Spring naar bijdragen

jvm

Members
  • Aantal bijdragen

    107
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door jvm

  1. Quote:

    [...]

    Heel vreemd er moet altijd ruimte voor de mens zijn , maar in de Ware Kerk is er alleen ruimte voor God in Zijn Drieeenheid.

    Euh... NEE!!!

    Tuurlijk is er ook ruimte voor de mens in de kerk. De kerk gaat niet om God, maar om God en de mensen.

    God wil een relatie met mensen, daarom is er een kerk. Niet omdat God ruimte voorzichzelf wil hebben, maar voor de relatie tussen God en mens. Een relatie kan alleen als er ruimte is voor beiden.

    Als het God alleen om God ging was er geen kerk. De kerk is er om wille van de mensen. Een kerk zonder ruimte voor mensen is geen kerk.

  2. Oranje is een prachtige kleur, het is geweldig dat we nog een koningshuis hebben, maar als het moet voetbal te maken gaat hebben dan mag het wel weg van mij.

    Groen is ook mooi, de kleur van plantjes en natuur en al dat soort goede dingen.

    Dusm ijn compromi-voorstel is. Alle dagen van het jaar Oranje, behalve als er iets van oranjegekte met sport is, EK, WK, EK onder 16, schatsen, Olympische Spelen, enz. enz. Dan gaan we geoown lekker op groen!!

  3. Quote:

    Ik heb het boek
    De ongetemde man
    ook gelezen, maar was er niet van onder de indruk. Wat doe je nu met mannen die niet in dat hokje passen? Zijn dat dan wel mannen?

    Zijn die er dan? Volgens mij is het "hokje" wat beschreven wordt breed genoeg dat in principe elke man er in past.

    Natuurlijk zijn er ook mannen die nu niet in het hokje passen omdat ze problemen hebben en daarom dingen niet verlangen. Ik kan me bijvoorbeeld goed voor stellen dat iemand die dood wil niet vol verlangen is naar avontuur. Maar dat zegt niet dat het in zijn identiteit ligt om er wel naar te verlangen.

    Quote:

    Wat mij betreft zoekt een man zijn identiteit in Christus. Vanuit die identiteit kun je je leven leren vormgeven, want gedragingen komen voort uit je identiteit en niet andersom. Je komt erachter wie je bent en dat je vooral ook mag zijn wie je bent. En dan maakt het niet meer uit of je een gelukkig huisman bent of dat je bij het Korps Commando Troepen zit.

    Zoek je identiteit in Christus, klinkt heel mooi, maar ook ontzettend abstract, te abstract om er voor mij een beeld bij te vormen.

    Zoals iemand al aangaf houden veel mannen van fysike dingen zoals sport of het kijken naar sport. Dat gedrag moet uit een identiteit voorkomen, maar volgens mij is dat echt niet altijd vanuit Christus. Toch wil dat niet zeggen dat de identiteit niet klopt.

    Tuurlijk heb je als mens een identiteit als kind van God, maar je hebt als man of vrouw ook een andere identiteit. Dat zie je bij kleuters enzo ook al. De jongens zoeken de jongens op en de meiden de meiden. Dat gebeurt niet op grond van uiterlijk en ook niet op grond van aangeleerde patronen of door anderen gemaakte en aan de kleuters opgelegde man/vrouw-verschillen. Mannen zijn echt fundamenteel anders dan vrouwen!

  4. Ik ben driekwart jaar lid geweest van Unitas, de altaernatieve vereniging hier in Wageningen. Aardige mensen en wel naar mijn zin gehad, maar nooit echt in het wereldje gerolt. Daarna ben ik lid geworden van Ichthus, waar ik het echt super goed naar mijn zin heb gehad.

    Het belangrijkste aan Ichthus vind ik toch wel de krinngen. Elke week bijbelstudie, lekker lang bidden (Ja dat kan ja...) en gewoon erug gezellig!

    Verder hebben Unitas en Ichthus allebij totaal gen ontgroening. Nu zeggen (bijna) alle studentenverenigingen in Wageningen geen ontgroening te hebben, maar Unitas en Ichthus hebben ze ook echt niet. De rest heeft wel soort van een ontgroening, maar vergeleken met andere steden is het waarschijnlijk inderdaad niks. Wageningen is gewoon te gezellig daarvoor! puh2.gif

    Ik kan iedereen die gaat studeren aanraden wel bij een chr. studentenvereniging te gaan. De kringen (of bijbelstudies of hoe je het ook noemt) zijn gewoon ontzettend waardevol voor je geloof!

  5. Quote:

    Daarnaast vind m'n vriend het zooo enorm moeilijk om minder contact te hebben. Het 'elke dag op elkaars lip zitten' is iets wat sinds het begin van onze relatie van hem uit kwam en het was iets waar ik in mee ging, omdat ik het eerst niet zo erg vond. Nu ik bewust die keuze heb gemaakt dat ik meer afstand wil en elkaar wat minder frequent wil zien, merk ik hoe enorm hij daar mee worstelt. Ik heb hem nu alsnog elke dag minstens een uur aan de telefoon over hoe rot hij zich voelt en met de vraag of ik al weet wat ik wil en hoe het nou verder moet en weet ook niet goed wat ik daar mee aan moet! Hij vertelt me dat die telefoongesprekken datgene zijn waar hij nog een beetje kracht uit put om door te gaan, dus de stap om hem te verzoeken me niet meer zo veel te bellen is hierdoor voor mij ook nogal groot.

    Ik stond in het begin ook niet echt achter het idee om een maandje elkaar helemaal niet te zien/spreken, maar het blijkt heel moeilijk te zijn om "een beetje afstand" te nemen.

    Nu heb ik geen ervaring op het gebied van relaties, maar naar mijn idee hangt je vriend teveel aan jouw. Jij lijkt wel het middelpunt van zijn leven. Jij lijkt voor hem op de eerste plaats te komen. Als dat zo is is dat verschrikkelijk slecht. Jij kan namelijk niet zijn wat hij zoekt in zijn leven. Je kan een onderdeel zijn, een belangrijk onderdeel, maar niet te min, "maar" een onderdeel.

    Jij mag niet zijn doel in het leven zijn. Als hij doet alsof je dat wel bent is het logisch dat je je twijvels over de relatie hebt. Jij kan een subdoel zijn, maar nooit het hoofddoel. Misschien is dat wel het probleem in jullie relatie. Dat hij niet zonder jouw kan. Als hij geen dag zonder jouw kan en zelf meer dan een uur nodig heeft, lijkt het mij alsof hij alles van jouw verwacht en jij kan hem niet geven wat hij zoekt. Zelfs als je ontzettend veel van elkaar houdt, zou je toch best een week zonder je geliefde moeten kunnen, ook al zou je die ander best graag willen spreken. Ik denk dat dat wel een gezonde eigenschap van een ralatie zou zijn.

    Misschien heeft je vriend (en misschien jijzelf ook wel) wat aan het boek "de ongetemde man". Zoals het klinkt zou het mij niet verbazen als je vriend zijn mannelijkheid, z'n zelfvertrouwen, z'n zelfwaardering uit jouw probeert te halen. Wat niet kan natuurlijk. Wie weet vindt hij/jij wel iets in het boek dat hem/jouw verder helpt.

    Het kan natuurlijk ook zijn dat ik dingen (totaal) verkeerd inschat, dan heb je hier niet veel aan. sry.

    ps. Als je je nog steeds afvraagt wie het is zonder wie hij (en jij) niet kan leven, die er dan wel op zijn (en jouw) nummer 1 moet komen, die zijn (en jouw) doel in het leven moet zijn, dan zit er bij jouw misschien ook wel iets nog niet helemaal goed. Diegene is namelijk God. Hoe cliche, maar waar. God moet op je eerste plek komen. ECHT op de eerste plek, in je hart dus en niet alleen in je verstand.

    succes ermee!

  6. Als die gelooft, zou die eens bij de EH moeten gaan kijken. Ookal heeft Hij geen Havo afgemaakt, ik denk wel dat de kans heel erg klein is dat ze hem daarom afwijzen als hij het EH-basisjaar (of EH-traject) wil gaan doen.

  7. Van harte gefeliciteerd!! En héél héél veel kracht toegewenst, hebben jullie wel nodig als je alleen die geestelijke aanval al ziet...

    Goede trouwdag toegewenst (wat klinkt dat eigenlijk stombloos.gif) en vooral God's zegen!

    Ga (verder) met God!!

  8. Quote:
    Op woensdag 23 augustus 2006 15:49:16 schreef Jippiej het volgende:

    van hoeveel??

    Euhm... een stuk of euh... 500?? verbaasd.gif gewoon veel mensen voor een groot podium.

    Quote:
    Op dinsdag 22 augustus 2006 19:15:35 schreef Danielle1990 het volgende:

    Ik weet niet of het hier mag...zo niet, sorry!

    Zaterdag ging een vriend van me Peter met de taxi naar station Boxtel en vanuit daar is hij met de trein naar Arnhem gereist. Hij heeft samen met een meisje (geen idee hoe ze heet, ze woont en studeert in Wageningen geloof ik ) gereist tot en met Arnhem en zij ging vanuit daar door naar Wageningen.

    Ken jij dit meisje? Wil je dan even pb-en? Want meneer de slimmerik is uiteraard vergeten haar telefoonnummer te vragen maar vond haar dus wel erg leuk. Alvast bedankt!

    Ik ben Wagenings-student, maar er zijn wel heel veel meisjes in Wageningenpuh2.gif dus als je meer info hebt en mij mailt (adres vind je in mijn profiel) heel miss dat ik dan iets helpen kan... (wss niet, maar wie weet)

    BTW: Douchen met water is voor mietjes engel.gif

    DEO-douche RULED! puh2.gif

  9. Quote:
    Op woensdag 09 augustus 2006 17:09:06 schreef Skippy het volgende:

    [...]

    Zoals Gorthaur al zegt, verschilt het per opleiding. Rechten (op universitair niveau) kwam bijvoorbeeld laatst in het nieuws, omdat men vindt dat rechtenstudenten te veel vrije tijd hebben. Maar ik ken ook iemand die chemische technologie studeert in Enschede en omkomt in het werk. Zij heeft bijvoorbeeld maar drie vakanties in het hele jaar, terwijl andere studenten er veel meer hebben.

    Moeilijkheid heeft niks en dan ook NIKS te maken met hoeveelheid. Als ik netjes altijd me huiswerk zou dan dan kan ik genoeg tijd vullen, maar moeilijker ist dan echt niet, alleen maar nog makkelijker.

    Ik had miss beter scheikunde ofzo kunnen gaan doen. Had vast ingewikkelder geweest, maja miss ook wel lminder leuk. Ik heb nu dit gekozen en zolang ik niks beters weet blijf ik dit wel doen. God zal er wel zo z'n plan mee hebben.

  10. Bos- En Natuurbeheer. (Universitairstuutje.gif doe ik dat ja, en NEE ik wordt GEEN boswachter!!!)

    Natuurlijk in DE studentenstad van Nederland:

    party.gif WAGENINGEN party.gif

    Eigenlijk is meer dan de helft saai en nutteloos enzonoparty.gif. Ook is bijna alles veel te makkelijk engel.gif, maja moeilijker dan universitair bestaad niet en je moet wat he...

    Eigenlijk bevalt de studie dus maar erg matigjes.boosrood.gif

  11. The Best Of Juluka / Savuka

    Featuring Johnny Clegg

    DUHU!! worshippy.gif

    (Voor de cultuurbarbaren onder ons puh2.gif, is Zuid-Afrikaanse muziek combo westers en traditoneel, echt SUPER muziek)

    Daarnaast zijn

    Good Charlotte - Chronicles of Life and Death,

    Tobymac - Momentum,

    Linkin Park - Hybrid Theory en

    Linkin Park - Meteora

    natuurlijk ook erg goed (vooral de eerste twee).

  12. Of jullie het nou helemaal uit jullie geheugen gebant hebben of gewoon totaal geen smaak hebben weet ik niet. Maar er is 1 liedje dat hier zeker nog thuis hoort (in tegenstelling tot Jesus Freak van DC-Talk, Raido toch... nooo.gif ).

    Horror-moment aan:

    SCHNAPPI!! cry.gif

    Horro-moment uit...

  13. Quote:
    Op donderdag 20 juli 2006 17:05:24 schreef Hester het volgende:

    Misschien vanwege het stereotype beeld dat jongens groot en stoer en sterk moeten zijn terwijl meisjes best lief en klein en onschuldig mogen zijn...

    Jongens van 16 kunnen ook best groot en sterk zijn en meisjes van 18 klein en onschuldig (naja, onschuldig misschien nietpuh2.gif)...

  14. Beetje late reactie, maar ik had het vrij druk vandaar.

    Het EH-traject is vanaf begin februari ja, tot eind juni en is vooral gericht op vastgelopen studenten. Het EH-Traject is dus 5 maanden en geen jaar Gorthaur. Alhoewel er dit eerste jaar dat het EH-Traject er een veel bredere doelgroep opafkomt. Ik ben een student die tegen dingen aanloopt (ik ben dus nog niet vastgelopen knipoog_dicht.gif).

    Volgens het ND (Nederlands Dagblad) zet het Basisjaar hoog in op theoretische vorming op het gebied van wetenschap, iets wat bij het EH-Traject zo goed al weggelaten wordt. Het Basisjaar bestaat uit blokken: bijbels fundament, oriëntatie op cultuur en maatschappij, oriëntatie op studie en beroep, confrontatie en verdieping. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, praktische toerusting en creatieve vorming.

    Ik denk dat ik vorming op wetenschappelijk gebied niet zo nodig heb, ook lijken voor mij het 1e en 2e blok niet zo nodig en de 3e en 4e maar half. Creatieve vorming spreekt mij ook niet zo aan. Wat ik minder vindt aan het Basisjaar is dat het een jaar duurt, ik denk dat ik op een gegeven moment ook het gepraat over God helemaal zat wordt zoals CazZ. Het Traject is veel korter en er zijn 3 lesdagen (+ 8 uur huiswerk) ipv 5 lesdagen wat ik wel handig vindt. Het is alleen jammer dat het Traject vrij duur is, het koste vorig jaar 1000 euri.boosrood.gif

    De blokken van het Traject spreken mij wel allemaal aan, het zijn: blik op jezelf en God, blik op de maatschappij en blik op de toekomst. Daarnaast wordt ook het hele Traject gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling en praktische toerusting. Het EH-Traject heeft naar mijn idee voor mij de goede dingen van het EH-Basisjaar + extra's, vandaar.yes.gif

  15. Ik denk dat God wel houd van wat wij uit liefde en eerbied aan hem aanbieden, zolang het goed is iig. Maar niet alles is passend in een kerkdienst. Niet iedereen kan zijn creativiteit kwijt in een kerkdienst. Dat geeft niks, want er zijn andere momenten waar diegene dan juist zijn creativiteit kan gebruiken tot eer van God.

    Als alle creativiteit in een kerkdienst geuit zou moeten worden zou de kerkzaal vol zijn met schilderende, kleiende, met lego spelende, op muziek instument rammende (als je een trommel hebt dan he smile.gif), rotzooi zijn. Sommige muziek vind ik niet eerbiedig, ander wel. De ene muziekstijl is geschikter om iets mee te doen als de andere. Zo kan je met psalmmuziek zoals in veel traditionele kerken ook moeilijk een feest bouwen. Zie je het al voor je, die muziek in een discotheek...hamer.gif

    verder ben ik het 100% eens met RobertF.

  16. Ik ben het met Blenskje Wotskje eens, het heeft geen zin om een wellus/nietus-spelletje te gaan doen.

    Blenskje Wotskje, ik en vele anderen zeggen dat er wel dino's waren toen mensen op de aarde waren. Er is bewijs voor.

    Gorthaur en vele anderen zeggen dat er geen dino's waren toen mensen op de aarde waren. Er is bewijs voor.

    Het probleem is alleen dat de 1e groep overtuigd is dat het bewijs van de 2e groep vervalst of verkeerd geintepreteerd is en andersom. Daarom heeft het weinig zin om hier over door te discuseren. Beide groepen zeggen namelijk dat de andere onzin verspreiden, dus je kan niet inhoudelijk ergens over discuseren.

    Dit probleem tussen creatsionisten (groep 1) en evolutionisten (groep 2) duurt waarschijnlijk tot het eind der tijden. Persoonlijk acht ik de kans even groot dat de Joden/Israeliers en Moslims/Arabieren vrienden worden.

    Mij lijkt het iig wel duidelijk dat de Leviathan geen krokodil is. Mensen die vinden dat het wel een krokodil is weten naar mijn mening veel te weinig over krokodillen. Het is leuk als je als intepreteerder veel van de bijbel weet, maar in dit geval heb je niks aan die kennis als je gewoon geen idee hebt wat een krokodil werkelijk voor dier is.

  17. Quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 12:52:08 schreef Levi het volgende:

    Misschien is het wel een goed idee dat iedereen die niet gesolliciteertd heeft dat hier neerzet, dan weten we uiteindelijk wel een keer wie er wel gesolliciteerd hadden
    knipoog_dicht.gif

    Ik niet.

    Grtz,

    Levi

    Ik ook niet.

    BTW, nieuwe crew, GEFELICITEERD flower.gif

  18. Quote:
    Op dinsdag 10 januari 2006 08:17:59 schreef Raido het volgende:

    Ik heb niet het idee dat jij niet bezig bent met het vergaderen van schatten in de Hemel, staat jou bezit je in de weg om Jezus te volgen? Zo ja, dan zul jij je bezittingen achter moeten laten en Jezus moeten volgen. Zo nee, dan is er geen probleem in het volgen van Jezus en zo je een schat te vergaderen in de Hemel.

    Je mag waarde hechten aan dingen van deze aarde, God ziet ons echter niet als bezitters maar als pachters. Wat jij hebt, heb jij ook weer van God gekregen, daar mag jij mee omgaan, in opgaan, gebruiken en tot op zekere hoogte ook trots op zijn. Maar het mag niet in plaats van God komen.

    Ik heb niet het idee dat er ook meer een paar enkelingen in de westerse wereld zijn die geen last hebben van hun geld bij het volgen van Jezus. Iedereen weet (of die het nou wil weten of niet) dat er in Afrika (en elders) mensen dood gaan van de honger omdat wij zo luxe willen leven.

    Als je Jezus volgt moet je de ander liefhebben als jezelf. Veel mensen kiezen toch voor een stuk(je) luxe in plaats van het LEVEN van anderen. Met het geld dat ik uit geef aan lekker eten en aan mooie kleren enz. had ik ook tientallen miss wel honderden levens kunnen redden. 't Lijkt me dan toch dat ik (en veel mensen met mij) last hebben van hun geld bij het volgen van Jezus...

    Aan de andere kant mag je natuurlijk genieten van je rijkdom, maar als je vergelijkt wat je hier hebt en daar, heb je zelfs als je heel sober leeft nog een enorm luxe leven, dus genoeg rijkdom om vat te genieten.

    Ik dacht dat Salomo in spreuken ergens zegt: 'maak mij niet arm noch rijk' en Jezus zegt ook ergens dat het voor een kameel makkelijker is om door het oog van een naald te gaan dan dat een rijke de hemelpoort door komt. Wij ZIJN rijk, heel rijk, stinkend rijk... (of je moet hier illigaal zijn, dan ben je niet echt rijk)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid