Spring naar bijdragen

Harro

Members
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Harro

  1. Quote:

    [...]

    Ik wil jou als moslim 1 vraag stellen die je met ja of nee zou moeten beantwoorden.

    Heeft Mohammed De mannen van de Joodse stam Bani Qurayza onthoofd? en hun kinderen en vrouwen aan de Moslim mannen verkocht?....JA of NEE,

    Leugen of Waarheid?.....

    ben jij bereid mijn vraag te beantwoorden....

    Hoi CA,

    ik heb het hele topic doorgelezen en heb daardoor een beeld gekregen van jouw denkbeelden.

    Wat ik jou wil vragen is:

    "Hoeveel mensen heeft Simson gedood?"

    "Werden er in naam van God zwangere vrouwen doorboord in Ai?"

    "Heeft koning David (een zgn rechtvaardige voor het oog van God) bloed aan zijn handen?"

    Ik kan nog meer 'gruwelijke' vragen stellen, maar ik denk dat je mijn punt wel begrijpt. Elke religie heeft haar gruwelijkheden.

    Het zou beter in mijn ogen zijn om wat meer aan introspectie te doen; kijk eerst eens naar de oorsprong van je eigen religie en vergelijk dat eens met de ontwikkeling van de Islam; je kunt veel overeenkomsten zien in het volwassen worden/groeien van een religie.

    De tijd van de kruistochten zijn voorbij... knipoog_dicht.gif

    Harro

  2. Leviticus 12 : 8 Als ze zich geen ram kan veroorloven, moet ze twee tortelduiven meebrengen of twee jonge gewone duiven, één als brandoffer en één als reinigingsoffer. De priester voltrekt voor haar de verzoeningsrite en zij is weer rein.

    Lucas 2 : 22 Toen de tijd was aangebroken dat ze zich overeenkomstig de wet van Mozes rein moesten laten verklaren, brachten ze hem naar Jeruzalem om hem aan de Heer aan te bieden, 23 zoals is voorgeschreven in de wet van de Heer: Elke eerstgeboren zoon moet aan de Heer worden toegewijd. 24 Ook wilden ze het offer brengen dat de wet van de Heer voorschrijft: een koppel tortelduiven of twee jonge gewone duiven.

    Matteus 2 :10 Toen ze dat zagen, werden ze vervuld van diepe vreugde. 11 Ze gingen het huis binnen en vonden het kind met Maria, zijn moeder. Ze wierpen zich neer om het eer te bewijzen. Daarna openden ze hun kistjes met kostbaarheden en boden het kind geschenken aan: goud en wierook en mirre. 12 Nadat ze in een droom waren gewaarschuwd om niet naar Herodes terug te gaan, reisden ze via een andere route terug naar hun land.

    13 Kort nadat zij op die manier de wijk genomen hadden, verscheen er aan Jozef in een droom een engel van de Heer. Hij zei: Sta op en vlucht met het kind en zijn moeder naar Egypte. Blijf daar tot ik je weer roep, want Herodes is naar het kind op zoek en wil het ombrengen. 14 Jozef stond op en week nog diezelfde nacht met het kind en zijn moeder uit naar Egypte. 15 Daar bleef hij tot de dood van Herodes, en zo ging in vervulling wat bij monde van de profeet door de Heer is gezegd: Uit Egypte heb ik mijn zoon geroepen.

    Lucas 2 : 39 Toen ze alles overeenkomstig de wet van de Heer hadden gedaan, keerden ze terug naar Galilea, naar hun woonplaats Nazaret. 40 Het kind groeide op, werd sterk en was begiftigd met wijsheid; Gods genade rustte op hem.

    Als ik de bovenstaande teksten met elkaar vergelijk, dan vallen er mij verschillende dingen op, nl. het volgende:

    1. Als ik de 1e 2 teksten lees dan valt af te leiden dat Jozef en Maria het niet al te breed hadden. Bij de 3e tekst worden ze met de duurste cadeaus overladen die je in die tijd maar kon voorstellen. Hadden ze daar geen ram of een schaap voor kunnen kopen?

    2. In de bovenstaande teksten zie ik nog een tegenstelling: In Lucas gingen ze na de geboorte, na een bepaalde tijd om weer rein te worden een offer brengen. In Matteus echter vluchten ze linea recta naar Egypte, brengen ze geen offer en groeit Jezus op in Egypte en niet in Nazaret zoals hierboven in de tekst van Lucas staat.

    Is er een verklaring voor waarom en hoe deze discrepanties zijn ontstaan? Of ziet iemand er juist geen discrepantie in?

  3. Quote:
    Op dinsdag 27 februari 2007 23:52:16 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Ik vermoed dat je zelden of nooit je verdiept in de verhalen van mensen die hun geloof verloren hebben. Zou je dat doen, dan zou je opvallen dat heel vaak juist dit soort uitspraken mensen van hun geloof doen vallen. Als mensen ervaren dat ze twee keuzes hebben:

    1. Geloven, maar dan naar hun gevoel intellectuele lafheid betrachten omdat ze niet mogen nadenken, geen vragen mogen stellen, hun ogen moeten sluiten voor reële vragen en voor wetenschappelijke ontwikkelingen

    2. Hun geloof verliezen, maar zich niet langer hoeven te schamen voor het feit dat ze hun verstand durven te gebruiken,

    dan is de kans bepaald aanwezig dat mensen de tweede optie kiezen. NIET omdat ze afkering stonden tegenover het geloof zelf, maar omdat ze de intellectuele lafheid niet langer aankonden.

    Als jij het persoonlijk nodig hebt je niet met vragen bezig te houden die raken aan de juistheid van wat je gelooft, prima. Niks mis mee. Maar met je vaak terugkerende gehamer op het idee dat mensen die dat wel doen hun geloof aan de wilgen hangen, draag je bij aan een klimaat dat mensen juist van het geloof afkeert. Onbewust en ongewild neem ik aan, maar ik zou je van christen tot christen dringend willen vragen je eens te verdiepen in de vele getuigenissen van mensen die hun geloof verloren, juist door het soort uitspraken dat jij hier nu doet. Misschien is het mogelijk, dat je zal merken dat je Christus ook kan dienen door juist wel de vragen aan te pakken die er nu eenmaal zijn.

    Hoi Diakio,

    Van zulke reacties krijg ik als 'verdoemde' een warm gevoel van binnen. party.gif dankjewel! Maar als ik dan weer verder scroll naar beneden en ik zie de reactie van Bronze op jou, dan, ja...... noparty.gif

  4. Quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 13:15:31 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Dat wel ja, maar het geeft gelijk aan dat ze het intellect heeft van een pindarots. Nou weet ik wel dat de kamer een afspiegeling moet zijn van de samenleving en dat iemand ook de zwakzinnigen moet vertegenwoordigen, maar dat had ze niet zo duidelijk en beledigend kenbaar hoeven te maken.

    Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. widegrin.gif

  5. Quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 12:41:40 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Ja als rechtse politicus heb je idd al die linkse kliekjes met hun prijsjes tegen je.

    Het is een jongerenprijs en ik zie het verband niet met linkse left overs... en hij is geen rechtse politicus; hij praat alleen zo dat hij niet duidelijk is. Dat is de reden dat hij die prijs heeft ontvangen; niet omdat hij rechts, links of recht door zee is.

  6. Quote:
    Op woensdag 17 mei 2006 15:03:53 schreef Raido het volgende:

    Zo kwam het over, 'Ik kan op z'n hoogst proberen in te voelen wat zij de laatste 2 jaar heeft meegemaakt.' dat mag niets uitmaken als het gaat om recht(vaardigheid).

    Het enige wat ik zeg is dat ik niet probeer te oordelen en dat ik probeer in te voelen. Oordelen doen we volgens mij met z'n allen al genoeg...

  7. Quote:
    Op woensdag 17 mei 2006 14:48:24 schreef Raido het volgende:

    [...]Het is niet nodig om onder de vlag van de liefde iedereen maar dood te knuffelen.

    Mee eens! Ik snap alleen niet hoe men zulke dingen kan zeggen terwijl men geeneens alle feiten kent. (ik ook niet, en daaarom vind ik het altijd goed om geen oordeel te vellen over zulke gevallen) Ik kan op z'n hoogst proberen in te voelen wat zij de laatste 2 jaar heeft meegemaakt. Ik wil niet graag haar positie innemen. Tis niet zo dat ik het altijd met haar eens ben, maar dat heeft niets te maken met haar 'uitzetting'.

  8. Quote:
    Op donderdag 31 maart 2005 12:05:56 schreef Cloud het volgende:

    Als je gewoon een berekening uitvoert dan blijkt dat van alle beesten makkelijk een paar in de ark kunnen. Ook van de dinosauriers. Waar staat dat dit volwassen beesten geweest moeten zijn? Sterker nog jonge beesten zou veel logischer zijn, want na de zondvloed moesten ze zich weer vermenigvuldigen. Ook voor voedsel is nog genoeg ruimte over. Kortom, maak eerst een berekening voordat je het als onzin afschuift.

    Voor de zondvloed was er sprake van een heel andere wereld volgens de bijbel. Waarschijnlijk bestond de aarde uit een landmassa en een zeemassa. Door de zondvloed is alles op zijn kop komen te staan. Voor de zondvloed zullen de hoogste bergen misschien een kilometer hoog zijn geweest. Na en tijdens de zondvloed zijn de platen uit elkaar gedreven en hebben zich in hoog tempo bergen gevormd. Na de vloed daalde de oceaanbodem waardoor het water van het land weg kon stromen. Dit is heel kort waar creationistische wetenschappers vanuit gaan en het is niet onderbouwd, maar op internet en in boeken staat deze theorie uitgewerkt. Ieder christen raad ik aan het eerst goed te onderzoeken, voordat het als onzin af te doen. Verdiep je erin en vraag God om inzicht. Niet christenen zullen er mogelijk om blijven lachen, maar deden de mensen die Noach de ark zagen bouwen dat ook niet?

    avé,

    Cloud

    Hoi Cloud,

    voordat jíj de tegenargumenten afdoet als onzin, raad ik je aan om eerst het topic door te nemen over de zondvloed...

    http://forum.credible.nl/topic.php?id=2684

    in dit topic is volgens mij het meeste al gezegd...

    Groet,

    Harro

  9. Quote:
    Op donderdag 24 maart 2005 16:41:11 schreef Kate het volgende:

    Op christelijke, joodse en islamitische begraafplaatsen in

    Oost-Frankrijk werden afgelopen jaar geschilderde swastika's en

    satanische symbolen op grafstenen aangetroffen.

    Aan iedereen de oproep om te gaan bidden voor dit land en voor de Christenen in Europa.

    Vind het een beetje raar om alleen voor de christenen te gaan bidden... als ik dat zou gaan doen, zou ik niet graag onderscheid maken in persoon; "vergeef het hen, want zij weten niet enz." vind het zelfs een beetje hypocriet om voor mensen te gaan bidden die er toch al in de hemel komen...

  10. Quote:
    Op donderdag 24 maart 2005 16:41:11 schreef Kate het volgende:

    Op christelijke, joodse en islamitische begraafplaatsen in

    Oost-Frankrijk werden afgelopen jaar geschilderde swastika's en

    satanische symbolen op grafstenen aangetroffen.

    Aan iedereen de oproep om te gaan bidden voor dit land en voor de Christenen in Europa.

  11. Quote:
    Op donderdag 23 december 2004 16:44:30 schreef Kate het volgende:

    [...]

    Het dienen van andere goden is niet hetzelfde als het misbruiken van Zijn Naam.....

    Hoi Kate,

    als je de tekst "Gij zult mijn naam etc." in hedendaags Nederlands gaat vertalen, kom je volgens mij neer op de vertaling: Je moet Mijn naam niet al te licht gebruiken voor je eigen doeleinden...

    als ik het zo opvat, dan heb ik meer het idee dat jij meer Zijn naam voor je eigen overtuiging mis/gebruikt dan RobertF met zijn jeetje (sorry voor mijn bastaardvloek...)

    Dit is geen aanval, maar meer zoals ik het zie; te pas en te onpas je eigen interpretatie van Gods Woord gebruiken om een ander te overtuigen dat jij toch wel als enige gelijk hebt...

  12. Quote:
    Op donderdag 23 december 2004 15:14:16 schreef Kate het volgende:

    [...]

    Harro, wat bedoel je precies? Ik open een topic, dat roept vragen op, op die vragen geef ik antwoord, en ik maak duidelijk waarom bastaardvloeken niet door de beugel kunnen (blijkbaar ook behorend tot new age), en dan val jij me aan?

    Ik ken RobertF verder niet, maar ik geloof zeker dat hij een overtuigd Christen is. Ik ben dat ook en Christenen hebben o.a. de taak om elkaar te scherpen. Vandaar dat ik hem serieus vraag om mijn openingspost GOED te lezen!

    Hoi Kate,

    ff kort uitgelgd:

    bijna alle posts van jou eindigen met een commando, opdracht, bevel met het gevoel meegevende dat jouw waarheid de enige waarheid is die er in dit grote universum is...

    Dit komt niet over als disussieren maar meer als een opleiding tot een heel beperkt denkkader die ze bijv. in het leger ook gebruiken.

    Discussieren is een heel mooi iets, maar niet met de onderliggende toon van: Zum Befehl!!!

    Probeer anders al je eigen posts is door te lezen... en dan proberen in te denken dat iedereen met wie jij op dit forum bent, dezelfde manier van reageren gaat gebruiken zoals jij.

    Fijne Kerst alvast...

  13. Quote:
    Op donderdag 23 december 2004 14:22:12 schreef Kate het volgende:

    [...]

    Akkoord, doe het dan ook niet en gebruik andere woorden in voorkomende gevallen!

    [...]

    Het gaat niet om tot wie je bid, misbruik van Zijn Naam vindt juist buiten het gebed plaats, maar mist zijn uitwerking niet, besef dat!

    [...]

    Probeer dan voortaan een ander woord te gebruiken......

    [...]

    Gebruik het dan ook niet!

    [...]

    Mijn openingspost was heel serieus!

    Benader je iedereen op deze manier?

    muur.gif Ik weet niet of je het door hebt, maar ik denk dat degene met wie jij op dit moment een discussie voert (RobertF) is voor mij de meest oprechte christen is die op dit forum ronddoolt.

    Ik hoop voor jou, Kate, dat je de kunst van het discussieren nog machtig wordt ipv dat je je eigen mening opdringt aan anderen op een weinig respectvolle manier...

  14. Hallo allemaal,

    wat mij opvalt als ik dit topic doorlees, dat alles wat met 'niet begrijpelijk' of 'niet-westerse' geneeswijzen/helingen bijna alles in het hokje occult wordt gestopt; whaaaa eng!! Puur omdat er een rijtje in de bijbel staat wat zgn. occult moet zijn... Ik vind op z'n zachtst gezegd merkwaardig dat gaven die op de goede manier gebruikt worden, zo veroordeeld worden door mensen (je mag me verbeteren als het niet zo is) die er totaal geen kaas van gegeten hebben. Er wordt hier zelfs beweerd dat acupunctuur occult is (???????????????!!!!!!!) Het is een geneeswijze uit het oostelijk gedeelte van de wereld(!) en daarom direct occult omdat je het niet begrijpt?

    Zelf neem ik ook vaak hoofdpijn weg bij mensen om me heen... m.a.w. lees ik hier dan dat ik zowat een duivelsaanbidder ben. Vind ik persoolijk nogal wat...

    Als er mensen op dit forum wat meer willen weten (op een wetenschappelijke manier) over acupunctuur:

    http://www.acupuncturist.nl/artikel_hoofdpijn.htm

    Hoop dat ik wat ogen open hier want anders blijven in Nederland alleen nog de chemische rotzooipillen over...

  15. Quote:
    Op maandag 11 oktober 2004 11:59:51 schreef Oogje het volgende:

    Sjaloom DetectedDestiny,

    Ook onder christenen heb je waanzinnige lui lopen. Net zoals onder atheïsten. Als je nu meent dat alle christenen zulke waanideeën hebben, zal ik helaas consequent terug moeten zeggen dat dan alle atheïsten ook waanideeën hebben.

    Dat doe ik echter niet, want ik weet wel beter. Jij ook?

    Ook Hallo Oogje,

    Ik reageer op de mail naar DD toe van jou...

    Als ik jouw mails doorlees over het hele forum heen, kom ik ook wel tot de conclusie dat jij het allemaal oprecht meent. Maar wat zijn waanideeën? Als je dat zo doorleest zou je de conclusie kunnen trekken dat Abraham ook waanideeën had, of dat die vrouw wel God hoorde. Onze grote Dr. Phil heeft ooit een keer een wijze uitspraak gedaan; dat er geen waarheid is, alleen je eigen perceptie...

    Groet,

    Harro

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid