Spring naar bijdragen

GeheelAnders

Members
  • Aantal bijdragen

    342
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door GeheelAnders

  1. God geeft verschillende gaven. Een daarvan is onderscheiding van geesten. Ikzelf heb dit ook en kan dus voelen aan ruimten, plekken of armbandjes wat de geestelijke macht ergens achter is.

    Jij hebt waarschijnlijk weer andere gaven. Zoek 't uit.

    BeBlessed,

    Ghan

  2. Quote:
    Op dinsdag 04 april 2006 16:03:21 schreef Heine het volgende:

    Tja, uitzuigen of toegang geven. Want mijns inzien kan dat ook. Dat je op dat moment ruimte geeft om het kwaad in je te laten komen. En onderschat de krachten niet hoor van alternatieve geneeskunde. Want deze mensen kunnen heel veel. Je zal je alleen moeten afvragen waar deze mensen hun kennis en krachten vandaan halen. En ik denk dat het dan duidelijk voor zich spreekt dat je je hier niet mee moet inlaten.

    Ze kunnen wel het een en ander, maar daar hoeven wíj niet bang voor te zijn! Door een keer zo'n armbandje aan te raken krijg je echt geen kwade macht in je. Als ik jou was zou ik aan je vriendin vragen of je een keer mee mag. Bid voor je daar naar binnen gaat en desnoods in tongen als je daar bent, maar ga eens mee. Dan laat je haar zien dat jij ook in haar geestelijke kant bent geïntereseerd, je verruimt je blik en je kan achteraf een open gesprek beginnen over de geestelijke wereld, wie weet ook wel met die tante. Bid voor je vriendin en voor die vrouw. Sluit je niet af van haar, dan bloed de kans haar te kunnen bereiken zeker weten dood. Ik bid voor jou, je vriendin en tante magneetje.

    BeBlessed,

    Ghan

    Ps. Hij die in ons is is veeel, veel meer dan die in de wereld is. In jou, van jou, jij hebt autoriteit over elke macht uit een rijk anders als die van je Vader.

  3. Hey Guys, interessante discussie.

    Is de bijbel betrouwbaar? De mensen op deze site beweren van wel. Natuurlijk blijft het zo dat dit redeneren is, en dat het niet opweegt tegen mijn ervaring met God en de bijbel. (Dit laatste is met mijn 19 levensjaren naatuurlijk alsnog gering, vergeleken met de onderzoekers van de geschriften.)

    Okee, Stel: er is één God, een Almachtige, Rechtvaardige etc. God. Wat zou het dan voor Hem voor nut hebben om tegen de één te zeggen: Je mag niet doden, je mag maar met één vrouw trouwen etc. en tegen de ander: Je mag zoveel vrouwen hebben als je wilt, je komt in de hemel als je jezelf een wolkenkrabber inramt etc. (Dit zijn voorbeelden en niet bedoeld als specifieke feiten) Zou je niet als rechtvaardig God iedereen met dezelfde maat meten, zou je niet elk mens gelijke rechten geven?

    Het klopt dat God in andere religies ook voor delen weergegeven wordt, Hij is inderdaad zo groot dat zelfs religies die fundamentele fouten maken niet om De Almachtige heen kunnen. Winti: God is inderdaad in de natuur, Islam: God is inderdaad groot en machtig, etc. Het enige probleem is dat Deze religies God beperken. God van de winti is niet Almachtig en zo meer. Allah is geen god die beschreven wordt als God = Liefde. Daar missen ze fundamentele punten. Alle andere religies hebben dus wel iets van God, maar lang niet het totaalplaatje.

    Heeft het christendom dat wel dan?

    Ja. Mijns inziens wel. Je hebt het over zoiets groots dat we nog lang niet alles snappen of doorhebben. Toch is de bijbel mijns inziens het boek wat het goed heeft. Waarom? Omdat ik God in mijn dagelijks leven ervaar als een God die spreekt. Ik heb zoveel wonderen (genezingen etc) zien gebeuren dat ik weet dat God inderdaad God is, toch heb ik Hem nooit horen zeggen dat ik de bijbel met een korrel zout moet nemen. Alle grote namen in het christendom (mensen onder wiens bediening er een hoop mensen zich bekeren, genezen worden en zelfs mensen uit de dood zijn opgewekt) al die namen hebben één ding als een paal boven water staan: De bijbel is het feiloze woord van God.

    Dus: Andere religies snappen fragmenten wel, maar het christendom bundeld deze fragmenten tot de enige ware Almachtige God. Dit weten wij doordat God spreekt en leeft, en doordat Hij in al zijn Almacht en Wijsheid ons de Bijbel heeft gegeven.

    Be Blessed, Ghan.

    Ps. Als almachtig God is het minste wat je doet zorgen dat de bijbel niet vern**kt wordt door een stelletje mensen. Je zoekt echt wel oprechte, integere en betrouwbare mensen uit.

  4. Hey Girl,

    Wat ik doe, ik sta 's ochtends een half uurtje eerder op, maar je kan ook korter nemen, en dan houdt ik 'stille tijd'. Ik zit dan gewoon op mijn bed, of ik loop een rondje buiten, en ik praat met God.

    Hoe praat ik met God? Heel praktisch:

    Lieve Vader, dank U wel voor deze nieuwe dag. Ook vandaag wil ik weer wandelen in het plan wat Ú voor mij heeft.

    Ik hou van U, dank U wel wat U allemaal voor mij gedaan hebt.

    Heer U bent gaaf, U bent Heer, U bent de koning van mijn leven, U bent mijn voorbeeld etc,

    1. noem maar op wat je denkt dat Hij voor je is, of wat je wil dat Hij voor je zal zijn. Ook dat is aanbidding!

    2. Verder, bedank Hem voor alles wat je gaaf vind, bijv. je ouders, je school, je rechte rij witte tanden, je gezondheid etc! Ik weet zeker dat God het enorm tof vind om te horen dat je Hem dankbaar bent voor je leven.

    3. Vraag Hem hulp, voor de dingen die je moeilijk vind, misschien is dat ook wel school, of bidden, met mensen omgaan, oprecht zijn, bepaalde zondes etc.

    4. Luister even naar Hem, wees gewoon even stil en vraag of Hij in je hart tot je hart wil spreken. Vind je het moeilijk om te luisteren, zeg dan hardop wat je denkt te horen. Ik heb op een gegeven moment enorm over mezelf lopen profeteren en dingen gezegt die ik nog niet wist, het was echt heel gaaf!

    5. Spreek je verlangens naar Hem uit: Heer, ik wil groeien in U, ik wil U beter leren kennen, ik wil...

    In de bijbel staat (Mattheus 7:11) :

    Indien dan gij, hoewel gij slecht zijt, goede gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader in de hemelen het goede geven aan hen, die Hem daarom bidden!

    Vraag maar!

    Dit zijn voorbeeldjes, vind je weg met Hem, Hij is al lang blij dat je ervoor kiest om even tijd met Hem door te brengen, ga graven, ga dieper. God is zoveel groter, gaver en mooier als wij ooit kunnen zien of beseffen, ga diep!

    Er is veel, veel meer als dat ik hier op dit forum kan typen... ga het ontdekken.

    Be Blessed!

    Ghan.

  5. Hey Dude,

    Wat naar mijn idee niet klopt aan jouw theorie, is dat je heel duidelijk zegt dat God 'niemand' is.

    Hiermee schop je mij tegen m'n been, omdat ik vanochtend nog met 'm gesproken heb.

    God is meer 'Iemand' dan dat wij dat ooit kunnen zijn. Het bewijs, voor mij, daarvan is, dat niet alleen ík dagelijks met Hem communiceer, maar dat ook andere mensen dat doen, en dat ik aan hun ervaringen en verhalen hoor dat het dezelfde God is.

    Dit kan niet een domme kracht zijn, zelfs niet een denkende kracht.

    Waarom niet?

    Of alles is toeval, of het had een reden. Was het toeval, dan bestaat er niet zoiets als een denkende kracht en/of God. Had het een reden, dan betekend dat dat iets of iemand er een plan voor had, een verwachting bij had en er een doel mee had (een reden had het te maken/formeren/bedenken/willen etc). Dit iets moet dan dus wel een eigen wil hebben gehad, en een gevoel en het moet kunnen denken. Hmm, okee, dus we hebben het over een persoon. Geen domme kracht.

    Dan komen we uit bij een persoonlijke God, of bij een onnadenkend niks.

    Okee, hoeveel persoonlijke Goden kent deze wereld? Ik heb met veel gelovigen gepraat, niet alleen christen, ook moslim en andere rambam. De God van de bijbel is de enige God die ik, tot op heden, mensen heb zien genezen, aanraken, tot hen zien spreken, tot mij zien spreken en wonderen heb zien doen. Allemaal uit liefde en op persoonlijke basis.

    Verder vind ik dat je over dimensies een heel mooi punt maakt, maar dat kon je ook in mijn vorige post lezen.

    Be Blessed,

    Ghan.

  6. Waarom wordt er toch altijd zoveel van een onderwerp afgeweken, juist als er zo'n tof onderwerp aan de orde is?

    Om het topic weer even op de rails te brengen, mijn reactie nog een keer:

    Yes! Ik denk dat je hier een heel mooi onderwerp hebt! Ik ben het er helemaal mee eens (op een klein puntje na waar ik straks op terugkom) Ik heb hier zelf ook al vaker over nagedacht. Wij als mensen hebben inderdaad maar beperkte mogelijkheden om dingen waar te nemen. Onze zintuigen, ruimer gezien, ons lichaam. Alles wat geen materie is en geen temperatuur of anderzijdse trilling is kunnen wij niet waarnemen. Dit betekent niet dat het er niet is, dit betekend dat wij het niet kunnen waarnemen.

    Er zouden dus, buiten onze waarneming om, honderden dimensies kunnen zijn die wij niet kunnen waarnemen. Hierin ligt volgens mij de 'geestelijke wereld'. Al het paranormale en geestelijke, ook God dus, bevinden zich in deze dimensies.

    Stel, voor het gemak dat er nog twee andere dimensies zijn, eentje noemen we de tweede hemel en de tweede de derde hemel. De derde hemel is de plek waar God is en zijn heerschappij is. De tweede hemel zijn de 'hemelse gewesten' zoals wij die kennen, hier wordt in het geestelijke gestreden. De eerste hemel is de aarde zoals wij die kennen.

    Op deze manier vallen in een keer een hele hoop bijbelpassages en vragen die ik ken over de geestelijke wereld (en andere voor sommigen onbegrijpelijke zweverigheid) in elkaar!

    Ik ben het er dus niet mee eens dat God niet zou bestaan en dat wat wij ervaren als God een domme kracht zou zijn. Het hele universum met al haar volume kan niet denken, maar wij als ene kleine mens in dat grote geheel kunnen in gedachten dit hele universum omvatten. Dat zet de zaken naar mijn idee wel op de plaats.

    Wat ik wél zeg is dat God van naast onze dimensies de zwaartekracht en andere wetten heeft ingesteld om goede orde te scheppen. Deze krachten zijn God niet, net zoals het licht en de warmte van de gloeilamp de gloeilamp niet is.

    Een blinde kan de zon niet zien, maar hij voelt dat hij er is. Zo hebben wij mensen niet de zintuigen om God volledig waar te nemen, maar Hij is er wel.

    In de bijbel spreekt God van een nieuwe mens, een geestelijke schepping. Deze schepping is dus een heel werkelijke en wezenlijke schepping die wel degelijk echt bestaat. Deze schepping heeft wel de zintuigen om God waar te nemen, deze moeten we echter trainen, dit is ook waarom christenen zoveel meer van God lijken te ervaren. Zij leven al voor een deel in deze vijfde dimensie, in christelijk jargon zeggen ze dan: Ik ben wedergeboren, wat betekend, ik heb een nieuwe mens, ik ben ook een geestelijke schepping--> een nieuw deel van mij is tot leven gekomen.

    Ghan.

    Ben erg benieuwd naar reacties!

  7. Yes! Ik denk dat je hier een heel mooi onderwerp hebt! Ik ben het er helemaal mee eens (op een klein puntje na waar ik straks op terugkom) Ik heb hier zelf ook al vaker over nagedacht. Wij als mensen hebben inderdaad maar beperkte mogelijkheden om dingen waar te nemen. Onze zintuigen, ruimer gezien, ons lichaam. Alles wat geen materie is en geen temperatuur of anderzijdse trilling is kunnen wij niet waarnemen. Dit betekent niet dat het er niet is, dit betekend dat wij het niet kunnen waarnemen.

    Er zouden dus, buiten onze waarneming om, honderden dimensies kunnen zijn die wij niet kunnen waarnemen. Hierin ligt volgens mij de 'geestelijke wereld'. Al het paranormale en geestelijke, ook God dus, bevinden zich in deze dimensies.

    Stel, voor het gemak dat er nog twee andere dimensies zijn, eentje noemen we de tweede hemel en de tweede de derde hemel. De derde hemel is de plek waar God is en zijn heerschappij is. De tweede hemel zijn de 'hemelse gewesten' zoals wij die kennen, hier wordt in het geestelijke gestreden. De eerste hemel is de aarde zoals wij die kennen.

    Op deze manier vallen in een keer een hele hoop bijbelpassages en vragen die ik ken over de geestelijke wereld (en andere voor sommigen onbegrijpelijke zweverigheid) in elkaar!

    Ik ben het er dus niet mee eens dat God niet zou bestaan en dat wat wij ervaren als God een domme kracht zou zijn. Het hele universum met al haar volume kan niet denken, maar wij als ene kleine mens in dat grote geheel kunnen in gedachten dit hele universum omvatten. Dat zet de zaken naar mijn idee wel op de plaats.

    Wat ik wél zeg is dat God van naast onze dimensies de zwaartekracht en andere wetten heeft ingesteld om goede orde te scheppen. Deze krachten zijn God niet, net zoals het licht en de warmte van de gloeilamp de gloeilamp niet is.

    Een blinde kan de zon niet zien, maar hij voelt dat hij er is. Zo hebben wij mensen niet de zintuigen om God volledig waar te nemen, maar Hij is er wel.

    In de bijbel spreekt God van een nieuwe mens, een geestelijke schepping. Deze schepping is dus een heel werkelijke en wezenlijke schepping die wel degelijk echt bestaat. Deze schepping heeft wel de zintuigen om God waar te nemen, deze moeten we echter trainen, dit is ook waarom christenen zoveel meer van God lijken te ervaren. Zij leven al voor een deel in deze vijfde dimensie, in christelijk jargon zeggen ze dan: Ik ben wedergeboren, wat betekend, ik heb een nieuwe mens, ik ben ook een geestelijke schepping--> een nieuw deel van mij is tot leven gekomen.

    Ghan.

  8. oh, en by the way:

    1 korinthe 1 vers 9:

    God is getrouw, door wie gij zijt geroepen tot gemeenschap met zijn Zoon Jezus Christus, onze Here.

    Het griekse woord voor gemeenschap dat hier gebruikt wordt is hetzelfde woord wat ook gebruikt wordt om de intimiteit tussen man en vrouw te beschrijven. Wij zijn geroepen tot die mate van intimiteit. Moet je nagaan... God zelf die ons roept om zó intiem met Hem te zijn...

    Wow.

  9. Quote:
    Op donderdag 08 december 2005 09:54:39 schreef Ol Moth het volgende:

    Op het moment dat de zweverige muziek stopt blijft dat gevoel niet. Het is gewoon duidelijk gebaseerd op die zweverige muziek. Een trance zou je kunnen zeggen. Met als opzwepende priesters de aanbiddingsleiders.

    Quote:
    En als God's aanwezigheid niet te vangen zou zijn in die muziek; waarom hebben jullie dan toch die muziek nodig om die 'aanwezigheid' te ervaren?

    Wat ik zeg is dat dat gevoel juist wel blijft. Als het echt God is is die muziek niet nodig. De muziek is slechts een hulpmiddel voor ons mensen, om ons te helpen ons te concentreren en op Hem te richten.

    Ik betwijfel of die aanwezigheid, die relatie en zobeweerde vriendschap echt is ja. Dat hoeft niet bij jou goede wil of jouw intenties te liggen. Het is ook niet zozeer een kwestie van zelfbedrog maar ook door iets aan te nemen van anderen en daar heilig in te gaan geloven.

    Over dat God je aangeraakt zou hebben ik dan wel benieuwd hoe Hij dat gedaan zou hebben

    [/qoute]

    Jij betwijfeld of mijn relatie met God wel echt is. Dat kan en dat mag... Ik vraag me af waarom ik er dan niet aan twijfel en of ik dat zou moeten doen... Het zou allemaal een fraction of my imagination kunnen zijn. Een denkbeeld, een verzinsel...

    Ik heb jaren in een drugswerledje geleefd, ik heb een hoop gedaan wat God ons afgeraden heeft; ik deed alleen waar ik zin inhad. Eén voor één heb ik mijn vrienden gek zien worden, van gek naar gekker, zelfs tot in psychiatrische inrichtingen toe, zelfmoord, isolatie van de buitenwereld.. En we deden nog wel alleen maar wat we leuk vonden! Dát was een denkbeeld, een schijnwereld. Gods heerschappij en regels, die zijn echt. sinds ik tot bekering ben gekomen (wat 80% verkeer vanuit Hém was btw) ben ik gaan zien wat echt is en wat niet.

    De afgelopen maanden ben ik weer een tijdje de andere kant op gedwaald. Nu zie ik dat ik hoe verder ik van God afdwaalde, ik steeds depressiever werd. Niet eens op dat moment, niet iets waar ik me toen van bewust werd. Maar nu zie ik wel in dat mijn relatie met God mij 'op de been houdt'.

    Kan dit ook zonder God, zonder dat Hij echt bestaat? Nee. Dan zou alles namelijk bewust of onderbewust gespeeld zijn. En dan is het niet mogelijk dat als ik kies me niet meer bezig te houden met mijn denkbeeld geloven, dat dat dan zulke effecten op mij heeft.

    Hoe God mij heeft aangeraakt is alsvolgd: Toen ik tot bekering kwam was ik door mijn oude levensstijl erg verwond. Verkrachting, afwijzing, zelfverachting, haat, woede, agressie etcetera etcetera. Ik kwam tot bekering en schrok van mijn eigen leven.. Ik gebruikte drugs om daarvan te vluchten en ik snapte waarom. God heeft mij aangeraakt door mijn pijn weg te nemen. Ik heb mensen kunnen vergeven waar ik eerst niet eens aan kon denken, nu zag ik laatst iemand over het station lopen, en ik merkte dat ik voor hem aan het bidden was, terwijl ik hem eerder haast dood wilde. Dat is nog maar één voorbeeldje. Ik ben zo vernieuwd en veranderd, dat had niemand op zichzelf kunnen doen, en al helemaal niet iemand die depressief uit een ongediciplineerd 'kies de makkelijkste weg' drugsmilieu kwam.

    Maar ik praat weer veel te veel en offtopic... Sorry, waar het hart vol van is...

    Ghan.

  10. Quote:
    Op woensdag 07 december 2005 17:55:43 schreef Ol Moth het volgende:

    Aanbidding

    Zeer groot punt binnen deze gemeenten. Het gebeurt vaak op een zweverige manier waardoor je dan in een soort van fijne trance terecht komt. Die fijne trance wordt dan het labeltje 'Gods aanwezigheid' aan geplakt. Voel je je een keertje niet zo fijn tijdens je poging te aanbidden dan zal God wel niet goed gestemd zijn aangezien je dan geen toegang zou hebben tot 'Zijn aanwezigheid'. Ik geloof dat hier zelfbedrog van de eerste rang bij komt kijken. Men raakt verzeild in de muziek of wil in een zweverige staat verkeren en daar wordt dan God bijgehaald.

    Aanbidding is veel meer dan liedjes zingen. Veel mensen zingen elke zondag liedjes in de kerk zonder ooit God aanbeden te hebben. Aanbidden is gericht zijn op God en hem toezingen of bidden hoe gaaf of mooi of machtig je Hem vindt. Je maakt Hem groot, zeggen ze dan in jargon. Het gaat in aanbidding dus om God, niet in het kleinste hoekje om jou. Dat mensen sommige aanbiddingsdiensten fijn vinden is dus mooi meegenomen, maar niet het doel. Het zweverige sfeertje is vaak erg beinvloed door muziek. Ga je op dat moment knetterharde metal draaien is het zweverige sfeertje weg. Gods aanwezigheid is dan ook niet te vangen in muziek of in een gevoel. Het is een 'in je hart weten dat' Op zo'n moment mogen ze metal gaan draaien, of wat dan ook. Dat is de aanwezigheid van God, dat je begrijpt hoe groot hij is, en niet veel meer kan dan knielen, huilen, zingen of hoe je dat zelf beleeft.

    Quote:
    Ik denk dat die hele intimiteit en die zogenaamde relatie met God zoals die wordt gepresenteerd in deze gemeenten zelfbedrog is. Er zijn nog meer punten waar ik dit op baseer maar ik laat het hier maar even bij.

    Nee, onderbouw! Ik ben erg benieuw waar jij op baseerd dat mijn relatie, gemeenschap en intieme vriendschap met God fake is! Zelfbedrog zelfs..

    God heeft mij aangeraakt en zichzelf laten zien niet alleen toen ik me ernaar uitstrekte, maar ook op de momenten dat ik wóu dat het allemaal een leugen was.

    Gods bestaan en aanwezigheid is niet afhankelijk van onze goede zin of geloof.

    Quote:
    Ook geloof ik dat als iemand op deze wereld geen kans heeft gehad om God aan te nemen en daardoor dus geen kennis heeft van zijn evangelie deze bij sterven niet per definitie naar de hel moet gaan. Ik geloof dat God daar over oordeelt en dat uitspraken als 'Als je Jezus niet hebt aangenomen kom je in de hel' gevaarlijk zijn; Vooral omdat je de context niet weet van de situatie.

    God zegt zelf: Wie niet onder de wet leeft, wie de wet niet kent, kan er ook niet onder geoordeeld worden.

    Verder kan je gered zijn, denk ik, zonder een relatie met God te hebben. Een man die op zijn sterfbed oprecht to bekering komt, is naar mijn idee gered.

    Ghan.

  11. Quote:
    Op woensdag 07 december 2005 15:41:19 schreef Helena het volgende:

    Zonder een relatie is je redding ook voor niets geweest.

    Hmm, die snap ik niet... Waarom niet? Ik zou echt superblij zijn als ik gered zou worden uit een brandend huis, ookal ken ik mijn redder dan nog niet.. Daar heb ik later nog wel de tijd voor. Zo ook in de hemel, daar zal je God echt nog wel beter leren kennen...

  12. Toen de mensen aan Jezus vroegen wie dan hun naasten waren, bleken dat niet alleen de 'christenen' te zijn, maar zeker ook de anderen.

    (de sameritanen waren in die tijd een heidens en vijandig volk)

    Daarnaast komt het er bij mij niet in dat God zijn eigen kinderen, zijn eigen schepping, die Hij allemaal met een eigen bedoeling en plan gemaakt heeft, niet zou liefhebben, alleen maar omdat ze Hem nog niet ontdekt hebben.. Kom nou..

    Want also lief had God de wereld dat hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

    Ghan.

    Ps. de wereld staat in de bijbel vaak als synoniem voor hen die nog niet in God geloven.

  13. Het zou kunnen zijn dat je wel gelooft in God, en in bepaalde mate ook een relatie met Hem hebt, zonder te geloven in Jezus als Zoon van God, zonder gedoopt te zijn in water of in de Heilige Geest en zonder zeker te weten dat je gered bent.

    Het is ook mogelijk gered te zijn, zonder een relatie met God te hebben. Als iemand op zijn sterfbed tot bekering komt heeft hij nog geen relatie met God, maar hij is wel gered.

    Zelf vind ik dat intimiteit hebben met God belangrijker is dan gered worden. Dit vind ik, omdat het mijn zaak is dat ik mij inzet voor een relatie met Hem, of ik gered ben is toch niks waar ik iets aan kan doen. Jezus is voor ons gestorven en daarmee heeft Híj de weg vrijgemaakt, door Hém ben ik gered, daar kan ik niks meer van af halen en niks meer aan toevoegen: Dát is mijn redding.

    Mijn relatie met God is iets waar ik wel in moet investeren en waar ik mij voor in moet zetten. Als ik niks doe aan mijn relatie met Hem, dan ben ik nog wel zijn kind, maar ik kén hem niet echt (vergelijkbaar aan dat je nooit met je aardse vader praat). Hij kent mij nog wel, door en door zelfs, maar ik haal een heel stuk minder uit het leven, alles wat Hij me wil geven in de momenten dat we samen zijn en intiem zijn loop ik dan mis.

    Maak je geen zorgen over je redding, dat heeft Jezus gedaan, zet je in voor een levende en vurige relatie met God, daar moet je hart liggen, de rest zal u bovendien geschonken worden.

    Ghan.

  14. Misschien moet ik na de laatste paar posts mijn mening bijstellen.

    In de Oorsprong zijn God en Allah dezelfde, na Abraham geloven wij echter datr Isaac de zoon van de beloftes was, en moslims dat Ismael, die voor ons een zoon uit een overspelig geslacht of whatever was, dat hij die zoon was. Toen zijn de stromingen uit elkaar gestroomd.

    Daarom zeg ik nu dat het beeld wat moslims mij van Allah geven NIET mijn God is, absoluut niet. Misschien is dit mijn verkeerde kijk, maar ik heb nog geen een moslim over de liefde van zijn God horen praten, over de persoonlijke relatie die hij met zijn God heeft etc. Ik heb nog nooit gehoord van genezingen die Allah vandaag de dag heeft gedaan, wonderen, al is het al terugpraten in tijden van gebed... Relatie, Kracht, Waarheid... mIk mis teveel om te kunnen zeggen dat Allah op de God lijkt die ik dien. Een liefdevolle vader die met mij praat, die mij genezen heeft van ziektes en die vandaag de dag nog steeds wonderen doet. (al wegen die wonderen niet op tegen de persoonlijke relatie die ik met hem heb)

    Heb ik met de verkeerde moslims gepraat, of is dit wel enigzins zo?

  15. Hey gasten, gave gesprekken hier..!

    Allereerste een vraagje: wat betekend (vzmh)?

    Ten tweede, aansluitend bij Dave's citaten, Ligt er al vanaf voor de conceptie duidelijk op Jezus'leven dat Hij de Zoon van God zou zijn, de beloofde messias, DEGENE waarover al eeuwen profetien gesproken en opgeschreven werden. Lijkt mij duidelijk.

    Derde is dit. God en Allah zijn niet dezelfde. God kenmerkt zich met Liefde. God is liefde! En Jezus was de volmaakte uiting van deze liefde doordat Hij op het kruis stierf.

    Wat ik voor zover uit gesprekken met moslims en stukken die ik gelezen heb heb gehaald, is dat Allah weinig (onvoorwaardelijke)liefde en (oneindige) genade kent. Daarom is het onmogelijk te begrijpen wie Jezus écht was, laat staan Zoon van God: er is geen overeenstemming tussen ons beeld van het het wezen van God, de persoon van Jezus, Zijn taak en de betekenis daarvan.

    Fil 2:6-11

    Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. 8 En als mens verschenen, heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis. 9 Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, 10 opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, 11 en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader.

  16. okee, moeilijk puntje...

    Iemand doden is een zonde, jezelf doden dus ook. Als je je zonde beleid is God getrouw om je te vergeven. Als je dood bent weet ik echter niet of je nog heel veel zal zeggen. Betekend dit dan dat de zonde je niet vergeven zal worden en het in de hemel dus te laat voor je is?

  17. Het enige verschil is dat deze mannen niet verwekt waren door de heilige geest en dat er geen stem uit de hemel zei DIT ZIN MIJN ZOONS etc.

    En wortel, er staat nergens in de bijbel dat Jezus zegt dat hij of god, of goddelijk is. Dat wil zeggen, het staat er wel, maar niet zo letterlijk.

  18. Weet je wat mij dwarszit, je roept iets zonder dat je erover nadenkt wat je zegt. Ken je mij? Weet je hoe ik tot de keus ben gekomen om te kijken of God, los van alle hypocritie, dogma's, religie en andere dooie rotzooi die de zaak alleen maar verpest, wel of niet bestaat? Heb jij ooit nagedacht over de tranen die dat mij soms gekost heeft? Heb jij ooit ook maar stilgestaan bij het feit dat ik misschien wel net als jij was? Mischien he, misschien heb ik wel, ondanks dat ik voor mezelf wou bewijzen dat het allemaal niet waar was, water in de woestijn gevonden. Misschien was ik wel erger dan jij. Misschien was ik diep van binnen wel bang voor liefde. Van buiten hard. Ik lachtte om mensen als ik nu ben. Nu snap ik me. Denk eens na, ik ben ook mens. Ik liet me nooit leiden door wat dan ook, behalve dat ik het zeker moest weten, en dat weet je alleen als je naar de bron zoekt. En raad eens, tegen de stroom in, de kudde verachtend, ben ik God tegengekomen, geheel toevallig, maar het greep mijn hart en brak het. Mij maak je niet wijs dat dat mijn brein was. Of mijn brein is het hele universum en leidt de hele bende ook nog eens.

    Kots dr maar op, maar God houdt echt van je.

    Ghan.

  19. Misschien dat het ergens staat, maar ik kan het mij niet zo letterlijk herinneren.

    Persoonlijk zegt het feit dat hij wonderen deed, stierf en weer opstond, verscheen aan meer dan zeshonderd mensen in de bijbel, meer mensen veranderd heeft, waaronder ik, dan enig man in de geschiedenis, dat Hij nog steeds gezien wordt door mensen over de hele wereld in dromen en visioenen, zelfs aan mensen die nog nooit ook maar de naam van Jezus gehoord hebben, dat er nog steed in Zijn naam duizenden mensen genezen van de meest ernstige en chronische ziektes, er heel veel andere wonderen gebeuren en ik vanochtend nog met Hem gesproken heb genoeg.

    But hey, that's just me.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid