Spring naar bijdragen

orthodox

Members
  • Aantal bijdragen

    186
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door orthodox

  1. Citaten uit de bijbel die betrekking hebben op de tolhuizentheorie:

    Efeziërs 2:2

    "waarin gij vroeger gewandeld hebt, naar aanleiding van de loop van deze wereld, naar aanleiding van de overste van de macht der lucht, de geest die nu aan het werk in de kinderen der ongehoorzaamheid-"

    Efeziërs. 6:12 "want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten".

    Titus 2:7-8 "Betoon uzelven in alles een voorbeeld van goede werken, betoon in de leer onvervalstheid, deftigheid, oprechtheid; 8 Het woord gezond en onverwerpelijk, opdat degene, die daartegen is, beschaamd worde, en niets kwaads hebbe van ulieden te zeggen."

  2. Ik zou het prettig vinden als je duidelijk maakt welke "de Kerk" je bedoeld hier want er zijn nogal wat clubs die claimen "de Kerk" te zijn.

    De orthodoxe Kerk bestaat uit patriarchaten. Ik ben een lid van het patriarchaat van Servië, ofwel de Servische Orthodoxe Kerk.

  3. Tijdens de eerste twee dagen na de dood, bezoekt de ziel van de mens bepaalde plaatsen waar ze gedurende het leven gehecht aan was. Op de derde dag zal de ziel door de hemelse gewesten reizen. Tijdens die reis zal ze legioenen afvallige engelen tegenkomen die haar zullen proberen te hinderen. In dit kader zal de priester drie dagen na de dood, tijdens de uitvaart, het heilige requiem houden. Tijdens het requiem leest de priester bepaalde gebeden ten behoeve van de ziel van de overleden mens. Deze gebeden (het heilige requiem) zijn uitermate belangrijk voor de ziel van de overleden mens want ze staan haar bij tijdens de vaart door de hemelse gewesten waar legioenen afvallige engelen zich bevinden die de ziel aanklagen wegens de zondes waar toe ze haar verleid hadden. Derhalve is het belangrijk meteen de priester op de hoogte te brengen indien er iemand komt te overlijden, want hij zal vervolgens gebeden lezen ten behoeve van de ziel. Deze gebeden zijn uitermate belangrijk voor de ziel van de overledene, net als water belangrijk is voor een dorstig persoon.

    Stelling: Het feit dat de Kerk het heilige requiem praktiseert dat als doel heeft het bijstaan van de ziel tijdens de confrontatie met afvallige engelen in de hemelse gewesten, getuigt van het bestaan van de tolhuizentheorie.

    In andere woorden,

    de tolhuizentheorie sluit aan op hetgeen de Kerk praktiseert.

  4. Nu ben ik al een aantal jaren katholiek, maar heb werkelijk nog nooit van deze theorie gehoort, laat staan dat het officiële doctrine van de Kerk zou zijn.

    De Rooms-katholieke Kerk (RKK) werd in 1054 door de paus (een mens) opgericht en trad zodoende uit uit de Kerk der Christus. Door de eeuwen heen, heeft de RKK de leer en tradities naar eigen hand aangepast. Zodoende vervreemde de RKK van de historische en apostolische Kerk. Uit de geschiedenis blijkt dat de RKK de karakteristieken van de Kerk van Christus niet vertoonde en nog steeds niet vertoont.

  5. T O L H U I Z E N

    De dood is niet het einde van het bewustzijn van de mens, maar vertegenwoordigt een tussenstation tussen het aardse leven en het hiernamaals. De tolhuizentheorie openbaart een aantal processen waar de ziel van de mens zich mee confronteert na de dood. De tolhuizentheorie werd door de geschiedenis heen verkondigd door diverse kerkvaderen die door de Kerk als heiligen verklaard zijn. Deze theorie werd zodoende opgenomen in de doctrine van de Kerk. Deze theorie wijst op hetgeen ons na de dood te wachten staat. Door deze aspecten in beschouwing te nemen kunnen wij aardse mensen ons beter voorbereiden op deze onzekerheden die ons na de dood te wachten staan.

    De dood kan door niemand worden vermeden. Vroeg of laat zal men zich confronteren met de dood. Discussies omtrent de dood brengen altijd angst en onzekerheden met zich mee. Derhalve werd de tolhuizen theorie geopenbaard met het doel ons mensen aan te sporen een beter leven te leiden. Zodra er een persoon in de naam van de Heilige Drie-eenheid (in de Kerk van Christus) wordt gedoopt, krijgt hij/zij op dat moment een beschermengel toegewezen. Deze beschermengel heeft als taak de mens gedurende zijn levensweg bij te staan en over hem te waken. Aan de andere kant (aangezien de mens op aarde leeft waar afvallige engelen vrij spel hebben) krijgt elke mens tevens een demon toegewezen. Eén van de taken van deze demon speelt een belangrijke rol in de tolhuizentheorie.

    De tolhuizentheorie

    De ziel van een gestorven mens zal ongeveer drie dagen na de fysieke dood de hemel trachten te bereiken. Tijdens de eerste drie dagen na de dood komt de mens erachter dat hij daadwerkelijk gestorven is. Het verbaast de gestorven mens dat zijn geliefden om hem rouwen terwijl hij (in zijn onstoffelijke vorm) zich naast hen bevindt. Hij steekt zijn hand naar hen uit met de intentie contact te leggen, maar tevergeefs want hij is onstoffelijk en kan zodoende niet door hen die tot de stoffelijke wereld behoren waargenomen worden. De arme mensenziel ervaart op deze momenten een diepe vorm van pijn en eenzaamheid, aangezien niemand hem opmerkt en hij begint te beseffen dat hij overleden is. Ongeveer drie dagen na de dood (zodra het voor de ziel van de gestorven mens duidelijk wordt dat hij dood is) komt zijn beschermengel verschijnen welke aan hem tijdens de doop werd toegewezen. Deze beschermengel deelt mee dat de tijd aangebroken is naar het hiernamaals (de hemel) te vertrekken. Samen met zijn beschermengel zal de mensenziel op weg naar de hemel het gebied tussen de hemelen en de aarde passeren. Dit tussengebied tussen de aarde en de hemelen duidt men aan met de term â€hemelse gewestenâ€. Echter, de hemelse gewesten worden bewoond door afvallige engelen (demonen) die zich tijdens de opstand onder leiding van lucifer tegen God hebben gekeerd en zodoende uit de hemel werden verbannen. Tijdens de reis door de hemelse gewesten passeert de mensenziel samen met zijn beschermengel zogenaamde tolhuizen. Volgens de doctrine van de Kerk bestaan er in totaal twintig tolhuizen waar de ziel van de mens aan een soort berechting onderworpen wordt. Elk tolhuis vertegenwoordigt een soort station. Bij elk tolhuis wordt er een bepaalde categorie zondes (overtredingen) behandelt ofwel berecht. De mensenziel wordt tijdens deze berechtingen door de heersers van de hemelse gewesten (demonen) aangeklaagd en belast met de overtredingen die hij tijdens zijn aardse leven had begaan.

    De demonen van het desbetreffende tolhuis bedienen zich van lijsten waarop de specifieke overtreding van de mens tot in detail beschreven staat. Zij beroepen zich op de slechte daden van de mens waartoe zij hem tijdens zijn aardse leven hadden verleid en zo proberen ze recht uit te oefenen op de ziel van deze mens met de uiteindelijke intentie hem mee te nemen naar het dodenrijk, de hel. Daartegenover pleit de beschermengel ten behoeve van de mensenziel door zich te beroepen op de goede daden die deze in zijn leven verrichte. Wanneer de goede daden opwegen tegen de slechte daden, zullen de aanklagers (de demonen) de mensenziel niet kunnen meenemen naar de hel en de ziel zal samen met zijn beschermengel naar het volgende tolhuis vertrekken, waar een andere categorie overtredingen op dezelfde manier zal worden behandeld. Zo moet de ziel van de mens in totaal twintig tolhuizen veilig passeren om de hemel te bereiken. Als er bij één van deze twintig tolhuizen blijkt dat de slechte daden opwegen tegen de goede daden zal de beschermengel het recht verliezen de ziel verder te mogen begeleiden en zodoende zullen demonen het recht krijgen om de ziel naar de hel te begeleiden. Het kan ook voorkomen (afhankelijk van de mate en ernst van overtredingen) dat een ziel tijdelijk vastgehouden wordt in het tolhuis en vervolgens moet lijden teneinde in aanmerking te komen voor kwijtschelding.

    De beschermengel die aan de mens werd toegewezen heeft onder andere als taak het noteren van de goede daden van de mens en hem aan te sporen zo min mogelijk te zondigen. Aan de andere kant, wordt er ook een demon aan de mens toegewezen die als taak heeft hem tot de zonde te verleiden. Deze demon rapporteert op zijn beurt naar de heersers in de hemelse gewesten. Op deze manier worden demonen aanklagers die zich in de tolhuizen bevinden in de hemelse gewesten voorzien van informatie over de overtredingen van ons mensen.

    De vraag rijst: Hoe kan een mens op aarde zich voorbereiden op deze zaken?

    Gelet op de sluwheid van de afvallige engelen die zich continu focussen op het misleiden van mensen, heeft Jezus Christus “heilige mysteriën†aan Zijn Kerk toevertrouwd. Een voorbeeld van deze heilige mysteriën zijn: “opbiechten en berouwâ€, “vasten†en “heilige communieâ€. Zodra een persoon oprecht betrouw toont vanwege zijn zondes en deze bij zijn kerkelijke vader (aartspriester) opbiecht, dan zal vervolgens door deze priester bepaald worden hoelang deze persoon dient te vasten voordat hij deel mag nemen aan de heilige communie. Zodra de persoon voldoende berouw getoond heeft, gevast heeft alsook de indruk heeft achtergelaten zich voldoende te hebben ingespannen tegen de zonde, zal hij in aanmerking komen deel te nemen aan de heilige communie. Pas tijdens dit heilige mysterie “de heilige communie†ontvangt de persoon Jezus Christus en zodoende worden de door hem opgebiechte zondes in de naam van Jezus Christus vergeven. Dit heeft als gevolg dat zijn overtredingen geschrapt worden van de lijsten waarmee heersers van de hemelse gewesten mensen bij tolhuizen aanklagen. Hierdoor wordt de reis naar de hemel na de dood makkelijker.

    Stelling: Christus opende de weg naar de hemel en alleen door naar Zijn wetten te leven kan men deze weg bewandelen.

    Heilige kerkvaders die tolhuizentheorie bevestigden:

    - Saint John Climacu (7th Century AD)

    - Anthony the Great

    - Macarius of Egypt

    - Athanasius of Alexandria

    - John Chrysostom (347–407)

    - Saint George

    - Cyril of Alexandria

    - Theognostus

    - Evagrius Scholasticus

    - Saint Dimitry of Rostov

    - Theodosius of Kiev (Theodosius of the Caves,

    - En vele andere….

    Bron:

    http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B2%D0%B0

  6. Quote:

    Orthodox, wat wil je precies met dit topic? Wat is je discussie punt?

    Deze operatie wordt in Kroatië als een overwinning gevierd! Tijdens deze operatie werd een beschermd gebied ingenomen door Kroatië, waarbij 283 burgers om het leven kwamen. Ook werden 45.000 autochtonen verbannen uit die provincie. Waarom komt Kroatië met dit soort praktijken?

  7. TER HERDENKING VAN DE SERVISCHE SLACHTOFFERS VAN DE OPERATIE BLIKSEM [bLJESAK]

    Het is precies 15 jaar geleden dat de militaire operatie Bliksem [bljesak] door het Kroatische leger werd uitgevoerd. Op 01-05-1995 lanceerde het Kroatische leger een aanval op West-Slavonië, een provincie van de Republiek van Servische Krajina, volgens VN resolutie 743 een beschermde zone. Tijdens deze militaire operatie werden ongeveer 45.000 Serviërs etnisch gezuiverd en 283 Servische burgers kwamen door militair geweld ter plekke om het leven. Deze misdaden vonden plaats onder het toezicht van de internationale vredestroepen, die volgens resolutie 743 verplicht waren de locale bevolking te helpen.

    Zelfs Republiek Servië die ook betrokken was bij het Vence-Owen plan [resolutie 743] en dus het recht had Krajina te beschermen, keerde de Servische bevolking van dit gebied de rug toe. Deze Serviërs herleefden hun lot uit 1941, toen de Kroatische fascisten onder leiding van Ante Pavelic de orthodoxe Serviërs massaal begonnen te vernietigen.

    Niet te vergeten dat in de plaats Jasenovac, in West-Slavonië, tijdens WW2 in concentratie kampen 800.000 Serviërs en 60.000 Joden vermoord werden door de Kroatische fascisten. De geschiedenis herhaalde zich.

    Deze misdaden tegen de Servische burgers worden onder het tapijt geschoven.

    Daar wordt geen aandacht aanbesteed. Waarom niet? Misdaden zijn toch misdaden en het maakt niet uit wie ze pleegt? Dit soort misdaden worden getolereerd en genegeerd omdat het zo uitkomt. In Brussel en Washington werd besloten om voor de Kroatische kant te kiezen tijdens de oorlogen in Joegoslavië. Men gaat klakkeloos er vanuit dat die beslissing goed was. Maar is dat wel zo? Het kritiekloos steunen van een partij die etnische zuiveringen, massa executies uitvoert en privé eigendommen steelt, is een slechte zaak in het licht van de mensenrechten. Het respecteren van de mensenrechten is iets waar Europa zich altijd om zorgen maakt. Waarom wordt dan niet van Kroatië geëist alle gevolgen van de oorlog terug te dringen, zoals het toelaten dat de Servische vluchtelingen terug keren naar hun grondgebied?

    Nadat het Kroatische leger de Serviërs uit West-Slavonië verbande, werd dat grondgebied bevolkt met Kroaten. Tot op heden zijn de Serviërs niet teruggekeerd naar deze gebieden. De meerderheid van deze mensen bevindt zich in Republiek Servië en leeft onder slechte omstandigheden. De Republiek Servië negeert ook deze problemen want in het daglicht van de pro-Europese koers, is het niet politiekcorrect om kritiek te hebben op een potentiële EU-kandidaat, namelijk Kroatië, en te debatteren over de Republiek van Servische Krajina.

    Meer info inzake dit onderwerp

    link

    link

  8. Documentaire: War_in_Croatia

    Bij deze een interessante documentaire over de oorlog in Kroatië.

    In het begin worden een aantal zeer belangrijke feiten geïntroduceerd.

    De documentaire behandelt drie belangrijke zaken. Eerst wordt de situatie in kaart gebracht waarin Kroatië belandde na de overwinning van de Kroatische Democratische Unie [HDZ] in 1990. De eerste actie van deze Kroatische regering [van HDZ] was het verwijderen van de clausule omtrent de Servische soevereiniteit uit de grondwet van de Republiek Kroatië. Dit had als gevolg dat de Krajina Serviërs, een staatsvolk van Kroatië, berooft werden van hun constituele rechten. Deze actie was compleet onwettelijk en in strijden met alle regels van Socialistisch Kroatië, Joegoslavië en de internationale wetgeving. Deze actie droeg bij aan de totstandkoming van een klimaat waarin etnische conflicten escaleerden. In de documentaire is te zien hoe de leden van de HDZ [Kroatische Democratische Unie] fascistische toespraken hielden en een partij programma promoveerden dat absoluut geen rekening hield met de Serviërs, het tweede staatsvolk van Kroatië. De leden van de HDZ hadden in 1990 veel overeenkomsten met de Kroatische fascisten, die in 1941 onder het patronaat van Nazi-Duitsland meer dan 800.000 Serviërs vermoordden. Het is logies dat de Krajina Serviërs die in 1941 door de Kroaten tot de totale uitroeiing veroordeeld werden, het partijprogramma van de HDZ niet zagen zitten. Zij kwamen in opstand tegen het HDZ-regime en dat was een reactie op de eenzijdige secessie van Kroatië van Joegoslavië en de verwijdering van de Servische constituele rechten uit de grondwet.

    In het tweede gedeelde betreft het de illegale import van wapens. Het zogenaamde wapenembargo dat opgelegd werd aan Joegoslavië door de EG-landen was een fabeltje. Kroatië werd in 1990 bevoorraad met wapens door haar omringende landen. Er wordt uitgelegd hoe in 1990 Republiek Kroatië illegaal wapens aanschafte om een separatistische leger te kunnen organiseren.

    Dit separatistische, Kroatische leger werd geïnstrueerd om de Serviërs uit de Kroatische steden en dorpen te verbannen en de Joegoslavische autoriteiten aan te vallen. De eigendommen van de Serviërs werden vernield, Serviërs werden verbannen en de kazernes van het reguliere Joegoslavische leger werden aangevallen. Dit allemaal wordt onderbouwen met videobeelden uit die periode, die door de westerse media niet werden uitgezonden. In het derde gedeelte worden etnische zuiveringen en misdaden tegen de Serviërs behandeld die plaats vonden vlak na de overwinning van de HDZ.

    Deze documentaire is een hele goede tip voor die mensen die belangstelling hebben voor dit onderwerp en meer willen weten dan dat de westerse, eenzijdige media tot nu toe verkondigt.

    Stelling: In 1990 [voor de escalatie van de burgeroorlog] organiseerde Kroatië een afscheidings-paraleger dat etnische Serviërs begon aan te vallen. Als je dit combineert met het feit dat de HDZ-regering in 1990 de clausule van de Servische soevereiniteit uit de Kroatische grondwet verwijderde, dan kom je tot de conclusie dat Kroatië een afscheidingsoorlog uitvoerde. Deze oorlog eindigde in de verbanning van de etnische Serviërs, ofwel de totstandkoming van een ethisch zuivere Kroatische staat. Zo werd het droom van de Kroatische fascistische leider Ante Pavelic in 1995 definitief verwezenlijkt. Dit hebben we te danken aan de nieuwe generatie van de Kroatische fascisten.

    link

    link

    link

    link

    link

  9. Quote:

    Ah de Servisch-Orthodoxe Kerk. Een kerk van martelaren en strijders voor het geloof. Mijn condoleance en gebed voor het heengaan van jullie patriarch een tijdje geleden.

    Dank u vriendelijk. Een zalig kerstfeest alvast!


    Samengevoegd:

    Quote:
    Joegoslaven en Turken zijn een heel ander verhaal. Dat zijn mensen die
    vrijwillig
    in een ander land zijn gaan wonen en die bovendien verspreid wonen over ons land en die geen historische binding hebben met een bepaald deel van ons land.

    Dat is niet te vergelijken met Kosovo. Kosovaren zijn niet mensen die een paar decennia geleden vrijwillig uit Albanië in Servië kwamen wonen, en toen ineens een stukje land in wilden pikken. De etnisch Albanese bevolking leeft al vele, vele eeuwen in Kosovo.

    In de 20ste eeuw was er sprake van een immigrante van Albanezen vanuit Albanië naar Kosovo, Servië.

    Natuurlijk waren er ook Albanese voor de immigratie aanwezig, maar toen was er geen sprake van een Albanese meerderheid. Ik verwijs naar het bovenstaande artikel, waar in grote lijnen beschreven staat hoe deze Albanese meerderheid in de 20ste eeuw tot stand gebracht werd.

    Voor 1941 waren de Albanezen niet de meerderheid in Kosovo, dat waren de Serviërs. Middels etnische zuiveringen en manipulaties werden de Serviërs in de 20ste eeuw verdreven uit Kosovo. Denk maar aan de WW2 toen Hitler Kosovo aan fascistisch Albanië annexeerde!

    Na 1945, onder het gezag van Tito, werd de Albanese immigratie voortgezet. Lees aub het artikel.

    Serviërs werden verdreven en weggefokt door immigranten, die niet vriendelijk waren tegenover de Servische autochtone bevolking.

    Kosovo is historisch Servisch grondgebied!

    Kijk maar naar de Servische kerken en kloosters op Kosovo! Je hebt geen een Albanese culturele overblijfsel in Kosovo, dat ouder is dan die van de Serviërs!

    Deze historische overblijfselen [servische kerken] getuigen van de Servische historische en autochtone aanwezigheid in Kosovo. link

  10. Quote:

    [...] Als de Friesen gediscrimineerd worden en zich per se willen afscheiden, zou ik ze misschien hun gang laten gaan. Er spelen natuurlijk meer belangen mee, maar ik denk dat het vaak meer ellende veroorzaakt als je die mensen met een bloedige oorlog tegenhoudt, dan als je ze loslaat.

    Het verschil is alleen dat er in Nederland geen minderheden zijn die zich willen afscheiden.

    Friesen zijn niet echt een bevolking die je als voorbeeld nu kan nemen. Ik heb het over nationale minderheden en niet over staatsvolken. Friesen behoren tot één van de staatsvolken van Nederland, dus dat is niet het juiste voorbeeld. Je moet denken aan bevolkingen zoals Indonesiërs en Antillianen, die minderheden zijn toch geen dragers van de Nederlandse soevereiniteit, of wel? Hebben de in Nederland woonachtige Joegoslaven, Turken, Antillianen en andere nationale minderheden recht op afscheiding?

    Dezelfde status hadden namelijk de Albanezen in Kosovo, ze waren een nationale minderheid en geen staatsvolk.

    Maar volgens jou redenering zouden de Marokkanen, Turken, Antillianen en of Joegoslaven woonachtig in Nederland, een afscheidingsproces mogen beginnen? Met deze manier van redeneren ben je je eigen kuilen aan het graven. Dat is precies wat Nederland aan het doen is door soevereiniteit van de Albanese nationale minderheid te erkennen.

    De Albanezen waren alleen een staatsvolk in Republiek Albanië en niet in Kosovo, een provincie van Republiek Servië.

  11. Quote:

    [...]

    Oneens met stelling op grond van het zelfbeschikkingsrecht der volkeren...

    Weet u wel wat onder zelfbeschikkingsrecht der volkeren verstaat wordt?

    Het is heel, heel naif om te denken dat iedereen zomaar beroep kan doen op het zelfbeschikkingsrecht.

    Het recht op zelfbeschikking geldt voor staatsvolken [constitiuele bevolkingen] en absoluut niet voor nationale minderheden. In Kosovo waren de Albanezen volgens de grondwet van Joegoslavië en Servië een nationale minderheid. Volgens uw redenatie hebben ook de minderheden binnen Nederland recht op zelfbeschikking?

    Het is duidelijk opgenomen in de internationale rechten dat nationale minderheden geen recht hebben op zelfbeschikking [soevereiniteit].

    Ook moet je rekening houden met het feit dat de Republiek Servië een internationaal erkend land is en dat betekent dat haar territoriale integriteit en grondwet tevens internationaal erkende subjecten zijn.

    Je kan niet zomaar een grondgebied afscheiden van een erkend land, noch handelen in dat zelfde land tegen haar wetgeving.

  12. REGERING VAN REPUBLIEK VAN SERVISCHE KRAJINA – IN BALLINGSCHAP

    11.080 Земун, МагиÑтрат ;Ñки трг бр. 3

    Тел. 3077-028, emailimg.php?id=crdmxhZGFyc2tAZ21haWwuY29t

    Бр. 1128/09 – 10. 12. 2009. године

    - Mededeling -

    - Het debat van de internationale gemeenschap inzake Kosovo -

    De regering en het parlement van de Republiek van Servische Krajina volgen, met wantrouw, het debat inzake de legitimiteit van de zelfverklaarde onafhankelijkheid van de Albanese staat op het grondgebied van de Servische autonome regio Kosovo. Het is onbegrijpelijk dat het hoogste gerechtshof en het internationale team van juridische deskundigen geen rekening houden met een belangrijk, historisch feit betreffende de Albanezen van Kosovo. Dat feit is onvermijdelijk, want in 1999 was een groot gedeelte van de Albanese populatie van Kosovo burger van de Republiek Albanië. Zij waren buitenlanders in de Republiek Servië en de NAVO hielp hun met het afscheiden van Servische grondgebied [Kosovo] van Servië. Niemand stelt de vraag of de juridische experts de afscheiding van het grondgebied van een VN-staat zouden bepleiten, als dat zou worden uitgevoerd door buitenlanders, die door datzelfde land werden uitgenodigd, zoals Servië burgers van Republiek Albanië uitnodigde. Het is ongelofelijk dat de juristen van de Republiek Servië niet verkondigd hebben dat ze gebruik zullen maken van het feit dat in Kosovo honderdduizenden burgers van Republiek Albanië leven, die misdaden op de Servische bevolking gepleegd hebben, secessie georganiseerd hebben en in een bepaalde mate leden zijn van Albanese paramilitaire eenheden. Als het feit dat het Ottomaanse rijk tijdens de bezetting van de Balkan Serviërs uit Kosovo verbande en daar Albanezen bevolkte onder het tapijt geschoven wordt, dan zouden op zijn minst de feiten betreffende de Albanese immigratie vanuit Albanië naar Kosovo [gedurende de 20ste eeuw] besproken moeten worden tijdens het debat inzake de secessie van Kosovo. Deze feiten zijn gedocumenteerd en deze documentatie is te vinden in Servië, Albanië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Bulgarije, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

    De immigratie van de burgers van de Republiek Albanië naar Kosovo [ gedurende de 20ste eeuw] geschiedde in drie fases:

    1) Van 1941 tot en met 1943 kwamen Albanië en Kosovo onder het gezag van het fascistische Italië terecht.

    Tijdens deze periode verbande het Italiaanse, fascistische leger een deel van de Servische populatie uit Kosovo en bevolkte daar Albanese immigranten, die vervolgens voorzien werden van Servische huizen en grond.

    2) Na de capitulatie van fascistisch Italië in 1943 werd Kosovo door Nazi-Duitsland bezet.

    Tijdens deze periode verbande het Duitse, nazistische leger ook een gedeelte van de Servische populatie en bevolkte daar eveneens Albanese immigranten, die vervolgens voorzien werden van Servische huizen en grond.

    3) Na de Tweede Wereldoorlog werd in Joegoslavië het communisme geïmplementeerd.

    De hoofd van deze Joegoslavische staat was Josip Broz Tito, een Kroaat, die overtuigd anti-Servisch georiënteerd was. Hij heeft de immigratie van de Albanezen vanuit Albanië naar Kosovo na 1945 voortgezet. Onder het gezag van de Tito [tussen 1945 en 1980] vond de immigratie van Albanezen naar Kosovo plaats. De communisten rechtvaardigen dit proces met de ‘erbarmelijke’ toestanden binnen de Republiek Albanië, waar Albanezen ‘onderdrukt’ werden. Tito verbood de Serviërs, die tijdens de WW2 in Kosovo door de Duitsers, Italianen en Albanezen etnisch gezuiverd werden, terug te keren naar Kosovo. Tijdens communistisch Joegoslavië werden de achtergebleven Kosovaarse Serviërs door de Albanese nieuwelingen verdreven. Daarover mocht niet worden gediscussieerd in Joegoslavië. De juridische experts van het Den Haag-tribunaal zouden rekening moeten houden met het feit dat Tito de Albanese immigranten niet bevolkt heeft in Slovenië, Kroatië of Bosnië en Herzegovina, maar alleen in Servië en Macedonië. Dat was een flagrant anti-Servisch beleid, want vlak na de oorlog was de bevolking van Macedonië overwegend Servisch. In de loop van de jaren werd een gedeelte van de Servische bevolking van Macedonië geassimileerd in de Macedoniërs.

    Het is uitermate belangrijk dat tijdens het debat inzake Kosovo, te Den Haag, rekening gehouden wordt met het feit, dat de Albanese immigranten [waarvan er honderdduizenden zijn] nooit het Servische burgerschap hebben aangevraagd. Tot op heden zijn deze mensen vreemdelingen in Republiek Servië.

    Het communistische regime van Tito heeft hen via locale ambtenaren automatisch in het volksregister ingevoerd, wat compleet in strijden is met de wetgeving en de grondwet. Dat was dus een irreguliere actie en zulke acties zijn ook veroordeeld door de Verenigde Staten. Toen Amerika erachter kwam dat de Kroatische fascistische oorlogsmisdadiger, Andrija Artuković, op diezelfde manier ingeschreven stond in de Amerikaanse bevolkingsregister, werd hij verbannen uit de VS en uitgeleverd aan Joegoslavie, waar hij berecht is voor oorlogsmisdaden.

    De regering en het parlement van de Republiek van Servische Krajina [in ballingschap] willen gebruik maken van deze gelegenheid om aandacht te schenken aan het feit dat de Serviërs van de Republiek van Servische Krajina van 1991 tot 1995 onder de directe bescherming van de VN geplaatst waren. Ondanks dit feit, kreeg Kroatië groen licht om de Servische bevolking uit deze Servische staat, die gevestigd was op de Servische historische en etnische gebieden, collectief te verbannen.

    Het is heel merkwaardig dat het internationale gerechtshof, de organen van de VN en andere internationale organisaties de Kroatische regering niet dwingen om de genocide en etnische zuiveringen tegen de Servische bevolking van de Republiek van Servische Krajina en de Republiek Kroatië terug te dringen.

    REGERING VAN REPUBLIEK VAN SERVISCHE KRAJINA – IN BALLINGSCHAP

    Milorad Buha [president] & Rajko Lažajić [diplomatieke vertegenwoordiger]

    Stelling: De afscheiding van Kosovo van Servië is irregulier.

  13. Quote:
    Dat is simpelweg in strijd met de feiten zoals wij die kennen.

    Kan jij aan mij bewijzen dat de Joden in Palestina eeuwen lang, voordat Israel opgericht werd, als tweede rangsburgers door de Palestijnen werden behandeld?

    Dit geloof ik niet...

    Quote:
    Hun eigen vaderland? Er is nooit zoiets geweest als een Palestijnse staat.

    Dat klopt maar je kan niet ontkennen dat de Palestijnen niet eeuwen lang op het grondgebied van de huidige staat der Israel woonden. Op basis van deze historische feiten zijn de Palestijnen de autochen van Israel!

    Quote:

    Honderduizenden? Waar haal je dat getal in vredesnaam vandaan
    verbaasd.gif

    En de VN gaf geen groen lich aan Europese Joden om Israel op te richten. Nadat door de Joodse bevolking in de regio de staat Israel was uitgeroepen is zij inderdaad erkend door de VN.

    Kijk maar zelf:

    link

    De Britten hadden geen recht om Palestina te koloniseren. Het kopen van Palestina van diefen (Britten) is geen reguliere handelstransactie maar helling!

  14. Quote:
    Dat moet niet, maar als het niet anders mogelijk is heb ik er geen problemen mee.

    De bijbel zegt gij zult niet doden.

    Dus in feite zou je er wel problemen mee moeten hebben.

    Het is niet goed dat door atheisten in de naam van het Jodendom en in de naam van Israel misdaden worden gepleegd.

    Dit geeft de Joden en Israel een slechte naam.

    Quote:
    De staat Israel is niet op grond van genocide tot stand gebracht. Ook de beschuldiging van etnische zuiveringen kunnen behoorlijk genuanceerd worden. Er was geenzins sprake van een breed gedragen gecoordineerde etnische zuivering.

    Honderdduizende mensen uit hun vaderland etnisch zuiveren is een vorm van genocide.

    Er bestaan geen ge-coordineerde moorden of etnische zuiveringen. In beschaafde wereld is dat een grote misdaad.

    Quote:

    Kun je dit met cijfers onderbouwen?

    Je geeft zelf het antwoord

    Quote:

    Omdat christenen geen enkele speciale band hebben met de Islam of moslims. Wel met het Joodse volk.

    Sommige Christenen zijn wijs gemaakt dat je als Christen verplicht bent om Israel onvoorwaardelijk te steunen.

    Jij zegt zelf in je bericht dat zelfs etnische zuiveringen toegestaan zijn als het om Israel gaat.

    Het is een serieus probleem als mensen dit beleid daadwerkelijk gaan serieus nemen.

    Quote:
    Omdat christenen geen enkele speciale band hebben met de Islam of moslims. Wel met het Joodse volk.

    Dit is dus een gevolg van verkeerde bijbelse interpretatie en van manipulatie van naive christenlijke schaapjes. Sommige Christenen denken onterrecht dat zij verplicht zijn om Israel onvoorwaardelijk te steunen, zelfs als het zelfde Israel mensen rechten schendt.

    Het enige wat christenen met de Joden gemeen hebben is, dat zij beide mensen van vlees en bloed zijn.

    De Moslims zijn ook mensen van vlees en bloed en een Christen dient elk mens in zijn waarde te laten. Alle mensen zijn uniek gemaakt in Godsbeeld; dus Joden voortrekken ten koste van de Mosims of andere mensen is niet christenlijk - maar het is discriminatie!

  15. Quote:

    [...]

    widegrin.gif
    Natuurlijk. De Joden waren ook in geen enkel opzicht tweederangsburgers. Gelukkig was er in bijv. de Arabische opstand in '36 geen enkele vorm van geweld tegen de Joden te bespeuren.

    Shalom beste Machiavelli,

    Ik heb het ook van Joden vernomen dat Joden met Moslims in Palestina en in andere Arabische landen eeuwen lang in vrede leefden. Dus ver weg voor 1948 leefde deze volkeren naast elkaar in vrede.

    De Joden waren geen tweede rangsburgers in Palestina.

    Vandaag de dag zijn de Palestijnen de tweede rangs burgers in hun eigen vaderland.

    Quote:
    Dat valt wel mee, al voor '48 was er een behoorlijke stroom Joden die zich in het Britse Protectoraat vestigden. Vaak op land dt men eerlijk van Arabische landeigenaren had gekocht.

    het toenmalige Palestina.

    Eerlijk had gekocht? Hoe verklaar jij dan het feit dat voor 1948 80% van Palestina door de Palestijnen was bevolkt? Na 1948 is deze verhouding ten koste van de Palestijnen veranderd; waarbij honderdduizenden Palestijnen etnisch gezuiverd werden toen de VN aan Europese Joden groen licht gaf om Israel op te richten?

    Quote:
    Ah, van de ene op de andere dag? Dat is logistiek een forse operatie geweest eh?

    Zulke operaties zijn niet regulier, want middelen zoals etnische zuiveringen werden in gezet om het doel te behalen.

    Quote:
    Andermans grondgebied? Grote delen waren volkomen legaal in Joodse handen gekomen en al vanaf het begin van het Britse Mandaat was het duidelijk dat er een Joodse staat zou komen. Dat de Arabieren de Joden geen staat gunden was de directe oorzaak van de verjaging en de vlucht van Arabieren in het toenmalige Palestina.

    De Britse kolonisten hadden niets in Palestina te zoeken. De Joden hebben Palestina gekocht van Briste kolonisten. Het kopen van gestolen eigedommen is onregulier, want het is een vorm van heling...

  16. Quote:

    Ik ben katholiek, dus heel simpel; de Kerk is Israel.

    Ok. dan zijn we het eens met elkaar dat de staat der Israel niet Gods Israel is maar de Kerk van Christus.

    Quote:
    Maar dat neemt niet weg dat Joden, als volk, net als de Duitsers of de Nederlanders, recht op een eigen land hebben.

    Ik ben ook van mening dat alle volken recht hebben op hun eigen soevereiniteit.

    Maar het oprichten van soevereiniteit moet wel de mensenrechten en de andere rechten van andere volkeren niet in gevaar brengen...

    Het is niet christenlijk om bijvoorbeeld de oprichting van een staat te steunen, als zo'n staat op grond van genocide en etnische zuiveringen tot stand is gebracht.

    Quote:
    Dat staat tamelijk los van het religieuze vraagstuk.

    De meeste West-Europeanen steunen Israel juist vanuit een religieus standpunt. Deze mensen zijn van mening dat God met landen handelt op de zelfde wijze als deze landen met Israel handelen.

    Omdat deze mensen Israel onvoorwaardelijk steunen, wordt er geen aandacht besteden aan de donkere kant van Israel.

    Quote:
    Er is wel een lijntje; nl dat de Wederkomst van Christus wordt voorafgegaan door het erkennen van Christus als de messias. Het ontstaan van de staat Israel zou daar een stap in
    kunnen
    zijn. Een begin van een 'thuiskomst'.

    Dit heeft ook te maken met het interpreteren.

    Wat jij nu verkondigt, is typisch een protestante & "evangelische" interpretatie.

    Quote:

    Ja dat zie ik dus genuanceerder. Afwijzen veronderstelt een bewuste, afgewogen keuze. Bovendien is het een Protestantse denkwijze om in 'aan' of 'uit' te denken. In het katholiek geloof bepaalt de mate waarin je Jezus navolgt, de mate waarin je Hem aanneemt of afwijst. In die visie is het dus goed mogelijk dat er Joden zijn die in feite betere Christenen zijn dan b.v. een katholiek die er met de pet naar gooit.

    Hier ben ik het 100% met je eens!

    Er zijn idd Joden op aarden en andere niet-christen die wellicht betere Christenen zijn dan wij, die gedoopt zijn.

    Maar dit principe geld niet alleen voor de Joodse niet-christenen. Dit geld ook voor alle andere mensen.

    Er zijn ook Moslims die wellicht niet gedoopt zijn, maar ze leven wel volgens de normen en waarden van de bijbel.

    Dus deze mensen dienen ook te worden gerespecteerd.

    Waarom denken sommige "Christen" dat de Joodse niet-christen anders moeten worden gezien dan Moslimse niet-christenen?

    Jou principe is rechtvaardig en Christelijk, mits het voor alle mensen onvoorwaardelijk van toepassing is.

  17. Quote:

    [...]

    Net zo min mogen Arabieren/moslims de joden aanvallen en hun rechten schenden.

    De Arabieren en de Joden leefden eeuwen lang in vreden met elkaar. Voor 1948 waren de Joden de minderheid op het grondgebied van het huidige Israel. Na 1948 werd de bevolkingsverhouding tussen de Joden en de Palestijnen flagrant verandert. Dit was ten koste van de Palestijnse bevolking die eeuwen lang de meerderheid op het territorium van het hedendaagse Israel was.

    Van ene naar de volgende dag en nachwisseling werden de Palestijnen van de meerder naar een minderheid omgezet, door Joden uit Europa.

    Het waren niet de Arabieren die op zich massal uit derde landen op andermans grondgebied begonnen te vestigen.

  18. Beste Pius_XII.

    Gods Israel die door de apostellen genoemd wordt in het nieuwe Testament, is niet de huidige staat van Israel.

    Het nieuwe verbond (het nieuwe testament) tussen de mensheid en God werd 2000 geleden gesloten. Dit heeft plaats gevonden, ongeveer, 2000 jaar voor de oprichting van, de kunstmatige, staat van Israel -in 1948.

    Ik ben benieuwd hoe jij de huidige staat van Israel kan koppelen aan Gods Israel, die het verbond tussen de mens en God simboliseerd - middels Jezus Christus?

    Het nieuwe testament is het verbond tussen God en de Kerk van Jezus Christus.

    Hoe kan de staat van Israel het verbond met God simboliseren, als de huidige staat van Israel toegewezen is aan het afwijzen van Jezus Christus als de Messias de Zoon van God?

    Het Jodendom, net als andere religies, leert dat de Messias nog moet komen. De Joden hebben nog steeds Jezus afgewezen en verwachten een andere messias.

  19. De huidige staat van Israel is niet Gods Israel.

    De apostelen van Christus zijn duidelijk over de relatie tussen de Joden en de niet-Joden. Na de werken van Christus is er geen verschil meer tussen Joden en niet-Joden. Iedereen die in Christus is, is een dienaar van God.

    De Joden van vandaag belijden niet het geloof van de God van Abraham, Izak and Jakob. Het Jodendom van vandaag is gelijk aan alle andere religies en theorieën die Jezus Christus als de Zoon van God ontkennen.

    Dit betekent niet dat de Joden gehaat moeten worden omdat zij Christus hebben afgewezen. De Joden zijn mensen net als alle andere mensen en moeten in hun waarde gelaten worden..

    Het beweren dat Joden die het Jodendom belijden het uitverkoren volk zijn en dat de oprichting van de huidige staat van Israel Bijbelse profetie is, is een resultaat van gebrek aan Bijbelse kennis en van verkeerde interpretatie van de bijbel.

    Het onvoorwaardelijk steunen van Israel, ook als Israel moorden op burgers pleegt, is niet Christelijk. Door verkeerde interpretaties van de bijbel hebben veel protestanten blind de staat van Israel onvoorwaardelijk gesteund. Hierdoor is het Christendom in de Arabische wereld in een verkeerd daglicht komen te staan.

    Hoe moeten Arabieren het Christendom begrijpen als sommige "Christenen" van mening zijn dat Israel op grond van de bijbel gebieden mag koloniseren en rechten van de autochtone bevolking mag schenden ?

  20. Als ik zie dat andere mensen meer ambities en betere capaciteiten hebben als ik dan krijg ik bewondering voor hun (natuurlijk zou ik dat zelf ook wel willen hebben). Maar zodra mensen zich zelf door hun kwaliteiten arrogant en "groot" gaan opstellen, verandert mijn bewondering voor hun om tot jaloersie en ergernis.

  21. Jaloersie is een slechte eigenschap van de mens.

    Ik weet nog goed dat ik vroeger altijd snel jaloers werd. Nu ben ik dat niet meer zo vaak en ik kan nu beter met zulke gevoelens omgaan. Naarmate je meer tevreden en gelukkig bent met je zelf zal je jaloersheid veel minder worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid