Spring naar bijdragen

SarahM

Members
  • Aantal bijdragen

    50
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door SarahM

  1. Quote:
    bah, door die chocolademelk ben ik er nooit meer van gaan houden. Haha! Ja boter en kaas smeren met je vingers! Geweldig!

    Boter en kaas smeren met je vingers, ja. Maar die kaas

    heb ik nog niet bij het ontbijt gehad in Taize...

  2. Quote:
    Als ik mediteer propeer ik me meestal objecten te visualiseren als ik mn gedachtenstroom het zwijgen opgelegd heb, een glas melk, auto, pyramide alles wat ik me maar kan bedenken, of ik visualiseer energiestromen.

    Ik heb eerder beweerd dat meditatie je niet dichter

    bij de Heer zal brengen, en volgens mij kan dat ook niet het geval zijn als je meditatie beoefent op de manier zoals jij dat doet. Een glas melk...

    Sorry, maar daar kan ik alleen maar om lachen

    [Edit]

  3. Dit nog: ik denk niet dat christenen die aan zen-meditatie doen echte christenen zijn. Er zijn zoveel mensen die van alles in de naam van Jezus doen, terwijl het

    tegelijkertijd indruist tegen bijbelse principes. Zij nemen niet de Bijbel, en dus God, maar zichzelf als maatstaf, richtlijn. Wat zij denken dat goed is, is goed. Ik denk dat zij te weinig bezig zijn met de bijbel en wat God van hen verlangt en vergeten te focussen op de belangrijkste boodschap van het Evangelie, namelijk dat Christus voor onze zonden is gestorven en dat wij door Hem tot de Vader kunnen komen, en niet door allerlei andere praktijken, zoals zen-meditatie. Dat is schijn-rust en zal je geen eeuwig leven geven.

  4. Het lijkt mij wijzer stil te worden voor de Heer dan voor jezelf.

    Als je op zoek bent naar rust, kun je je beter op God richten dan op jezelf.

    Mon ame se repose en paix sur Dieu seul, zoals een prachtig Taize-lied dat zegt. En zo is het. Rust en vrede zijn alleen te vinden door Jezus. (Jezus is de weg naar God). Meditatie leidt af van het leven met de Heer, zoals de bijbel dat voorschrijft en heeft niets te maken met God, maar eerder met afgoderij. En daar is niets goeds aan. En waarom zou je als christen gebruiken van boeddhisten overnemen? Het boeddhisme is een en al leugen, dus kun je je daar maar beter een eindje uit de buurt houden.

    Ik beweer hiermee niet dat het overdenken van bijbelteksten niet goed zou zijn, want je verdiepen in de bijbel is een zeer aanbevelenswaardige activiteit.

  5. Ik heb vorig jaar eindexamen gedaan en ben daarvoor heerlijk een week naar

    Taize geweest. Werkt behoorlijk stressverlagend. Aan leren heb ik weinig aandacht besteed, daarna ook trouwens, en ben toch geslaagd. Dus: maak je

    vooral niet druk en als je zin hebt om naar Taize te gaan, dan ga je gewoon.

    Slagen doe je toch, bijna niemand zakt.

  6. He Chuckwa! Er zijn heel veel kerken in Tiel en die heb jij lang niet allemaal bezocht. Dus van mij mag je niet zeggen dat ze saai zijn. Ga volgende week zondag maar eens mee naar De Ark. Kan me niet voorstellen dat je dat saai vindt. Het is juist reuze interessant en het zingen is ook nog eens gaaf! Wat wil je nog meer? En oh ja, na de dienst is er altijd koffie! (met koek)

  7. Ik ben zelf ook al kind gedoopt, maar ik ben geen voorstander van de kinderdoop. Jezus zegt ons:

    Bekeert u, laat u dopen en ontvang de Heilige Geest.

    En ook in die volgorde. Niemand van ons kan zich als baby bekeerd hebben, bij een gebrek aan verstandelijke vermogens op die leeftijd. Nu heb ik de leeftijd waarop ik wel zelf voor God kan kiezen en ik ben dan ook van plan mij opnieuw te laten dopen.

    Mijn zussen en broers zijn ook allemaal als kind gedoopt, maar geen van hen is ook (actief) christen. Wat heeft hun doop dan voor betekenis gehad?! Zijn zij kinderen van God, al kiezen ze daar zelf niet voor?!

  8. koffie, bah. Verslavingen zijn toch slecht in de ogen van God? Ik zal niet oordelen over mensen die er verslaafd aan zijn, dat doet de Vader wel, maar ik ben het gelukkig niet, vind koffie echt smerig. En chocomel, lekker! Vooral die in Taize, 's ochtends. Is meer chocolade-water dan chocolade-melk, maar wel super! En dan zo'n pistoletje met een mini pakje roomboter die je er met je vingers opsmeert, omdat je geen mes hebt en dan twee van die kleine chocolade-reepjes erop. Lekker, en veel energie! Het beste ontbijt van de wereld!

  9. Steven, als jij dood bent, zal je al heel snel niet meer in dezelfde "staat" verkeren als waarin je nu verkeert. Als je begraven wordt, zal je al spoedig verteren en opgegeten worden door de beestjes daar onder de grond. Je zegt dat zolang je leeft, ze alles van je mogen hebben. Ten eerste is dat wettelijk niet toegestaan (je mag bijv. geen hart doneren wanneer je nog in leven bent) en ten tweeede is dat gewoon onmogelijk, omdat bepaalde organen gewoon cruciaal zijn om in leven te blijven.

    Ik ben zelf nog geen donor, maar ben het zeker van plan te worden. Ik wacht eigenlijk gewoon het formulier met informatie af, heb wel uitgebreid gelezen op internet wat er gebeurt en hoe alles in elkaar zit en dat ziet er niet slecht uit.

    Belangrijkste beweegreden voor mij is de naastenliefde. Donor zijn lijkt me een erg nobele manier om maar iets te doen voor je medemens.

    Aaron, wanneer je ziel het lichaam verlaat, weet ik helaas ook niet.... Misschien weet Raymond meer (die weet altijd zoveel!).

  10. @Jonathan:

    Je vraagt of Taize een plek is waar je (eindelijk eens) tijd neemt voor God of eerder een plek waar je gigantisch kan groeien in je relatie met God. Juist door de tijd te nemen kun je groeien in die relatie. Want investeren heeft tijd nodig. Ook als het om God gaat.

    Persoonlijk vind ik het heel prettig dat ik in Taize regelmatig de tijd heb en neem om delen uit de Bijbel te lezen. Door de Bijbel te lezen, begrijp je meer van het geloof en kun je groeien naar God en in je relatie met Hem.

    Hulde aan Taize! Sarah

  11. He Sander,

    staan er muren om Taize dan?:-) Wel echt een leuk Sander-grapje!

    trouwens tof dat je me hierop attendeerde. En wat leuk ook dat Marieke hier zit. grappig allemaal.

    Groet SarahM

  12. HE Marieke,

    die van die 'zo objectief mogelijke mening' vond ik wel leuk.

    Weet je trouwens nog wie ik ben? Ik heb in week 34 een poging gedaan jouw functie van gespreksleider over te nemen toen jij in stilte ging. Hoe heb je dat ervaren? (Dat ik dat overnam:-))

    Groet,

    SarahM

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid