Spring naar bijdragen

kleine-myrtje

Members
  • Aantal bijdragen

    46
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door kleine-myrtje

  1. Het is een rondje, met touwtjes en veertjes. Bijelkaar ziet het er leuk uit, maar kom op, het doet niets. Muziek kan je beinvloeden enz. Maar dit? Het is mooi, staat leuk in je kamer en verder zal het de meeste mensen een zorg zijn. Met die instelling heeft dan ding volgens mij de macht van een badeend.

  2. Quote:
    Op donderdag 10 maart 2005 02:35:39 schreef essie het volgende:

    [...]

    Volgens jouw overtuiging komt die liefde van God.

    Volgens mijn overtuiging niet.

    Stel; we halen beide zuiver water uit een drinkplaats.

    Jij beweerd dat het water uit een bron verderop komt.

    Ik beweer dat het water daar altijd al geweest is.

    Voor jou is de bron belangrijk, voor mij niet...

    Bewijzen kunnen we het niet, omdat de bron waar jij over spreekt zo ver weg is, dat we deze bron in dit leven nooit kunnen bereiken.

    Daar kunnen we eindeloze oorlogen en ruzies om verspillen, en in dit gevecht ook dit zuivere water (wat we beiden hard nodig hebben) vuil laten worden.

    Wat we ook kunnen doen is samen bepalen dat dit water belangrijk is, en dat we het schoon moeten houden en er verstandig mee om moeten gaan.

    Waar dit water uiteindelijk vandaan komt hoeft geen vaste muur te zijn die tussen ons in staat op weg naar samenwerking en verbondenheid.

    Is het niet ook zo als je kijkt naar de bron van de liefde? Je kunt dit omzetten in haat door ruzie te maken over de bron. Of je kunt er voor kiezen om de liefde zo goed mogelijk te benutten.

    smile.gif mooi verhaal!

  3. Quote:
    Op woensdag 09 maart 2005 14:07:57 schreef Lady-Kebiss het volgende:

    Heb ik altijd een valkuil gevonden, die God is Liefde.

    God is inderdaad liefde, maar dat is hij niet alleen! Er is zoveel meer dan dat. En als het geven van liefde inhoud dat ik mijn overtuigingen/waarheid overboord moet zetten, denk ik niet dat het goede liefde is.

    Dus ik sluit me aan bij Kate. Je moet anderen beschouwen als je naaste, en ze ook als zodanig behandelen. Maar je liefde hierin moet niet je geloof en de uitvoering daarvan in de weg gaan liggen

    als de uitvoering van je geloof iets anders inhoudt van liefde, zou ik me toch eens zorgen gaan maken.

  4. Quote:
    Op zondag 30 januari 2005 00:29:06 schreef MrBuijs het volgende:

    [...]

    Ho wacht eens even, God bedoelde dit niet zo, maar toch gebeurde het, heeft Hij niet alles in zijn hand en plaatst Hij niet alles? ( God= theos Gr.= plaatsen). God heeft alles in zijn hand, ook dit. Ik snap er zelf geen barst van, maar het zit werkelijk allemaal in Zijn plan en eens zal alles goedkomen met iedereen en zal Hij met alle mensen tot zijn doel komen.

    God houdt er ook niet van om mensen nodeloos te laten lijden, dat wil hij ook niet, maar het moet gebeuren, want het is zijn plan. Denk dat dit wel een goede illustratie is:

    Mvg,

    kijk, dat snap ik dus niet. die site zegt (en citeert dat uit de bijbel) dat Gods liefde alleen duidelijk wordt tegen een achtergrond van zonde. Dat is tamelijk sadistisch, als God pretendeert liefde te zijn, maar kwaad nodig heeft en gebruikt om dit duidelijk te maken. En als dit waar is, hoe zit dat dan met de hemel? Hoe wil je een perfecte wereld creeeren zonder kwaad waarin mensen zich goed voelen? Hoe weet je, zonder de slechte kant te kennen, dat wat je dan voelt goed is? Hoe kun je zeggen dat je blij bent, als je niet weet wat verdriet is enz.?

  5. Quote:
    Op vrijdag 28 januari 2005 21:05:16 schreef JohnM het volgende:

    Of God heeft juist deze ouders dat kind gegeven omdat Hij weet dat zij goed voor het kind zullen zorgen, een leerproces voor hun is en tevens ook een test is om te kijken of zij God in alles eer kunnen geven en dankbaar kunnen zijn.

    Een goed bevriende familie van mij heeft een kind van een jaar of 8 die geestelijk en lichamelijk gehandicapt is. En hoe zij vol met liefde en overgave voor het kind zorgen, de hele familie trouwens, dat zie ik niet veel mensen na doen! Geld speeld hierin echt geen rol! Wees God dankbaar, zie het positief en blijf positief. God schenkt kinderen, wij nemen ze niet! Dus wees dankbaar en ga niet klagen, maar doe je plicht: zorg voor het kind zo goed als je kunt en kom je verantwoordelijkheid na.

    Als iemand mij probeert wijs te maken dat God een sadist is omdat hij/zij beweert dat God zulke dingen toelaat, die geef ik persoonlijk een draai om de oren!
    boosrood.gif

    Maar daar gaat het niet om, het gaat niet om de ouders. Waarom moet dit kunt zoveel lijden, om vervolgens op een nog jonge leeftijd (5 jaar!!!) te sterven??

  6. Ik vond dit topic op een ander forum en wilde graag een antwoord geven, maar eerlijk gezegd kon ik het niet verklaren. Net zoals ik niet weet waarom er kinderen worden geboren in de hongersnood in Ethopie, snap ik ook dit niet. Heeft iemand hier een antwoord op?

    Introductie

    Situatieschets: Een vrouw komt erachter dat ze zwanger is. Dolblij vertelt ze dit aan haar partner, die net zo enthousiast reageert. Negen maanden later wordt er een kind geboren en wanen zijn ouders zich de gelukkigste mensen op aarde. Het kind is ogenschijnlijk een normaal, gezond kind waar niets aan mankeert. Al snel bouwen de ouders een diepe band op met hun kindje.

    Na drie tot vijf maanden komt er echter een eind aan dit geluk. Het kind huilt steeds vaker. Niet vanwege honger, een volle luier of de andere dingen waar een baby om huilt. Nee, het gehuil van dit kind is anders; het is het wanhopige geschreeuw van een iemand die verschrikkelijk veel pijn lijdt. Ook lijkt het kind steeds banger te worden voor alles en iedereen in zijn omgeving, inclusief de ouders die zoveel van hem houden. De bezorgde ouders besluiten met het kind naar de dokter te gaan.

    De hartverscheurende uitslag

    Na enkele onderzoeken is het voor de artsen duidelijk: het kind lijdt aan de ziekte van Tay Sachs. Een verschrikkelijke erfelijke ziekte die de stofwisseling aantast. De werking van de hersenen wordt langzaam aangetast, spieren verliezen hun kracht, het kind wordt langzaam blind en het zenuwstelsel wordt dusdanig aangetast dat elke zintuiglijke ervaring (horen, voelen etc.) ondraaglijk veel pijn doet.

    Alle hoop verloren

    De ziekte van Tay Sachs is ongeneeslijk en niet te behandelen. Het lijden van het kind zal alleen maar toenemen tot het punt van zijn sterven, meestal vóór het vijfde levensjaar. Met andere woorden: een kind leeft vijf jaar met onmenselijk veel pijn en leed om uiteindelijk een gruwelijke dood te sterven.

    En nu de vraagjes:

    Religieuze fundamentalisten wordt vaak het dogma aangeleerd dat wij allen een onderdeel zijn van Gods Plan. God heeft voor ieder individueel een speciaal plan en niemand lijdt onnodig. Als een mens lijdt, is dit een 'straf' van God voor een zondig leven of een andere 'misdaad' tegenover God. God straft geen mensen die het niet verdienen, want hij is immers een algoede God.

    Nu mijn vraag: Hoe kan, in het licht van dit dogma, het lijden gerechtvaardigd worden dat de ziekte van Tay Sachs heet? Hoe kan een algoede God het toestaan dat een kind, dat niet eens de kans heeft iets fout te doen, vijf jaar lang lijdt, om uiteindelijk zeker te sterven???

    Hier zijn twee conclusies uit te trekken:

    1. God is een sadist, die het kennelijk leuk vindt af en toe een mens onwaarschijnlijk veel te laten lijden. Hij is dus niet algoed, maar kent een sadistisch trekje, dat alle negatieve eigenschappen van de mens ontstijgt.

    2. God bestaat niet.

  7. Quote:
    Op donderdag 26 augustus 2004 20:56:41 schreef Inge het volgende:

    Een lied wat voor mij alles zegt over God:

    Opwekking 569: Over al wat leeft!

    Over al wat leeft bent U de hoogste Heer

    Als de zon opkomt, elke morgen weer,

    daarom vraag ik U, Heer van zee en land

    neem ook mijn leven in Uw hand!

    Regeer in mij, met al uw kracht

    in mijn mooiste droom, in mijn zwartste nacht.

    Er is één ding dat ik U vraag:

    Heer regeer in mij vandaag!

    Laat alles wat ik zeg en alles wat ik ben

    als een spiegel zijn van wie u in mij bent.

    U bent zo veel meer dan ik verlangen kan,

    Heer neem mijn leven in Uw hand!

    Regeer in mij, met al uw kracht

    in mijn mooiste droom, in mijn zwartste nacht.

    Er is één ding dat ik U vraag:

    Heer regeer in mij vandaag!

    die vind ik mooi party.gif

  8. Quote:
    Op vrijdag 13 december 2002 19:03:43 schreef Glenn het volgende:

    Zie onderwerp. Ik heb er echt m'n vraagtekens bij. Het wordt door de EO aangeprezen om naar die film te gaan maar anderen zeggen weer dat het occult is. Ik heb geen boek gelezen of film gezien. Graag jullie mening!

    Tolkien was een vroom katholiek, misschien dat dat helpt om er iets makkelijker tegenover te staan. Ik vind de boeken heel erg mooi en was echt verslaafd aan de films haha.

  9. Quote:
    Op zondag 16 mei 2004 19:22:38 schreef Stefan het volgende:

    daar heb je wel gelijk in, maar het is jammergenoeg vaak het geval dat de wetenschap probeerd te bewijzen dat God niet bestaat.

    Je kunt niet bewijzen dat Hij wel bestaat, maar ook niet dat Hij niet bestaat. Dat is dan ook niet het doel van de wetenschap, dat doel is namelijk om erachter te komen hoe de wereld in elkaar zit, schepping of niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid