Spring naar bijdragen

Michellex

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Michellex

  1. 3 uur geleden zei Breuk:

    Hallo Michellex, op dit forum zitten heel wat verschillende mensen met allemaal een verschillende opvatting over geloof, God, Jezus, ethische en politieke onderwerpen etc.

    Hopper is niet een traditionele christen (zal hij ook niet beamen) maar heeft heeft het wel over bijbelse termen zoals Vader, Zoon, eeuwig leven etc. 
    De bijbel is een boek, waar iedereen wel een eigen mening over heeft.
     

    Ik ben zelf lid van een volkskerk: Protestantse kerk in Nederland. Nu valt mij al langer op dat veel mensen op dit forum helemaal niet betrokken zijn bij een geloofsgemeenschap. 
    Robert Frans is dat wel en is lid van de Rooms Katholieke kerk.  
    Ik denk dat wij denken vanuit de christelijke traditie. We hoeven niet alles opnieuw uit te vinden. We staan op de schouders van onze voorgangers.  
    Maar dan kom ik op een m.i. belangrijk aspect. De bijbel spreekt over een specifieke God (de God van Israël, van Abraham, Izaak en Jakob, de Vader van Jezus). 
    Ben je op zoek in deze richting en waarom. Er zijn n.l. zoveel goden en geloven.   
    Heb je ook een idee welke geloofsgemeenschap daarbij past. Binnen de christelijke kerk in Nederland is er ook heel veel keuze.
    Het een past beter dan de ander.

    En een relatie met God, komt vanzelf als je op weg gaat. Het is een reis die gaat beginnen.

    Ik moet nog onderzoeken welke kerk precies bij mij past. Ik weet wel dat ze hier in het dorp een alpha cursus aanbieden. Ik ben 1 keer meegeweest naar een hervormde kerk. Ook heb ik een online kerkdienst meegevolgd voor jongeren. Alleen werd ik daar heel ongemakkelijk van. Ik dacht altijd (vroeger) dat ik de kerk leuk zou vinden als hoe dat bij zwarte mensen gaat. Gospel etc. Alleen bij de jongerendienst zat ik echt van pff alweer een liedje. Het haalt voor mij heel het gevoel weg om daadwerkelijk iets te leren of te begrijpen. Ik dacht mooi laag drempelig beginnen zon jongerendienst maar helaas.

    Toen kwam bijvoorbeeld dit in beeld: maar hoe moet je nu weten of voelen of het de geest of je ik is. Daarom is het zo lastig te begrijpen zonder enige achtergrond informatie of kennis

     

     855059719_AfbeeldingvanWhatsAppop2024-05-05om19_11.47_d94130ba.thumb.jpg.492baf135dca2c9397d03f62958a2ead.jpg

  2. 3 minuten geleden zei Hopper:

    Eerlijk gezegd heb ik het al uitgelegd in jip en janneke taal.   Maar laat je niet weerhouden door 'moeilijke taal', je bent nog jong.  Je hebt nog jaren de tijd om te groeien in het geloof.  Leven in de liefde van de Vader is niet te beschrijven, maar ik heb ook niet altijd in de liefde van de Vader geleefd.

    Oke! heb jij toevallig nog tips om meer te leren over het geloof? 

  3. Het is niet dat ik geen kinderen wil, juist super graag! 

    Alleen deze maand precies 3 jaar geleden dat mijn spiraal eruit ging om te beginnen aan kinderen.

    Helaas tot heden nog steeds niet gelukt. Ondertussen al 5 pogingen IUI gehad in het ziekenhuis en 22 juli staat er een intake gepland voor IVF. Ik heb mij lang afgevraagd of dit karma is van mijn jeugd/pubertijd toen ik van alles gedaan had wat god verboden heeft. Ik was jong, was niet bezig met god en kon slecht met mijn emoties en gevoel omgaan wat uiteindelijk verkeerde vrienden en slechte keuzes heeft opgeleverd. Nu sinds 1/2 jaar heel mijn leven omgedraaid en weer bezig met god. Ik heb wel gevraagd of hij het traject makkelijker kon maken. Gelukkig heeft hij geluisterd en merk dat ik het nu veel meer los kan laten. Als god vind dat het onze tijd is, dan komt de baby vanzelf ❤️ 

  4. 4 minuten geleden zei Hopper:

    Hallo Michellex,

    Met God kun je geen relatie hebben, God is immers Een.   De God waarmee mensen een relatie hebben is een bedachte God.  Dan heb je een denkbeeldige God tegenover je.  

    Omdat God Een is, heeft God geen 'tegenover Zich', anders zou God geen Een kunnen zijn.    Toch zijn er openingen naar God, welke gewoon in de Bijbel staan.  Korintiërs 6:19-20  bijvoorbeeld.

    Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam.

    De Heilige Geest woont reeds in jou, de Heilige Geest is behulpzaam aan jou.  Maar dan wel als je je aan de leer van Jezus houdt natuurlijk.    Je dient wel nauwkeurig notie te krijgen van het Evangelie en deze na te leven.   Jezus volgen en praalzucht er op na houden bijvoorbeeld, dat gaat niet.  Kom tot geestelijke armoede, en de Heilige Geest gaat 'spreken'.  Het mooie is, je hoeft er de deur niet voor uit.

    Doch het 'spreken' van de Heilige Geest kan nooit plaats hebben in een ik-jij relatie zoals wij mensen die hebben.    God spreekt niet met woorden, pas daar goed voor op.   Als er iemand met woorden spreekt dan is het 'iets' waar jij niks mee van doen wilt hebben.   God spreekt alleen in het mensenhart.

    Ik vind het heel moeilijk om deze uitleg te begrijpen haha. Ik zit nog echt in de ontdekkingsfase van het geloof. Zou jij mij dit ook kunnen uitleggen in jip en janneke taal? 

  5. Ik ben nu al een jaar lang meer betrokken bij mijn geloof (Christelijk). Toch heb ik het gevoel dat ik steeds vastloop en het telkens vergeet. Ik ben een keer met een collega naar de kerk geweest. Maar voor mij is de stap te groot om alleen naar de kerk in mijn dorp te gaan. Ik begrijp en vat het anders niet goed. Ik heb boekjes gekregen om te beginnen, die heb ik uit. Maar nu denk ik echt, oké, en nu? Wat kan ik doen om betrokken te blijven?

    Is er iemand die me tips kan geven? Ik heb de bijbel in gewone taal, en ik heb een boek met spreuken met elke dag een nieuwe vers.

    Mijn gedrag is veel veranderd, ik geef veel meer aan de wereld en doe aan liefdadigheid en vrijwilligerswerk. Maar ik wil ook een relatie met God hebben, dat voel ik nu niet.

    Mijn man is atheïst, daarom kan ik er niet met hem over praten. Mijn familie gelooft ook niet, vrienden evenmin, behalve één vriendin maar zij heeft haar geloof verloren. Ik heb wel mijn collega’s, maar met hen heb ik niet zo’n band om hierover te praten. Ik zie mezelf daarom niet thuis bidden voor het eten, elke zondag naar de kerk gaan omdat het dan raar voelt thuis. Ik weet dat ik zoiets moet negeren uiteraard, maar maakt het wel erg lastig om volledig open te staan. 

    Mijn man heeft gezegd dat ik moet doen waar ik mij goed bij voel, eerste vraag was wel gelijk ga je nu bekeren? Hij zei ook; je mag prima met mij praten maar je moet wel weten dat ik er gewoon een bepaalde mening over heb.

    Dus wie kan mij helpen om niet meer vast te lopen? Waar kan ik beginnen? 

    Ik kom trouwens uit overijssel en ben 27 jaar. Wel katholiek gedoopt vroeger en op een christelijke basisschool gezeten. (opa & oma's waren wel gelovig)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid