Spring naar bijdragen

Jacolien

Members
  • Aantal bijdragen

    69
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jacolien

  1. Ik heb sinds 8 maanden een relatie met een buitenlander (Fransman). Onze relatie is erg goed, we kunnen met elkaar over alles praten en voelen ons gezegend met elkaar.

    Dit jaar willen we gaan samenwonen in Nederland. Heel spannend natuurlijk!

    Maar het volgende houdt me al een tijdje bezig:

    Vanuit mijn christenzijn zou ik eerst willen trouwen voordat je samen in 1 huis leeft. Maar omdat het een relatie over de grens is durf ik dit eigenlijk niet goed aan. Ten eerste vind ik mezelf nog erg jong om te trouwen (20 jaar) en te tweede wil ik een stevige basis hebben als ik trouw. Ik wil zowel op financieel als relationeel gebied zekerheid hebben. Als ik trouw wil ik tegen God kunnen zeggen: dit is de man waar ik mee wil leven en daar ben ik 200% zeker van dat ik dat wil tot de dood ons scheidt.

    Om die zekerheid te krijgen wil ik dus eerst gaan samenwonen, om elkaar zo beter te leren kennen, samen een huishouden te runnen en onze relatie te ontwikkelen. Maar het is tegen Gods wil.

    Ook is het een optie geweest om hem alleen in Nederland te laten wonen. Maar dat zien we beiden niet zitten. Als hij in NL komt, wil ik er voor hem zijn om hem te helpen inburgeren en bekend te raken met de nederlandse taal enzo. En ook hij zou zich alleen niet staande weten te houden.

    In principe kies ik voor eerst trouwen, dat zou ik ook gedaan hebben als ik een vriend in nederland zou hebben. Maar om dat onze relatie dus enigszins anders is durf ik de stap van trouwen nog niet aan.

    Ik vindt het erg moeijlijk en weet niet goed wat ik ermee moet. Daarom wil ik jullie om jullie mening vragen.

    Alvast thnx

  2. Ik heb ook een buitenlandse vriend.

    Hij woont in Frankrijk.

    Ik denk dat een relatie over de grenzen niet verkeerd is. Ik zelf vind het juist erg leuk om alle verschillen in cultuur te zien. Ik zelf ben heel bewust bezig met mijn relatie en de verschillen die een rol spelen.

    De relatie is erg moeilijk vanwege de afstand en verschillen, maar ook erg spannend. Je blijft steeds weer nieuwe dingen ontdekken. De afstand is een in zekere zin een goede manier om elkaar echt te leren kennen. Je leert iemand meer van de binnenkant kennen dan de buitenkant.

    De planning is dat mijn vriend ergens dit jaar in Nederland komt wonen. Dit geeft voor mij veel onzekerheid en twijfels. Wat als de relatie stuk gaat? Hij laat wel z'n oude leven en familie en alle vastigheid die hij heeft achter om bij mij te zijn. Ik ben heel bewust naar deze stap aan het toewerken. We praten veel over wat we van elkaar verwachten en afspraken die we willen maken.

    Het is leuk en spannend een relatie met een buitenlander, maar ook moeilijk en intensief.

  3. Quote:
    Maya Bradaric: 29-05-87 + 17-11-03

    Dit is een vaga kennis van mij (een supergoede vriendin van iemand waar ik veel van hou)

    Zoals vele van jullie wel zullen weten is Maya vermoord en in brand gestoken.. Bid voor haar.

    Bart Oome

    Ex- klas genoot, vorige maand om het leven gekomen bij een ongeluk, in 1 klap dood.. Bid voor hem

    Zoals je hierboven kunt lezen wordt er gevraagd om te bidden voor iemand die al overleden is. Denken jullie niet dat dit een beetje overbodig is?

  4. Hallo mensen,

    mijn ideale partner, oeh.

    moeilijk, maar goed. En de ideale partner is toch niet te vinden.

    Hier mijn omschrijving

    1. lief, romantisch, trouw, eerlijk, open, betrouwbaar, rustig

    2. christelijk, liefst btje evangelisch

    3. mij! knipoog_dicht.gif

    4. Who cares?

    5. maakt niet uit, als ie maar lief is. Als je echt van iemand houd is ie toch mooi (naar mijn mening/inzicht). Maar hij moet wel een beetje lief naar je kunnen kijken.

    Verder nog een extra puntje: hij moet door God voor mij uitgekozen zijn, anders hoef ik 'm niet (???)

    Nog wat extra info: Ik heb al een vriend, een hele lieve. Hij is niet perfect, maar dat is niemand. Hij is iig goed genoeg voor mij om (voor zover ik dat nu kan zien) de rest van m'n leven mee te delen.

    Da waz 't.

    Ohja, hij mag ook niet roken. 'K heb namelijk astma. Niet zo'n goede combi he, vriend die rookt en vriendin met astma?

    Groetjes Jacolien

    PS.: Thrawn, als jij nou ook ff reageert, kan ik kijken of ik een btje aan je eisen voldoe smile.gif

  5. Hey gasten,

    Ik speel bells (een soort xylofoon, maar net wat anders) bij Showband Irene-Ede. Ik zou liever xylofoon spelen, maar die is zo zwaar. De showband bestaat uit ongeveer 36 dames en heren (v.a. 16 jaar). van ongeveer 30 april t/m ergens eind september verzorgen wij tal van optredens in binnen- en buitenland! We lopen o.a. marsparades, taptoes, showconcours, streetparades enzo. Dit seizoen treden we wat langer op, nl. omdat we 6 nov. (a.s. zaterdag) een showconcour in Schiedam hebben. Een wedstrijd dus, spannend!!!

    Meer weten, surf dan snel naar www.irene.nl!

    Groetjes van Jacolienbye.gif

  6. Ik ga volgende week zaterdag naar Sixflags.

    Ik zie dit niet bepaald als een waarschuwing.

    Ik ga gewoon een dagje gezellig weg, lekker griezelen.

    Ik weet dat het niet waar is en als het erop aankomt dat mensen echt demonen in zich hebben zal ik ook zeker voor ze bidden enzo.

    Maar ik weet dat het niet echt is en ik weet dat God me ervoor zal behoeden!

  7. 't moet echt wel doorgaan hoor, ik heb niet voor niks een VIParrangement gewonnen en een beetje griezelen is toch niks mis mee. En dat de kinderen bang worden kan ik me voorstellen, maar dat is de verantwoordelijkheid van die ouders. Kleine kinderen hebben echt geen flauw benul van wat daar allemaal gebeurt als ze er zijn. En hun ouders zal hen ook echt wel vertellen dat het nep is.

    Van mij mag je bidden hoor, maar ik ga lekker een dagje griezelen met m'n vriend, zusje en vriendin.

  8. Ze bid wel veel, iig elke avond. Maar of ze voor zichzelf bid, weet ik niet.

    Ik denk dat ik veel aan je tip heb. Dank je!

    Maar hoe beargumenteer je dat ze in kringgebed ook voor anderen mag bidden of voor bepaalde situaties. Hoe kan ik haar laten zien dat kringgebed echt een meerwaarde geeft aan je geloof?

  9. Maar hoe kun je zover komen dat je hardop bid voor je eigen moeilijkheden, problemen en zorgen? Dat is moeilijk. Hoe vertel ik mijn zusje dat dat goed is, hoe overtuig ik haar? Ze is namelijk nogal bang voor de reacties van anderen en is niet helemaal tevreden met hoe ze is.

  10. Ik heb nog meer vragen over bidden.

    Mijn zusje heeft nogal moeite met kringgebed. Ze begrijpt niet dat het je kan steunen en motiveren. Wat staat er over kringgebed in de bijbel?

    Tijdens kringgebed bid je ook altijd hardop en soms bij individueel gebed ook. Waarom? Omdat je dan je gedachten erbij houdt. Staat daar ook iets over in de Bijbel en hoe leg je dat uit?

    Alvast 1000x thanx.

    Liefs van Jacolien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid