat gewoon niet.

    Hier nog wat meer redenen voor mijn antwoord:

    (1 Petrus 3:20) ... die eens ongehoorzaam waren geweest, toen het geduld van God wachtte in de dagen van No̱ach, terwijl de ark werd gebouwd, waarin weinigen, namelijk acht zielen, veilig door het water heen werden gevoerd.

    (2 Petrus 2:4) . . .Stellig, indien God zich er niet van heeft weerhouden de engelen die zondigden te straffen, maar hen, door hen in Ta̱rtarus te werpen, aan afgronden van dikke duisternis heeft overgeleverd om voor het oordeel bewaard te worden; 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid