Spring naar bijdragen

Varuca

Members
  • Aantal bijdragen

    320
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Varuca

  1. Quote:
    Op woensdag 02 november 2005 15:48:58 schreef Eli7 het volgende:

    [...]

    smile.gif
    Dankjewel! en jij ook![...]

    Ik moet ook zeggen dat ik niet echt actief bezig ben om mensen te bekeren ofzo. Helemaal niet eigenlijk. Ik probeer gewoon mezelf te zijn en dat trekt soms de aandacht. En verder ben ik ook gewoon geïnteresseerd in eigenlijk iedereen die goed heeft nagedacht over zijn of haar overtuiging.

    (jij klinkt als een persoon die het bekeren waard is
    widegrin.gif
    )

    Geloof me als je het probeerd kunnen er zeer intersante geloofsdiscussies ontstaan, maar geen die jij wint. Ik zal jou waarschijnlijk ook niet kunnen overtuigen, maar dat vind ik het mooie, dat iieder mens zijn eigen pad bewandeld, de verschillen maar ook de overeenkomsten. Want is de kern van bijna elk geloof niet liefde.

  2. Quote:
    Op dinsdag 01 november 2005 15:35:12 schreef Eli7 het volgende:

    Dan zal ik niet proberen om jou te bekeren.

    Genoeg andere mensen om te bekeren zal ik maar zeggen.
    widegrin.gifpray.gif

    Je bent een schat, helaas zijn er heelveel andere mensen die ook afknapppen op bekerende christenen. En dat terwijl als je elkaar accepteerd er hele boeiende gesprekken kunnen ontstaan, zo kijk ik wel eens uit interesse naar discussies op de eo (ben geintereseerd in de beweegredenen van de mens) en maak ik nu voor mijn studie geschiedenis een werkstuk over het vagevuur.

  3. Ik begrijp best dat christenen willen bekeren, ze hebben het beste met niet christenen voor, maar neem van mij aan het werkt niet of nauwelijks. Hoe goed bedoeld ook als iemand naar mij toe komt en mij probeert te bekeren ben ik al meteen afgeknapt. Ik zal nooit christen zijn en vele met mij, accepteer dat. Wij lopen hiermee het risico om in de christelijke hel te komen, maar als je er niet in gelooft doed dat je weinig.

  4. Ik lees net dat in de talmoet dus staat dat lilith wordt gestraft en verstoten, nou is het christendom deels op het jodendom gebasseerd, daarin staat alleen vermeld dat ze een demoon is. Dus ´t klopt wel degelijk.

    Maar goed, ik geef toe ´t was een tikkeltje lullige opmerking om te plaatsen.

  5. Dus lilith wordt gestraft door dat ze weigerd de man de baas iver haar te laten zijn en daarom zien christenen haar tegenwoordig als demoon.

    Ik weet meteen weer waarom ik geen christen of jood ben.

  6. Quote:
    Op woensdag 12 oktober 2005 15:34:08 schreef Meilander het volgende:

    Voor wicca mensen en heksenmensen: waarom je ermee bezig bent dat heeft een diepere reden (pijn, verdriet, vervelende strenge opvoeding enz...)

    Het boek van MEdema geeft hier een beter inzicht in. Euro 12,95 incl verzend. Link:

    #

    Sorry maar ik kan dit boek niet serieus nemen, om twee redenen. geen enkele echte heks, wicca, paganist heeft nog nooit van haar gehoord. Als ze echt diep in hetw ereldje heeft gezeten zou ze bekend zijn geweest. Twee haar verhaal lijkt verdacht veel op het verhaal van Joice de Jong, die eveneens nooit echt in het wereldje heeft gezeten. Zij heeft alleen een paar lezingen bezocht en in een jaarfeest groep gezeten, maar is nooit lid geweest van een coven anders was dat bekend geweest.

  7. Geloof is wat jij gelooft en niet iets wat iemand anders ooit 2000 jaar geleden heeft opgeschreven in een boek omdat hij dta geloofde. Geloof is persoonlijk, niemand geloofd het zelfde zelfs geen twee christenen geloven het zelfde.

    Daarom adviseer ik iedereen goed naar zichzelf te kijken, zichzelf te onderzoeken, religies te onderzoeken en de wereld te onderzoeken en dan zijn of haar conclusie trekken wat hij of zij echt geloofd en niet wat andere zeggen dat hij of zij moet geloven.

  8. Ik noem mij zelf modern paganist. Maar ik denk dat ik het zelfde denk over de schepping als veel wicca´s. Ik geloof in iets hogers en ik geloof dat iets hogers dit allemaal in werking heeft gezed. Maar ik geloof niet dta hij/zij zei, ik wou dat er een mens was en poef er was een mens. Ik geloof dat hij/zij de evolutie een zetje heeft gegeven, maar dat wij uiteindelijk de gene zijn die de wereld maken zoals ze is.

  9. Ik roep soms ook een keltische godin aan maar ik en net als vele met mij zijn ons er goed van bewust dat het keltische goden zijn. De mensen die zich er niet van bewust van zijn, zijn jonge mensen die het veel al nog moet leren en er al leend achter komen. Zoals het verhaal van d eketel van Ceredwin ook in de wicca is het een belangrijk verhaal, maar ik besef ook dat het niet van oorsprong wicca is.

  10. DE germanen hadden op 21 december yule, ook het feest van de terugkomt van het licht. Het was voor de kerk toen dus heel makkelijk omdat feest te kiezen als geboorte van Jezus.

    Ik had trouwens gehoord dat jezus niet in september zoals eerder egzegd maar in april geboren was. Die theorie wkam dacht ik mede omdat men dacht dat de ster die wijze volgde een komeet of zo iets was en in die tijd kwam er in april een komeetn langs de aarde,

  11. Abbath dat heb je in dit toppick allemaal al 500 keer egzegd dus dat weten we wel. Wicca is een geloof, en een geloof geloof je. Ik geloof in een god en een godin ik geloof in de eeuwige cylcus van het leven. Bepaalde basisprincipes waarzodner een geloof neit kan. Geloof ej die dingen neit dan ben je het niet. En elk geloof heeft ook rituele nodig zoals het christendom om in jouw teremen te blijven een heel zootje van de egrmanen heefrt gejat zo heeft wicca dat kennelijk ook gedaan. En dat maakt voor mij niks uit het maakt het geloof alleen begrijpelijker, waardoor je voor je zelf ook beter begrijpt waarom je iets gelooft. Enw aar het vandaan komt maakt mij niks uit. Ik heb echter wel bessef van waar bepaalde dingen avndaan komen. En zolang je beseft dat wicca niet duizenden jaren oud is end at eigenlijk niks rorigineel is zie ik niet wat er fout aan is, maar dat ben ik.

    Maar geod meneer abbath vind ziug geweldig dat wetenw e nu, en ik benw eer zow stom om tegen hem in te gaan wnat meneer abbath heeft tocha ltijd gelijk. Dus latenw e lekker nokken en meneer Abbath met izjn allen gelijk gevend an is hij ook weer tevreden.

  12. Er wordt in d etekst gesproken over het beinvloeden van gebeurtenissen en relaties. En ik vind dat zelf eigenlijk niet goed. Zeker jongeren (ehm okee ik ben owk een jongere, laat ik zeggen beginnende) denken te makkelijk dat ze overal een ritueel of magie voor kunnen doen. Alleen dat moet niet, je kan zo dingen beinvloeden en laten gebeuren die niet bedoeld zijn. Zeker jonge meisjes vinden het leuk om zo te proberen een bepaalde jongen aan de haak te slaan. Maar op die manier beinvloed je iemand geestelijk en dat kan niet. Je kan hoogstens een ritueel doen om je zelf de meod te geven hem aan te spreken of om de ware tegen te komen, zonder iemand te noemen. Niet dat ik denk dat beginnende mensen die magie beoefenen hier teo instaat zijn, maar soms zit er een uitzonderlij begaafd iemand tussen die door zijn/haar onwetendheid verkeerde dingen kan doen.

  13. Luister Abbath iuk ben het geen zins met je eens en ik blijf er bij dat je stelzelmatig mensen beledigd. Maar ik heb wel respect voor je, simpelweg dat elk mens ongeacht religie of levensovertuing respect verdiend. Helaas ben jij het niet met mij eens.

    Ik zal nogmaals herhalen ik ben geen wicca, maar modern paganist. Omdat ik niet genoeg weet van wicca om te kunnen oordelen of ik dat ben. Je kan jezelf toch ook geen christen noemen als je de bijbell niet of nauwelijks kent, dan mis je namelijk fundamentele kennis. Ik wil niet zeggen dat ik fundamentele kennis mis want je weet pas dat het fundamenteel is als je die kennis bezit. Ik overigens roep niet zomaar goden en godinnen aan, ik hou het gewoon bij de god en de godin. En als ik het keltisch pantheon zou willen aanroepen zou het mijn zaak zijn en niet het jouwe. Jij maakt problemen van dingen die geen problemen zijn.

  14. Abbath ik voel mij zeer beledigd, dat jij denkt dat wicca voor mij slechts een hobby is. Want als het dat was zou ik mij wicca noemen omdat dat stoer klinkt. Zoals ik al zei noem ik mij modern paganist omdat ik nog neit kan beoordelen of ik wicca ben, daarvoor is mijn kennis nog ontoereikend genoeg. Iemand voor wie het slechts een hobby is denkt er niet zoveel overna en gaat gewoon stoer op school vertellen dat hij of zij wicca is en rituelen doet en magie beoefent. En zo iemand ben ik niet. Wil je dus de volgend ekeer niet zo snel oordelen.

  15. Abbath weet je wat ik zow ontzettend mooi vind aan wiccca, dat het respect voor anders denkenden er heel belangrijk is.

    En voor jou zal ik wel het ultieme voorbeeld zijn van wicca. 18 jaar leerde het kennen toen ik 13 was, dus over 2 jaar zal ik er vast wel meegenokt zijn. Helaas moet ik je teleuerstellen het is voor mij wel degelijk serieus. Hoewel ik mij zelf liever modern paganist noem met veel wicca invloeden, maar omdat mijn kennis over wicca voor mijn gevoel nog niet toereikend genoeg is om te kunnen bepalen of ik dat en noem ik mij niet zow.

    Zowee nu val je achterover van je stoel een 18 jarig meisje dat er werkelijk over heeft nagedacht. Ik vind het namelijk werkelijk jammer dat je een religie afkeurt op loze worden. Want is een relige slecht omdat die officieel pas 50 jaar bestaat. Nee. En wicca´s zeggen niet dat ze afstammen van d eheksen van vroeger, wnat doen ze niet. De enige die dat zeggen zijn jonge meisjes die er nog weinig verstand van hebben.

    Daarnaast snap jij het godenprincipe in de wicca niet helemaal. Er worden namelijk geen goden gejat uit nadere religies, veel wicca´+s hebben ene voorliefde voor bepaalde oude religies en nemen goden uit die religies als symbolen, ze aanbidden ze niet, maar als jij het meeste hebt met het griekse panthenon en je moet een lange reis maken dan vraag je om steun bij Hermes. Hermes is op dat moment de belichaming van d egod. maar d egod en de godin samen vormen de goddelijke levens energie.

  16. Ehm even een vraag/opmerkingen. De meeste christenen zijn tegen magie omdat het van de duivel komt en daarom ook tegen Harry Potter. Maar in de bijbel is ook magie te vinden denk aan het splijten van de rode zee, dit gebeurd dan door iemand die die kracht krijgt van god, Waarom zouden mensen die goede magie beoefenen die kracht ook niet van god kunnen krijgen. Want vroeger kon het waarom tegenwoordig niet meer. En als goede magie van god komt, dan zijn we hier ook meteen aan het eind van de hele hp discussie.

  17. Quote:
    Op woensdag 13 april 2005 18:58:16 schreef Eduard het volgende:

    [...]

    Nou geef daarvan dan maar het bewijs. Ik ben zelf maar een simpele boer maar lees
    dat:

    Wicca has developed in several directions and institutional structures from the time it was brought to wider attention by Gerald Gardner.

    A. Wicca niet per se iets is wat door Gardner is "uitgevonden" (iets wat sommigen wel beweren om 'duistere' redenen), maar opnieuw onder de aandacht is gebracht door hem en dat het zich beroept op een hele reeks van oude spirituele richtingen en invloeden.

    B. Dat het hedendaagse wicca (wat niet wil zeggen dat dit het enige wicca is) zich in allerlei richtingen en (institutionele) strukturen ontwikkeld is.

    Ik kan uit dat artikel van de wikipedia, wat ik redelijk serieus neem, geen bevestiging vinden voor jouw simplificatie. Eerder moet ik concluderen dat Wicca een eigen leven is gaan leiden nadat Gardner het als zodanig onder de aandacht heeft gebracht en er zijn interpretatie ervan heeft uitgewerkt.

    Vreemd dat je dat van eigenlijke alle wicca´s hoort dat het is begonnen door Gerald Gardner en dat het in veel zeer serieuze boeken zoals Heksen Bestaan, van Melkor en de boeken van Doreen Valiente is terug te vinden.

    Gerald Gardner heeft Wicca voor een groot deel geinterpreteerd op de overleveringen van th order of the golden Dawn. The order van the Golden Dawn was een traditie eind 19e begin 20e eeuw die de oude religie saanhing maar zelf combineerden en op gun gevoel afgingen, omdat ook in die tijd niet meer duidelijk was hoe het er vroeger in de natuur religies aan toe is gegaan. Zoek maar eens op google op Golden Dawn en Gerald Gardner.

    Wicca is gewoon iets heel anders dan oude hekserij, het is een moderne uitgevonde religie gebasseerd op oude natuur religeis en overleveringen. En daar is niks mis mee, maar het is wel zo.

    En Snow ik wild eje neit beledigen, maar als je zeg maar heel officieel zoals veel covens doen uitgaat van de principes van Gerald Gardner dan is het niet te combineren, omdat bepaalde elementen te verschillend zijn. Ik ga nu dus uit van wat Covens zeggen.

    Als je echter uit gaat van wat een andere groep zegt dat wicca heel persoonlijk is en dat het dus echt niet het zelfde hoeft te zijn als de religie die Gerald Gardner begon dan kan het wel. Hoewel ik zelf dan meer denk aan Hekserij.

    Maar ik ben niet in de positie om te oordelen. Ik probeerde alleen te laten zien wat door bepalde groepen als officieel wordt gezien, eist wat ik duidelijker naar voren ahd moeten brengen.

  18. Ik noem mij zelf paganist en daar vallen evrschillende natuureligeis onder, zoals wicca druididisme en sjamanisme. Dus het is flauw dan 1 van dei drie te kiezen.

    DFus ik denk dat ik dan Boedist zou zijn.

  19. Wicca is toch redelijk vast omlijnd. Dat is namelijk het geloof van gerald Gardner en hoewel het sinds de jaren 50 is gevolueerd, heeft het nog steeds de vaste kernpunten waar het niet zonder kan. Wicca kun je dus niet combineren met eht christendom om dat het elkaar tegenspreekt.

    Hekserij daar en tegen wel.

  20. Ohjw de vrouw die dat beweerd is Joyce Foekema, hier al vaker gesiteerd maar door geen wicca geloofd. Wicca´s sluiten namelijk geen bloed verbond. Ze heeft nooit in een coven gezeten, maar alleen in een jaarfeestgroep en ook daar is ze maar een paar keer aanwezig geweest. En ik weet dit uit eerste hand.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid