Spring naar bijdragen

metalrick

Members
  • Aantal bijdragen

    966
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door metalrick

  1. Ha Next,

    ten eerste: fantastisch dat ook jij Jezus wil volgen!

    denk niet dat jij hirt niet mag zijn omdat je slechte dingen hebt gedaan (dan doen we tenslotte allemaal) Jezus is daarom voor jouw gestorven, Jezus heeft de straf voor jou gedragen!

    Als ik je een Bijbelvertaling kan aanraden dan is het wel de NBV (Nieuwe Bijbel Vertaling) deze is betrouwbaar en in een begrijpelijke taal geschreven. (hij is ook on-line beschikbaar op www.biblija.net

    over het bidden: je wilt een relatie met God, om een relatie in stand te houden moet je regelmatig met elkaar kunnen praten, anders werkt het niet echt denk ik toch?

    daarom mogen wij bidden. zie bidden als praten met God, dat kan dus over alles gaan wat je maar kwijt wilt (over die ene persoon die je zo waardeerd/over de boodschappen die je hebt gedaan) je kan je zorgen bij Hem kwijt, je kan Hem dingen vragen (om hulp met een toets bijvoorbeeld)

    wat ook erg belangrijk is bij een gebed is God de ruimte geven om te antwoorden, onthoud de dingen waar je om gevraagd heb en dank God ervoor als Hij je geeft waar je om gevraagd hebt. (dat kun je dus zien als een antwoord van God)

    verder wil ik je devolgende bijbeltekst meegeven, dit is hét punt waar het christen zijn om draait;

    Joh 3,16

          

    Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

    God houdt van ons allemaal, ook van jou Next, wat je ook hebt gedaan.

    ik zal voor je bidden

  2. Ha pillar, ik heb de rest van de reacties niet gelezen maar ik zal je kort vertellen hoe dit bij mij gaat gebeuren.

    ik ben gedoopt in een gereformeerde gemeente en heb net zoals jij daarna nooit meer iets met het geloof gedaan... totdat ik tot geloof ben gekomen. sinds dien ga ik naar een gereformeerd vrijgemaakte kerk. nadat ik daar een half jaar de diensten had bezocht heb ik bij een ouderling aangegeven dat ik mijzelf wilde aansluiten bij de gemeente en belijdenis wilde gaan doen. toen zijn er wat gesprekken geweest tussen de ouderling en de dominee richting mee en kon ik augustus 2005 beginnen aan belijdeniscahtigesatie. nu doe ik in juni belijdenis en ben ik lid van de kerk.

    dat was het zo kort beschreven eigenlijk smile.gif

    succes met je zoektocht naar een geschikte kerk!

  3. Quote:
    Op zondag 28 augustus 2005 13:14:10 schreef Michie23 het volgende:

    Ik mag vanavond een getuigenis doen
    big-smile.gif

    hij was goed yes.gif

    het was een geslaagde avond smile.gif

    misschien is het een idee om iets meer in het engels te zingen

    ga vooral zo door! smile.gif

  4. Romeinen 13

    1 Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door God ingesteld. 2 Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn veroordeling af. 3 Wie doet wat goed is heeft van de gezagsdragers niets te vrezen, alleen wie doet wat slecht is. U wilt niets van de overheid te vrezen hebben? Doe dan wat goed is en ze zal u prijzen, 4 want ze staat in dienst van God en is er voor uw welzijn. Maar wanneer u doet wat slecht is, kunt u haar beter vrezen: ze voert het zwaard niet voor niets, want ze staat in dienst van God, en door hem die het slechte doet zijn verdiende straf te geven, toont ze Gods toorn. 5 U moet haar gezag dus erkennen, en niet alleen uit angst voor Gods toorn, maar ook omwille van uw geweten. 6 Daarom betaalt u ook belasting en staat wie belasting int in dienst van God. 7 Geef iedereen wat hem toekomt: belasting aan wie u belasting verschuldigd bent, accijns aan wie u accijns verschuldigd bent, ontzag aan wie ontzag toekomt, eerbied aan wie eerbied toekomt.

    is er zinvol geweld vraag ik mij af?

  5. Quote:
    Op maandag 04 juli 2005 11:43:10 schreef Glenn het volgende:

    't was naast een erg goede avond ook na B7 een erg gezellige avond met de andere Crediblers
    big-smile.gif

    ik vond het rijden ook wel leuk puh2.gif (nog gezien hoe ik die volvo eruit reed? puh2.gif)

  6. Quote:
    Op maandag 04 juli 2005 09:34:45 schreef huma het volgende:

    [...]

    Ik vind het helemaal niet top, ik vind het een kortzichtige daad van anti-liefde.

    En voor de duidelijkheid: Ongeduld wordt ook beloond.

    het is toch fantastisch om iets heel moois te bewaren tot na het huwelijk? als je beide achter die beslissing staat is het absoluut geen daad van anti-liefde, laat staan dat het kortzichtig is....ikzelf heb wel de fout gemaakt om buiten het huwelijk sex te hebben en daar heb ik het soms nog steeds erg moeilijk mee, het is onderhand al een jaar uit maar toch...een aantal wonden zitten er nog heel diep.....

  7. joh je bent (denk ik) pas écht klaar voor sex als je beide uit de pubertijd bent, aangezien die tijd er mede voor zorgt dat je "klaargemaakt" wordt voor sex

    en op je 14e ben je écht nog niet uit je pubertijd knipoog_dicht.gif

    zo zie ik het in iedergeval smile.gif

    nu ontopic: Top dat je die radicale stap heb kunnen maken! en bedenk: al je geduld zal je beloond worden! succes ermee!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid