Spring naar bijdragen

The Lion

Members
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door The Lion

  1. Quote:
    Op woensdag 20 oktober 2004 12:06:06 schreef Brains het volgende:

    Zegt het feit dat je beinvloed word door de meest oppervlakkige der muzieken ( aerobics muziek ) niet wat over je eigen naieviteit.

    Sowieso is het het geen gewoon aerobics muziek. Muziek zoals: Enigma, Deep Forest, Yanni, Santana, Sccripture zijn echt geen oppervlakkige der muzieken. Je moet hun cover maar eens lezen!

    Quote:
    ....,maar aerobic muziek die op de geest zou werken voor satan vind ik met mijn 2004 blik ronduit, humoristisch. Het kost me echt grote moeite om dit serieus te nemen.

    Nogmaals het is geen gewone aerobic muziek.

    Quote:
    Waarom ga je er vanuit dat er spinningorganisaties zijn die met hun spinningmuziek mensen tot satan proberen te bekeren?

    dat zeg ik niet. En überhaupt zien wereldse mensen er niets achter. New Age is voor hun gewoon een style. Hoort erbij.

    Maar heb jij die opleiding van die spinningorganisatie gevolgd?

    Blijkbaar niet! Binnen die opleiding wordt heel duidelijk verteld dat jijzelf alles kan overwinnen. Hoe zwaar je de weerstand op je fiets ook zet, JIJ kan het, want je bent god zelf! De hoogste berg is voor jouw niet te klein. Niemand die jouw kan overwinnen. Want jij bent de overwinnaar in jezelf. Jij bent je eigen god......

    Dat is wat er verteld wordt. Op een heel sneaky manier, maar het wordt toch verteld! Denk dat dit genoeg zegt!

    Quote:
    je zegt net zelf dat satan niet achterlijk is, maar toch bedenkt hij dan de omslachtigste der manieren om mensen te gaan bekeren.

    ik denk jazeker dat satan listige manieren gebruikt om ons te verleiden!

    Quote:
    En kijk eens hoeveel gelovigen er zijn, ik zou bijna zeggen dat hij behoorlijk constructief bezig is. Als je nu komt met het communisme is gevaarlijk of iets anders met ook nog enige inhoud, ideologische opbouw, en uberhaupt een vorm van diepgang had ik dit nog kunnen begrijpen, maar een fitnessoefening uitmaken voor zieltjeswinnerij by satan vind ik toch echt wat naief.

    Wie is hier nu naïef? Het gaat mij ook niet op de fitnessoefeningen. Maar de filosofie achter de spinning, waar ik de opleiding heb gevolgd.

    Tuurlijk er zijn nu ook meerdere spinningorganisaties die deze filosofie niet heeft, dus kan je wel gewoon daar aan mee doen. Maar let wel op wat er wordt gedraaid!

    En heb ik ooit gezegd, dat spinning in het algemeen fout is?!!! Zijn niet mijn woorden.

    Maar de reden dat ik gestopt ben met spinning is omdat, sowieso de basis, de filosofie van deze spinningorganisatie verkeerd is! Ik=God. En dat is niet wat God ons leert!

    Tuurlijk had ik gewoon ander muziek kunnen kopen en daar kunnen gaan met spinning. Now problem. Maar God vroeg van mij: "Wat kies je; Mij (GOd) of je afgod. Want dat was het ook voor een groot deel. Ik leefde voor niets anders meer".

    Mag dus niemand meer spinnen! Dat zijn niet mijn woorden. Maar ik zeg wel, wees voorzichtig. En ja muziek kan je meer doen dan je denkt!!! En gaat zeker niet alleen om de beat, maar ook zeer zeker wat er in de muziek gezongen, of gezegd wordt!!!

  2. Hai RobertF,

    Effe een kleine opmerking. Laten we uitkijken dat we de duivel niet onderschatten. Want misschien is één van zijn leugens ook dat hij niet veel kan doen.

    Als ik de geschiedens van de Uittocht lees in Exodus, dan zijn de magiërs van farao in staat om de eerste 3 plagen na te bootsen. Is niet niks denk ik. En ik geloof niet dat dit puur menselijk bedrog is. Maar daadwerkelijk duistere krachten/machten. Jezus zelf zeg in Markus 13:22 "Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen tekenen en wonderen doen om, ware het mogelijk, de uitverkorenen te verleiden."

    Ik geloof dat die tekenen en wonderen die door de valse profeten worden gedaan niet trucage is. Tuurlijk zijn er mensen bij die trucage gebruiken. Maar er zijn er ook vele die daadwerkelijk de "duistere krachten" gebruiken. Neem nu Jomanda. Zij staat daadwerkelijk in contact met Satan. En is tot "grote dingen" in staat.

    Moeten we nu bang worden? Nee, omdat wij meer dan Overwinnaars zijn. Maar aan de andere kant moeten we uitkijken niet te gaan baggataliseren. Ook hierin is denk ik de duivel tot meer in staat dan wij denken.

    Ook wat betreft muziek. Denk niet dat het je niet zomaar kan beinvloeden, of je het nu gewoon luistert, of dat wanneer er achterste voren teksten zijn verborgen, als je die luistert. Ik denk dat het niet nodig is om beinvloed te worden door die teksten wanneer je deze alleen maar achterste voren luistert.

    Kijk uit, want we hebben niet alleen met een zichtbare wereld te maken, maar ook met een onzichtbare wereld, waar meer mogelijk is dan in de zichtbare wereld.

    Het verhaal van Daniel. Dat hij 21 dagen bidt. En dan pas een engel bij Daniel kan komen. De engel geeft Daniel een verklaring waarom het zolang duurde. Omdat de vorst van Perzië hem belemmerde.

    Hetgene wat in de geestelijke wereld plaatsvindt, wordt zichtbaar in de zichtbare wereld.

    Kijk wat de engel tegen Daniel zegt wanneer hij weer vertrekt. Dan gaat hij weer strijden tegen de vorst van Perzië en als die overwonnen is, zal hij tegenover de vorst van Griekenland staan. Hoe duidelijk dat NA PERZIE, de GRIEKEN aan de macht kwam. Wat nog niet zichtbaar was in de zichtbare wereld, was al wel zichtbaar in de geestelijke wereld.

    En misschien andersom? In hoeverre heeft de zichtbare wereld niet effect op de geestelijke wereld?

    effe wat anders, gewoon een voorbeeld uit mijn eigen leven.

    Voor dat ik God echt leerde kennen, deed ik aan spinning (is fietsen op muziek, een fitnessactiviteit). Ik was zelf spinninginstructeur, dus gaf er les in. Ik heb deze cursus gevolgd bij een spinningorganisatie, waarvan de filosofische achtergrond: NEW AGE was. Ik wist het wel, maar ik dacht, ach dat beinvloed mij niet. Ik doe er verder niets mee. Ik weet wel beter. (Hoe dom!)

    De spinningorganisatie raadde ook aan om bepaalde muziek te draaien, lekkere beat. Waar je "heerlijk" op kon spinnen. Dus kocht ik ook deze muziek. Wist ik veel dat het new age muziek was...zo expliciet kwam dat niet naar voren.

    Toch in de tijd was ik vaak onrustig, kon nooit rustig thuis zitten, moest altijd wat doen. Ikzelf dacht altijd, ach ben gewoon een actief type.

    Om het verhaal kort te maken. Op een gegeven moment heeft God mij gevraagd om al mijn cd's een keer langs te gaan. Ik ben toen goed de covers van de cd's gaan lezen. En vele cd's hadden een new age karakter. Een gitarist: waarvan letterlijk in stond dat hij een shaman aanbad en ook muziek voor maakte. Ik heb daadwerkelijk alle cd's weggegooid. Ik spin ook niet meer. En hoe je het wendt of keert. Ik kan nu uren stil zitten.

    Dus zeg niet, dat wanneer je er geen betekenis of inhoud aangeeft het je niets zal doen. Want dat DOET HET WEL DEGELIJK!

    Ik geloof niet in wat niet weet, wat niet deert. Tuurlijk een gesneden beeld of gegoten beeld of een cd of een schilderij opzich heeft geen betekenis. God zegt het zelf in zijn Woord (Jesaja 44). God zegt wat is een mens dom, dat hij neerbuigt voor een zelfgemaakte, nietszeggend, dood voorwerp.

    Aan de andere kant waarschuwt God ons voor de krachten die daar achter schuilen. En God zegt dat we ons daar verre van moeten houden!

    Nee, de voorwerpen doen ons niets nee, maar wel de krachten daarachter. Dus kijk uit voor naïviteit!

  3. Wanneer we het hebben over de mens, dan weten we van uit de Bijbel dat hij bestaat uit een geest, ziel en lichaam. (Hebreeën 4:12, 1 Thessalonicezen 5:23). Deze drie aspecten wat het menselijk wezen vorm zijn onafscheidelijk! Laten we uitkijken dat we niet in het Dualisme vallen, het Griekse denken. Dat de ziel "gevangen" zit in het lichaam. En deze vrij komt bij onze dood. Ik geloof daar niets van en ook denk ik dat de Bijbel niet zo over de ziel spreekt.

    Het is ook gevaarlijk om deze drie delen als onafhankelijk van elkaar te zien. Ik zie het als een éénheid! Weet je binnen de Bijbel kom je het 3=1-principe veel tegen.

    GOd is ÉÉN, maar God is wel God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest, die aspecten van God en toch zijn ze ÉÉN en ONAFSCHEIDELIJK.

    De Tempel bestond uit het voorhof, het heilige en het heilige der heiligen. ÉÉN Tempel, maar toch drie gedeeltes, maar kunnen never nooit gescheiden worden!

    En zo zijn er meerdere voorbeelden in de Bijbel

    Maar laat ik teruggaan naar de mens als wezen:

    1. Lichaam (vlees, botten, bloed):

    Met ons fysieke lichaam, is de mens in staat om in contact te komen met de materiële wereld.

    2. De Ziel (de wil, intellect en emotie):

    de ziel is de plaats van de persoonlijkheid. Zoals het lichaam met de natuurlijke wereld kan communiceren, kan de geest met de geestelijke wereld communiceren. Zo staat de ziel er tussen in. De ziel (je ik), kan kiezen om te kiezen voor het geestelijke (voor God) of voor het wereldse. Is je ziel gehoorzaam aan het fysieke of aan het geestelijke. Dat is de keus die je ziel maakt.

    3. de geest (geweten, intuïtie en gemeenschap):

    de geest is dat deel waarmee we gemeenschap hebben met God en alleen hierdoor kunnen we Hem begrijpen en aanbidden.

    Van deze drie elementen is de geest het hoogste, want hij staat in verbinding met God. Het lichaam is het laagste, want het staat in verbinding met materie. De ziel die ertussen ligt, verbindt de twee aan elkaar en neemt ook hun aard over om daarmee één te worden. De ziel maakt het mogelijk voor de geest en het lichaam te communiceren en samen te werken.

    Dus de ziel is een bemiddelaar. Wat kiest jouw ziel? Het stoffelijke, het materiele van deze wereld is je ziel daaraan onderworpen of kiest je ziel wat van God komt. Het onzichtbare, maar rijke deel, wat niet aangetast kan worden.

    Heel vroeger werd er aan de mensen niet gevraagd hoe het met je gaat, maar vroegen ze hoe is het met je ziel. Waar bevindt jouw ziel op dit moment.

    Dat is de functie van de ziel. Wil je meer weten dan raad ik je aan het boek van Watchman Nee te lezen "De Geestelijke Mens".

    En verder wil ik nog reageren dat we straks bij terugkomst als menselijk wezen bij hem zullen zijn, als geest/ziel/lichaam. Niet alleen de ziel en/of geest. Maar volledig.

    Denk maar eens na, als het alleen onze geest en/of ziel zal zijn. Waarom stond Jezus lichamelijk op? Als alleen onze geest/ziel behouden zou worden, was dit niet nodig geweest.

    Nee, Jezus is lichamelijk opgestaan. Ja, tuurlijk met een verheerlijkt lichaam. Maar nog steeds met hetzelfde lichaam als voorheen. Zijn wonden waren in het lichaam nog zichtbaar niet? Hetzelfde lichaam toen Hij in het graf werd gelegd, zo stond hetzelfde lichaam ook weer op. Kijk uit voor het Grieks denken, het dualistisch denken, wat helaas binnen onze christelijk geloof is binnen geslopen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid